Vyběr externi karty do 20K

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Amorph
Moderátor

Vyběr externi karty do 20K

Příspěvek od Amorph »

Tak dlouho už to tu nebylo, ale třeba mi někdo ještě něco napíše:)

Už dlouho uvažuju o koupi nové zvukovky a asi těch 20 tisíc (cca 16K bez DPH) je momentálně moje hranice, kolik do toho chci vrazit.

Padlo mi do oka několik kandidátů. Máte s některým z nich zkušenosti? Co byste řekli ke zvuku a stabilitě? Momentálně mám Presonus Firebox. Je něco z téhle nabídky výrazný skok kupředu co se týče kvality AD, DA a preampů?

A má cenu řešit, jestli je napájecé trafo uvnitř nebo venku, pokud bych chtěl výhledově připojit externí DA s ADAT a popřípadě WC?

R.M.E. Fireface 400

Motu Traveller

Motu 828mkII USB2

Motu 828mk3

Focusrite Saffire PRO 40

Focusrite Liquid Saffire 56

nunu

Příspěvek od nunu »

Liquid Saffire 56 se tvari alespon rozumne... Ma spinany zdroj, to se moc nenosi, ale hojne pouziva. Kazdopadne to je minimum, cili zdroj na 230V uvnitr a ext. sync.. Niz bych nesel ani za nic.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja mam dobry vztak so zariadeniami RME .. z toho co je v prvom prispevku by som si urcite vybral to ..

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Resil jsem podobny problem, akorat s trochu nizsi cenovou kategorii, podle toho, co jsem zjistil, tak celkem jasne vede FireFace. Nicmene uplne jsi opomnel Mackie Onyx 400F ;) Kdybych na to mel prachy, nevaham.
A myslim, ze to je nejvyraznejsi skok kupredu, kterej jsi schopnej zaplatit :D

Pokud ti jde hodne o stabilitu, tak by tak mozna bylo dobry dat mezi kandidaty Echo Audiofire 8 nebo 12.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Wohma píše:Pokud ti jde hodne o stabilitu, tak by tak mozna bylo dobry dat mezi kandidaty Echo Audiofire 8 nebo 12.
S dvema resp. zadnym preampem to u Martina tipuju moc sanci nema ;)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Z těch jmenovaných bych určitě vybral jednu z těch Saffire.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Kermitak píše:
Wohma píše:Pokud ti jde hodne o stabilitu, tak by tak mozna bylo dobry dat mezi kandidaty Echo Audiofire 8 nebo 12.
S dvema resp. zadnym preampem to u Martina tipuju moc sanci nema ;)
Tak FireFace 400 ma taky jen dva preampy... Stejne tak ty MOTU myslim. S tou 12kou jsem to nejak posasil, myslel jsem, ze preampy ma :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nj, koukam :) Tak asi mu dva stacej no, jsem myslel, ze chce vic.

delay

Příspěvek od delay »

Pokud mohu trochu poradit, tak ber tu Yamahu i88x, kterou snad ještě kdosi prodává na MIDI.cz a možná i tady na ezone (tučím někdo ze SVK - cundo?) Já mám 01x a testovali jsme s RME Fireface a ECHO 24/96 (což byla hodně moc dobrá karta), vůbec žádnej rozdíl, ale i88x má špičkové preampy a vůbec je to karta kterou bych hned bral nemít 01x a i k ní by se mi to moc hodilo. Prostě dokonalá karta.

c9000

Příspěvek od c9000 »

sem téže pro tu Yamahu. papírovje vypadá dost dobře a určitě to bude kvalitní karta.

kexik

Příspěvek od kexik »

yamaha nevie napisat driver ani na kazetovy magnetofon... vsetky lacne externe yamaha interfacy su naprd, preco by mali byt dobre tie drahe? hw bude najskor super ale to je len polka uspechu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

prense tak .. YAMAHA nebrat !

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

rme je osvedcenej drzak s dobrejma driverama, ale vzdycky si muzes koupit tricet tech USB klicenek ;]

delay

Příspěvek od delay »

kexik, pytkin: To není tak uplně pravda, porodní bolesti u 01x i u 88x jsou pryč, mě všechno šlape a komplet sem to naistaloval napoprvé. Ty karty maj kvůli mLan dost jinak postavenou architekturu a začátečník to fakt nerozchodí (tedy 01x určitě ne). Dobrá polovina stížností a zmatenejch dotazů na různejch fórech pramení z bezmocnosti uživatelů, kteří prostě pořádně nechápou koncepci karty nebo ani pořádně neuměj s PC...

Dávám vám za pravdu, že RME nebo ECHO maj drivery skvělý a update daleko častější, ale vy jste to poslali k ledu úplně... PEACE.

kexik

Příspěvek od kexik »

no ja som len chcel schladit tie nadsene vykriky.

Odpovědět