Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Ostatní audio software, obecná diskuse
JohnyDeza

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza »

listonos: Ou, luxusní cena... No, tak zkusím se kouknout po demíčku, protože mám M-audio profire 610, tak by mi, snad, mohla M-powered verze jet... :-)

dendy: Díky za tip, kouknu na to, stahuju (snad je to demo) a uvidím :) Nicméně na první pohled mě až tak nezaujal, důležitý bude feeling :wink:

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Ja pracuju predevsim v Pro tools HD, ale pokud jde o praci se soft instrumenty, tak bych urcite preferoval Logic. Uz kvuli vykonu. Ten si poradi s CPU (pri uzivani virtual istrumentu) lip nez Pro tools. Moje zkusenost.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

120BPM: rád bych ještě zkusil Cubase, nicméně Logic je zatím favorit :) Můžu se zeptat, jak náročné projekty a na jaké sestavě (a případně s jakým zatížením) se ti s Logicem dařilo ukutit?

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

listonos píše:Ja by som bol za ProTools. Mne tiez dako extra nesadol ale ten zvuk proste za to stoji.

Mam kamosa co skusal vsetko od Tracktion po Cubase a ani mu to nehralo zle na to ze to robil sam doma ale ked presiel na PT, tak mu to hralo uplne dokonale. Dokonca si daval mastrovat veci za tazke prachy niekde v Prahe a ako presiel na PT tak mu prisla zmastrovana vec co znela horsie ako jeho povodny mix - akoze fakt. Potom presne kvoli tomu, ze sa mu v PT vraj blbo robilo, tak presiel na Logic a islo to kvalitou zase dole - ale aspon mi predal ProTools za 80 euro :D
Tak tomuhle říkám "prd" týdne!
:roll:

To snad nemůžeš myslet vážně ani náhodou...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

abys to mel jednodussi, ja hlasuju za cubendo. :]

logic ani pt mi moc nesedly.

celkove je to urcite jedno. ( samozrejme trackery rulujou nejvic, to je bez debat. :] )

listonos

Příspěvek od listonos »

SoundsFine píše:
listonos píše:Ja by som bol za ProTools. Mne tiez dako extra nesadol ale ten zvuk proste za to stoji.

Mam kamosa co skusal vsetko od Tracktion po Cubase a ani mu to nehralo zle na to ze to robil sam doma ale ked presiel na PT, tak mu to hralo uplne dokonale. Dokonca si daval mastrovat veci za tazke prachy niekde v Prahe a ako presiel na PT tak mu prisla zmastrovana vec co znela horsie ako jeho povodny mix - akoze fakt. Potom presne kvoli tomu, ze sa mu v PT vraj blbo robilo, tak presiel na Logic a islo to kvalitou zase dole - ale aspon mi predal ProTools za 80 euro :D

co ako?

akusobick

Příspěvek od akusobick »

120BPM píše:Ja pracuju predevsim v Pro tools HD, ale pokud jde o praci se soft instrumenty, tak bych urcite preferoval Logic. Uz kvuli vykonu. Ten si poradi s CPU (pri uzivani virtual istrumentu) lip nez Pro tools. Moje zkusenost.
Tak Logic počítá to , co má zrovna na playheadu, kdežto když nalouduješ sešnu v PT, tak je CPU zatížené od začátku (ani nemusíš mít zapnuté přehrávání). Samozřejmě v HD verzi tě tohle netrápí.

Martin

Příspěvek od Martin »

listonos píše:
SoundsFine píše:

co ako?
Jinymi slovy tu pises, ze ProTools hraje lepe nez Logic, Cubase a jene DAW.
ProTools hraje uplne dokonale a mastering na protoolsech "po domacku" je lepsi, nez za tezke prachy v Praze.
:lol:

Delam na PT i v Logicu a nemyslim si, ze by vysledek me prace zavisel na DAW. V poslednim Logicu je editace audia vyborna (porad tady nekdo papouskuje ten nesmysl dokola. Slabsi audio bylo do Logic 6.

listonos

Příspěvek od listonos »

No proste hra lepsie. Mozme o tom diskutovat do aleluja ale nemyslim ze by to zmenilo moj nazor. A co sa tyka toho masteringu, tak to bola nemastrovana vec vs mastrovana a zhodli sme sa na tom traja.

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Martin: Jj, nicméně tu byly zmíněné dva problémy při práci s audiem, jeden je, že se mi v Logicu nedařilo posunout kousek audia tak, jak bych potřeboval, neskládalo se to dostatečně přesně, "skákalo to"... A druhý tu zmínil někdo jiný, což se mi stává taky - střihnu audio a ono se to střihne někde jinde, resp. není to přesné... První mě napadlo, jestli nemám zapnutý střih v nule, nicméně tohle jsem měl vypnuté... Tohle je také minulost?

akusobick

Příspěvek od akusobick »

a není tohle (v obou případech) záležitost špatně nastaveného Snap modu?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Střih v nule neovlivňuje posun, ale minimalizuje vznik lupanců. Ohledně volnosti posouvání & střihání: v Cubase je funkce Snap, která při vypnutí (OFF) umožňuje pohyb na úrovni samplu (dtto střih). Nepochybuji o tom, že Logic to bude mít podobné. Ale aby bylo jasno - podpořím JJ a Klobáska je jasná volba :wink:

P.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

JohnyDeza píše: dendy: Díky za tip, kouknu na to, stahuju (snad je to demo) a uvidím :) Nicméně na první pohled mě až tak nezaujal, důležitý bude feeling :wink:
dost podstatny je , že zde si můžeš stáhnout hafo themes pro Reapra , to jak vypadá na jejich stránkách je fakt hnus... prostě mrkni sem : http://stash.reaper.fm/tag/Themes

Jiank jak je to u Logicu když se kupuje upgrade ? Musí se dokládat to že mám předchozí verzy ?

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

koupis upgrade jak a kde chces a pri instalaci zadavas seriove cislo jak z plne verze tak i z upgrade
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Martin píše:Jinymi slovy tu pises, ze ProTools hraje lepe nez Logic, Cubase a jene DAW.
ProTools hraje uplne dokonale a mastering na protoolsech "po domacku" je lepsi, nez za tezke prachy v Praze.
:lol:
je pravda, ze tahle polemika sem nepatri, ale diky "jinym" algoritmum, ktere pouzivaji PT, to tak doopravdu muze byt. ale take ne kazdemu to funguje...

Odpovědět