NI maschine

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: NI maschine

Příspěvek od Symphonic »

Zeptal bych se u oficiálního distributora...

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

ok...napíšu do disku

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Prvotsky píše: když nahrávám na živo do sequencru maschine , tak vždycky první udaer beatu se zapíše až za konec sequenceru.. nic brutálního - vždycky přetáhnu na začátek dělá vám to taky - nebo jen první uder hraju dřív?
..taky se mi tohle děje,a nenašel jsem odpověď...nevíte někdo co s tím ?
A druhá věc...jakým způsobem stáhnu Massive ? Koupil jsem maschine mk1 z druhé ruky,mám nejnovější verzi 1.8.2 ale nikde v MyAccount na jejich stránkách mi nenabídly massive ke stáhnutí.Původní majitel massive nestahoval..taky nevěděl jak...

biscuit
Příspěvky: 9564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI maschine

Příspěvek od biscuit »

ahoj, teda uz si to nepamatuju, ale musis si to u ni nejak vyzadat... myslim ze jsem jim posilal mail... kouknu a napisu za moment
edt: tak jsem napsal na support kratkej mail, ze po upgradu na maschine 1.8 stale nemam k dispozici massive a za cca tri dny mi prislo reseni od NI ;)
Hello Jxx Bxx,

The free MASCHINE 1.8 update is now available. Workflow enhancements and new
effects like TRANSIENT MASTER and time stretch add new flexibility to your
MASCHINE projects.
And starting with MASCHINE 1.8, all MASCHINE owners also get the legendary MASSIVE
for free*, adding powerful synthesis to the premier groove production studio.

The MASCHINE 1.8 update is compatible with all versions of MASCHINE and MASCHINE
MIKRO, not only the new MK2 hardware.
Open the Native Instruments Service Center now to download and install your free
update.

As a registered MASCHINE user, here’s your serial number and download link for
MASSIVE:

xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx

Download here:

http://www.native-instruments.com/en/sp ... r-maschine

Best regards,


Paulo, Native Instruments Order Support

--
NATIVE INSTRUMENTS GmbH
Schlesische Strasse 29-30
D-10997 Berlin, Germany
http://www.native-instruments.com/

Tel +49-30-611035-1300
Fax +49-30-611035-2300

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

aha..díky moc..už jim píšu
Nevěděl bys o nějakých aktuálních tutoriálech.Dávám si na YT ty přímo od NI,ale je to 4 roky starý a občas má týpek na displey něco jiného než já.Třeba jak přiřadit efekty jednotlivým samplům..už od rána se stím peru..no ale to se poddá :)

biscuit
Příspěvky: 9564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI maschine

Příspěvek od biscuit »

efekty jednotlivym samplum je prece to nejjednodussi - na kazdy zvuk mas tri inserty..

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Já myslel že čtyři. Ten sampler tam musí zůstat že asi ?...já když přiřadím fx na HW,tak mi zmizí ze stopy sampl a na stopu se připíše ten efekt... no blázinec)))...v SW vím jak na to
Edit: už to mám,pár dní potrvá než si zvyknu
Musím přiznat že jsem z maschine dost nadšený, a to jsem neobjevil víc jak třetinu funkcí. Dost velký skok z groove agentu v cubase..

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Ahoj.Chci se zeptat na jednu věc.Když mi maschine běží jako vst v cubase 6el.,a mám zaloopovanou konkrétně první scénu1...občas se nepřehraje první nota jednoho samplu,občas zase jo...přesto že tahle nota je kvantizovaná přesně na mřížku.Nevíte někdo co stím ?Je potřeba maschine s cubasem nějak synchronizovat nebo co ?Manuál už mám z půlky našrocenej...no ale je to záběr v angličtině

biscuit
Příspěvky: 9564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI maschine

Příspěvek od biscuit »

deje se to. doporucuju zaexperimentovat jeste malinko s posunem. bud kousek v case po ose mimo kvantizaci, nebo zaexperimentovat s celym loopem v ramci cubase osy.

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

hmmm...tak to je docela zásadní bug...NI minus 3body

biscuit
Příspěvky: 9564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI maschine

Příspěvek od biscuit »

mne to vetsinou nedela.. ale narazil jsem na to uz taky. akorat si nevybavuju, co to ovlivnovalo.

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Já se dočetl na jinym fóru, že to dělá lidem v kombinaci mac+ableton taky.Prej konflikt au a vst.... no ale to neni muj případ

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: NI maschine

Příspěvek od Prvotsky »

Ahoj - chtěl bych se zaptat na poměrně jednoduchou věc , kterou se mi nedaří zprovoznit v maschine v ramci logicu.
Zatím sem si exportoval audio jednotlivých patternů , ale chtěl bych teď klasicky přez midi měnit scény. Nastavím si v scene ssetting midi input - např midi kanál 1 a root notu C-2

Bohužel jediný co se děje když do instrument tracku ve kterym mám maschine vložím midi region s adekvátní notou -
neděje se nic jiného, než že se přehraje souběžně s aktuálním patternem zvuk číslo jedna ( v tomto případě hodně nízko na notě C-2 )

Ale scéna se nepřepne - plus vznikne nechtěný rušivý zvuk..

biscuit
Příspěvky: 9564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI maschine

Příspěvek od biscuit »

neni lepsi noty z vestavenyho sekvenceru pretahnout do sekvenceru logikovskyho?
jinak:
http://www.native-instruments.com/forum ... p?t=106541

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: NI maschine

Příspěvek od Symphonic »

Prvotsky píše:Ahoj - chtěl bych se zaptat na poměrně jednoduchou věc , kterou se mi nedaří zprovoznit v maschine v ramci logicu.
Zatím sem si exportoval audio jednotlivých patternů , ale chtěl bych teď klasicky přez midi měnit scény. Nastavím si v scene ssetting midi input - např midi kanál 1 a root notu C-2

Bohužel jediný co se děje když do instrument tracku ve kterym mám maschine vložím midi region s adekvátní notou -
neděje se nic jiného, než že se přehraje souběžně s aktuálním patternem zvuk číslo jedna ( v tomto případě hodně nízko na notě C-2 )

Ale scéna se nepřepne - plus vznikne nechtěný rušivý zvuk..
Podívej se jak máš nastavený MIDI group setings. Má to vyšší prioritu než nastavení MIDI Scene.

Odpovědět