Vyběr externi karty do 20K

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
nunu

Příspěvek od nunu »

Motu 828mk2jsem mel. Je to proste levna karta a tak je i navrzena. Nelibilo se mi to. Ja bych ti doporucil spis se zamyslet jeste nad tim zdali fakt potrebujes tolik in a out, a pokud ne, tak poridit dvoukanalovy ROZUMNY AD. Ohnivy box si nechas na DA zatim a jako interface mezi tim DA a notasem, protoze ma spdif. AD prevod zatim z fireboxu a casem treba neco vymyslime nebo se neco naskytne z druhe ruky. Tak si koupis sice kartu ktera bude vys, ale o z prdele chlup, drasticky skok to nebude. To ze fire nema word, to ti je pomerne jedno, to ma smysl az kdyz chces jit o kus vys nez nabizeji ty krabice a nechces je vyhodit. Pak je to nutnost.

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Amorph píše:SoundsFine: no na tu uz jsem pred casem taky koukal, a nechapu jednu vec, nema MIDI!
To je výhoda, nebo ne?

:-)

nunu

Příspěvek od nunu »

Respektive pokud bych nepotreboval vic nez dva in, vubec bych neuvazoval o vicekanalove karte a sel do AD v cene toho multikanalu. Kdyz to slusne naberes, da se s tim dal delat...Ale to ty vis...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

nunu; vim co mi naznacujes;) Jo budu si muset konecne tvuj dac pujcit od Kermita a propadnout:) Ale me nejde jen o DA, jde mi i o AD, preampy a o stabilitu. S Fireboxem sice obcas neco nahraju a smicham a jako neni to asi uplne na vyhozeni, ale dokazal bych si predstavit i zvukarnu, kde by treba ve vsem nebyla slyset sit a pocitac. Latence mi taky neprijde, ze by byla oslnive nizka. Resp. kdyz jdu pod 10ms, tak uz to zacne byt sakra znat na maximalnim zatizeni cpu bez dropoutu. Zkratka, prozil jsem si s fireboxem docela hezky tri roky, ale uz bych rad sel o stupen vys a to nejen v poslechu. Ale urcite to jeste promyslim.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

SoundsFine: ne to fakt neni:) vzhledem k tomu, ze mam midimasterkeyboard a se mi nechce porozovat nejakej midi/usb prevodnik.

fova

Příspěvek od fova »

nunu píše:Respektive pokud bych nepotreboval vic nez dva in, vubec bych neuvazoval o vicekanalove karte a sel do AD v cene toho multikanalu. Kdyz to slusne naberes, da se s tim dal delat...Ale to ty vis...
Take jsem na to myslel hned od zacatku tohoto tematu, ale nejak se mi nechtelo to sem cpat. Diskuzi o "zbytecnem snobismu" uz tu par probehlo.

Bud jak bud, osobne bych zadnou novou kartu nekupoval a retezec bych povysil o uroven vyse slusnym externim AD prevodnikem. Pouzity koupis za 15-20 tisic (napr. Lavry AD10).
Postupem casu upgradujes i o DA prevodnik (napr. ten od Nunuho :-)) a tim zase udelas velky kvalitativni skok nahoru.
Takhle jsem postupoval ja a prijde mi to jako logicka postupna cesta vyse.
S temi produkty, mezi kterymi vybiras ted mi to prijde jako stagnovani na stejnem levelu a nevidim duvod pro zmenu.

No a jestli nemas kvalitni externi preamp, tak pod 10 tisic se da sehnat slusny jety dvoukanal.

kexik

Příspěvek od kexik »

amorph: nejak som to v tej dzungli prehliadol, ale co je najvypuklejsi dovod pre kupu externej karty?
plus, ked zvolis nieco ako multifaceII, mas moznost kupit si pc interfejs aj do pcie aj do expresscard. a je to vec co uz nevyhodis

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Jojo, multiface se dvěma host kartama (proč ne jenom Cardbus a redukce do PCI za pětikilo?), neboli bezkonkurenčně nejhorší poměr cena/výkon. Za cenu této průměrné karty by se daly koupit hned dvě kvalitnější a s vyšší výbavou. Ale nebudou na nich napsány ty tři kouzelná písmenka ;)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Amorph píše: S Fireboxem sice obcas neco nahraju a smicham a jako neni to asi uplne na vyhozeni, ale dokazal bych si predstavit i zvukarnu, kde by treba ve vsem nebyla slyset sit a pocitac.
Eeek! Tak to je na vyhození z okna.

kexik

Příspěvek od kexik »

Ctirad píše:Jojo, multiface se dvěma host kartama (proč ne jenom Cardbus a redukce do PCI za pětikilo?), neboli bezkonkurenčně nejhorší poměr cena/výkon. Za cenu této průměrné karty by se daly koupit hned dvě kvalitnější a s vyšší výbavou. Ale nebudou na nich napsány ty tři kouzelná písmenka ;)
1. pretoze nove laptopy nemaju cardbus a redukcia na expresscard neexistuje
2. kombo multiface ii a karty do pc stoji 750. menuj dve kvalitnejsie za 375

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

kexik píše:1. pretoze nove laptopy nemaju cardbus a redukcia na expresscard neexistuje
1. existuje
2. v tomhle případě bych použil redukci excpresscard na PCI nebo PCIe
Když vyjdu z cen v česku, tak:

E-mu 1616M, M-audio profire 2626, Saffire PRO 40, Alesis IO26....

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Ja jsem chtel taky predhodit ke zvazeni M-audio ProFire 2626 (sam si na ni brousim zuby :) )

kexik

Příspěvek od kexik »

Ctirad píše:
kexik píše:1. pretoze nove laptopy nemaju cardbus a redukcia na expresscard neexistuje
1. existuje
2. v tomhle případě bych použil redukci excpresscard na PCI nebo PCIe
Když vyjdu z cen v česku, tak:

E-mu 1616M, M-audio profire 2626, Saffire PRO 40, Alesis IO26....
v skutocnosti jedine e-mu 1616m, ostatne je fw des

delay

Příspěvek od delay »

m-ka od E-MU ale nehrajou tak dobře (pořád skvěle, ale stereo obraz a čistota basů i výšek jsou slyšitelně horší - otestováno s menším RME Fireface, ECHO Layla a 01x (holt jen špičkopvé převodníky nestačí), navíc drivery u E-MU nejsou taky uplně OK, třeba zbytečné žraní CPU... Ale to je dva roky dozadu, nyní nevim.

nunu

Příspěvek od nunu »

Amorph, prdlajs naznacuju. Necpu ti to, ani nahodou. Klido vydrzis nejakou dobu jeste s fireboxem, ale to co zamyslis je maly krucek nahoru, takovy neznatelny. Kdezto s Lavrym to pocitis a vsadim boty ze to pocitis i na tom fireboxu. A ty karty nestoji zase tolik abys je za chvili vyhodil. Fakt kup ten AD co ma Fova a na zbytek zatim kasli.

Odpovědět