EMU 1212m Users Section

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout » 28 črc 2006 10:45

To by bylo skvělé. Dík. Snad na to přijdu jak to tam nacpat :wink:

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante » 29 pro 2006 15:49

Mám tu kartu pár dní. Samozřejmě se mi stalo to co asi každému - když pustím ten Power FX jako efekt např. pod fruity loops přes ASIO (dal sem 20ms) tak to chvíli jde. Jak ale začnu sázet další efekty, začne to praskat. Když pustím další instanci toho Power FX, dílo zkázy je dokonáno, zvuk je neposlouchatelný, strašně to praská. Co s tím? Mám pocit, že jsem našel způsob, jak to vyřešit a chtěl bych tu od povolaných pánů poradit, co jsem to vlastně udělal.

Našel jsem na netu tuto radu:

"I had problems with Nuendo until I went into patchmix and set it up for 8 channels of Asio. Don't know what that did but Nuendo works flawlessly, no crashes.

I still don't know how to configure patchmix, I just create ASIO channel strips that's it, I really don't know what to do beyond that. Anyhow i'm glad I got it working."

Takže, přeložit se to dá asi tak, že pokud to začne praskat, nasázejte do patchmixu ASIO strips. Když sem to udělal, tak s každým dalším strips se to zlepšovalo. Začlo to po sázení dalších a dalších powerfx praskat znovu, tak sem tam nasázel znovu ty asio strips. Různě jsem je tam poposouval doleva a už jich tam mám osm jak psal ten týpek. Jaktože se to tímhle řeší? Co to vlastně dělám? Vysvětlí mi to někdo prosím?

Přikládám obrázek, jak to teď vypadá s tím patchmixem:

Obrázek
Naposledy upravil(a) Dante dne 29 pro 2006 15:57, celkem upraveno 1 x.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 pro 2006 15:57

no pripajas do patch mixu asio vystupy .. ale preco sa to ty zlepsuje .. to tazko povedat .. to budu asi tie problemy s EMU drivermi ..

ale sprav ako tam radia .. nasad tam 8 asio kanalov a mas po problemoch ..

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante » 29 pro 2006 16:06

Dno: jo to sem udělal (ten obrázek je ode mě, ne od nich), ale co to vlastně dělám a proč to nevim - vim žes mi to vysvětlil, ale moc moudrej z toho nejsem...sem měl dojem, že z fruity když dám jako OUT ASIO, tak že to půjde např. jen přes ASIO OUT 31/32 a ty ostatní budou volné například pro další asio aplikace...možný taky je, že když otevřu novou instanci Power FX, tak že je lepší taky otevřít nový asio kanál...nevim, snad sem to nezakřiknul a bude to už jakž tak dobrý...tyhle problémy to přes E-DSP Wave nedělá, ale tam mi, nevím proč, nejde spustit zase to Power FX...

ale jak jsem pročítal tohle téma, tak vidim, že ty problémy mělo víc lidí a tak to co jsem našel třeba taky někomu pomůže...

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante » 29 pro 2006 16:11

tak už je mi to jasný - fruity ukazuje, kolik má k dispozici ASIO výstupů...teď to píše 8x2, takže on ty výstupy co mám nakonfigurované v patchmixu vidí a tedy je umí využít a proto se to zlepšuje...a taky to řeší tu podivnost se zatížením procesoru - když jsem měl jenom jeden asio výstup, tak když bylo zatížení na 10%, už to začlo praskat...teď se v klidu dostanu nad 60% :)

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 pro 2006 16:14

dante : jo .. len je to divne ze sa to zlepsuje .. ono by to malo ist stale dobre .. ci mas 2 ASIO vystupy.. alebo 10 ..

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante » 29 pro 2006 16:23

Dno: nevim no, je to divný, taky bych radši přišel na příčinu...tak poslední co mám v plánu vyzkoušet je reinstall win xp, protože jsem tu 1212m vpálil do systému, který mi běži už 2 roky a bude asi pěkně zanesenej...napadlo mě ještě, když jsem viděl v biosu nějaká nastavení PCI slotů a jejich latence nebo co...mám to tam nastavené na nejnižší latenci, tak to asi bude dobře...drivery k chipsetu jsem nainstaloval, bios je aktuální...akorát když zkusím nainstalovat nové drivery k 1212m, tak to řekne, že nenašel device a error...to je hodně divný...možná je to tím, že na tom CD u téhle v2 jsou ty nejnovější drivery z roku 2006 (v 1.82)...ale stejně by mi měl spíš ten instalátor říct, že už jsou nainstalované novější nebo stejné drivery a ne hodit error jako bych to instaloval pro jinou kartu...

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 pro 2006 16:26

dante : rozhodne je dobre mat rozdeleny disk .. a na nom 2 windowsy .. jeden optimalizovany na hudbu .. bez pripojenia na internet .. a druhy na internet , gejmy a podobne veci .. proste vsetko ostatne mimo hudby ..

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante » 29 pro 2006 16:40

Dno: tak rozdělenej disk mám...ale čoveče ani nevim jak nainstalovat 2x XP...no, řekněme že teď mám winy na C: a když tedy teď vložím instalační CD, nabootuju z něj a dám instalovat na disk D:, tak se mi to nějak automaticky rozdělí a bude tam ta startovní nabídka? nebo mi to smaže ty winy na C:?

ale stejně sem to teď jak mám tu zvukovku celé promazal, vyčistil registry, odinstaloval všechny zbytečnosti atd., takže wokna jsou relativně čistý...

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 pro 2006 17:13

dante : jasne .. pribudne ti na zaciatku vyber .. a budes mat 2x XP ..

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante » 29 pro 2006 18:29

hmm, tak jsem se radoval předčasně...ty kanály asi vůbec nic neřeší, nevím proč se to chvíli zlepšilo...dal jsem kartu do jiného slotu (do toho na kterém je PCI Bus Master/ SMBus) a je to snad ještě horší...lidi na fórech píšou, že to má jít na ASIO latenci 2ms a s klidně 20ti kanály v tracku...mě funguje latence 2ms tak maximálně na jednu instanci surge a jak dám další, tak křupy křup...

ikdyž, možná už po tom chci moc, teď to zase občas jde dobře (10ms, 7 vst instrumentů - 2x terratec komplexer, 2x audio surge, 3x z3ta + 10x různé efekty z power fx)...uvidim dál...

každopádně jestli má s tím taky někdo problém, tak pokud není řešení zde - http://www.productionforums.com/index.php?f=4
tak není už nikde...

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 23 úno 2007 11:53

Neporadil by mi pls nekdo jak naroutovat vystup zpet do vstupu, abych mohl nahravat, to co slysim_? diky moc

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 úno 2007 12:00

Nechápu proč bys to dělal, leda že bys měl třeba mix nebo HW signálovej procesor, FX a chtěl nějak upravit zvuk.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 23 úno 2007 12:07

Potrebuju v Abletonu nahrat nejakej setik,a zaznamenavat, to co hraju,. Nevim, jestli je tam nejaka funkce Record mix, nebo neco takovyho, jako treba v Traktoru,. tak mne napadlo to hrat pres ReWire pod Cubase, a do nove savle zaznamenavat, to co hraje,..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 úno 2007 13:26

Tohle musí jít nějak interně... Jak jinak jen za pomoci analog I/O E-MU 1212m by ses chtěl slyšet...? Výstup ti pude na vstup a tím I/O končí... Ticho.

Odpovědět