Nord Micromodular
Ty jo, já jsem asi divnej, ale Micromodular řadím do stejný skupiny jako ION nebo Supernovu s vypnutejma efektama - plochej zvuk bez dynamiky a hloubky, nic zajímavýho, co by mě inspirovalo nebo aspoň bavilo. Onehdá jsem ho málem vyměnil za JX3P, ale ten starej roland hrál asi miliónkrát líp.
Možnosti ta malá červená placička má sqělý, to jo, ale není třeba Reaktor nebo ES minimálně o třídu lepší? Mě to teda tak přijde...
Možnosti ta malá červená placička má sqělý, to jo, ale není třeba Reaktor nebo ES minimálně o třídu lepší? Mě to teda tak přijde...
Tak to ani nahodou. Reaktor? A lepsi?bodyia píše:Ty jo, já jsem asi divnej, ale Micromodular řadím do stejný skupiny jako ION nebo Supernovu s vypnutejma efektama - plochej zvuk bez dynamiky a hloubky, nic zajímavýho, co by mě inspirovalo nebo aspoň bavilo. Onehdá jsem ho málem vyměnil za JX3P, ale ten starej roland hrál asi miliónkrát líp.
Ja mam micromodular a udelam na tom naprosto skvele basy.
Souhlasim JX3P je lepsi ale o co je vetsi

- ECSON WALDES
- Profesionál
Micro Modular je SRACKA s velkym "S" !!!
Pracoval jsem dlouhou dobu s velkym NORD MODULAR a vedle nej jsem mel od Clavie i NORDLEAD 2 rack. Modular ma tenky suchy basy. Absolutne onicem zvuk! Zni jako slaba mp3... nechapu ale proc.
Co se mi na modularu ale libilo byly formantovy plochy a ruzny FM efektovy zvuky. Udelal jsem jich more a mel jsem je rad. Kdyz se clovek snazi lze ze vseho neco kloudnyho vymacknout, to ale neni meritko kvality! Obecne proste Modular vubec nehraje, je jalovej, tupej, nema uder ani charisma. Pritom NORDLEAD 2 kterej jsem mel v racku primo nad Modularem ma ale naprosto uplne jinej charakter zvuku. NORDLEAD 2 umi velkej plnej hutnej BASS, prurazny leady atd. ....nojo neni Clavia jako Clavia !
Mimo to micromodular neumoznuje poradne slozity zvuky jako velkej Modular, coz ho o dost degraduje dolu. Jeho ultra slabej procesor muze utahnout jen jednoducha zapojeni. Modular ale mel presto nevyhodu, ze kdyz uz jsem mel slusne zajimavej hlas tak vykon sel uplne dolu a hral mi jen na 4 hlase a casto i jen 2 hlase. S takovym zvukem by micro modular ani nevzdechnul.
Je fakt skoda ze MODULAR nehraje. Mohl to bejt fakt dobrej nastroj. Myslenka to byla revolucni. novej G2 Modular jsem jeste nestih poslechnou takze zatim nemam srovnani. No ale snad to uz probuh hraje normalne.
Bodyia: naprostej souhlas stim co pises, potvrzuje se mi ze mas zdravy usi a v hlave jasno.
.
Pracoval jsem dlouhou dobu s velkym NORD MODULAR a vedle nej jsem mel od Clavie i NORDLEAD 2 rack. Modular ma tenky suchy basy. Absolutne onicem zvuk! Zni jako slaba mp3... nechapu ale proc.
Co se mi na modularu ale libilo byly formantovy plochy a ruzny FM efektovy zvuky. Udelal jsem jich more a mel jsem je rad. Kdyz se clovek snazi lze ze vseho neco kloudnyho vymacknout, to ale neni meritko kvality! Obecne proste Modular vubec nehraje, je jalovej, tupej, nema uder ani charisma. Pritom NORDLEAD 2 kterej jsem mel v racku primo nad Modularem ma ale naprosto uplne jinej charakter zvuku. NORDLEAD 2 umi velkej plnej hutnej BASS, prurazny leady atd. ....nojo neni Clavia jako Clavia !
Mimo to micromodular neumoznuje poradne slozity zvuky jako velkej Modular, coz ho o dost degraduje dolu. Jeho ultra slabej procesor muze utahnout jen jednoducha zapojeni. Modular ale mel presto nevyhodu, ze kdyz uz jsem mel slusne zajimavej hlas tak vykon sel uplne dolu a hral mi jen na 4 hlase a casto i jen 2 hlase. S takovym zvukem by micro modular ani nevzdechnul.
Je fakt skoda ze MODULAR nehraje. Mohl to bejt fakt dobrej nastroj. Myslenka to byla revolucni. novej G2 Modular jsem jeste nestih poslechnou takze zatim nemam srovnani. No ale snad to uz probuh hraje normalne.
