Apogee převodníky ... jak na to?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od ECSON WALDES » 23 led 2010 19:19

Obrázek

ve studiu mam od Apogee prevodniky AD-16x a DA-16x. Analogovy strany mam zapojeny pres kabely s DB-25 multipin connectoy Apogee AD8-IFC a DA8-IFC. Tyhle kabely jsou po 8mi kanalech, cili pro 16ti kanalovou "16x" radu jsou potreba dva takovy na vstup a dva na vstup. Stejny Apogee kabely jsou i pro treba Roseta800. Jinak neni podminkou mit kabely od Apogee, je to klasickej standard vyrabi ho spousta firem za podobny castky.

Co se kvality rady 16x tyce jsem moc spokojenej. Naprosto stabilni masina, spolehlivost, a hlavne spickovej zvuk.

Konektovat se tyhle Apogee karty muzou bud pres ADAT/SMUX, AES/EBU, nebo je moznost dokopit rozsirujici X-FireWire Card, ktera umi podle potreby 8 nebo 16 kanalu. Tovarne je X-FireWire karta naprogamovana pro 8mi kanalovou Roseta-800, zmenou SW pak funguje v plnym modu pro 16 kanalu. Ja pouzivam ADAT/SMUX. Kdyby nekdo chtel X-FireWire karty, mam tu dve nevyuzity, zabaleny v orig krabicich.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Johnny_Tiss » 23 led 2010 19:40

díky za příspěvek, Jiří ...

Mimochodem máte někdo zkušenost s Ensemble? tento poznatek bych ocenil ... X řada je fakt pecka :)
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Ivo » 23 led 2010 19:57

Liquid Sound píše:
Co se týče kavlity záznamu, myslím si že je stamilionkrát důležitější jak se muzikant/ka a zvukař na den natáčení vyspali, než skrze jaký konektory to lezlo. :wink:
Na druhé straně dost blbé je i to, když se vyspali skvěle a leze to pak přes nedobré "konektory" a výborný výkon je nahraný na zařízeních, které zvuk trochu kazí ... napravit se to už pak moc nedá :wink:

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Liquid Sound » 23 led 2010 20:00

ECSON WALDES píše:Obrázek

ve studiu mam od Apogee prevodniky AD-16x a DA-16x. Analogovy strany mam zapojeny pres kabely s DB-25 multipin connectoy Apogee AD8-IFC a DA8-IFC. Tyhle kabely jsou po 8mi kanalech, cili pro 16ti kanalovou "16x" radu jsou potreba dva takovy na vstup a dva na vstup. Stejny Apogee kabely jsou i pro treba Roseta800. Jinak neni podminkou mit kabely od Apogee, je to klasickej standard vyrabi ho spousta firem za podobny castky.

Co se kvality rady 16x tyce jsem moc spokojenej. Naprosto stabilni masina, spolehlivost, a hlavne spickovej zvuk.

Konektovat se tyhle Apogee karty muzou bud pres ADAT/SMUX, AES/EBU, nebo je moznost dokopit rozsirujici X-FireWire Card, ktera umi podle potreby 8 nebo 16 kanalu. Tovarne je X-FireWire karta naprogamovana pro 8mi kanalovou Roseta-800, zmenou SW pak funguje v plnym modu pro 16 kanalu. Ja pouzivam ADAT/SMUX. Kdyby nekdo chtel X-FireWire karty, mam tu dve nevyuzity, zabaleny v orig krabicich.
Pro doplnění JIrky, honíme AD16x i DA16x pro změnu s Pro Tools HD kartama a taktéž bez problémů. Stejně jako spolupráce Digidesign Sync a reshapeující Apogee BigBen, který máme jako master clock. :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Liquid Sound » 23 led 2010 20:02

Ivo píše:
Liquid Sound píše:
Co se týče kavlity záznamu, myslím si že je stamilionkrát důležitější jak se muzikant/ka a zvukař na den natáčení vyspali, než skrze jaký konektory to lezlo. :wink:
Na druhé straně dost blbé je i to, když se vyspali skvěle a leze to pak přes nedobré "konektory" a výborný výkon je nahraný na zařízeních, které zvuk trochu kazí ... napravit se to už pak moc nedá :wink:
Co myslíš Ivo, je toto hodnotný příspěvek hodný rozměru Tvého génia? :wink:
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od KAYKO » 23 led 2010 22:59

Liquid Sound píše:
KAYKO píše:...ale potom asi netreba kable riesit vseobecne, alebo ano?
Nevidíš rozdíl mezi 50 metrama kabelu a třema centrimetrama konektorovýho propojení?

Uff, hmm, prepac, ale ......viac menej uz asi nic :-)

Jirko, jasne zvuk je vyborny, navyse u Teba to mam overene na vlastnej kozi, len som sa snazil zistit ci by nebol lepsi, keby ze je krabica dva, alebo tri U a konektory ma priamo vyvedene na palube ako cez redukovany Dsub.




Samozrejme sa pise Apogee a nie Apogge ako som nacmaral nechtiac ja.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od carloff » 23 led 2010 23:14

Dsub je standart, hodne pultu ma i Dsub inputy...lepsi by to mozna s XLR bylo ale mylim ze pak s XLR treba DAD a ne Apogee...
Jinak si fakt myslim ze Apogee je precenovane...celkem rad jsem ho prodal
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od KAYKO » 23 led 2010 23:50

carloff, jasne je to standard, tak isto to mam na pulte aj ja, len som chcel vyvolat prinosnu polemiku o Dsub vs xlr, alebo vseobecne pevne konektory. Samozrejme, myslel som tym triedu Apogee a vyssie.

