Apogee převodníky ... jak na to?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
KAYKO

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od KAYKO »

Dik za postreh, len potrebujem riesit technicku stranku kvality zaznamu ako to kto sa ako vyspal :D

Naozaj mi robi problem pochopit, ze niekde sa riesia kable ako dolezita vec a tu sa objavi kablicek :)

Sam mam skusenosti v rozdielnosti zvuku cez rozne kable a ako kabel z menej kvalitneho matrosu a so zlym tienenim dokaze narobit vo zvuku bordel.
A to nehovoriac o kablovej vede hlavne v hifi svete, kde som videl prepojovaci polmetrovy Cardas za 100litrov, ktory ked sa zapojil, tak akoby niekto dal s reprakov dole prikryvku.

Tak isto mi ide z Raydatu tenucky kablik na AES cez xlr von, pripada mi to ako by ten konektor mal kazdu chvilu ten kabel pretrhnut a to neviem kde ma ten kablicek adekvatne tienenie, kedze na zadnej strane compu je rusiveho bordelu dost a ci je dodrzanych 110ohm.

Stale mi to v mozgu vrta, ze clovek dava statisice kvoli kvalite zvuku do techniky a potom cez 10cm kablik sa to cele zdegraduje.
Hovori sa, ze retaz je silna ako jej najslabsi clanok, preto do toho vrtam.

matucha

Příspěvek od matucha »

Tyjo a co teprv propojovaci kabely v pristrojich a co tisteny spoje... hele fakt myslim, ze nemas sanci nez na tohle vsechno rychle zapomenout.

Nevim jak je to u pasivnich repraku, kde tece do repraku hodne proudu ze zesiku, tam je mozny, ze se tyhle veci projevi vic... no a vzdycky je dobry nezapomenout na impedanci, ta meni frekvencni charakter, a tak lehce potlaceny basy muzou znit ve vysledku jako rozzarenejsi nahravka...

Tolik dobre hrajicich desek se natocilo na velmi obyc kabely... ale audiofil si koupi specialni privodni snuru na elektriku za vyssi cenu nez te vyde dobrej predzesik ;).

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

KAYKO píše:Dik za postreh, len potrebujem riesit technicku stranku kvality zaznamu ako to kto sa ako vyspal :D

Naozaj mi robi problem pochopit, ze niekde sa riesia kable ako dolezita vec a tu sa objavi kablicek :)

Sam mam skusenosti v rozdielnosti zvuku cez rozne kable a ako kabel z menej kvalitneho matrosu a so zlym tienenim dokaze narobit vo zvuku bordel.
A to nehovoriac o kablovej vede hlavne v hifi svete, kde som videl prepojovaci polmetrovy Cardas za 100litrov, ktory ked sa zapojil, tak akoby niekto dal s reprakov dole prikryvku.

Tak isto mi ide z Raydatu tenucky kablik na AES cez xlr von, pripada mi to ako by ten konektor mal kazdu chvilu ten kabel pretrhnut a to neviem kde ma ten kablicek adekvatne tienenie, kedze na zadnej strane compu je rusiveho bordelu dost a ci je dodrzanych 110ohm.

Stale mi to v mozgu vrta, ze clovek dava statisice kvoli kvalite zvuku do techniky a potom cez 10cm kablik sa to cele zdegraduje.
Hovori sa, ze retaz je silna ako jej najslabsi clanok, preto do toho vrtam.
Fakt nehápu o co ti jde resp. čeho se na tom bojíš? Vede do toho normální dvojitě stíněnej osmipárovej párák, kterej akorát před tim dsubem svlíkneš od tý nejtlutší bužírky, stáhneš smršťovačkou (pokud se vejde) a leze to do dsubu. Hotovo. Nic víc nic míň. :)

Hifisti jsou tragédi, výrobci je ždímaj na kravinách a dobře jim tak. Pokud je někdo schopnej dát sto litrů za půl metru drátu, má asi hodně pomotaný recionální uvažování a pětiminutovej rozhovor s průměrnym inženýrem ze FELu by ho z tý investice vyvedl. :)
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Jestli mohu takovou malou uvahu,
myslim ze vsechno co nedosahuje standartu stoji za "vrtani", ale pokud je kvalita standartni nebo nadstandartni tak se neslusi polemizovat nebo snad spekulovat nad kvalitou.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

kyako: no moc nerozumim, proc se zabyvas ciste digitalnim bufferovanym signalem, kterej jede v usb. Tam ti lezou jednicky a nuly, je to chraneny opravnym kodem, takze nehrozi, ze by se tam stala (za beznych podminek a povolene delce dratu) nejaka chyba a proste co do toho dratu pustis, to z nej vyleze. To je stejny, jako by ses bal, ze kdyz ty spoje na tistaku motherboardu jsou tak tenky, ze se na nich stane urcite nejaka chyba a spadnou ti windows...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kayko: nedival si sa u nás v práci, cez aké kable tahame audio? Majú ledva milimeter.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Amorph: Kayko rieši ale analógové kable.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ej, sorry, jsem dsub precet jako usb:)

Johnny_Tiss

Příspěvek od Johnny_Tiss »

kayko: předpokládám, že (pokud se stále budeme bavit o Apogee) když si od nich koupíš převodníky za X desítek tisíc, nebudou tak hloupí, aby k tomu dělali kabely, které nebudou kvalitou odpovídat zakoupenému hardwaru ... to by si sr*li na svoji hlavu ... jsem možná naivní, ale prostě jim věřím ... stejně tak kdybych si koupil systém od jiného výrobce ... řekl bych, že také to slovo "systém" je podstatné ... v live zvučení je to víc než žádoucí mít PA od jednoho výrobce ... ale to už bychom byli OT
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jonhy_tiss : oni ti k tomu nedaju ziadne kable .. tie si musis kupit/pozvarat sam ..

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

lol... on, ale nepsal ze davaji kabely, on psal ze delaji. :)

Johnny_Tiss

Příspěvek od Johnny_Tiss »

Pytkin: Apogee k tomu dělá kabely ... resp. alespoň to uvádějí na svých stránkách, takže předpokládám, že si je k tomu můžeš koupit ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Johny: Jasná vec. Otázna je cena.

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Chlapi dakujem za reakcie, ale neuspokojili ma na tolko, aby som prestal pochybovat o Dsube :)
Technicky vzato, jedna sa o signalovu cestu, ktora je fyzikalne ovplyvnitelna materialom a konstrukcnym riesenim a vobec si nemyslim ci sa o tom slusi, alebo neslusi uvazovat za to ze je to Apogge, fyzika plati pre vsetkych vyrobcov.

Matucha, to co je vo vnutri kvalitneho prevodniku, verim ze je poriesene v ramci ceny a triedy v poriadku, len riesim prepojenie, kde sa da ten signal ovplyvnit.

Skusim este raz, je uplne jasne, ze Apogge je kvalitka a vziadnom pripade som nexel polemizovat o kvalite prevodu, ci je neutralny, alebo farbi a pod., takisto mi je jasne ze niekto neriesi Dsub, ale potom asi netreba kable riesit vseobecne, alebo ano?

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

KAYKO píše:...ale potom asi netreba kable riesit vseobecne, alebo ano?
Nevidíš rozdíl mezi 50 metrama kabelu a třema centrimetrama konektorovýho propojení?
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Odpovědět