Bodyia: naprostej souhlas stim co pises, potvrzuje se mi ze mas zdravy usi a v hlave jasno.
.
Naposledy upravil(a) ECSON WALDES dne 25 říj 2005 22:18, celkem upraveno 1 x.
- ECSON WALDES
- Profesionál
-
Ty Ecksone uznavam te ale pro me to sracka treba neni a to ze reknes ty ze je to sracka tak to ma platit? Mam SE1X s tim to treba srovnavat v basech nejde ale basy z micromodularu ujdou ...ECSON WALDES píše:Co dodat? mozna jen to ze asi jednoznacne nemas srovnani s necim co hraje tak jak ma... snad casem rozdil poznas
Neni to o subjektivite ale o kvalite. To je uplne stejny co pises jako tvrdit ze napr bedny Tannoy Reveal maji super zvuk.... musis slyset hodne jinejch beden abys poznal rozdily
.
to digitalwave ..micro Q je dost spatnej synth to uz znam dost vsti ktery maj lepsi zvuk a nic nestoji

ecson respect ale tentoraz si dost prestrelil... ... ked je sracka pre teba to este neznamena ze to je sracka obecne, kazdy ma rad nieco ine, kazdemu vyhovuje iny typ zvukov, co je pre jedneho blbost pre ineho moze byt kult ... ja osobne radim micromodular v mojom sukromnom rebricku k vobec najlepsim synthom vsetych cias ...ECSON WALDES píše:Micro Modular je SRACKA s velkym "S" !!!
.
Ale čemu říkáš obecně? Obecně mezi amatéry? OK, asi máš pravdu, ale uvědom si, že Ecson není amatér a ani průměrný profesionál. Ber prostě jeho názory tak, že pokud chceš dělat muziku na nejvyšší úrovni, je dobré se jimi řídit. Já jsem s tím měl také dost problémy, ale pak mi to doklaplo. Také mám doma pár nástrojů, které mám rád a jejich charakter se mi moc líbí a podle Ecsona jsou sračka. Pro mě to neznamená, že je nebudu používat. Už jsem ale pochopil, že pokud chci použít basu, která bude v mixu stoprocentně fungovat, nepoužiji nástroje, které se na to u Ecsona neosvědčily, protože pokud z nich nedostal zvuk on, pochybuji že moje programovací schopnosti by to dokázaly...dendy píše:ecson respect ale tentoraz si dost prestrelil... ... ked je sracka pre teba to este neznamena ze to je sracka obecne...ECSON WALDES píše:Micro Modular je SRACKA s velkym "S" !!!
.

Je to pro naše ega těžké, ale prostě je to tak (ikdyž je to vlastně jen můj soukromý názor

PS: kdo by měl pocit, že Ecsonovi lezu do zadku, nech? si poslechne, jak vyprodukoval SkyLine-Urbanica...
To ne, já se jen dělím o svou zkušenost. Cokoliv mi kdy řekl, se mi dřív nebo později potvrdilo (i když se mi to mnohdy nelíbilo). Takže ono to není dané, ale lze to brát, jako DOBROU radu podloženou zkušenostmi, které má málokdo z nás (alespoň z řad amatérů)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
- ECSON WALDES
- Profesionál
Ok, Vas nazor. Ja vim co rikam:) ...rukama mi za ta leta prosla obrovska hromaha masin, tak bych si myslim obcas moh dovolil na zaklade realny zkusenosti o necem rict jestli je to SUPR nebo SRAJDA.
Dendy:
Ver ze jsem neprestrelil, minimalne si precti pokud nechces verit memu nazoru to, co napsal BODYIA. Nekde jsem na ezone od tebe cet ze znas z HW jen Alpha Juno a Juno-106. Pokud tomu tak je, tak je moc skoda ze jsi neslysel jiny poradny analog nebo digital syntaky - uznal bys ze MicroModular ma opravdu desne mizernej zvuk. Moznosti jsou krasny ale to jediny zrejme vsem olsepilo oci teda usi:) ale - nehraje to. je to hracka. Ale nezlob se na mne, chapu ze kdyz tu masinu mas muzes to brat osobne.
Monocore:
Tvoje SE1X je SUPER syntak. Takze ten OBROVSKEJ neporovnatelnej rozdil ve zvuku musis vedle microM prece okamzite slyset.
Kdyz odsuzujes micoQ jak se ti muze libit microModular:) ? Paradoxne oba maji dobrou vybavu ale soucasne oba maji i stejne mizernej zvuk.
