Access virus TI a dal..?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8931
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 10 led 2010 19:52

pres usb si latenci nastavujes... podobne jako na zvukovce. zalezi jestli vira budes pouzivat jako asio, nebo jen jako pridavny zarizeni a "master" bude tvoje karta. ticko samozrejme muzes zapojit a pouzivat pres klasicky midi, spousta lidi to dela, mne to prijde jako blbost..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 10 led 2010 20:45

Ja to mam pres USB a karta MOTU Ultralite MK3 bude muj master.. potrebuju na jiny syntaky apod.
TI budu pouzivat nejak pres USB jeste se musim podivat jak tam vyuzit tech 3 vystupu .. rad bych to pouzival jako 3 nastroje na projekt aspon..
Tak uvidim. Mrknu se kde je tam nastaveni latence.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 13 led 2010 15:18

Nevíte někdo jestli ve Virus Controlu někde není někde vidět, kolik se "spotřebovává" polyfonie?
Např. když si do projektu budu chtít udělat maximum instrumentů čili 3x přes usb audio 3x přes analog audio tzn. 6 nástrojů na projekt (s nezávislími výstupy), tak se bojím, že ta 80hlasá polyfonie to třeba neutáhne. Např. na béčku to bylo tak, že jsem měl 24poly + něco požral reverb cca 2hlasy, takže jsem věděl, že pady s unison 4 hlasu a reverbem mi sežerou cca 6hlasů a tím pádem zahraju na ráz 3-4noty.
Tady trošku nevím, jak je to s tím hypersaw oscilatorem, jestli těch 9saw sebere 1 hlas jako jedna saw klasickýho oscilátoru nebo jestli to sežere rovnou 9hlasů + unison a verb. Podle toho samozřejmě budu volit i nástroje a uvidím, kolik mi toho utáhne na projekt.

Dííky

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8931
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 13 led 2010 16:16

bohuzel tohle je tome uplne na piiiiiiip - nikde se to neukazuje, ackoliv mi to u digitalniho syntaku prijde jako naprosta banalita :-( kdyz byl u me virus novy koste, tak jsem s tim mel vecnej problem, protoze pak ti najednou nezahraje treba celej akord a to mas chut skocit do zdi :-) ale dneska uz (paradoxne) obecne vic exportuju stopy a i tak vetsinou z vira pouziju max. dve stopy, takze no problem ani u hyperhustejchmegapatchu :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13140
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy » 13 led 2010 16:26

supersaw oscilator myslim bere 1 hlas ...

inak ja tiez pracujem presne ako biscuit... furt to exportujem do wav a potom neni problem ani zo snow-om co ma len polovicny vykon oproti "velkemu" virusu :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Ondra P. » 13 led 2010 16:36

me tak napada ... Umi virus TI posilat zarovan z USB a zaroven z analog out ? vlastne zy by umel 6 vystupu (3x USB + 3x Analog out)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13140
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy » 13 led 2010 16:38

sucasne nie.. kazdemu partu mozes len nastavit ci ho ma posielat do usb ALEBO do hw out ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Ondra P. » 13 led 2010 16:42

jsem to nlbe napsal tu otazku :) jako ze by mi treba part 1,2,3 jel po USB 1,2,3 out + part 4,5,6 jel po analog 1,2,3 out :) (ty bych mel pichnuty do zvukovky)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13140
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy » 13 led 2010 16:44

ano to sa da ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Ondra P. » 13 led 2010 16:44

super diky ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 13 led 2010 20:01

Jasne to umi a presne takhle to chci pouzivat i ja.. proste si tam povesim dalsi 3 audio stopy se zaskrtnutym reprackem v cubase.. a mam na raz 6 nastroju z viruse. Tak ja vetsinou budu pouzivat 1x nejaky hypersaw pad s reverbem (vetsinou hraje 3 noty zaroven), 1x nejaky hutnejsi lead (vetsinou hraje 2 noty zaroven) + bych rad z toho vyloudil nejakej tb303 zvuk + nejaky plucked synth s verbem a subbasu.. zbytek zatim VSTi plug in, nez poridim neco, co mi bude virus doplnovat.. ted tu mam jen novation xstation a ten zvuk novationu je fakt dost lacinej. Na doplneni virusu je tu nekolik kandidatu hehe, ale kazdej z nich ma nejaky svoje dost vyrazny proti.. tak treba NordRack 2x - tvrdej synth ma multitimbral a dva vystupy = pro me dva nastroje realtime. Ovladani bank je ale dost nic moc.. plus to nema svoje efekty a je to dost omezenej synth co do barev. Pak tu je DSI Prophet 08 - ten ma good ze je to polyfonni real analog a ty zvuky z toho sou fakt pekny a teply.. ale zase jen za cenu toho, ze z toho poleze jen jeden nastroj = nahravat to nebo to vyuzit jen na jeden nastroj na skladbu. Bo je moznost koupit treba analogovy Mopho + Blofeld ci tak neco.. tezko rict. Uvidim tak za pul roku az to bude aktualni.
Kazdopadne to s tou polyfonii napisu na support accessu jako dobrej napad na upgrade jejich softu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13140
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy » 13 led 2010 20:26

urcite chod do nord2 ... osobne si neviem predstavit ziadny synth ktory by sa lepsie hodil k vajrusu :-) mam ho a max. spokojnosti, tie 2 stroje sa doplnaju neuveritelne dobre ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 13 led 2010 21:35

Ty jo tak ted si me rozhoupal smer Nord :D, jako znam par interpretu z moji branze, co ho ma a ten tvrdej nekompromisni zvuk norda hh. Cenove je taky zajimavej urcite se da rack sehnat za rozumnou cenu.. nebo bych prodal novation a koupil klavesovou verzi. Uvidim hehe.
Dikec P.s. kdybys mel nejaky demac byl bych vdecnej :oops:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13140
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy » 13 led 2010 22:24

http://www.raysubject.sk/_cms_/_files/7 ... wonder.mp3

toto je komplet cele (vsetky zvuky) robene na nordrack2 , okrem kopaka, snare a vysok ... samozrjeme trosku je to efektovane v komple (nejaky ten delay, reverb a tak)

inak ak ti mozem doporucit chod radsej po strarsom nord rack2 nez po verzii 2x .. ta ma sice "lepsie" prevodniky a viac pamatate ale paradoxne koli tym lepsim prevodnikom nieco straca z tej surovosti a dravosti - tie zvuky su take jemne uhladenejsie... ale neni to nic zasadne, to je len taky detail pre nas fajnsmekrov :))

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 14 led 2010 08:41

Diky! No je tam slyset ten nordackej sound, to se proste nezapre.. je to takovej krasne "drzy" zvuk. No to je otazka, zda se pak sezene nord rack2 nebo 2x. Skoda, ze jsem musel ted jeste upgradovat PC :roll: , jinak bych sel na midi.cz do toho nord racku2 za 15K, co tam nekdo nabizel.
Tady je slyset krasne to vyuziti nastroju jaky cca budu mit ja http://www.youtube.com/watch?v=5na7T28U_O0, kdy na basu virus, piano halion, pak tam je slyset takovje plucked lead to by se dalo krasne na nordu a pak v pozadi jsou tam takovy efektovy zvuky ty by se taky daly na nordu a potom ten hlavni motiv, co hraje takovej plucked nastroj to zni jak DSI Prophet i kdyz to bude nakej soft, kazdopadne je to podobnej styl co delam.

Odpovědět