NI maschine

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 253
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: NI maschine

Příspěvek od jakubt »

Prvotsky píše:Ahoj - chtěl bych se zaptat na poměrně jednoduchou věc , kterou se mi nedaří zprovoznit v maschine v ramci logicu.
Zatím sem si exportoval audio jednotlivých patternů , ale chtěl bych teď klasicky přez midi měnit scény. Nastavím si v scene ssetting midi input - např midi kanál 1 a root notu C-2

Bohužel jediný co se děje když do instrument tracku ve kterym mám maschine vložím midi region s adekvátní notou -
neděje se nic jiného, než že se přehraje souběžně s aktuálním patternem zvuk číslo jedna ( v tomto případě hodně nízko na notě C-2 )

Ale scéna se nepřepne - plus vznikne nechtěný rušivý zvuk..
Já na to používám midi Program Change místo not - nedělá mi to pak tyhle problémy a v Logicu v arrange vidím už v mírně zazoomovaném midi regionu číslo programu - tedy číslo scene v maschine. Program change se vytvoří např. v HyperEditoru, pohodlně editovat v MIDI event listu (a ještě líp se ty prog. ch. dělají v abletonu). Sync scén v Maschine mám nastavený na Off, jinak mi to občas scény spouštělo jindy, než mělo.

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: NI maschine

Příspěvek od Symphonic »

Jo program changes se dají dobře použít, tady v tom videu o tom mluví přibližně v 1:30:

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: NI maschine

Příspěvek od Prvotsky »

díky - myslim že dneska to zprovoznim. :wink:

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: NI maschine

Příspěvek od Prvotsky »

Tak už to funguje jak sem původně chtěl. Scenes si přepínám notama.

jestli někdo řeší stejnou věc:

Hlavní Preferences - general - nastavil sem midi kanal 1 ( pred tim sem mel OMNI)
A SYNC OFF

Project preferences - Scene Midi Settings- enable - midi note - midi chanel2 treba - a samozrejme midi region na stejnem kanálu

Group menu - Sound Midi batch setup - restore defaults

Hezky vecer

P.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: NI maschine

Příspěvek od Prvotsky »

Měl bych další dotazy

1) jak řešíte finetune jednotlivých samplů přímo v maschine?

2) když vemu loop , který rozsliceuju a zvolím aply a slicy se priradi jednotlivym padum.
muzu je nejak ulozit tak, ze budou skutecne prirazeny sound 1 - 16 v ramci groupy? Abych je pak mohl separe efektovat , finetuning atd..

Děkuji moc!

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

1.normálně TUNE ale se shiftem
2.po rozsekání podrž APPLY TO a zmáčkni grupu na kterou to chceš rozhodit
..teď sem si všim že máš mikro..tak to bude asi jinak,ale jde to

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: NI maschine

Příspěvek od Prvotsky »

jojo zajima me jak finetuning resi mikro uzivatele. zarim sem nasel moznost vpisovat desetinne hodnoty v map zalozce v editaci samplu.. chtel bych ale neco realtimovyho a krouticiho :)

apply do groupy vyzkousim.

dekuji

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: NI maschine

Příspěvek od Prvotsky »

ten který spí do odpoledne:
díky! házet to na grupu sem zkoušel už před tím , ale nezkusil sem hodit to do uplně nový.. funguje to!

ad finetuning: jelikož používám mikro jen v rámci daw , tak to funguje v sample slotu - záložka map - tune a spolu se shiftem na klávesnici počítače - kdo by řekl, že ehm.. :oops:

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

No tak to sem zase nevěděl já,že to jde :o ...já to dělám přímo v sampleru Obrázek

biscuit
Příspěvky: 9577
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI maschine

Příspěvek od biscuit »

Prvotsky píše:ad finetuning: jelikož používám mikro jen v rámci daw , tak to funguje v sample slotu - záložka map - tune a spolu se shiftem na klávesnici počítače - kdo by řekl, že ehm.. :oops:
nevim jestli jsem tak genitalni, nebo to je snad zvyk jeste z battery, ale ja to poprve, kdyz jsem to potreboval, udelal naprosto instiktivne (pak je jeste treti moznost, ze jsem nemec).

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: NI maschine

Příspěvek od Prvotsky »

:) jojo zbytecne sem se nad tim zamyslel asi.. jsem spis asi z mongolska :)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: NI maschine

Příspěvek od Prvotsky »

Dával sem to už do Bargain , ale pro jistotu i sem:

9 EXPANSIONS za Cenu 2 - platí ještě 3 dny

http://www.native-instruments.com/en/sp ... loud-nine/

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: NI maschine

Příspěvek od Palio-boss »

Zdravim. Da sa prosim spravit nejak s Maschine ladenie vsetkych 16 padov naraz? Priklad: spravim slice samplu, hodim do grupy, a potrebujem nastavit polyphony na 1 a rovnaky pitch na vsetkych padoch. Rucne po jednom je to s maschine mikro celkom na dlho, v SW tak isto. Toto slo robit aj v battery, ale v maschine som neprisiel na to ako to spravit.

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Mašiňáci poraďte
1. Když mám Maschine 1.8 otevřený jako vst, tak nemůžu nahrávat ze zvukny přímo do Maschine ? Ve standalone modu vše fachá, jako vst je vstup hluchej
2. Nahrávám li třeba rychlou hajtku s pomocí NOTE REPEAT, noty mi občas nesedí v mřížce... Děje se vám to taky , nebo jsem lama ?

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Dotaz rychle zmizel ze seznamu. Chovají se vaše Maschiny taky tak ? (viz předešlý příspěvek)

Odpovědět