Jinak evidentne jste prehledli co jsem psal vepredu, na modularu RACK ktery jsme spolu s RESSem meli pred lety v nasem studiu, jsem nanem naprogramoval spousty hezkejch zvuku ktery jsem mel rad, nicmene to nemeni nic na faktu ze ta masina absolutne nehraje. Z toho co pisu neuhnu.
Doufam tu zachovame MIR a klidnou vymenu nazoru:) diky
TUDY: dekuju za podporu!
.
Dendy:
Ver ze jsem neprestrelil, minimalne si precti pokud nechces verit memu nazoru to, co napsal BODYIA. Nekde jsem na ezone od tebe cet ze znas z HW jen Alpha Juno a Juno-106. Pokud tomu tak je, tak je moc skoda ze jsi neslysel jiny poradny analog nebo digital syntaky - uznal bys ze MicroModular ma opravdu desne mizernej zvuk. Moznosti jsou krasny ale to jediny zrejme vsem olsepilo oci teda usi:) ale - nehraje to. je to hracka. Ale nezlob se na mne, chapu ze kdyz tu masinu mas muzes to brat osobne.
Monocore:
Tvoje SE1X je SUPER syntak. Takze ten OBROVSKEJ neporovnatelnej rozdil ve zvuku musis vedle microM prece okamzite slyset.
Kdyz odsuzujes micoQ jak se ti muze libit microModular:) ? Paradoxne oba maji dobrou vybavu ale soucasne oba maji i stejne mizernej zvuk.
Jinak evidentne jste prehledli co jsem psal vepredu, na modularu RACK ktery jsme spolu s RESSem meli pred lety v nasem studiu, jsem nanem naprogramoval spousty hezkejch zvuku ktery jsem mel rad, nicmene to nemeni nic na faktu ze ta masina absolutne nehraje. Z toho co pisu neuhnu.
Doufam tu zachovame MIR a klidnou vymenu nazoru:) diky
TUDY: dekuju za podporu!
.
monocore: howgh.
tudy: pozri uz sa hudbe nejaky ten rok venujem, a nieje to 5 rokov, ani 10 .. viem ze sa este extremne vela mam co ucit vazim si ludi od ktorych sa mozem ucit... To ze nemam doma hardware v cene mensej vily neznamena ze som blb ktory nema o hw ani sajnu, par strojov mi uz rukami preslo... za tie roky som sa naucil jedno - v hudbe vseobecne (to sa tyka ako hudby samotnej tak hudobneho hw/sw) je neprofesionalne hlavne to, ked vyhlasim "toto a toto je blbost, toto je super, a kto si mysli nieco ine je mimo". Proste jeden rad holky, jinej vdolky, a to ze NM je pre ecsona sracka neznamena ze pre niekoho ineho nieje kultovy stroj. Vsetko je otazka toho ake zvuky potrebujes, ake zvuky ta zaujimaju, co potrebujes dosiahnut. Univerzalne dokonaly synth neexistuje a netvrdim ze NM nim je. Len nech uz je cokolvek, sracka to rozhodne nie je, pretoze svoje uplatnenie ma, tak isto svoju (pomerne velku) skupinu ludi co ho maju radi. Ked me niekto rad uplne iny typ zvukov, je to ok, a je to akceptovatelne. Len to som chcel. Este raz - neznevazujem EW, opakujem respect k nemu ale to s tou srackou to bol preslap. Za tym si stojim.
tudy: pozri uz sa hudbe nejaky ten rok venujem, a nieje to 5 rokov, ani 10 .. viem ze sa este extremne vela mam co ucit vazim si ludi od ktorych sa mozem ucit... To ze nemam doma hardware v cene mensej vily neznamena ze som blb ktory nema o hw ani sajnu, par strojov mi uz rukami preslo... za tie roky som sa naucil jedno - v hudbe vseobecne (to sa tyka ako hudby samotnej tak hudobneho hw/sw) je neprofesionalne hlavne to, ked vyhlasim "toto a toto je blbost, toto je super, a kto si mysli nieco ine je mimo". Proste jeden rad holky, jinej vdolky, a to ze NM je pre ecsona sracka neznamena ze pre niekoho ineho nieje kultovy stroj. Vsetko je otazka toho ake zvuky potrebujes, ake zvuky ta zaujimaju, co potrebujes dosiahnut. Univerzalne dokonaly synth neexistuje a netvrdim ze NM nim je. Len nech uz je cokolvek, sracka to rozhodne nie je, pretoze svoje uplatnenie ma, tak isto svoju (pomerne velku) skupinu ludi co ho maju radi. Ked me niekto rad uplne iny typ zvukov, je to ok, a je to akceptovatelne. Len to som chcel. Este raz - neznevazujem EW, opakujem respect k nemu ale to s tou srackou to bol preslap. Za tym si stojim.