v pripade toho bentona sa koncak podiela na skresleni zhruba na 60%rastis píše:vasek - Palmer dibox robi aj umelu zataz koncaku. neskusal som, ale pocul som na to iba chvalu. u nas tak uz par rokov hra / nahrava fero griglak...
inak ci tahat signal od preampu alebo az od koncovych lamp je podla mna otazka, ze aky typ zvuku to ma byt, respektive z akeho typu aparatu sa ten signal taha... moderne gainove aparaty robia vacsinu zvuku v preampe, tam by som vobec neriesil koncove lampy a ich zataz... jedine v pripade nejakeho viacej vintage zvuku, kde sa tie koncove podielaju priamo na skresleni... a hlavne v tom prvom pripade, pokial ma ist primarne o tie skreslenia, tak by som vobec neriesil cely aparat ale iba preamp...
Konvoluce kytarovych aparatu
Re: Konvoluce kytarovych aparatu
-
- Profesionál
Asi jsem to nějak nepochytil, omlouvám se...
Můžete někdo nahodit odkaz na impulzy, který ve svých ukázkách tady používáte? Projel jsem thread a nijak jsem neuspěl. Díky předem. 

Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
Ja mel GT2. Ono tam nejde o to, ze by to melo malo gainu, ale ta struktura - ackoli je to zdarila simulace - proste neni lampova a v mixu nefunguje tak dobre jako realnej preamp. Nerikam, ze se to pouzit neda, ale s lampovym preampem dosahnes za relativne maly priplatek vyrazne lepsiho zvuku.delay píše:A znáš tenhle typ? Je tam přpínač clean/drive a na drive je to už hodně silný zkreslení. Já teda stejně používám jen clean / cruch, takže mi to vyhovuje..., ale dobrá lampa je určo lepšíWohma píše:Sansamp je fajn, ale na minimalne na higain je podle me vyrazne lepsi lampovej predzes.
Zkousel jsem chviku Fender, je to bomba, uzasnej zvuk. Na Metal se tesim.
IK proste vede, GR je az druha liga (teda nevim jak GR4).
Ale tahle diskuze je spis o konvoluci, tak bysme toho meli nechat s Amplitube, to asi neni o konvoluci:)
IK proste vede, GR je az druha liga (teda nevim jak GR4).
Ale tahle diskuze je spis o konvoluci, tak bysme toho meli nechat s Amplitube, to asi neni o konvoluci:)
co sa tyka dnesnych moznosti simulovania aparatov tak ik multimedia a guitar rig su uz len temny low-end, co sa tyka zvuku samozrejme, nie moznosti atd.. a ked uz amplitube vs gr3, tak samozrejme gr3
Nejde ti Amplitube nastavit jako send efect? Jak to? V cubase normalka - efect track, do nej amplitube jako insert, no a do stopy s kytarou si das jako send ten efect track...delay píše:Já jsem uplně spokojenej se SansAmp Classic, má dokonce simulaci pozice mikrofonu, ale chybí tomu trochu přirozeného prostoru. IK mi zní fakt hezky, když si z toho člověk vybere co potřebuje, jen mě štve že to nejde v Nuendu blendovat přes send. Bednu si doma bohužel nemůžu dovolit.
Nebo jsem to pochopil spatne cely?
Temny low-end, to je silny slovo, co je teda hi-end???Krtko píše:co sa tyka dnesnych moznosti simulovania aparatov tak ik multimedia a guitar rig su uz len temny low-end, co sa tyka zvuku samozrejme, nie moznosti atd.. a ked uz amplitube vs gr3, tak samozrejme gr3
urcite veci od kanadskeho programatora nick crow. tieto vsetky amplituby a a guitarigi maju jednu zavaznu chybu a to je prave simulacia boxov, keby nejak vyriesili tento problem ako to napriklad spravil revalver, ze je moznost pouzivat priamo impulzy tak by to o dost zvysilo ich uroven..Vuid píše:Temny low-end, to je silny slovo, co je teda hi-end???Krtko píše:co sa tyka dnesnych moznosti simulovania aparatov tak ik multimedia a guitar rig su uz len temny low-end, co sa tyka zvuku samozrejme, nie moznosti atd.. a ked uz amplitube vs gr3, tak samozrejme gr3
Je to tak jak píšeš, akorát, že se zvuk vůbec neefektuje. Přijde mi to nenormalni, asi budu muset provest reinstal. Ostatní plugins fungujou v poho.Vuid píše:Nejde ti Amplitube nastavit jako send efect? Jak to? V cubase normalka - efect track, do nej amplitube jako insert, no a do stopy s kytarou si das jako send ten efect track...delay píše:Já jsem uplně spokojenej se SansAmp Classic, má dokonce simulaci pozice mikrofonu, ale chybí tomu trochu přirozeného prostoru. IK mi zní fakt hezky, když si z toho člověk vybere co potřebuje, jen mě štve že to nejde v Nuendu blendovat přes send. Bednu si doma bohužel nemůžu dovolit.
Nebo jsem to pochopil spatne cely?
Tenhle poznatek jsem už taky někde zaznamenal. Máš GA15?kexik píše:jo takto... to mozem len doporucit... ja sosam "linku" zo sluchatkoveho vystupu, nakolko na fx loop ide signal len z preampu, kym na sluchatkac komplet aj s koncom. zataz neriesim, ked sa zastrci "sluchatkovy" jack, repro sa odpoji, ale zda sa ze koncaciku to vobec nevadi (...)
Je pravda, že by bylo super, kdyby se dala bedna v IK softech uplně vyhodit a nahradit jinou simulací vpodobě dalšího FX. Přeci jen mi ale přišlo, že s dobrým preampem ten Amplitube FENDER fakticky hraje, což GR (2,3) teda ani náhodou.Krtko píše:tieto vsetky amplituby a a guitarigi maju jednu zavaznu chybu a to je prave simulacia boxov...Vuid píše:Temny low-end, to je silny slovo, co je teda hi-end???Krtko píše:co sa tyka dnesnych moznosti simulovania aparatov tak ik multimedia a guitar rig su uz len temny low-end, co sa tyka zvuku samozrejme, nie moznosti atd.. a ked uz amplitube vs gr3, tak samozrejme gr3
delay: všechny Amplituby a Guitar Rigy mají vypínatelnej reprák. Nechápu, co řešíš 

Presne takvasek píše:delay: všechny Amplituby a Guitar Rigy mají vypínatelnej reprák. Nechápu, co řešíš

A jakou teda bednu (sw) kdyz ne ty z amplitube?
Nechce se mi skouset vsechno.....
Nechce se mi skouset vsechno.....
Tak, původně jsem chtěl V-Twin od Mesy, já na to Sansoj stejně používám jen simulaci Mesy, ale tohle stálo půlku, lampovej preamp mám (MPA Gold) ale zvuk je nepatrně tenčí (asi by to chtělo jiný flašky) a taky to není kytarovka no.Wohma píše:Nerikam, ze se to pouzit neda, ale s lampovym preampem dosahnes za relativne maly priplatek vyrazne lepsiho zvuku.delay píše:A znáš tenhle typ? Je tam přpínač clean/drive a na drive je to už hodně silný zkreslení. Já teda stejně používám jen clean / cruch, takže mi to vyhovuje..., ale dobrá lampa je určo lepšíWohma píše:Sansamp je fajn, ale na minimalne na higain je podle me vyrazne lepsi lampovej predzes.