Vyběr externi karty do 20K
Motu 828mk2jsem mel. Je to proste levna karta a tak je i navrzena. Nelibilo se mi to. Ja bych ti doporucil spis se zamyslet jeste nad tim zdali fakt potrebujes tolik in a out, a pokud ne, tak poridit dvoukanalovy ROZUMNY AD. Ohnivy box si nechas na DA zatim a jako interface mezi tim DA a notasem, protoze ma spdif. AD prevod zatim z fireboxu a casem treba neco vymyslime nebo se neco naskytne z druhe ruky. Tak si koupis sice kartu ktera bude vys, ale o z prdele chlup, drasticky skok to nebude. To ze fire nema word, to ti je pomerne jedno, to ma smysl az kdyz chces jit o kus vys nez nabizeji ty krabice a nechces je vyhodit. Pak je to nutnost.
- SoundsFine
nunu; vim co mi naznacujes;) Jo budu si muset konecne tvuj dac pujcit od Kermita a propadnout:) Ale me nejde jen o DA, jde mi i o AD, preampy a o stabilitu. S Fireboxem sice obcas neco nahraju a smicham a jako neni to asi uplne na vyhozeni, ale dokazal bych si predstavit i zvukarnu, kde by treba ve vsem nebyla slyset sit a pocitac. Latence mi taky neprijde, ze by byla oslnive nizka. Resp. kdyz jdu pod 10ms, tak uz to zacne byt sakra znat na maximalnim zatizeni cpu bez dropoutu. Zkratka, prozil jsem si s fireboxem docela hezky tri roky, ale uz bych rad sel o stupen vys a to nejen v poslechu. Ale urcite to jeste promyslim.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
SoundsFine: ne to fakt neni:) vzhledem k tomu, ze mam midimasterkeyboard a se mi nechce porozovat nejakej midi/usb prevodnik.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Take jsem na to myslel hned od zacatku tohoto tematu, ale nejak se mi nechtelo to sem cpat. Diskuzi o "zbytecnem snobismu" uz tu par probehlo.nunu píše:Respektive pokud bych nepotreboval vic nez dva in, vubec bych neuvazoval o vicekanalove karte a sel do AD v cene toho multikanalu. Kdyz to slusne naberes, da se s tim dal delat...Ale to ty vis...
Bud jak bud, osobne bych zadnou novou kartu nekupoval a retezec bych povysil o uroven vyse slusnym externim AD prevodnikem. Pouzity koupis za 15-20 tisic (napr. Lavry AD10).
Postupem casu upgradujes i o DA prevodnik (napr. ten od Nunuho

Takhle jsem postupoval ja a prijde mi to jako logicka postupna cesta vyse.
S temi produkty, mezi kterymi vybiras ted mi to prijde jako stagnovani na stejnem levelu a nevidim duvod pro zmenu.
No a jestli nemas kvalitni externi preamp, tak pod 10 tisic se da sehnat slusny jety dvoukanal.
1. pretoze nove laptopy nemaju cardbus a redukcia na expresscard neexistujeCtirad píše:Jojo, multiface se dvěma host kartama (proč ne jenom Cardbus a redukce do PCI za pětikilo?), neboli bezkonkurenčně nejhorší poměr cena/výkon. Za cenu této průměrné karty by se daly koupit hned dvě kvalitnější a s vyšší výbavou. Ale nebudou na nich napsány ty tři kouzelná písmenka ;)
2. kombo multiface ii a karty do pc stoji 750. menuj dve kvalitnejsie za 375
1. existujekexik píše:1. pretoze nove laptopy nemaju cardbus a redukcia na expresscard neexistuje
2. v tomhle případě bych použil redukci excpresscard na PCI nebo PCIe
Když vyjdu z cen v česku, tak:2. kombo multiface ii a karty do pc stoji 750. menuj dve kvalitnejsie za 375
E-mu 1616M, M-audio profire 2626, Saffire PRO 40, Alesis IO26....
v skutocnosti jedine e-mu 1616m, ostatne je fw desCtirad píše:1. existujekexik píše:1. pretoze nove laptopy nemaju cardbus a redukcia na expresscard neexistuje
2. v tomhle případě bych použil redukci excpresscard na PCI nebo PCIe
Když vyjdu z cen v česku, tak:2. kombo multiface ii a karty do pc stoji 750. menuj dve kvalitnejsie za 375
E-mu 1616M, M-audio profire 2626, Saffire PRO 40, Alesis IO26....
m-ka od E-MU ale nehrajou tak dobře (pořád skvěle, ale stereo obraz a čistota basů i výšek jsou slyšitelně horší - otestováno s menším RME Fireface, ECHO Layla a 01x (holt jen špičkopvé převodníky nestačí), navíc drivery u E-MU nejsou taky uplně OK, třeba zbytečné žraní CPU... Ale to je dva roky dozadu, nyní nevim.
Amorph, prdlajs naznacuju. Necpu ti to, ani nahodou. Klido vydrzis nejakou dobu jeste s fireboxem, ale to co zamyslis je maly krucek nahoru, takovy neznatelny. Kdezto s Lavrym to pocitis a vsadim boty ze to pocitis i na tom fireboxu. A ty karty nestoji zase tolik abys je za chvili vyhodil. Fakt kup ten AD co ma Fova a na zbytek zatim kasli.