ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

matucha
Příspěvky: 5614
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

ja myslim, ze to chce jeste zkouset s mnoha jinejma nahravkama, to pak asi poznas daleko vic rozdilu

a druha vec jsou uspechy s mixama...
jestli poznal lip co se deje pri ekvalizaci, kompresi... co se deje s prostorem...

jedna z veci ze kterejch sem mel nejvetsi radost pri prestupu nahoru bylo to, ze jsem vzal za EQ a byl to uplne jinej zazitek, byla v tom jistota, kterou jsem pred tim nikdy nemel.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Tak tohle byly jen prvni dojmy, na kterych jsem se pokusil nahrubo popsat charakter obou beden.

S temi mixy to teprve prijde a docela se na to tesim...

Cyril
Příspěvky: 5721
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

fova: zvlastni, me prijdou basy na mejch a7 rozhodne hodne hodne uderny na tak malou bednu, ale priznavam ze mam zcela akusticky neupravenou mistnost. Kopaky ale kopaj opravdu solidne.

matucha
Příspěvky: 5614
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

to (cyrile) zalezi od toho, jak ty bedny mas umisteny a na co jsi byl zvyklej

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS »

no me se libi jak jde na nich slyset uder kopaku(100-200Hz) to na BTruth nebylo...

Cyril
Příspěvky: 5721
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

matucha: jasne, vlastne moc nemam co rikat, jsem v monitorech nezkusenej. Ale snazim se prispet jak muzu.

ADDyS: to je presne o cem mluvim...

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander »

myslim ze zkusenost Fovy se dost shoduje s mou.. Me to taky nebasuje, a skoro bych sub pridal, akorat teda nevim jak :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

zalezi (krome mistnosti) na tom, cemu rikate bas. ta bedna hraje plne a celkem citelne nekam do 150, 100 cyklu a pak uz moc citelne ne (mistnost?), a pod tak 45 uz vubec. takze .. 'basuje ale nesubuje'? ;] ja na ni micham stredy (ctvrtky, patky), ale porad mam truthy kvuli subbase. nemaj je jasny, ale aspon fouknou, kdyz se neco mihne <60... uvidim, jakym smerem se v bednach vydam dal.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Brooklyn / juanita juarez píše:ale porad mam truthy kvuli subbase. nemaj je jasny, ale aspon fouknou, kdyz se neco mihne <60
Presne takhle to vidim. Truthy sice ty nizsi basy maji, ale rozhodne nejsou hezke.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

Jezismarja Adamite, kdyz vas tak ctu ... prijdte si ja vam pujcim od EMU jejich subik (PS12) ... muzete si to vyzkouset.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Jesta jedna, pro me osobne dost pozitivni vec souvisejici s prechodem na A7:

Modem, ktery mi zajistuje pripojeni na Internet mi vnasi do systemu brum a ten se objevoval dokonce i na nahravkach. Musel jsem se naucit pri praci se zvukem (a hlavne pri nahravani) modem odpojovat. Kdyz jsem ale chtel mit pristup na Internet a zaroven si jen neco poslechnout na monitorech, tak pres Truthy to bylo docela utrpeni. Byly na ten brum dost citlive a brumely tak, ze me z toho skoro bolela hlava.
Kupodivu A7 jsou na to mnohem mene citlive a brum je v nich znat jen nepatrne.
Diky tomu mam poslech bez ruseni a modem muze zustavat zapojeny. Pouze pri nahravani budu i nadale modem odpojovat.

Na druhou stranu Adamy zase sumi, jak uz jsem psal drive. Neni to nejak extra rusive, ale pripadam si jako by nekde v dalce za oknem bylo more :-)

V kazdem pripade nelituji, ze jsem do nich sel.
Co se tyce subwooferu, tak zatim ho nevidim pro me specificke pouziti jako nutny.

matucha
Příspěvky: 5614
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

sumak

...a to je v tom celkem slabouckej zesilovac... hm... co asi soudruzi udelali spatne?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

fova: v jaky poloze mas volume na bedne?

mne nic nesumi, knob mam temer na minimu (pet kliku od nejtissi polohy), o to silnejsi (resp. neztiseny) signal tam jde ze zvukovy karty.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

2 Brooklyn: V tve poloze je takrka neznatelny. Jak jsem napsal na predchozi strance sum zacina byt vyrazne rusivy od polohy 0dB (coz je polovina volume knobu) vyse.

Nastaveni, ktere pouzivas ty jsem take zkusil, ale pak kazdym pootocenim kolecka o jeden dilek jde hlasitost prudce nahoru. Neni tam mozna jemna regulace.

Zkus si postavit vedle sebe Truthy a A7, zapoj je do site aniz bys je audio kabely pripojil ke zvukovce a pak stiskni na obou power on. Kdyz si das hlavu k bedne, tak musis slyset mezi obema bednami znatelny rozdil v sumu. Samozrejme musis mit u Adamu volume knob na +0dB, coz povazuji za vyrobcem udany pracovni bod.

Jsou to u Adam Audio proste entry level bedny. Na druhou stranu Adam Audio je super producer, takze ja jsem jinak spokojen.

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander »

Ja mam jeste jeden problemek, a to ze knob na levy bedne je dobrej, pevnej, jasny klik, a na druhy je takovej vycvachtanej, muzu ho uplne protocit(ale pak se vrati). Holt buit quality zadna slava.

Jinak ja mam na bednach utlum -17dB, coz uz sumi min nez na 0 ale porad je to celkem nahlas.

[offtopic]
Jak mate nastaveny ovladace? Ja mam na E-MU vsude 0db, a winamp musim mit treba na 40% protoze jinak mi to leze do cervenych poli a ovladace se samy ztlumi (obvykle -27dB). Nebo je lepsi mit prehravace na full a snizit to v ovladacich? a nebo je to uplne jedno? (jeste mam mPatch2 na ceste)
[/offtopic]

Odpovědět