Vyběr externi karty do 20K

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
delay

Příspěvek od delay »

Tak, u mě se ti to teda povedlo... :). Však já nelobuju, taky by se tě dotklo, kdyby ti někdo pomluvil HW, se kterým jsi fakt spokojený. Všechny důležité věci okolo top zvukovek Yamaha jsou zde: http://www.01xray.com/

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay " hovorili sme o firme yamaha globalne ..

a o Mlan je tu cela tema od excoma .. tolko prebdenych noci ako on , by som nechcel zazit .. to je krok nespravnym smerom .. radim kazdemu radsej ruky prec ..

delay

Příspěvek od delay »

.mLan není důležitý, pakliže Amorph nepotřebuje přes tento systém řetězit komponenty, čili Motif + 01x a další HW. mLan možná pohořel, neujmul se, nepodařilo se ho vychytat, pro 01x je bez něho nemožné rozšíření, ale v případě i88x je to pořád otevřená zvukovka s ADATama a vším potřebným a navíc super střevama. A 14tis.? Asi bych to risknul.

Já probděl několik nocí též - nad manuálem (tyhle dobrodružství vyhledávám :)), pořád se s tím učím, má to hrozně moc nastavení atd., ale vždy se nakonec ukáže, že já sem blbec a HW šlape jak má.

delay

Příspěvek od delay »

Nadruhou stranu, jak nad tím přemýšlím... Blíží se doba, kdy většina podlehne a přejdeme na jiný OS než XP (či Vista), no a pak se tedy začnu klepat, zda-li Yamaha vydá drivery... To může být trochu problém.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Dik za nazory. No ten Mackie taky nevypada zle a v Musiccenter ho maj za 15K s dani, coz je docela fajn cena za jeho vybavu. Ale nema ADAT, coz by me mohlo v budoucnu mrzet.

Jinak RME by se mi urcite libila diky tomu, ze je vseobecne vychvalovana do nebes co se tyce driveru, a krom interniho zdroje ma asi vsechno co bych potreboval, ale jednak je za 23K s dani, coz je uz teda o neco vic, nez jsem si dal strop a taky mi nejak vadi, ze ma na vsechny vstupy a vystupy ovladani jednim cudlikem. Ted jsem zvyklej pohodlne a rychle stelovat nezavisle monitory, sluchatka i preampy.

Jo a co se tyce poctu preampu, no dva jsou minimum. Kdyz budou jen dva, tak to nejak zvladnu, ale samozrejme rezerva potesi.

Jinak ten Focusritu Liquid Saffire 56 se mi dost libi. Ma totiz v sobe zaroven i Liquid mix. Takze bych upgrade pocitace kvuli novym narocnejsim pluginum odsunul zas o nejaky ten rok:) Asi jediny co mi na nem vadi je jeho velikost. Prece jen tohle uz se asi v baglu taha o neco hur. Ale dalo by se.

K Yamaze nejak nemam duveru. Motu jsou mi sympaticky pomerem vybava/cena, ale asi to bude na ukor neceho uvnitr?

mando

Příspěvek od mando »

zdravim sice Yamahu i88x z financnych dovodov predavam takze toto moze vyzniet ako reklama, ale mal som doma TC Konnekt 24D a Mackie 400F a Yamaha bola jednoznacne najstabilnejsia aj s najlepsou latenciou, nemal som ich doma naraz ale prevodniky by som povedal ze su ta ista trieda, mikrofonne predzosilovace na Yamahe boli vsak zdaleka najlepsie

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ahoj, dik za info. Vezmu ji teda take do uvahy:) I kdyz nema teda word clock.

Jo a ted jsem se nakonec docet, ze u toho focusrite neni celej liquid mix, ale jen nejaky emulace na dvou preampech, coz muze byt fajn, ale taky k nicemu...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Amorph : inak plus k i88x mas v celku kvalitne VST pluginy mastrovacie priamo od Yamahy vo full verzii :)

world clock ma, len nema fyzicky in/out.. nastavujes ho softwarovo...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

ale, ja by som do nej asi nesiel.. je fasa, ale ja by som vybral RME ...
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 30 bře 2009 22:21, celkem upraveno 2 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

EXCOM píše:
world clock ma, len nema fyzicky in/out.. nastavujes ho softwarovo...
heh?

nunu

Příspěvek od nunu »

no proste ojeb pres digital in -)) Bud zive nebo yamaha -)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

hele nunu, a co je spatnyho na tech Motu, ktery maj uvnitr napajeni a maj word clock? Resp. na ty starsi a levnejsu 828mkII ?

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Steinberg-Yamaha MR816 X
Obrázek
prodává např. www.disk.cz
cena do 20t by se u disku taky určitě nějak zařídila.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

SoundsFine: no na tu uz jsem pred casem taky koukal, a nechapu jednu vec, nema MIDI!

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Uplne jsem zapomnel, na toho Steinberga jsem neslysel snad nic negativniho a vsichni jsou z nej uplne vyrizeni :) Coz samozrejme muze byt honeymoon efekt... Ale nevim teda, jestli pujde cena srazit pod 20K, Musician's Friend ho maji za 1000 dolaru...

delay

Příspěvek od delay »

EXCOM: Na ty pluginy jsem uplně zapomněl, resp. jsem netušil, že jimi disponuje také i88x.

Odpovědět