NI maschine
-
Re: NI maschine
ad 1) Ve VST modu se sampluje skrze sidechain input.
-
-
Nic.. nastavím patřičnej input ale do toho vstupu nic neleze. Do cubase mi signál jde. Když otevřu maschine jako standalone tak vše funguje jak má. Nechápu.. Ale díky
-
Signál naroutovat do Maschine přes sidechain, v Maschine přepnout na externí stereo vstup (ve VST modu umí Maschine jenom jeden stereo vstup). Musí to fungovat.
-
Sorry za moji nechápavost, ale jak to myslíš naroutovat maschine přes sidechain ?
Edit...jo už chápu, on totiž cubase elements nebá sidechain výstupy...jo tak to sem v pasti
Edit...jo už chápu, on totiž cubase elements nebá sidechain výstupy...jo tak to sem v pasti
-
Teď jsem to zkusil i v Reaperu a funguje to i tam.
-
Tuším, že v Cubase se sidechain řeší přes sendy. Já už dnešní Cubase neznám. Možná bys měl Maschine otevřít ne jako VST instrument, ale jako efekt v FX tracku - měl by fungovat úplně stejně. A do toho FX tracku pak posílej co chceš.
-
Lottewerther díky ! Přes ten FX slot to funguje... to mě vůbec nenapadlo...i když pak už je vlastně jedno jestli si otevřu druhou insatnci fx nebo standalone. Každopádně je dobrý že můžu kopírovat sounds z jedné instance do druhé. Dik za support
-
A nestačí ti ta jediná instance v fx channelu?VST instrument to musí být snad jedině, kdybys do něj chtěl posílat midi z Cubase. A možná by se dalo i tohle nějak vymyslet...
-
Já jsem zvyklej posílat jednotlivý stopy z maschine odděleně do mixáku v cubase, a tam je zvlášť efektovat. O tuhle možnost v fx slotu přicházím. Jako v podstatě si můžu ty samý pluginy otevřít i v maschine na jednotlivých zvucích, ale na tohle mi přijde daw přehlednější a taky se tam toho víc vleze
Maschine mám hlavně na bicí a takovej jakože hrubej nástřel, detaily ladím v cubase

Chtěl jsme se zeptat, jak je na tom Maschine vs CPU náročnost vs latence..? Rád bych pořídil buď Mikro nebo Arturia Spark LE, přičemž mám ale stále dost starý PC (C2D E6600), tak nevim, jestli by to mělo z tohodl epohledu smysl?
Negativ. Pokud je VST modul "vícevýstupý", tak právě JEN A POUZE v FX tracku máš možnost z něj ty separátní výstupy dostat, Jako Instrument Track nikoli.longsleeper píše:Já jsem zvyklej posílat jednotlivý stopy z maschine odděleně do mixáku v cubase, a tam je zvlášť efektovat. O tuhle možnost v fx slotu přicházím. Jako v podstatě si můžu ty samý pluginy otevřít i v maschine na jednotlivých zvucích, ale na tohle mi přijde daw přehlednější a taky se tam toho víc vlezeMaschine mám hlavně na bicí a takovej jakože hrubej nástřel, detaily ladím v cubase
P.
-
Negativ. Vice vystupu z maschine dostanes pres F11
...respektive ted namam moznost vyzkouset jestli to jde i pres fx
Kazdopadne jsem se nebavil o instrument tracku
...respektive ted namam moznost vyzkouset jestli to jde i pres fx
Kazdopadne jsem se nebavil o instrument tracku
No však to jsem myslel (F11 přece otevírá rack). Ajj - teď vidím, překlep "track" vs "rack", ale bavíme se o VSTi, tak to nemohlo moc uškodit 
Ohledně Instrumentu něco zmiňoval kolega, tak jsem to jen chtěl uvést na pravou míru.
P.

Ohledně Instrumentu něco zmiňoval kolega, tak jsem to jen chtěl uvést na pravou míru.
P.
-
Maschine bohužel jede jen na jednom jádru, více jader umí až Maschine 2. Na strop výkonu tedy naražím i s i7 v Macbooku Pro z roku 2011. Na c2d se ale pracovat dá, musíš s rozmyslem, resamplovat, co nejméně instrumentů, co nejvíce samplů.delay píše:Chtěl jsme se zeptat, jak je na tom Maschine vs CPU náročnost vs latence..? Rád bych pořídil buď Mikro nebo Arturia Spark LE, přičemž mám ale stále dost starý PC (C2D E6600), tak nevim, jestli by to mělo z tohodl epohledu smysl?