Waldorf Blofeld

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13239
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 06 úno 2009 17:53

v prvom rade.. aky vst editor ??? neviem o tom ze by blofeld mal nejaky vst editor :)

stevostevo: no to fakt neviem.. mne nic take nerobi, mam firmware 1.11 a vsetko fici ok...

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 06 úno 2009 18:03

nešel jsem tohle
http://matrixsynth.blogspot.com/2008/10 ... eta-2.html

pak jsem zkoušel tohle
http://matrixsynth.blogspot.com/2008/05 ... ditor.html

a pak ještě tohle:
http://jemap.ifrance.com/
to mi jde ovládat moduleca atd.,ale se sound bankou nehnu a to ho ještě musim mít připojenej přes midi kabel a blofa ovládám přes USB kabel!!!

PS:novej firmware 1.11 mám taky ale s Blofem přes midi kabel jsem už měl problémy hned od začátku co jsem si ho koupil!!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13239
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 06 úno 2009 18:13

vyskusam ked budem mat cas a dam vediet.. ale asi az po weekende ...

stevostevo
Příspěvky: 22
Registrován: 13 zář 2008 08:32

Příspěvek od stevostevo » 08 úno 2009 14:52

uz som to vyriesil s firmwarom 1.11 a problem sa odstranil

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 13 úno 2009 09:29

Necetl jsem uplne celou diskusi o blofu tak se mozna budu opakovat.
Vcera jsem konecne videl blofa zive.. znamy si ho poridil do studia a pristi vikend mi ho pujci na testovani. Vcera jsem ho testoval asi hodku a pul.
Hned par veci me docela dostalo. Za prve reakce parametru / otoceni knobu mi prijde, ze tam je latence aspon 30ms tzn. kdyz otocim treba filtrem nebo obalkou tak se to pres ten display tahne jak smrad a nereaguje to primo, to se da ale pri lazeni ozelet, ale na zive hrani by me to asi vadilo. Zakladni presety jako u vetsiny syntaku jsou nic moc, ale kdyz jsem zkousel neco naladit tak je to zvukove zajimavej doplnek.
Jednoduse za ty prachy clovek nemuze cekat buhvi co. Pastnu sem nejaka dema az ho budu mit pujcenej doma.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 14 úno 2009 11:53

manual ku OS 1.11., uzitocny najma pre userov, vyuzivajucich multimode /tak schvalne, SHIFT+SOUND/MULTI, 2 x PLAY a uz len cudlikovanie lavym hornym dekoderom.. /:

http://www.waldorfmusic.de/en/archive?r ... umentation

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 14 úno 2009 12:23

nemáte někdo problémy s multi modém u nového os 1.11?jak si mi nefunguje. :x

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13239
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 14 úno 2009 12:51

TOM-Thak píše:Necetl jsem uplne celou diskusi o blofu tak se mozna budu opakovat.
Vcera jsem konecne videl blofa zive.. znamy si ho poridil do studia a pristi vikend mi ho pujci na testovani. Vcera jsem ho testoval asi hodku a pul.
Hned par veci me docela dostalo. Za prve reakce parametru / otoceni knobu mi prijde, ze tam je latence aspon 30ms tzn. kdyz otocim treba filtrem nebo obalkou tak se to pres ten display tahne jak smrad a nereaguje to primo, to se da ale pri lazeni ozelet, ale na zive hrani by me to asi vadilo. Zakladni presety jako u vetsiny syntaku jsou nic moc, ale kdyz jsem zkousel neco naladit tak je to zvukove zajimavej doplnek.
Jednoduse za ty prachy clovek nemuze cekat buhvi co. Pastnu sem nejaka dema az ho budu mit pujcenej doma.
ano ta latencia tam je ale to bude len tym ze maju zle porieseny buffer na preratavanie polohy encoderov - lebo ked posielas napr. cuttoff parameter cez midi tak to reaguje okamzite...

