Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Pytkin » 22 led 2011 23:22

Cubase asi nema taky obsah pri kupe ..

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 22 led 2011 23:35

Jj, právě to koumám... http://www.steinberg.net/en/products/cu ... ts_fx.html
Dají se ty vestavěné pluginy použít (u Logicu dají), nebo je to "odpad"? :-) No, zvukové banky u něj nejsou přiložené, ale ty se dají dokoupit...

Koukám na ten Logic mix a je to fakt, většinou to bere tak po 3 desetinách a to i když jsem opatrný a neškubu s myší... :-/ Zatím mi to nevadilo, ale při potřebě jemnější mixáže by to mohl být problém...

A ještě... Jak je na tom Cubase a pluginy? Zvládá na MACu jak AU tak VST? (například moje NI Komplete 5 je sice v obou formátech, nicméně asi ne každý plugin bude jak VST tak AU pro MAC)...

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od akusobick » 23 led 2011 11:30

Pokud chceš dělat elektroniku na Macu (a neprožíváš nijak výrazně nahrávání živých nástrojů a jejich následnou editaci) tak je volba jasná - L9 (btw letos je na řadě verze 10). Např. takovej Ultrabeat je dosud nepřekonán a ten se ti bude na beaty hodit :wink:

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 23 led 2011 13:43

akusobick: Elektronika je primární, ale výhledově by šlo i o nahrávání (vokály) a občasná spolupráce s kapelou či akustickými nástroji a také možnost scoringu, což pokud vím, mají obě dvě DAW...
Logic 10 je na řadě? Máš o tom, jakékoliv bližší info? :wink:

Jo a jak je to s licenční politikou Logicu? Můžu mít jeden serial na dvou počítačích (laptop & studiový počík) či je třeba koupit Logicy dva? U Cubase to řeší ten USB key...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Ondra P. » 23 led 2011 13:43

akusobick : máš nějaký zdroj , kde je psáno, že bude L10 ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2011 15:06

JohnyDeza : ked si nainstalujes logic na dva macky , tak pojde na tom , ktory pustis skorej .. druhy napise , ze uz bezi ..

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od hombrefeo » 23 led 2011 15:23

Pytkin píše:JohnyDeza : ked si nainstalujes logic na dva macky , tak pojde na tom , ktory pustis skorej .. druhy napise , ze uz bezi ..
a to jen jestli jsou zapojene v siti pouze.

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 23 led 2011 18:26

Teď jsem to úplně nepochopil... :oops: To, že je nemůžu mít puštěné najednou je jasné, pohoda :-) Ale když nebudu ve studiu a budu pracovat na noťasu, tak Logic na noťasu půjde spustit? Nebo mi to vůbec nedovolí s tím, že už ho mám nainstalovaný na jiném počítači?

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Oxyygen » 23 led 2011 18:36

moje odpoved je jednoznacne logic 9. Za ty prachy mas tolik funkci a hlavne vyborny syntaky a efekty + tuny smycek, efektu atd. Cubase je v tomhle na to jak je draha uplne o nicem
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2011 19:29

johnydeza : normalne to pojde spustit ..

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 23 led 2011 19:37

Pytkin: Díky! :wink:

Oxyygen: No, to je pravda, že tam toho je mnohem víc, hlavně zvukových bank a synťáků (efekty mi přijdou cca na stejno, co se množství týče)... Nicméně stále nejsem rozhodnutý a Cubase mi o ničem nepřijde - vždyť ho používá hodně lidí... Jo, má míň přidaného obsahu, ale nepochybně je to velmi kvalitní DAWko :wink:

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od hombrefeo » 23 led 2011 20:19

to, ze v cr pouziva (cracked) cubase hodne lidi, neni zadny argument, za hranicemi uz je vsechno jinak!

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od zazz » 23 led 2011 20:47

No tohle ja taky argument..."problem" Logicu je v tom ze na Widlich nejede, to nejspis hraje roli v nasich koncinach...ne to jestli nekdo poziva nelegalni soft...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Kermitak » 23 led 2011 20:48

hombrefeo: fakt? a jak? :]

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od zazz » 23 led 2011 20:54

JohnyDeza píše:Pytkin: Díky! :wink:

Oxyygen: No, to je pravda, že tam toho je mnohem víc, hlavně zvukových bank a synťáků (efekty mi přijdou cca na stejno, co se množství týče)... Nicméně stále nejsem rozhodnutý a Cubase mi o ničem nepřijde - vždyť ho používá hodně lidí... Jo, má míň přidaného obsahu, ale nepochybně je to velmi kvalitní DAWko :wink:
Co se tyce poctu, to mozna jo :) Logic je na tom urcite lip. Vinikajici reverb, delay, guitar amp...Jeslti mas Macka, chces delat hlavne v MIDI a chce pouzivat originalni soft, tak si kup Logic a nebudes litovat...je to fakt univerzalni vec

Cubase si nainstalujes a dalsi rok budes hledat instrumenty a pluginy, abys vubec mohl zacit neco delat...logic spustis a jedes :)

Odpovědět