EMU 1212m Users Section

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8932
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Příspěvek od biscuit » 09 dub 2006 16:04

no prave ze ten support, tady taky neni nijak zvlast dobrej... a kdyz vezmu v potaz treba svoji zkusenost z kaudio, tak jdu radsi nakupovat do vidne, kde je lepsi naprosto vsechno, nejen ceny. ono se nejde do nekonecna vymlouvat na mensi trh - i to ma totiz sve meze a aby to bylo primerene, tak by to melo udelat rozdil treba toho postovneho...
a vubec obchodni zalezitosti tady nema ani cenu rozebirat.
nechci nikomu rikat kupuj tady nebo tam, protoze je to pripad od pripadu. a to, ze se nektere veci daji poridit i u nas rozumne, nebo dokonce levneji, taky vim.

jen jsem povazoval za kamaradske rict: "kluci tady je to ted za supr cenu, tak se na to mrknete". tot vse, bohuzel jsem tim asi nekomu pichnul trn do prdele...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5629
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 09 dub 2006 19:12

biscuit: diky, pro me ta informace je zajimava.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21488
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 dub 2006 23:54

aum generator : co riesis .. to sme tu uz predsa riesili 100x .. ten obchod v anglicku preda tych mixov za mesiac 100 .. ten obchod u nas tych mixov preda za rok 10 .. Kto dostane aku cenu ??? Keby ste si vsetci kupovali zariadenia tu, tak by boli mozno nizsie ceny .. Inak niektore veci sa tu daju kupit lacnejsie .. Dalsia vec je ze sa s predajcom da dohodnut .. Trebars ventimu som vybavil ze mu rosettu 200 predali v studio.sk lacnejsie ako v thomanne .. neratajuc dopravu ..
Z toho obchodu v anglicku mi ale nepozicaju prevodnik , alebo mikrofon , ked ho budem potrebovat .. ten nas predajca to spravi .. v tom je ten rozdiel ..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 10 dub 2006 00:15

biscuit píše:pytkine ty neumis pocitat? cena za napr. emu 1820: 298 x 29 = 8.642,-
kdezto napr audiopro 10.510,- BEZ DPH!!! tedy s dph 12.506,-
doprdele to je skoro tretina ceny
... mmno ono je to dany dvema vecma:

Jednak tim, ze od 1.4. 2006 EMU celosvetove zmenili ceny, respektive zlevnili. Nekteri velkodistribuotri se to nejspis dozvedeli s predstihem ale nez ta informace doputovala do cech to nejakou chvili trvalo.

Duha vec je ze soucasnej shop.audiopro.cz , odkud beres info o cene, je nedodelanej polofunkcni pomnik jedny brnensky softwareovy firmy. Chysta se nova verze eShopu, ktera by mela byt jednak uzivatelsky pritulnejsi, ale hlavne rychlejsi a flexibilnejsi. Zmena by mela doufejme probehnout cca do 14ti dni.

Takze zhruba takhle se to ma s cenou E-MU v ceskych zemich versus ve svete.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21488
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2006 00:39

biscuit : 300 euro je ~12.000 .. v sofos.sk maju 1820 za cca 13.000 .. ja by som to kupil radsej tu ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 15 kvě 2006 07:32

E-MU 1212m se nyní v Čechám blbě shání. Mojí reklamaci na AUDIOPRO uznali, ale již ca. 40 dní čekám na novou kartu. Hrůza.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 15 kvě 2006 11:04

... dalsi zasilka E-MU je tady, takze by zase chvili mela bejt hojnost ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 15 kvě 2006 18:26

kupil som 1212m, zvuk je excelentny.
par negativnych postrehov:

1. pri 2ms latencii (16/44.1) dost vysoka zataz CPU - cca 6-10% (A64 X2 2x2600Mhz) a pri prekroceni 60% zataze CPU treba ist s latenciou hore, lebo nestiha. v porovnani s FW410 je na tom 1212m horsie ako zatazou tak aj stabilitou latencie pri vyssich zatazeniach CPU.

2. veskere routing operacie v patch mixe by mali byt podla vyrobcu pocitane Emu procesorom bez zatazovania CPU pocitaca.
moja skusenost je trosku o niecom inom, routing totiz zatazuje CPU a to dost zjavne (o mnoho viac v porovnani s predoslou FW410).

3. EmulatorX a Proteus X hraju ako hardware, ale su to nenazrane potvory. pri beznom hrani na Grand Piano (proteusX preset 1) cez keboard so sustain pedalom som namel problem vyliezt na 30-40% CPU.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 16 kvě 2006 06:54

to poshook:
To jsi mě moc nepotěšil, ale ještě víc to nepotěší můj old-shool Duron XXXMhz :-). Jen co se mi vrátí z reklamece, tak to proměřím též...

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 16 kvě 2006 20:23

Poshook píše: 2. veskere routing operacie v patch mixe by mali byt podla vyrobcu pocitane Emu procesorom bez zatazovania CPU pocitaca.
moja skusenost je trosku o niecom inom, routing totiz zatazuje CPU a to dost zjavne (o mnoho viac v porovnani s predoslou FW410).
Nemuzes nekam prdnout tvoje PATCHE ? JA mam ted 1212m v praci a CPU mi to nezatezuje. Pouzivam par EQ, filter a comp, pro doladeni zvuku k bednam.

ad.3
Nekde sem to uz psal, a je to opravdu nenazrane ... na druhou stranu ten zvuk ! ten zvuk ! opravdu jako hardware ...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 25 kvě 2006 18:55

Poshook: "Predám novú EMU 1212m aj s Emulatorom alebo vymenim za inu PCI zvukovku. "

co se deje ? je to spatny ?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2702
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 25 kvě 2006 20:11

ja sem tak RÁAAAAD ze sem si ten bazmeg nekoupil

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 kvě 2006 20:34

Neural_I píše:Poshook: "Predám novú EMU 1212m aj s Emulatorom alebo vymenim za inu PCI zvukovku. "

co se deje ? je to spatny ?
kupil som 1212m a spravala sa velmi nestabilne s vtedajsou doskou (Asus A8V VIA KT800/ AGP grafika). upgratoval som vsetko - chipset drivery, BIOS, drivery zvukovky, preinstaloval WInXP ale nepomohlo nic.
tak som sa nasral a kupil novu dosku s inym non-VIA chipsetom (K8N NForce4) a samozrejme som musel vysolit aj prachy za novu (PCI-e) grafiku. znovu som preinstaloval WinXP, nahodil vsetky nove drivery na vsetko a robi to presne to iste ako pri predoslej doske (
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=4148).

zatial musim konstatovat, ze 1212m nie je profi zvukovka. jedine, co je na nej profi, su AD/DA, ale stabilita a latencie - hruza.

a nie som sam, kto ma alebo mal problemy...

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=4148

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 26 kvě 2006 07:51

Ja s 1212m nemam jediny problem. Takze musim konstatovat ze 1212m neni profi zvukovka. Protoze nikdy profi nebyla a ani byt nechtela. Mozna nemam problemy , protoze nejedu na AMD = co chipset to zahada.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 26 kvě 2006 07:53

eGen:
Tak by nebylo od věci napsat, jakou máš PC sestavu...

Odpovědět