Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 23 led 2011 21:34

To je další věc... Tak je pravda, že mám NI Komplete 5, v které je slušná řádka nástrojů... Asi bych si fakt potřeboval odzkoušet feeling z Cubase... :?

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Tranzistor » 24 led 2011 15:23

Ja si myslim, ze nejlepsi DAW ja takovej, se kterym se ti nejlip pracuje. Podle me je to hodne individualni zalezitost. Nejlepsi by bylo, kdyby si si mohl nejakou dobu jednotlivy DAW osahat, jak si psal. Ja sem pracoval s ja za celou domu co se kolem toho pohybudu sem si zkousel Sonar, Cubasi, Logic, Digital Performer a ProTools. S PT delam nejakejch 12let a soubezne jsem na PC delal i v Cubasi. Cubase a Logic je vyborna na praci s midi, tam treba PT hodne pokulhavali, ale ted uz to nastesti konecne dohanej. Ale jak jsem mel moznost s tim pracovat, tak naprosto nejlepsi co se audia tyka mi proste ty PT. Takze bych jeste zvazil jestli nezvolit PT. Vsechen ten soft stoji vicemene stejne. Jinak bych ale bejt tebou volil asi ten Logic. Jednak je levnejsi nez ty ostatni, neni potreba USB dongl a hlavne pluginy v zakladu ktery obsahuje mi zvukove prijdou lepsi nez co jsou v Cubasi. Zaroven mi prijde, ze mixy co jsem delal v cubasi zneli tak nejak plose oproti treba mixu z Logicu nebo PT. S tim sem se nakonec schodnul i s kamosem, kterej mi rikal ze po tom co se na Cubasi vysral a presel na Logic tak mu to najednou vsechno zacalo hrat jak by chtel. Je ale pravda ze pouzival Cub3 a presel hned na Logic9. Zase jsem ale u jinyho kamose slysel mixy z Cubase5 a ty zneli vyborne, ale je fakt ze pouzival hlavne pluginy u UAD a PoCo :-/ Takze jestli muzu za sebe doporucit, tak bych asi volil ten Logic...

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Oxyygen » 24 led 2011 15:50

jinak male OT. Kde furt berete, ze je v Logicu mizerna prace s audiem? ja myslim, ze ma plno nadstandartnich funkci. Treba flex, to je naprosty maso, nebo kdyz nahravate treba zpevy a mate vic variant, tak bez jakyhokoliv nastroje udelat presne vyber ktery vam da to nejlepsi v nahravce. Nebo kvantizace aniz by se wav musel nejak strihat, potom apple loops atd
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 24 led 2011 16:00

Tranzistor: Díky za obsáhlou odpověď! K Pro Tools jsem měl možnost "přičichnout" cca rok nazpět a ty mi nesedly, přišli mi user unfriendly... S Logicem mám docela bohaté zkušenosti, MIDI bomba, jen se sem tam objeví chvíle, když jsem frustrovaný z editace audia... A ke Cubase jsem sedl jen párkrát na chvíli, ke starším verzím na PC... Aha, no, ale ty pluginy kamaráda budou cenově trošku jinde... Každopádně díky! :wink:

Oxyygen: No, tohle je pravda... Nicméně jeden z příkladů... Před pár dny jsem si vysamploval hitku a snare, reversoval je, zkrátil a naskládal na sebe tak, aby mi seděly do rytmu... A než se mi je tam podařilo dát přesně, tak to bylo utrpení, nešlo to pořádně nasadit tam, kam jsem potřeboval... Ikdyž to bylo přesně na 16tinu baru, tak jsem to na ni potřeboval nasadit koncem toho minisamplíku, ne začátem... Nakonec jsem si musel pomoct Eventlistem...

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Tom Šen » 24 led 2011 16:25

hlasuji pro logic. jak píše oxygen - vynikající efekty a synthy. co je ale nejdůležitější ale současně extrémně subjektivní - mám pocit, že logic daleko lépe burcuje ke kreativitě při tvoření :-) vím je to hodně subjektivní...ahoj tom

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Tranzistor » 24 led 2011 16:29

Oxyygen píše:jinak male OT. Kde furt berete, ze je v Logicu mizerna prace s audiem? ja myslim, ze ma plno nadstandartnich funkci. Treba flex, to je naprosty maso, nebo kdyz nahravate treba zpevy a mate vic variant, tak bez jakyhokoliv nastroje udelat presne vyber ktery vam da to nejlepsi v nahravce. Nebo kvantizace aniz by se wav musel nejak strihat, potom apple loops atd
No to bude tim, ze jsem zvyklej na ty PT, proto mi prijde v Logicu s nim nepresna prace, viz treba strihy, kdy jsem strihnul presne v miste kde sem potreboval a strih se objevil jinde. Vadi mi, ze se stereo audio zobrazuje jako mono... Mozna by se toho naslo vic, ale po chvili trapeni sem si tu praci radsi preklipil do PT :wink:

