Vyběr externi karty do 20K
Vyběr externi karty do 20K
Tak dlouho už to tu nebylo, ale třeba mi někdo ještě něco napíše:)
Už dlouho uvažuju o koupi nové zvukovky a asi těch 20 tisíc (cca 16K bez DPH) je momentálně moje hranice, kolik do toho chci vrazit.
Padlo mi do oka několik kandidátů. Máte s některým z nich zkušenosti? Co byste řekli ke zvuku a stabilitě? Momentálně mám Presonus Firebox. Je něco z téhle nabídky výrazný skok kupředu co se týče kvality AD, DA a preampů?
A má cenu řešit, jestli je napájecé trafo uvnitř nebo venku, pokud bych chtěl výhledově připojit externí DA s ADAT a popřípadě WC?
R.M.E. Fireface 400
Motu Traveller
Motu 828mkII USB2
Motu 828mk3
Focusrite Saffire PRO 40
Focusrite Liquid Saffire 56
Už dlouho uvažuju o koupi nové zvukovky a asi těch 20 tisíc (cca 16K bez DPH) je momentálně moje hranice, kolik do toho chci vrazit.
Padlo mi do oka několik kandidátů. Máte s některým z nich zkušenosti? Co byste řekli ke zvuku a stabilitě? Momentálně mám Presonus Firebox. Je něco z téhle nabídky výrazný skok kupředu co se týče kvality AD, DA a preampů?
A má cenu řešit, jestli je napájecé trafo uvnitř nebo venku, pokud bych chtěl výhledově připojit externí DA s ADAT a popřípadě WC?
R.M.E. Fireface 400
Motu Traveller
Motu 828mkII USB2
Motu 828mk3
Focusrite Saffire PRO 40
Focusrite Liquid Saffire 56
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Resil jsem podobny problem, akorat s trochu nizsi cenovou kategorii, podle toho, co jsem zjistil, tak celkem jasne vede FireFace. Nicmene uplne jsi opomnel Mackie Onyx 400F
Kdybych na to mel prachy, nevaham.
A myslim, ze to je nejvyraznejsi skok kupredu, kterej jsi schopnej zaplatit
Pokud ti jde hodne o stabilitu, tak by tak mozna bylo dobry dat mezi kandidaty Echo Audiofire 8 nebo 12.

A myslim, ze to je nejvyraznejsi skok kupredu, kterej jsi schopnej zaplatit

Pokud ti jde hodne o stabilitu, tak by tak mozna bylo dobry dat mezi kandidaty Echo Audiofire 8 nebo 12.
Tak FireFace 400 ma taky jen dva preampy... Stejne tak ty MOTU myslim. S tou 12kou jsem to nejak posasil, myslel jsem, ze preampy maKermitak píše:S dvema resp. zadnym preampem to u Martina tipuju moc sanci nemaWohma píše:Pokud ti jde hodne o stabilitu, tak by tak mozna bylo dobry dat mezi kandidaty Echo Audiofire 8 nebo 12.

Pokud mohu trochu poradit, tak ber tu Yamahu i88x, kterou snad ještě kdosi prodává na MIDI.cz a možná i tady na ezone (tučím někdo ze SVK - cundo?) Já mám 01x a testovali jsme s RME Fireface a ECHO 24/96 (což byla hodně moc dobrá karta), vůbec žádnej rozdíl, ale i88x má špičkové preampy a vůbec je to karta kterou bych hned bral nemít 01x a i k ní by se mi to moc hodilo. Prostě dokonalá karta.
-
- Profesionál
kexik, pytkin: To není tak uplně pravda, porodní bolesti u 01x i u 88x jsou pryč, mě všechno šlape a komplet sem to naistaloval napoprvé. Ty karty maj kvůli mLan dost jinak postavenou architekturu a začátečník to fakt nerozchodí (tedy 01x určitě ne). Dobrá polovina stížností a zmatenejch dotazů na různejch fórech pramení z bezmocnosti uživatelů, kteří prostě pořádně nechápou koncepci karty nebo ani pořádně neuměj s PC...
Dávám vám za pravdu, že RME nebo ECHO maj drivery skvělý a update daleko častější, ale vy jste to poslali k ledu úplně... PEACE.
Dávám vám za pravdu, že RME nebo ECHO maj drivery skvělý a update daleko častější, ale vy jste to poslali k ledu úplně... PEACE.