zo zvukom nesuhlasim - predvcerom som po dlhom case zaneprazdnenosti si na 2-3 hodky sadol k blofovi a ladil zvuky.. a bol som uneseny.. proste.. keby som si z tych veci co mam mal nechat len 2 stroje bol by to Snow a Blofeld .. hlavne zvuky na wavetabulkach s FM modulaciami su neuveritelne dobre, lezu z toho (hlavne ked sa vypnu FX jednotky ktore to tak trosku "zosladuju") tak uzasne drsne prasarny ze parada :) dokonca na zaciatok ako prvy hw synth by som ho hocikomu doporucil, pretoze basy z neho lezu velmi pekne (aspon mne sa pacia;)), leady tiez, pady to je uz standartna silna stranka waldorfackych VA-cok a rozne industrialne FX zvuky a FM modulacie - tam proste neni co dodat :)

bohuzial fakt je ze niekde sa ta nizka cena musela odzrkadlit - v tomto pripade na nie moc kvalitnych encoderoch napr. ... co uz..
Naposledy upravil(a) dendy dne 14 úno 2009 14:03, celkem upraveno 3 x.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 14 úno 2009 13:59

Hena: prave som to testoval, slape vsetko /co ma podla navodu/. s cim konkretnym mas problem?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 14 úno 2009 16:49

dendy: Tak o zvuku sem mluvil spis kvuli presetum a taky to bylo na monitorech, co zas az tak nemam rad .. na alesis monitore one. Az ho budu mit doma, tak zalaboruju a urcite na ty plochy a basy z toho polezou zajimave zvuky. Nahodim pak nakej demac zvuku ve stylu, co delam.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13239
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 14 úno 2009 18:28

jo to bude urcite fajn pre tych co sa rozhoduju.. ja tiez teraz uz konecne mam trosku viac casu takze tiez chcem nieco zbuchat :)

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 15 úno 2009 23:54

mONOGRAm píše:Hena: prave som to testoval, slape vsetko /co ma podla navodu/. s cim konkretnym mas problem?
je problém v tom,že když přepnu na multi mod tak třeba na partu 1 mi ukazuje displej Init Multi banky jdou přepínat ale pořád píše to samý jenom hrajou nějaký podivný zvuk který nejde přepnout otáčením knobu.
Pak třeba nahrávám midi z abletonu do yamahy a občas se mi blof kousne a buď se line opět podivnej zvuk nebo utichne,tak že v tom momentu musím vypnout blofa.
ale jinak když hraju tak se nesekne.Tak že asi bude problém v zahlcení midi zprávami.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 16 úno 2009 14:10

Hena: ak si v multi /v lavom hornom rohu Ti vypisuje "Part 1-16"/. party prepinas kombinaciou Play + Selection Dial. ak chces zmenit povodny zvuk, klikni Play - dostanes sa do editovacieho menu. ak otocis Selection Dial-om este raz v smere otacania hodin. ruciciek, dostanes sa na screen vyberu zvuku - ten vyberies spodnymi dvoma knobmi /podla banky a cisla zvuku/.
a uz ked sme tu, podme menid dalsie nastavenie - po dalsich dvoch otoceniach sa dostanes do menu "mixer", v ktorom sa da menit hlasitost a panorama vsetkych partov. v dalsom menu je "receive" - zmena midi kanalu pre kazdy part, na ktorom ma prijimat a tiez status - moznosti Play a Mute. dalsie menu je "tuning" /transpose +/- 48 poltonov a detune/, "velocity range" /nastavenia rychlostnej citlivosti - funguje vzdy na skupinu 4 partov/, "key range" /rozsah tonov, na ktore part reaguje - znova funguje na skupinu 4 partov/, znova "receive" /midi/usb receive/ignore - na ktory port ma part reagovat/, "receive" /local receive/ignore/, "receive" /koliesko ohybania pitch bend a modulacie mod wheel receive/ignore/, "receive" /tlakova citlivost pressure a sustain pedal receive/ignore/, "receive" /edits a zmena programu prg change - receive/ignore/. fu.. tolko k bleskovemu manualu multimode waldorfu blofeld 8).

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 16 úno 2009 14:33

mONOGRAm: kdyz to tady tak ctu.. k cemu je vubec dobrej multimode, kdyz to nema nezavysle outputy? na zivak?

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 16 úno 2009 15:39

TOM-Thak: ja ho pouzivam najma na layering. asociacie pouzitelnosti pri moznostiach blofovho multi uz necham na Tebe 8O)

Odpovědět