Apogee převodníky ... jak na to?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Liquid Sound
Profesionál

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Liquid Sound »

carloff píše:Ja mam obecne pocit ze nataceni vazne hudby je stale o tom stejnem ..decca , apogee , U87, millenia..
Japonci si donesou M50 prinejlepsim...
Jak píšeš, je to Tvůj pocit. Praxe je odlišná, musíš sledovat co se děje. :)
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

carloff píše:Ja mam obecne pocit ze nataceni vazne hudby je stale o tom stejnem ..decca , apogee , U87, millenia..
Japonci si donesou M50 prinejlepsim...
Apogee na natáčení klasiky, to by bylo trošku netradiční a lehce hrubozrnné :wink:

Liquid Sound
Profesionál

Ivo píše:Je to stejně trochu (tragi)komické ... Klienty by měla zajímat především výsledná zvuková kvalita než firmy, která valí nejvíc prachů do reklamy a marketingu (a jsou tedy tzv. "známé") - úměra mezi tímto a skutečnou kvalitou není vždy přímá ...
Není to komické, ale je to logické. Ve společnosti je stále určující ekonomické hledisko, tj. klienti se v profesionální sféře stále chovají především dle něj ať se Ti to líbí nebo ne. Jde o běžné uspokojení většinového zákazníka dle Gaussova rozložení. Pokud najdeš ony pětiprocnentní konce resp. ten lepší a v něm se etabluješ, pak Ti gratuluji! :)

Ano můžeš před tím zavřít oči, ale to je tak vše co s tím můžeš dělat, protože se dříve nebo později najde někdo kdo Ti je zase otevře. Třebas pan domácí nebo faktura za elekřinu. :)
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Myslel jsem že se tady bavíme o zvuku, ne o marketingových tricích a telenovelách :wink:

Za sebe můžu říct, že se mě ještě nikdo z klientů neptal jestli mám (povinně) to nebo ono (nemám), ale většinou jsou hodně potěšeni výsledným zvukem případně překvapeni co ta která mašinka (o které možná zatím neslyšeli) umí a jak zní ...

U nás taky buší všudypřítomnou reklamou Škoda Auto, ale pokud by člověk nabídl klientovi svezení Daimlerem (o kterém nemusel tolik slyšet), je pravděpodobné, že se nebude dovolávat Octavie :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:Je to stejně trochu (tragi)komické ... Klienty by měla zajímat především výsledná zvuková kvalita než firmy, která valí nejvíc prachů do reklamy a marketingu (a jsou tedy tzv. "známé") - úměra mezi tímto a skutečnou kvalitou není vždy přímá ...
jo jo .. ale bohuzial to tak neni .. najlepsie na tom je , ze by uplne stacili prazdne krabice so svietiacimi ledkami .. a clovek pracuje cez behringer .. klient ten rozdiel aj tak nepozna ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše: jo jo .. ale bohuzial to tak neni .. najlepsie na tom je , ze by uplne stacili prazdne krabice so svietiacimi ledkami .. a clovek pracuje cez behringer .. klient ten rozdiel aj tak nepozna ..
Bohužel je to přesně tak ... A to vědí všechny tyhle firmy co sypou většinu peněz do reklamy a kvalita a skutečné nadšení (a finance) pro výrobky samotné už jdou stranou. Je to jak se seriály a telenovelami ... Davy to sledují ... ale o kvalitě to nevypovídá ... ale penízky se sypou ...

Liquid Sound
Profesionál

Ivo píše:Myslel jsem že se tady bavíme o zvuku, ne o marketingových tricích a telenovelách :wink:

Za sebe můžu říct, že se mě ještě nikdo z klientů neptal jestli mám (povinně) to nebo ono (nemám), ale většinou jsou hodně potěšeni výsledným zvukem případně překvapeni co ta která mašinka (o které možná zatím neslyšeli) umí a jak zní ...

U nás taky buší všudypřítomnou reklamou Škoda Auto, ale pokud by člověk nabídl klientovi svezení Daimlerem (o kterém nemusel tolik slyšet), je pravděpodobné, že se nebude dovolávat Octavie :)
To jsou ale jenom Tvoje sny a doměnky, které jsou absolutně nemanažerské a odtržené od ekonomické reality. Já jsem načrtl jak to s poptávkama přibližně reálně vypada. Co mám informace není to nikde jinak, ostatně podívej se na gearlisty. Jejich podobnost souvisí s tím, co klienti reálně požadují.

