Apogee převodníky ... jak na to?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od carloff » 24 led 2010 13:35

Ja bych moc tem preampum neveril...
to uz radsi 2x sytek /4kanal/ prodava se za 800 dolaru
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od matucha » 24 led 2010 14:05

ale nezkousel si je...

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od carloff » 24 led 2010 15:15

Apogee nebo Sytek?
Apogee jsem zkousel co byl v tom prevodniku..
Sytek mam doma
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od matucha » 24 led 2010 15:33

ok... takze muzes rict konkretnejsi nazor nez "tem preampum [v ensemble] bych moc neveril"?

Nevim treba jak se daj porovnat se starsim minime... to mi prislo vpoho, ale v porovnani s manley/greatriver/tab funkenwerk se to nemohlo rovnat... hlavne v detailu (za coz mozna mohly prevodniky). Ale i tak to bylo celkem dobry, ani tenky, ani ostry, v nekterejch pripadech se to vyrovnalo tem ostatnim celkem bezproblemu, jindy bylo cejtit, ze to proste neni stejna trida.

Jinak sem nekde videl poznamku, ze kvalita prevodniku de od 16x smerem dolu... 16x > r800/r200 > ensamble > solo/duet .

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od nunu » 24 led 2010 15:46

matucha píše:Jinak sem nekde videl poznamku, ze kvalita prevodniku de od 16x smerem dolu... 16x > r800/r200 > ensamble > solo/duet .
To je teda ale divne, ze :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Kermitak » 24 led 2010 15:54

Divny to neni, ale je dobry to napsat, jelikoz si dost lidi porad mysli ze "jelikoz je to Apogee, bude to vzdycky spicka".

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od carloff » 24 led 2010 16:31

K ensambl preampum---
myslim ze budou stejny co na minime. tzn asi tak uroven RME firefice. ok nic vic---
jedinej zaver co mne z toho vychazi je ten ze kupovat apogee za drahy penize a pak pouzivat jen preampy z neho , je trosku spatnej deal.Protoze preamp udela daleko vetsi kvalitativni rozdil nez AD.Takze radsi 2x sytek ( s Burr brown jsou dva kanaly zase jiny) a aurora dohromady to vyjde na 1400 za 8 kanalu syteku plus Aurora 16 ( okolo 2500 dolaru).
takze tak:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od nunu » 24 led 2010 16:32

Kermitak píše:Divny to neni, ale je dobry to napsat, jelikoz si dost lidi porad mysli ze "jelikoz je to Apogee, bude to vzdycky spicka".
Aha, tak mne by toto ani nenapadlo -))) Nemate nekdo nejakou fotku otevreneho DA-16 X, moc rad bych se na to mrknul a nemuzu na google nic najit... vsude to maji zadeklovane -)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2010 16:32

moc sa v tom rypete .. APOGEE hlavne funguje na klientov .. Tak ako biele membrany na yamaha odposluchu :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od nunu » 24 led 2010 16:36

Dobry den, a co mate v tom studyju za prevodnyky ???
Meitner
A tak to nyc, kdy by jste meli alespon Apogee, tak by jsme to natocili u vas, my uz sme znama kapela a tak potrebujem znacku :mrgreen: :mrgreen:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2010 16:50

nunu : takto to fakt ale trosku funguje :)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Liquid Sound » 24 led 2010 16:59

Pytkin píše:nunu : takto to fakt ale trosku funguje :)
Přesně jak píše Pytkin. S tim že já bych vyhodil ono "trošku". :)

Neznámý věci bych do studia nekupoval, klienti se orientujou na zavedenej standard známejch značek. Poptávka po něčem "nadstandartnim" je natolik mizivá, že se dle mých zkušeností do těchto věcí vůbec nevyplatí investovat. Buď je zapůjčit (jako jsme si půjčovali Meitnery na DSD, nebo se vozej Prismy z Rudolfina). Když to není ani k zapůjčení, práce se klientovi odmítá. Resp. se nabídne co nejbližší možné řešení a nechá se na klientovi, zda-li odmítne či nikoliv.

Akce kdy je potřeba něco jiného, je tak jednou za tři roky. Apogee (alternativně pak i Digidesign AD/DA - ostatně stačí se podívat na mnohá videa na YT) jsou dostačující i pro nejprestižnější natáčení co se v ČR u filmové hudby dělá tj. třebas Disney nebo BBC. Požadavky na tento "nadstandart" pak mají v drtivé většině klienti z Asie.

Prakticky shodné je to s pásem. Akorát, že ten se ani nepůjčuje. Poptávka po pásu byla za posledních pět let nula a za posledních sedmi jen jeden klient a to z Německa.
Naposledy upravil(a) Liquid Sound dne 24 led 2010 17:08, celkem upraveno 2 x.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od carloff » 24 led 2010 17:02

ja mam spis zkusenost ze je zajima lavry nez apogeee :)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od carloff » 24 led 2010 17:10

Ja mam obecne pocit ze nataceni vazne hudby je stale o tom stejnem ..decca , apogee , U87, millenia..
Japonci si donesou M50 prinejlepsim...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Ivo » 24 led 2010 17:14

Je to stejně trochu (tragi)komické ... Klienty by měla zajímat především výsledná zvuková kvalita než firmy, která valí nejvíc prachů do reklamy a marketingu (a jsou tedy tzv. "známé") - úměra mezi tímto a skutečnou kvalitou není vždy přímá ...

Odpovědět