Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Ondrash »

Brooklyn / juanita juarez píše:abys to mel jednodussi, ja hlasuju za cubendo. :]

logic ani pt mi moc nesedly.

celkove je to urcite jedno. ( samozrejme trackery rulujou nejvic, to je bez debat. :] )
No tak jo... Tak já furt na Cubase nadávám, ale taky musím přiznat, že verze od verze se mi s ní pracuje líp a s tím audiem už jsem si to taky vychytal, takže stříhám přímo v projektu, tím se to dost zjednodušilo. A i když to Steinbergu dost trvá, tak přeci jen rok od roku vychytávají funkce a dělají mi život lepším... :)

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 535
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od 120BPM »

akusobick píše:
120BPM píše:Ja pracuju predevsim v Pro tools HD, ale pokud jde o praci se soft instrumenty, tak bych urcite preferoval Logic. Uz kvuli vykonu. Ten si poradi s CPU (pri uzivani virtual istrumentu) lip nez Pro tools. Moje zkusenost.
Tak Logic počítá to , co má zrovna na playheadu, kdežto když nalouduješ sešnu v PT, tak je CPU zatížené od začátku (ani nemusíš mít zapnuté přehrávání). Samozřejmě v HD verzi tě tohle netrápí.
Nemam tuhle zkusenost. Ale je mozne, ze v PT 9 je to uz jinak.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza »

akusobick píše:a není tohle (v obou případech) záležitost špatně nastaveného Snap modu?
Díky! Zatím si s tím hraju, ale vypadá to, že to je ono a že ten smart mode není vždy až tak smart... :lol:

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 3094
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Fractal »

vite o nekom kdo produkuje v tom presonus studiu? myslim jako fakt produkuje kapely nebo dostava zaplaceno za nahravani, remixy apod.

celkem se mi to libi, neni to drahe... i ty jejich masinky vypadaji faaajne

osobne se mi libi pro tools pro nahravani, ale stve me to jejich neustale markovani a nahravani do dvou mono stop

cubase je cubase, proste nemecka vychytralost a rad, porad nevim jestli zni steinyho synthy lepe nez hardware :)

reaper je uplne nejvic nejlepsi kamos, kamarad taky rad a hlavne mu za to nemusis moc platit

logic je proste logicky system na delani vseho, nadherne synthy a super mixengin se spoustou bomba efektu, ale ve srovnani s cubase se mi zda na prvni pohled zbytecne preplacany [ocekaval bych spis look-like garageband]

reason - nadhera - na tvorbu elektronicke tanecni hudby... ale prave ze pouze jenom na tohle a nic vic

fruity - dnes uz velice vykonne a sladke ovoce, navic levne a vzdy cerstve

co je potom StudioOne? Pripomina mi to hybrid mezi cubasem, tracktion a reaperem, ale to je jenom osobni pocit

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 535
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od 120BPM »

Fractal píše: osobne se mi libi pro tools pro nahravani, ale stve me to jejich neustale markovani a nahravani do dvou mono stop
Nerozumim. Muzes mi to vysvetlit? Jake markovani? Ceho u ceho a proc? :lol: Jaky dve mono stopy?
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 3094
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Fractal »

120BPM píše:
Fractal píše: osobne se mi libi pro tools pro nahravani, ale stve me to jejich neustale markovani a nahravani do dvou mono stop
Nerozumim. Muzes mi to vysvetlit? Jake markovani? Ceho u ceho a proc? :lol: Jaky dve mono stopy?
je fakt ze sem v toolech nejaky ten patek nedelal... no ale nahraval sem tam a pak kdyz sem to v cubase rerekonstruoval a recykloval, bzl to vzdycku levy a pravy mono, takze sem to musel chainovat, sprahovat, davat do levehopraveho apod.

nelibi se mi ani moc protolacky system ukladani nahravanych fajlu apod. ale rikam, podle tve reakce je dneska uz vsecko jinak

jinak kdzby protools neumelo veci jako OMF, tak je to uplne uz fakt jako nazlost :¨)

jo a jeste neco - jestli mi opravdu neco na windows padalo.. tak to byly digidesign - v te dobe jeste ne-avid - pro tools m-powered

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 535
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od 120BPM »

