ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%

Celkem hlasů: 56

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

já mám auto veliké, takže neváhejte, domluvíme to! Ale ne dneska, máme problémy s hafinou, takže jdeme k MVDr., ale třeba st by tenhle týden ještě šla, nebo pak po weekendu...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

jj leda by si prijel Safa, ale pocitam, ze on to tam nahore jen tak nemuze zabalit :) samozrejme mit je vedle BM5Acek tak si o tom udelam jasny srovnani.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

jo to by me taky celkem zajimalo udelat si vlastni nazor na popularni problem A7 vs. BM5a...

tom-thak: jsem zvedavej jestli te Adamy oslovej... umim si predstavit, ze se nemusej libit kazdymu...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Tome, domluvte si to s Cyrilem a já zajistím odvoz-dovoz ;-)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

pavlii: my uz jsme domluveny na dnesek... diky za nabidku, muzem to nekdy udelat, jen mam trochu problem s casem a nevim, kdy budu moct... :(

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Cyril: já to pochopil, moje nabídka je na kdykoli kromě dneška :-) s časem jsem na tom celkem v poho kdykoli, je to na vás, klucí... ;-) Tom na mě kontakt má...

P.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

tak to zkusime s cyrilem este jednou s Pavlikem a Safou vzit to do audiapro tohodneme se - dneska tam sjedu solo at si udelam obrazek ja to mam doma ted rozkopany takze bych stejne nemel co delat :)))

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Hlavne dejte dopredu vedet abych tu byl.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Krom toho, ze jsem vcera vstaval asi ve 4:50 a prijel jsem domu asi ve 22hod, jsem mel tu cest podivat se k Cyrilovi domu :)

Samozrejme za ucelem, abych si poslechl ADAM A7.

Na prvni pohled me prekvapilo hned nekolik faktu.
Je to mala bedna srovnatelna velikosti ozvucnince s BM5A, coz je ku prospechu vsem tem, co nemaji dostatek mista na velke monitory.
Ma to cca tech 180mm sirku a 280mm hloubku asi ty nejdulezitejsi udaje, ktere si kazdy najde na netu.

Oproti fotografiim vypadá design beden lepe. Na obrazkach mi pripadaji jako nejake oldschool Tesly, ale ve skutecnosti ta ozvucnice a plasty kolem + reproduktory vypadaji hodne slusne.

* Ted neco malo k poslechu *

Poslouchal jsem master wavy koupené na beatport.com + jednu svou starsi vec, co znam jako sve boty. (elektronika - Trance)
Po te mi Cyril pustil jeste nekolik Akustickych nahravek o kterych si myslel, ze maji dobry sound (pak uz jsem si to myslel taky :) )

Muj subjektivni dojem z techto beden je takovy, ze vysky hodne kreslí a jsou az metalicky ostré oproti Dynaudio, ktere maji mene vysek. Uplne stejny dojem jsem mel kdyz sem srovnal svoje ESI s TAPCO S5. Tapca taky nemaji moc vysek. Samozrejme A7 a BM5A kdyz zahraji vysky tak je to kvalitou uplne jinde nez ty Tapca / Esi.
Docela si dovedu predstavit, ze nekomu mohou byt takoveto vysky neprijemne, kdyz na ne neni zvykly. Co se tyce stale omylanych basovych frekvenci tak ta bedna u Cyrila v jeho mistnosti basuje vskutku dobre na to jak je mala. Úplný spodek tam mel mirne rozplizlý mozna nahravkou mozna mistnosti. Krasne to tam kreslí kopaky kolem tech 85-90Hz kde ma vetsinou tecku.

Jinak se mi ta bedna zda dost vyrovnana, hraje suše, což je podle me dobre a ma verny stereoobraz. Krasne se da poznat rozmisteni jednotlivych nastroju v paningu. Hlavne u te akusticke muziky, co tam mel, tak to znelo opravdu zajimave.
-----------------------------------------------------------------------------------

Subjektivni shrnuti BM5A vs A7

BM5A ma cistsi spodek konkretnejsi mozna bych rekl, ale to mohlo byt opravdu nahravkou nebo mistností, preci jen safa tam ma aspon nejaky difuzory. BM5Acka maji min vysek a stereoobraz srovnatelny s A7. (skoda ze sem je nemel vedle sebe beru to po pameti, ze sem tam slysel ty same nahravky)
Mozna jsou tedy BM5A pro nekoho o neco lepsi bedna, ale kladu si otazku, zda se ten cenovy rozdil vyplati. Kdyz vezmu pár tak za BM5ky zaplatim o cca 6tis. vic a nevim, zda tim ziskam o tolik lepsi monitory. (lepe slyset vedle sebe). ?Tot otazka?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Hmm a co rikas na dynamiku ? Kdyz jsem parkrat prepnul mezi A7 a BM5A, tak ty Adamy byly hrozne placaty...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Kermitak: jo tak je pravda ze Dynaudia jsou dynamictejsi. Ty spodky sice pekne basovaly, ale trosku tam v ty dynamice neco chybí. (ciste amatersky se ptam - jak ovlivnis dynamiku bedny? nejsou ploche prave proto, ze maji hodne rovnou charakteristiku ? to co se od monitoru ocekava?)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Hele co jako myslite tou dynamikou? To jakoze Adamy KOMPRIMUJOU signal nebo co?

commander

Příspěvek od commander »

Ted jsem trosku laboroval a objevuju ameriku. Normalne to basuje vsude krome stredu mistnosti :cry: .

Kdyz zalezu do postele (v rohu) tak to hraje mnohej basoveji a celkove hezceji. Nevim ovsem, jestli tam ten bas ma byt a uprostred neni, nebo nema byt a je tam navic. Kazdopadne je to k nastvani... Nechcete nekdo donest neco na porovnani ke me domu? :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Cyril píše:Hele co jako myslite tou dynamikou? To jakoze Adamy KOMPRIMUJOU signal nebo co?
to se tezko vysvetluje ona na to urcite bude nejaka presna definice kazdopadne ja kdyz to posloucham tak si to predstavim v hlave i graficky :)
Jak si vcera mluvil o tech vyskach ze ti pridou ostre jako kdyby byl hodne konkretni a graficky ti ty bedny krasne vejsky kreslí tak v dynamice bych si to predstavil zase spis jako hloubku ze ten to davaj hluboky dojem pumpuje to. Sakra to by chtelo mit vedle sebe
:P

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

commander píše:Ted jsem trosku laboroval a objevuju ameriku. Normalne to basuje vsude krome stredu mistnosti :cry: .

Kdyz zalezu do postele (v rohu) tak to hraje mnohej basoveji a celkove hezceji. Nevim ovsem, jestli tam ten bas ma byt a uprostred neni, nebo nema byt a je tam navic.
Ten bas co clysis v roku je tam navic. Nekde jsem videl odkaz na web, kam hodis rozmery mistnosti a dostanes obrazek, kde ti dochazi k problemum s ruznyma frekvencema. Zkusim to najit.

Odpovědět