JohnyDeza píše:Tranzistor: Díky za obsáhlou odpověď! K Pro Tools jsem měl možnost "přičichnout" cca rok nazpět a ty mi nesedly, přišli mi user unfriendly... S Logicem mám docela bohaté zkušenosti, MIDI bomba, jen se sem tam objeví chvíle, když jsem frustrovaný z editace audia... A ke Cubase jsem sedl jen párkrát na chvíli, ke starším verzím na PC... Aha, no, ale ty pluginy kamaráda budou cenově trošku jinde... Každopádně díky! :wink:
Oxyygen: No, tohle je pravda... Nicméně jeden z příkladů... Před pár dny jsem si vysamploval hitku a snare, reversoval je, zkrátil a naskládal na sebe tak, aby mi seděly do rytmu... A než se mi je tam podařilo dát přesně, tak to bylo utrpení, nešlo to pořádně nasadit tam, kam jsem potřeboval... Ikdyž to bylo přesně na 16tinu baru, tak jsem to na ni potřeboval nasadit koncem toho minisamplíku, ne začátem... Nakonec jsem si musel pomoct Eventlistem...
Add PT: to je presne to co jsem rikal, ze to zalezi jak kazdymu co sedne, me sedli nejvic ty PT a "user unfriendly" je holt taky o zvyku. Treba spouste lidi vadi na tom, ze treba u PT nejsou editovatelny klavesovy zkratky, ja jsem o tom taky premejslel, ze je to blby, ale pak mi dosla ta filozofie toho, to je protoze ty PT jsou po svete ve spouste studii a stridaj se u nich zvukari, ktery treba chodej do X ruznejch studii, takhle maj jistotu, ze kdyz sedou pred DAW tak bude fungovat tim zpusobem, jak jsou zvykli... Nasazeni audia v Logicu sem ani nezkousel, v PT bych to mel presne nasazeny behem chvilky...

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 24 led 2011 16:36

Tranzistor: No a střihy, to je další věc... Má tohle Cubase lepší? Sakra, to abych ještě, teoreticky, zkusil i Pro Tools, pokud teda existuje demo, třeba mi to nesedlo jen tehdá... Nicméně prozatím je pro mě primární práce s MIDI a výhledově si obě DAW pořit nemůžu...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Ondra P. » 24 led 2011 17:35

Mylim, že pro tebe bude nejlepsí si sehnat Synchrosoft dongle ( cca 400kč ) a zkusit měsíční demo Cubase 5 a stáhnout z netu Logic (ten můžeš zkoušet do aleluja) a pak se rozhodnout... je ale fakt že Logic za ty prachy nabízí opravdu hodně.

Oxygen : co se tyče audia , tak už jen změna gainu u samplu je problém , protže to musíš procesovat, pitch otom nemluvě , obálky reagujou fakt divně , občas až když dáš stop a play atd. jinak Flex je boží !

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od akusobick » 24 led 2011 18:15

ekeaze:" tak už jen změna gainu u samplu je problém" - nevím jestli ti rozumím dobře, ale v inspektoru nastavím gain, jak potřebuji - funguje na označený region. To s tím nasazováním audia JohnyDeza - já v tom problém absolutně nemám - práce je stejně rychlá jako u PT - musíš si najít nějaké tobě vyhovujicí workflow - to už jsme ale trochu OT. V PT jsem taky pár let dělal, je to dobrej soft, ale tak nějak chladně profi, jak už tu psal Tom Šen - Logic je hračka pro starší pány :), kteří mají chuť si hrát a nejen pracovat!

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 24 led 2011 18:56

ekeaze: Logic mám odzkoušený opravdu hodně ;-) No, mi se právě nechtělo kupovat si klíč jenom kvůli demu... Jenže asi jiná cesta nepovede... doufal jsem, že by mi jej třeba někdo mohl půjčit, kdyby měl navíc, ale asi ho nikdo navíc nemá :)

akusobick: Jak to myslíš hračka? V tom dobrém slova smyslu, anebo v tom špatném, aka FL studie v raných fázích? :)

Tom Šen: ty používáš Logic? ;-) Mi přijde hodně kreativní Ableton Live, ale ten se zase vůbec nehodí na každý žánr hudby, proto ho mám jen jako doplňkový program :)

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od akusobick » 24 led 2011 19:11

JohnyDeza : Samo, že v dobrém. Prostě mě to nějak nakopává - to se mi u PT nedělo (tam mě museli nakopávat ostatní :) ). Jiné DAW neznám (krom Cubase, ale nějaká pravěká verze na ATARI).

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od 120BPM » 24 led 2011 20:48

Pro praci na Mac-ovi bych se mezi Logic a Cubase urcite rozhodl ve prospech Logicu. Muj nazor.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 24 led 2011 21:00

akusobick: Rozumím :-) No, já chci právě zkusit proniknout i do Cubase, tam jsem moc možnost neměl... :-) Zatím to vypadá na volbu Logica, nicméně zatím to není definitivní... Uvidím :wink:

120BPM: Díky. Je pravda, že to píše stále více lidí... Jetšě se musím pořádně rozhodnout, ale zatím je to nakloněno ve prospěch Logicu, ikdyž mě někdy štve v pár věcech :lol:

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od listonos » 24 led 2011 21:28

Ja by som bol za ProTools. Mne tiez dako extra nesadol ale ten zvuk proste za to stoji.

Mam kamosa co skusal vsetko od Tracktion po Cubase a ani mu to nehralo zle na to ze to robil sam doma ale ked presiel na PT, tak mu to hralo uplne dokonale. Dokonca si daval mastrovat veci za tazke prachy niekde v Prahe a ako presiel na PT tak mu prisla zmastrovana vec co znela horsie ako jeho povodny mix - akoze fakt. Potom presne kvoli tomu, ze sa mu v PT vraj blbo robilo, tak presiel na Logic a islo to kvalitou zase dole - ale aspon mi predal ProTools za 80 euro :D

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od dendy » 24 led 2011 21:39

a co tak reaper ?? :) po pociatocnom ohureni logicom asi hlavne koli vstavanym pluginom, sa asi nakoniec zas vratim k reaperovi.. proste ako praca s audiom tak s midi parada... inak fakt je asi najlepsie skusit s kazdym softom chvilu seriozne pracovat (nie iba chvilku klikat alefakt skusit nejake realne veci v tom poriesit) a potom si vybrat... kazdemu proste sadne daco ine

Odpovědět