Fractal: Ja se jen ptal jestli jsem neco neminul. Je fakt, ze to o cem mluvis je uz opravdu nejakej ten patek jinak. Jen jsem myslel, ze je neco jinak, nez jsem si to myslel ja. Naposled jsem se takhle hadal, 100% presvedceny o sve pravde, ze MacBook nema digitalni vstup a vystup. Samozrejme ma, coz je uzasne. Ma ho v audio in/out malem jacku a existuje na to redukce asi za 3 libry. :lol: Uplne genialni a ja se kvuli tomu hadal a strapnil. Tak jsem dnes uz opatrnejsi. :wink:
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 3094
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Fractal »

DIKYYYYYYYYYY tys me zachranilÄÄÄÄÄÄÄ Mina rakastan 120 BeepeeEM tempo!!!

sem ho hledal na tom macbooku jak idiotti nejvetsiho tezkeho kalibru!

jako bezlegrace sem volal Jobsovi do spalovny ze mam pravdepodobne jakousi cernou kopii macu pro :lol:

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 535
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od 120BPM »

:lol:
Ty budes asi podobne postizen jako ja koukam. :lol:
Me to teda zachranilo. Potreboval bych tocit nejaky piano a nechtelo se mi kvuli tomu kupovat nejakou FW zvukovku se S/PDIF-em. Ted muzu pichnout sveho Lavry Blacka primo do MB. Zrejme slusnej oddil ten MB.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6609
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Kermitak »

Fractal: No vidis, pritom se staci podivat do manualu...

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza »

Fractal píše:vite o nekom kdo produkuje v tom presonus studiu? myslim jako fakt produkuje kapely nebo dostava zaplaceno za nahravani, remixy apod.

celkem se mi to libi, neni to drahe... i ty jejich masinky vypadaji faaajne

osobne se mi libi pro tools pro nahravani, ale stve me to jejich neustale markovani a nahravani do dvou mono stop

cubase je cubase, proste nemecka vychytralost a rad, porad nevim jestli zni steinyho synthy lepe nez hardware :)

reaper je uplne nejvic nejlepsi kamos, kamarad taky rad a hlavne mu za to nemusis moc platit

logic je proste logicky system na delani vseho, nadherne synthy a super mixengin se spoustou bomba efektu, ale ve srovnani s cubase se mi zda na prvni pohled zbytecne preplacany [ocekaval bych spis look-like garageband]

reason - nadhera - na tvorbu elektronicke tanecni hudby... ale prave ze pouze jenom na tohle a nic vic

fruity - dnes uz velice vykonne a sladke ovoce, navic levne a vzdy cerstve

co je potom StudioOne? Pripomina mi to hybrid mezi cubasem, tracktion a reaperem, ale to je jenom osobni pocit
Wau díky za krátké a téměř básnické shrnutí tolika produktů ;)

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 847
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Magion »

fractal: nějak ti v tom souhrnu chybí Live. Já i když mám i Cubase, tak se mi mnohem lépe tvoří v abletonu. všechno je rychlejší , intuitivnější a pohodlnější. Cubase je lepší na míchání a integraci HW, ale čistě na skladaní Live u mě vede!

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

dvakrat sem se neuspesne pokousel do abletonu navezt a porad se nedari. vim, je to hlavne moje chyba. clovek nemuze jit do novyho DAW s checklistem funkci, ktery ma jeho stavaji DAW, a kdyz neco nenajde, tak to odsoudi. asi to jeste zkusim, aspon na nejaky blbnuti. libi se mi, ze je to hodne zivej projekt, kterej, aspon se mi to zdalky zda, porad spolupracuje s hudebnikama, vyrobcema kontroleru, developerama DSP (maxmsp). ma rozhodne cool auru kolem sebe; to steinberg je oproti tomu konzervativni dedula.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Vey »

V tom te podporim .. Tez jsem se nekolikrat rozhodl to s Abletonem zkusit, ale vzdy jsem to otevrel tak dvakrat. Az kdyz ten zajem byl skutecnej, tak se to podarilo a jsem rad za ten zase trosku jinej pristup k tvorbe. Timto dik i tomymu za jeho support, kdyz jsem byl po prechodu z Cubase parkrat v soku z toho, ze nektery veci fungujou malinko jinak ... hlavne co se routovani tyce.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od delay »

Takže jsi přesedlal na jinýho koně jo? Já se teda zuby nechty držím toho starýho děduly a sem na tom jako Brooklyn. To spíš využívám FL a Reason občas.

Odpovědět