Já na to používám midi Program Change místo not - nedělá mi to pak tyhle problémy a v Logicu v arrange vidím už v mírně zazoomovaném midi regionu číslo programu - tedy číslo scene v maschine. Program change se vytvoří např. v HyperEditoru, pohodlně editovat v MIDI event listu (a ještě líp se ty prog. ch. dělají v abletonu). Sync scén v Maschine mám nastavený na Off, jinak mi to občas scény spouštělo jindy, než mělo.Prvotsky píše:Ahoj - chtěl bych se zaptat na poměrně jednoduchou věc , kterou se mi nedaří zprovoznit v maschine v ramci logicu.
Zatím sem si exportoval audio jednotlivých patternů , ale chtěl bych teď klasicky přez midi měnit scény. Nastavím si v scene ssetting midi input - např midi kanál 1 a root notu C-2
Bohužel jediný co se děje když do instrument tracku ve kterym mám maschine vložím midi region s adekvátní notou -
neděje se nic jiného, než že se přehraje souběžně s aktuálním patternem zvuk číslo jedna ( v tomto případě hodně nízko na notě C-2 )
Ale scéna se nepřepne - plus vznikne nechtěný rušivý zvuk..
NI maschine
Re: NI maschine
Jo program changes se dají dobře použít, tady v tom videu o tom mluví přibližně v 1:30:
díky - myslim že dneska to zprovoznim. 

Tak už to funguje jak sem původně chtěl. Scenes si přepínám notama.
jestli někdo řeší stejnou věc:
Hlavní Preferences - general - nastavil sem midi kanal 1 ( pred tim sem mel OMNI)
A SYNC OFF
Project preferences - Scene Midi Settings- enable - midi note - midi chanel2 treba - a samozrejme midi region na stejnem kanálu
Group menu - Sound Midi batch setup - restore defaults
Hezky vecer
P.
jestli někdo řeší stejnou věc:
Hlavní Preferences - general - nastavil sem midi kanal 1 ( pred tim sem mel OMNI)
A SYNC OFF
Project preferences - Scene Midi Settings- enable - midi note - midi chanel2 treba - a samozrejme midi region na stejnem kanálu
Group menu - Sound Midi batch setup - restore defaults
Hezky vecer
P.
Měl bych další dotazy
1) jak řešíte finetune jednotlivých samplů přímo v maschine?
2) když vemu loop , který rozsliceuju a zvolím aply a slicy se priradi jednotlivym padum.
muzu je nejak ulozit tak, ze budou skutecne prirazeny sound 1 - 16 v ramci groupy? Abych je pak mohl separe efektovat , finetuning atd..
Děkuji moc!
1) jak řešíte finetune jednotlivých samplů přímo v maschine?
2) když vemu loop , který rozsliceuju a zvolím aply a slicy se priradi jednotlivym padum.
muzu je nejak ulozit tak, ze budou skutecne prirazeny sound 1 - 16 v ramci groupy? Abych je pak mohl separe efektovat , finetuning atd..
Děkuji moc!
-
1.normálně TUNE ale se shiftem
2.po rozsekání podrž APPLY TO a zmáčkni grupu na kterou to chceš rozhodit
..teď sem si všim že máš mikro..tak to bude asi jinak,ale jde to
2.po rozsekání podrž APPLY TO a zmáčkni grupu na kterou to chceš rozhodit
..teď sem si všim že máš mikro..tak to bude asi jinak,ale jde to
jojo zajima me jak finetuning resi mikro uzivatele. zarim sem nasel moznost vpisovat desetinne hodnoty v map zalozce v editaci samplu.. chtel bych ale neco realtimovyho a krouticiho 
apply do groupy vyzkousim.
dekuji

apply do groupy vyzkousim.
dekuji
ten který spí do odpoledne:
díky! házet to na grupu sem zkoušel už před tím , ale nezkusil sem hodit to do uplně nový.. funguje to!
ad finetuning: jelikož používám mikro jen v rámci daw , tak to funguje v sample slotu - záložka map - tune a spolu se shiftem na klávesnici počítače - kdo by řekl, že ehm..
díky! házet to na grupu sem zkoušel už před tím , ale nezkusil sem hodit to do uplně nový.. funguje to!
ad finetuning: jelikož používám mikro jen v rámci daw , tak to funguje v sample slotu - záložka map - tune a spolu se shiftem na klávesnici počítače - kdo by řekl, že ehm..

-
No tak to sem zase nevěděl já,že to jde
...já to dělám přímo v sampleru 

nevim jestli jsem tak genitalni, nebo to je snad zvyk jeste z battery, ale ja to poprve, kdyz jsem to potreboval, udelal naprosto instiktivne (pak je jeste treti moznost, ze jsem nemec).Prvotsky píše:ad finetuning: jelikož používám mikro jen v rámci daw , tak to funguje v sample slotu - záložka map - tune a spolu se shiftem na klávesnici počítače - kdo by řekl, že ehm..

Dával sem to už do Bargain , ale pro jistotu i sem:
9 EXPANSIONS za Cenu 2 - platí ještě 3 dny
http://www.native-instruments.com/en/sp ... loud-nine/
9 EXPANSIONS za Cenu 2 - platí ještě 3 dny
http://www.native-instruments.com/en/sp ... loud-nine/
-
Zdravim. Da sa prosim spravit nejak s Maschine ladenie vsetkych 16 padov naraz? Priklad: spravim slice samplu, hodim do grupy, a potrebujem nastavit polyphony na 1 a rovnaky pitch na vsetkych padoch. Rucne po jednom je to s maschine mikro celkom na dlho, v SW tak isto. Toto slo robit aj v battery, ale v maschine som neprisiel na to ako to spravit.
-
Mašiňáci poraďte
1. Když mám Maschine 1.8 otevřený jako vst, tak nemůžu nahrávat ze zvukny přímo do Maschine ? Ve standalone modu vše fachá, jako vst je vstup hluchej
2. Nahrávám li třeba rychlou hajtku s pomocí NOTE REPEAT, noty mi občas nesedí v mřížce... Děje se vám to taky , nebo jsem lama ?
1. Když mám Maschine 1.8 otevřený jako vst, tak nemůžu nahrávat ze zvukny přímo do Maschine ? Ve standalone modu vše fachá, jako vst je vstup hluchej
2. Nahrávám li třeba rychlou hajtku s pomocí NOTE REPEAT, noty mi občas nesedí v mřížce... Děje se vám to taky , nebo jsem lama ?
-
Dotaz rychle zmizel ze seznamu. Chovají se vaše Maschiny taky tak ? (viz předešlý příspěvek)