Stardustovy nesmělé pokusy

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
biscuit

Re: Stardustovy nesmělé pokusy

Příspěvek od biscuit »

hele, jako písnička za mě skvělý. z pohledu obsahu to pro mě má všechno, co to má mít a má to skvělou náladu, dokonce bych řekl, že to má přímo ksicht.

z pohledu zvuku mám připomínky hlavně k beatu. ať už by to mělo znít současně (zdráhám se použít slovo moderně, které nemám rád), nebo ať už by to by to šlo do historie lo-fi elektroniky, myslím, že tenhle beat není úplně to správně cool, na čem to má sedět. volil bych asi o něco málo měkčí a možná i špetku tlustější kopák, plnější virbl a ta hajtka by snesla víc špíny. možná by stačilo to víc ušpinit jednotlivě (ten kopák s virblem) a nebo třeba i celkově to trochu poprasit a "prokouklo" by to.

celý to pak asi trochu zmáčknout, možná i trošinku brilance tomu neuškodí - naopak to může zdůraznit i špínu.

poslechni pro inspiraci třeba: ale moc prima počin. určitě houšť! ;-)

zajímavost: nevím proč, ale nějak mi v hlavě vylezl santana, když jsem to poslouchal :-)

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

:palec+: Paráda
Jedna z mála vecí ktoré som počúval bez preskakovania.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Díky moc za připomínky (a za pochvalu)!

Jo, beaty mi zatím moc nejdou, zkusím zapracovat na tloušťce a špíně. Ti Nightmares to mají vymazlené...
Komprese se trochu bojim, moc to neumim, ale zkusim přitlačit :-). Jinak dobrý postřeh s brilancí (pokud tím rozumíme stejnou věc), je hodně potlačená.

Santanu z toho možná dělá dórský mód a "zpívající" kytara. Zeptám se kytaristy, jestli se inspiroval.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Ty jo, moc si toho od tebe vážím. Příště tedy podobným směrem, když čas dovolí.
dedko píše:
10 srp 2021 20:02
:palec+: Paráda
Jedna z mála vecí ktoré som počúval bez preskakovania.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

V poho, normálne si ma nabudil, aby som nahral niečo komponované, nie len impro... Snáď sa to aj podarí

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dedko pojd. moc me zajima neco takovyho od tebe ;-)
mozna by treba tady mohla zafungovat i nejaka komunitni spoluprace (remixy nebo i kooperace primo na tracku - samozrejme jestli na to ma nekdo naladu :-) ).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Uh .. ja som si vypocul to Nightmares .. a reku wow .. jaky sound paradny .. a potom som zistil ze to neni ta pesnicka o ktorej sa hovori :) jo na bicich urcite by bolo vhodne popracovat .. alebo kupit hotove loopy aspon ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jj, loopů bych se taky vůbec nebál. není to žádná hanba... navíc vždycky to jde trochu přestříhat a je z toho "originální" beat, jen zvuk za tebe udělal někdo jinej ;-)

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Dík za reakce. Na těch bicích jsem pracoval docela dlouho. Zkoušel hotové smyčky, pluginy. Nakonec jsem skončil s kombinací one shots z nějakého lo-fi balíčku plus top loop. Jak se říká: back to the drawing board.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Jinak za každou kooperaci budu rád. Než jsem začal trávit víkendy na pískovišti s děckama, využil jsem občas kompoz.com

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jestli chceš, zkusím udělat jinou verzi s vlastním beatem :-) nevím, jestli bych to přearanžovával, tak to nechci nazývat remixem.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Hej, to bych měl velkou radost! Můžu ti poslat bezbeatovou verzi do PM? Nebo řekni, jak by to nejvíc vyhovovalo (nevím, jestli má smysl jednotlivé stopy, nebo třeba alespoň basu ep zvlášť etc).

tony9

Příspěvek od tony9 »

Stardust: fajn věcička ta Vintage Prague.. Nechci to moc rozebírat, protože to rozebírají už ostatní.
dedko píše:
13 srp 2021 08:35
V poho, normálne si ma nabudil, aby som nahral niečo komponované, nie len impro... Snáď sa to aj podarí
To bys mně Dedko udělal velkou radost, kdyby jsi něco zrealizoval.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

TO – JE – SUPER!

Odpovědět