Ivo, viem co si tym chcel povedat a urcite mas pravdu v tom aj ked sa Chick Corea dobre vyspi, radsej si kupim jeho akusticke CD nahrane na prevodnikoch DAD, Weiss, Prism a pod. ako na Audigy.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Ivo » 24 led 2010 01:59

Liquid Sound píše:
Ivo píše:
Liquid Sound píše:
Co se týče kavlity záznamu, myslím si že je stamilionkrát důležitější jak se muzikant/ka a zvukař na den natáčení vyspali, než skrze jaký konektory to lezlo. :wink:
Na druhé straně dost blbé je i to, když se vyspali skvěle a leze to pak přes nedobré "konektory" a výborný výkon je nahraný na zařízeních, které zvuk trochu kazí ... napravit se to už pak moc nedá :wink:
Co myslíš Ivo, je toto hodnotný příspěvek hodný rozměru Tvého génia? :wink:
Myslím, kamaráde, že není o nic víc/méně hodnotný než tvůj. :wink: Jsou totiž dva pohledy na věc - jeden říká: technika je druhořadá, prvotní je hudební výkon, inspirace atd. Druhý: je třeba mít tu absolutně nejlepší techniku/mikrofony/kabely atd. Ideální je samozřejmě mít obojí ... A když se všichni "dobře vyspí" a nastane neopakovatelná konstelace, je vždycky trošku mrzuté, když to zvukově nezní moc dobře,protože ta záznamová technika (třeba i včetně konektorů) nebyla dost kvalitní (a takových nahrávek jsou bohužel mraky). Takže bych to zase až tolik nepodceňoval. A "stamilionkrát" může být někdy trochu zrádné číslo :wink:

(V poslední době se přistihuju, že raději poslouchám nahrávky, které jsou zvukově velmi pěkné než nahrávky, které jsou možná hudebně zajímavější, ale zvukově ne moc povedené ...)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2010 09:49

Ivo: to je o tom či sa viac tešis z hudby, alebo zvuku. Ja v poslednej dobe doma počúvam hudbu vacsinou cez notebookove repraky, takze sa viac teším z hudby.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od nunu » 24 led 2010 11:05

Ivo píše:Myslím, kamaráde, že není o nic víc/méně hodnotný než tvůj. :wink: Jsou totiž dva pohledy na věc - jeden říká: technika je druhořadá, prvotní je hudební výkon, inspirace atd. Druhý: je třeba mít tu absolutně nejlepší techniku/mikrofony/kabely atd. Ideální je samozřejmě mít obojí ... A když se všichni "dobře vyspí" a nastane neopakovatelná konstelace, je vždycky trošku mrzuté, když to zvukově nezní moc dobře,protože ta záznamová technika (třeba i včetně konektorů) nebyla dost kvalitní (a takových nahrávek jsou bohužel mraky). Takže bych to zase až tolik nepodceňoval. A "stamilionkrát" může být někdy trochu zrádné číslo :wink:

(V poslední době se přistihuju, že raději poslouchám nahrávky, které jsou zvukově velmi pěkné než nahrávky, které jsou možná hudebně zajímavější, ale zvukově ne moc povedené ...)
Musim to naspsat, zcela absolutne souhlasim s Ivem, do posledniho puntiku a do posledni tecky. Osobne si myslim ze XLR je "cistsi" reseni, ovsem je li to pozapojovano v ramci jednoho racku, cili netahaji se ty kabely do jine mistnosti, bude to jedno.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od Johnny_Tiss » 24 led 2010 11:11

Pánové, díky za vaše příspěvky ... potrvrdilo se (opět), že každý to má rád jinak a že D-sub možná není tak špatný připojení jak vypadá ... ale já bych opravdu rád věděl, jestli se vyplatí investovat např. do Ensemble (řekněme 2x + preamp ... to by bylo +- 16 in když nebudu počítat digitály), nebo jít hned jinou cestou ... samostatný převodník + preamp ... řekněme, že potřebuju kvalitu za rozumný peníz (ostatně jako každý, ale nebudeme se rejpat v nízkých cenových hladinách a nebudeme se taky věnovat "butikovým" peckám za X set tisíc ... budeme rozumní :) ) ... rád bych věděl váš názor ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od carloff » 24 led 2010 11:21

Ja si myslim ze nejlepsi reseni pro tebe by byla lynx aurora 16 s firewire kartou ..a nemusis s e o nic starat--tech 16 preampu te v dobre kvalite bude stat 8x tolik
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od matucha » 24 led 2010 11:33

Me moc bavej tyhlety dve diskuze se slepym porovnavanim. Zavadejici, ale zajimavy a zabavny.

http://www.gearslutz.com/board/high-end ... -test.html

http://www.gearslutz.com/board/gear-sho ... a8000.html

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Apogee převodníky ... jak na to?

Příspěvek od mando » 24 led 2010 11:41

2x Ensemble to mas aj 8 dobrych preampov to potesi... pridas nejake Neve, Api, Millenia a mas hotovo (teda pokial mas dobru akustiku, mikrofony atd... :) )

Odpovědět