Waldorf Blofeld

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
MVD

Příspěvek od MVD »

Hena píše:Zdravim blofolďáky.
Stáhl jsem si tenhle organizer http://lady.rdsor.ro/~kotro/blofeld/ na blofa a mám s tím nějaké problémy.Nejdou mi editovat zvuky,vždycky mi to hodí tenhle error :INPREPARE error5
ADDBUFFER error64:0
nevíte co je za problém?
Mam to spustene na Vistach. Upload i download vsech bank Ok. Editace + random generovani novych zvuku taky ok . Zkusil bych na tvem miste kontaktovat tvurce toho SW. Nekde se zminoval, ze ceka na feedback a pomerne se snazi to odladit.

VG

Příspěvek od VG »

taky mám blofa - nějak sem ho na rychlo popad přes net a ani mě nenapadlo, že by z německa a v 2008 neměl oficiální editSW + vytištěnej full manuál :-))) (jako měl muj old virus C), ale už na něm mám svý zvuky a tak si ho nechám, vědět, že to je obyč microQ... :-)))) myslel sem,že tam bude víc editace pro wavetable, když píšou "že je jako microwave" nebo v microwave to bylo stejný? :-)))

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

... no právě, že to tam není vůbec stejný. Ono to sice má wavetable, ale nedá se s ním pracovat jako na MWXT. Zvukově je to taky MicroQ a ne MW ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

bassline

Příspěvek od bassline »

treba citat poriadne...nikde neni napisane ze to je ako MW...ale ze to ma wavetable z MW... :)

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

mnamm..

"For awhile now the Waldorfians have been restless, knowing that the new Blofeld keyboard was coming and that it had support for a bunch of RAM samples that didn?t exist in the Blofeld module. It had not yet been announced whether this feature could be retrofitted into the module version.

I spoke with Stefan Stenzel this morning on this issue, and you may be happy to know that the hardware required for this feature exists in the module-version already, and support for the samples will be unlocked in the module via a paid challenge-response upgrade, similar to the one used to unlock extra voices in the old Waldorf microQ. So there you go?

Pictures are taking longer than I expected, hopefully soon, but I know the waldorf list was getting antsy ;0)"

zdroj: http://bleep.fdiskc.com/2009/01/15/wald ... d-samples/

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

to som skutocne jediny majitel blofa /a byvaly majitel microwave/, kto povazuje moznost upgradu partisicovej masinky na masinku o par tisicov drahsiu?

dendy

Příspěvek od dendy »

to je huste !!!!

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

este som zvedavy na cenu toho "paid challenge-response upgrade"

dendy

Příspěvek od dendy »

ano to aj ja.. inak keby to neboli taky zmrdi ako walforf su, tak by to dali zadarmo.. vid Access ;)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Po pravdě tohle je informace po které uvažuji o koupi Blofeldu (placičky) to prznění samplů by mohla být zajímavá fíčura. Umí to USB1 a utáhne ten editor i starej notebook PIII ?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

dirtymusic

Příspěvek od dirtymusic »

ja mam od waldorfu pulse a mini works a premyslim o micro Q. Vyplati se koupit levnejsi micro Q vic nez desktop blofeld? snazim se na netu najit prime porovnani techto dvou, ale nic moc jsem nenasel.. chci to jenom na plochy, v tech si podle for na netu stoji lip micro Q.

dendy

Příspěvek od dendy »

hm.. mam pocit ze blof z druhej ruky vyjde skoro tak isto ako microQ, nie ??

ja som mal kedysi microQ a teraz mam blofa.. pola mna microQ sa oproti blofovi oplati jedine za predpokladu ze

- potrebujes viac AUDIO OUT
- potrebujes AUDIO IN
- nepotrebujes veci "naviac" co ma blofeld - viac wavetables, filter z PPG, a este nejake drobnosti..

inak su to velmi podobne stroje, charakterom zvukov by som povedal ze az identicke ..

ale zase tato vec co tu pisal monogram je dost zasadna informacia, s sample RAM bude mat blofeld uz vyrazne navrch oproti micro Q

dirtymusic

Příspěvek od dirtymusic »

ok, díky za postřehy. prosim te a ten filter z ppg, jak je na tom v porovnani s filtry u mQ? je to naka zasadni zmena? Zvazuju to hlavne protoze nemam rad desktop veci, mam toho plnej stul, mQ bych soupnul do racku a dobry:)

A jeste muzete prosim nekdo trochu objasnit co v praxi prinese u blofa ta sample ram? to se pak bude chovat jako sampler? Nebo ty samply budou jako ze user wave pro wavetable?

dik moc

dendy

Příspěvek od dendy »

no ppg filter nieje ziadny prevrat, skorej naopak :) ale tak proste je to iny charakter, tym padom aj dalsie spektrum zvukov..

sample - user wave pre wavetables..

ale obecne - ak uprednostnutjes pohodlie - hodit to do racku a klud, tak potom chod do microQ .. proste jedno oproti druhemu nema nejake zasadne vyhody/nevyhody ... kazde ma svoje plusy / minusy ..

obecne ale zvukovo je to viacmenej to iste ...

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy píše:no ppg filter nieje ziadny prevrat, skorej naopak :) ale tak proste je to iny charakter, tym padom aj dalsie spektrum zvukov..
nooo praveze mne sa ten PPG filter moc paci, ma uplne iny charakter ako tie LP 12 a 24, prijemnejsi podla mna....

Odpovědět