Když použiju Tvé analogie, že by lidi měli jít po té nejvyšší kvalit tj. po Daimlerovi.... Kolik prodejců aut se orientuje na Daimler? Kolik prodejců láká potenciální kupce ze střední tj. většinové třídy na koupi Daimlera? A proč v něm nikdo nejdezdí? :) Kdyby to bylo tak jak popisuješ ty, tak by Daimlera chtěli všichni, ale z nějakého důvodu nemají že... :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To nejsou moje "domněnky". To je moje mnohaletá přímá zkušenost. S tím, že se ted bavím pouze o (zvukové) kvalitě výrobků, ne o psychologickém marketingu, ekonomice a provozu velké nahrávací firmy dneška. O tom opravdu nemluvím a tam je to asi tak jak říkáš. Za ty léta jsem si velmi obsáhle a podrobně vlastní zkušeností ověřil, že mnoho výrobků, které mají nejsilnější a všudypřítomný marketing a tvrdí že jsou "the best" a svými celostránkovými reklamami kralují Mix a podobným magazínům, the best obvykle zdaleka nejsou ... A je mnoho jiných výrobků, které do marketingu tolik peněz nedávají, ale jde jim skutečně především o kvalitu o posedlost výrobkem jako takovým - a tam začíná úplně jiná úroveň kvality.

Je to přirozené, já jsem byl v začátcích taky běžnou obětí tohoto stavu věcí a začínal tím , o čem jsem se nejvíce v reklamách dočetl: Millennia, Apogee, Neumann atd atd. Ale protože mi šlo o jiné aspekty než o uspokojování formálních potřeb klientů, začal jsem postupně dost zkoumat, porovnávat, zkoušet a prošla mi rukama opradu veliká spousta všech možných preampů, převodníků, mikrofonů atd. A začalo být dost zjevné, že skutečná kvalita je často dost jinde než na reklamních stránkách magazínů ...

Ale je jasné, že pokud klienti jsou oslněni tím, že studio má věci, o kterých se v reklamách nejvíce dočetli a byli by zklamáni kdyby tam viděli věci, které sice znějí mnohem líp, ale v reklamách se moc neprojevovaly, pak asi ekonomicky uvažující studio jim postaví před oči to, co chtějí vidět, aby se zavděčilo ...

Těší mě, že tohle ve svém malém měřítku dělat nemusím (ani bych nechtěl) a můžu si dělat to co opravdu chci a co mě těší ...

Třeba čerstvý příklad - kdybych chtěl mít ve studiu známé bedny, tak tam budu mít PMC, Genelecy, B&W apod. Mám tam bedny, o kterých málokdo slyšel (Geithainy), ale když sem nějaká kapela přijde, tak jen vyvalí oči (pardon uši :), protože se jim ten poslech nesmírně líbí a něco podobného obvykle ještě neslyšeli ... Předtím jsem měl (známé) B&W, ale tam to nadšení nebylo až tak projevované :)

Ale abych se vrátil k tématu. Pokud tazatel potřebuje mít více kanálů (8-16) slušné kvality, Apogee je celkem dobrá volba (i když samozřejmě domnívat se že je to v něčem nějaký kvalitativní vrchol, je opět spíše věc marketingu než věci samotné), pro čistější zvuk by asi Lynx Aurora mohl být o něco lepší a z hlediska kvantity zase SSL Alpha link ... Pokud by stačilo 8 kanálů s vynikajícími převodníky a velmi dobrými preampy, za zmínku určitě stojí Prism Orpheus... mimochodem také firewire ...

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Abych pravdu rekl, kdyby Van Gogh premyslel co je manazerske tak bychom tu asi Slunecnice nemeli:)
Je jednoduche byt standart tzn prumer ale vynikat nese s sebou riziko....
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Liquid Sound
Profesionál

carloff píše:Abych pravdu rekl, kdyby Van Gogh premyslel co je manazerske tak bychom tu asi Slunecnice nemeli:)
Je jednoduche byt standart tzn prumer ale vynikat nese s sebou riziko....
Nesmysl, ro je pohled na historii optikou dnešní společnosti.

Podivej se, vynikat... Já třebas jsem desku, která byla nominovaná na Grammy dělal na Motu 24io. Takže ani o tom si nemyslim že to je... :)

kexik

Příspěvek od kexik »

mladenci mate si iste co povedat, ale autor temy chcel vediet ako si ma zaopatrit a zapojit 16 kanalov od apogee...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

kexik píše:mladenci mate si iste co povedat, ale autor temy chcel vediet ako si ma zaopatrit a zapojit 16 kanalov od apogee...
To už se dozvěděl ne ? :wink:

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Podivej se, vynikat... Já třebas jsem desku, která byla nominovaná na Grammy dělal na Motu 24io. Takže ani o tom si nemyslim že to je... :)
ale ta nominace asi nebyla za zvuk co? :twisted:
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Liquid Sound
Profesionál

carloff píše:
ale ta nominace asi nebyla za zvuk co? :twisted:
///Liquid Sound je zavalen Carloffovými kyselými hrozny...///

matucha

Příspěvek od matucha »

tady to fakt frci...

Odpovědět