delay píše:m-ka od E-MU ale nehrajou tak dobře (pořád skvěle, ale stereo obraz a čistota basů i výšek jsou slyšitelně horší - otestováno s menším RME Fireface, ECHO Layla a 01x (holt jen špičkopvé převodníky nestačí),
A kdo to porovnával na čem? Souhlasil bych s tím, že Layla hraje srovnatelně s E-MU (někdo preferuje to a druhý to), stejně jako (drahá) FF800. Ale FF400 a Multiface určitě ne. A na straně A/D se ten rozdíl ještě prohlubuje.
Testoval jse to já, osobně + 2 lidi, všechny 4 karty jsme pohromadě nikdy neměli. Jen E-MU 1212m -vs- ECHO Layla 24/96, pak Yamaha 01x -vs- RME a nakonec ECHO Layla 24/96 -vs- Yamaha 01x...
V prvním testu byla E-MU znatelně horší, zatímco v dalších nebylo možné naslepo poznat rozdíl. Nejvíce času jsem věnoval porovnávání Layly s 01x a obě karty hráli prostě skvěle.
nunu: Věřím, ale pro mě už není nutné utrácet více za vyšší kvalitu, myslím, že vybavení by mělo být zhruba adekvátní vůči schopnostem majitele, což mi nyní uplně stačí a spíš tam je ještě velká rezerva. Jestli bych do něčeho investoval hodně peněz, tak do mikrofonu... To je samozřejmě jen moje osobní kritérium.
nunu píše:Mikrofon za hodne penez ma smysl jen tehdy kdyz mas za hodne penez i AD.
Tak, čekal jsem, že si naběhnu...
Prosim te neber to nijak ve zlem, nechctel jsem te nasrat nebo neco podobneho, jenom jsem napsal co si myslim. To bychom se nikam nedostali kdyby vsichni meli jednotny nazor. Navic se muzu klidne mylit, nemam to podlozene extra velkyma zkusenostma, u DA to je neco jineho, tam jsem si docela dost jisty -))
Kazdopadne drzim palce at vyberes ten spravny kus -))
Mel jsem hodne dobry mikrofon uz v dobe, kdy jsem nahraval jen pres PCI zvukovku a vysledny zvuk byl velmi pekny. Low endove mikrofony davaly slysitelne horsi vysledek.
Kdyz jsem pak upgradoval na externi AD prevodnik, tak se zvuk toho dobreho mikrofonu podstatne vylepsil.
Takze se da rici, ze ma smysl koupit nejaky lepsi mikrofon i pri PCI zvukovce, protoze to ty nahravky dost vylepsi.
Ale plny potencial toho mikraku vyuzijes az tehdy, kdyz vylepsis i AD, preamp a ostatni clanky nahravaciho retezce.
Plati takova ta obecna poucka, ze nahravaci retezec je prave tak kvalitni, jako jeho nejslabsi prvek.
Proto se snazim mit vsechny komponenty zhruba stejne kvalitativni urovne.
nunu: Nenastval, ani nenasral. Jen si myslím, že je to asi tak, jako kdyby jsi sel na hory - mel jsi super boty (majk), ale špatnou bundu (převodník). Díky dobrejm botám neuklouznes a nezlámeš se a s trochou stesti neprochladnes a výlet se povede. Můžem do toho zamíchat ještě kulicha (preamp) a je to
Tím chci prostě vyjádřit, že pořád lepší mít super majk, ikdyž převodníky nebudou bůhví co, a že si to člověk prostě užije i tak.
Takze nakonec to vypada, ze firebox doma jeste chvili zustane. Rozhodl jsem se dat na nektere rady a jit cestou pripojeni radove lepsiho externiho dvoukanaloveho AD a DA. Jako prvni mi ted domu cestuje Apogee Mini Me, ktery poresi dalsi dva preampy i s limiterem kompresorem a AD prevodnikem a vyresi mi vsechny kriticke nabery zvuku. A zaroven bude snad schopen o neco lepe clockovat fireboxe. No a v horizontu nekolika mesicu k nemu nejspise pribyde nunu DAC nebo nejaka podobna sikovna vecicka na lepsi DA. Nakonec 4 preampy mi ted urcite staci, nahravat cele bici vlastne moc neplanuju a jinak vic nevyuziju. (ne)Stabilita fireboxe pro me byla stezejni kdyz jsem ho chtel mit na zivak, ale to je ted stejne na neurcitou dobu u ledu. Takze tak.
Kazdopadne diky za diskusi, rady a nazory, pomohlo mi to si par veci ujasnit.