Konvoluce kytarovych aparatu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Amorph
Moderátor

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Amorph »

Vuid: tu hlavu urcite stahni a vyzkousej, stoji to za trochu snazeni. A kdyz uz budes v tom, tak hoodne doporucuju od stejnyho autora vyzkouset jeste wagner sharp mkII.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Mne osobne prijde, ze 8505 a podobny simulace jsou dobry presne jen na takovyhle riffy... Kdyz si clovek zkusi nahrat nejaky powerchordy treba delsi, tak zjisti, ze ten zvuk zas tak prirozenej neni :) Ale ja na to zas mam pokrouceny pohled, ve zkusebne hraju na slusnou celolampu a na ten zvuk nedam dopustit... Bezny konzument by byl nadsen asi i timto.

rastis

Příspěvek od rastis »

Wohma píše:Mne osobne prijde, ze 8505 a podobny simulace jsou dobry presne jen na takovyhle riffy... Kdyz si clovek zkusi nahrat nejaky powerchordy treba delsi, tak zjisti, ze ten zvuk zas tak prirozenej neni :)...
suhlasim, tiez mam ten pocit, za je to dost jednoucelove, prave na taketo veci... co ale nevadi, dnes je uz tolko vselijakych SW a aj free, ze kludne sa da najst v podstate na hocijake git. zvuky nieco slusne znejuce...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

A mate nakej tip na dobrej sw na ty dyl drzeny powerchordy?

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Ja ted pouzival Dirthead a na nektery zvuky mozna bude lepsi, rozhodne stoji za vyzkouseni... Spousta lidi taky chvali toho Wagnera, je to od stejnyho typka, ale zas trochu neco jinyho. Jinak nevim, IMHO je lepsi koupit nejakej preamp - VH relief nebo starsi ENGL sezenes za 5-6K a zvuk z toho bude lepsi. A hodne chvaly jsem taky slysel na higain simulace v PODu - v te nove generaci nebo v Metal packu, ale nemam osobni zkusenost - a navic by to byla zas jen simulace, je to na tobe, jestli tomu veris natolik, abys za to platil.

delay

Příspěvek od delay »

Mě se vcelku líbí novej Fender od IK Multimedia, ani Hendrix nebyl špatnej. Nadruhou stranu jsem nikdy nic jinýho kromě NI Guitar Rigu nezkoušel aje fakt, že bych svůj DI zvuk potřeboval malinko zboxovatět. Zkoušel jste někdo ty nový věci od IK???

vasek

Příspěvek od vasek »

Po různých laboracích, pokusech a radách jsem dospěl k názoru, že bude nejlepší koupit nějaký malý kombo (Blackheart, Harley-Benton...) a tahat zvuk za koncákem do počítače. Akorát to chce ještě trochu hardwarově pořešit. Na to impuls a věc je vyřešená.

kexik

Příspěvek od kexik »

vasek píše:Po různých laboracích, pokusech a radách jsem dospěl k názoru, že bude nejlepší koupit nějaký malý kombo (Blackheart, Harley-Benton...) a tahat zvuk za koncákem do počítače. Akorát to chce ještě trochu hardwarově pořešit. Na to impuls a věc je vyřešená.
do harley bentona je velmi komplikovane az nemozne dostat linku. na gitaru reaguje to kombo dobre, ale na linku vobec nie, ma zahuhlany a uplne necitatelny zvuk. hovorim o tej 15W 2x el84 verzii (GA15?)
plus, MUSIS v tom vymenit repro, to co tam davaju cinania je nocna mora

delay

Příspěvek od delay »

Já jsem uplně spokojenej se SansAmp Classic, má dokonce simulaci pozice mikrofonu, ale chybí tomu trochu přirozeného prostoru. IK mi zní fakt hezky, když si z toho člověk vybere co potřebuje, jen mě štve že to nejde v Nuendu blendovat přes send. Bednu si doma bohužel nemůžu dovolit.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Sansamp je fajn, ale na minimalne na higain je podle me vyrazne lepsi lampovej predzes.

delay

Příspěvek od delay »

Wohma píše:Sansamp je fajn, ale na minimalne na higain je podle me vyrazne lepsi lampovej predzes.
A znáš tenhle typ? Je tam přpínač clean/drive a na drive je to už hodně silný zkreslení. Já teda stejně používám jen clean / cruch, takže mi to vyhovuje..., ale dobrá lampa je určo lepší :)

c9000

Příspěvek od c9000 »

IK multimedia Fender. : Odzkoušena, je to slušný, je to Fender, poměrně slušně to mají nasimulované, většinu komb jsem měl tu možnost slyšet v originále, včetně malýho Champa. Pěknej je Twin Verb a bassman. Perfektně to hraje na singly a vůbec čistej zvuk je super, Při Hambáčích a vyšším zkreslení tomu něco chybí ale to je i v Guitar rigu, prostě to není lampa, ale v mixu a pro studiový použití je to naprosto super. Nehledě na to že je to graficky suprově vymoděný.
Včera jsem testoval Echolete jako lampovou hlavu a byl jsem hodně překvapenej co z toho leze, Má 55 watu a 5 lamp, tři vstupy a zvukově je to blízký k Voxu ,Ornage. Viděl jsem ted dva lampový zesáky echolette na inzerci , pokud někdo hledá vintage zvuk v hezkým balení a trochu netradičním zvukem doporučuju alespon zkusit, tyhle starý německý krabice sou hodně ceněný a raritní záležitosti.

vasek

Příspěvek od vasek »

kexik: možná jsem to špatně vysvětlil - ne linku dovnitř ale linku ven. Kytara - preamp - koncák - line out - impuls repráku. Zvuk odbočit třeba pomocí GI100 a ještě nějak pořešit zátěž místo repráku.

rastis

Příspěvek od rastis »

vasek - Palmer dibox robi aj umelu zataz koncaku. neskusal som, ale pocul som na to iba chvalu. u nas tak uz par rokov hra / nahrava fero griglak...

inak ci tahat signal od preampu alebo az od koncovych lamp je podla mna otazka, ze aky typ zvuku to ma byt, respektive z akeho typu aparatu sa ten signal taha... moderne gainove aparaty robia vacsinu zvuku v preampe, tam by som vobec neriesil koncove lampy a ich zataz... jedine v pripade nejakeho viacej vintage zvuku, kde sa tie koncove podielaju priamo na skresleni... a hlavne v tom prvom pripade, pokial ma ist primarne o tie skreslenia, tak by som vobec neriesil cely aparat ale iba preamp...

kexik

Příspěvek od kexik »

vasek píše:kexik: možná jsem to špatně vysvětlil - ne linku dovnitř ale linku ven. Kytara - preamp - koncák - line out - impuls repráku. Zvuk odbočit třeba pomocí GI100 a ještě nějak pořešit zátěž místo repráku.
jo takto... to mozem len doporucit... ja sosam "linku" zo sluchatkoveho vystupu, nakolko na fx loop ide signal len z preampu, kym na sluchatkac komplet aj s koncom. zataz neriesim, ked sa zastrci "sluchatkovy" jack, repro sa odpoji, ale zda sa ze koncaciku to vobec nevadi (ostatne pri hrani na sluchatka je v podobnej situacii, v serii so sluchatkami je zapojeny odpor 150ohm, cize tak ci tak je zataz ovela mensia ako optimalna). treba samozrejme stereo jack (ja pouzivam normalny TRS kabel, kedze na prevodniku mam TRS vstupy)

Odpovědět