Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 24 led 2011 21:54

listonos: Ou, luxusní cena... No, tak zkusím se kouknout po demíčku, protože mám M-audio profire 610, tak by mi, snad, mohla M-powered verze jet... :-)

dendy: Díky za tip, kouknu na to, stahuju (snad je to demo) a uvidím :) Nicméně na první pohled mě až tak nezaujal, důležitý bude feeling :wink:

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od 120BPM » 24 led 2011 22:03

Ja pracuju predevsim v Pro tools HD, ale pokud jde o praci se soft instrumenty, tak bych urcite preferoval Logic. Uz kvuli vykonu. Ten si poradi s CPU (pri uzivani virtual istrumentu) lip nez Pro tools. Moje zkusenost.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 24 led 2011 22:12

120BPM: rád bych ještě zkusil Cubase, nicméně Logic je zatím favorit :) Můžu se zeptat, jak náročné projekty a na jaké sestavě (a případně s jakým zatížením) se ti s Logicem dařilo ukutit?

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od SoundsFine » 24 led 2011 22:48

listonos píše:Ja by som bol za ProTools. Mne tiez dako extra nesadol ale ten zvuk proste za to stoji.

Mam kamosa co skusal vsetko od Tracktion po Cubase a ani mu to nehralo zle na to ze to robil sam doma ale ked presiel na PT, tak mu to hralo uplne dokonale. Dokonca si daval mastrovat veci za tazke prachy niekde v Prahe a ako presiel na PT tak mu prisla zmastrovana vec co znela horsie ako jeho povodny mix - akoze fakt. Potom presne kvoli tomu, ze sa mu v PT vraj blbo robilo, tak presiel na Logic a islo to kvalitou zase dole - ale aspon mi predal ProTools za 80 euro :D
Tak tomuhle říkám "prd" týdne!
:roll:

To snad nemůžeš myslet vážně ani náhodou...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 24 led 2011 23:53

abys to mel jednodussi, ja hlasuju za cubendo. :]

logic ani pt mi moc nesedly.

celkove je to urcite jedno. ( samozrejme trackery rulujou nejvic, to je bez debat. :] )

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od listonos » 25 led 2011 07:47

SoundsFine píše:
listonos píše:Ja by som bol za ProTools. Mne tiez dako extra nesadol ale ten zvuk proste za to stoji.

Mam kamosa co skusal vsetko od Tracktion po Cubase a ani mu to nehralo zle na to ze to robil sam doma ale ked presiel na PT, tak mu to hralo uplne dokonale. Dokonca si daval mastrovat veci za tazke prachy niekde v Prahe a ako presiel na PT tak mu prisla zmastrovana vec co znela horsie ako jeho povodny mix - akoze fakt. Potom presne kvoli tomu, ze sa mu v PT vraj blbo robilo, tak presiel na Logic a islo to kvalitou zase dole - ale aspon mi predal ProTools za 80 euro :D
Tak tomuhle říkám "prd" týdne!
:roll:

To snad nemůžeš myslet vážně ani náhodou...
co ako?

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od akusobick » 25 led 2011 10:21

120BPM píše:Ja pracuju predevsim v Pro tools HD, ale pokud jde o praci se soft instrumenty, tak bych urcite preferoval Logic. Uz kvuli vykonu. Ten si poradi s CPU (pri uzivani virtual istrumentu) lip nez Pro tools. Moje zkusenost.
Tak Logic počítá to , co má zrovna na playheadu, kdežto když nalouduješ sešnu v PT, tak je CPU zatížené od začátku (ani nemusíš mít zapnuté přehrávání). Samozřejmě v HD verzi tě tohle netrápí.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Martin » 25 led 2011 15:16

listonos píše:
SoundsFine píše:
listonos píše:Ja by som bol za ProTools. Mne tiez dako extra nesadol ale ten zvuk proste za to stoji.

Mam kamosa co skusal vsetko od Tracktion po Cubase a ani mu to nehralo zle na to ze to robil sam doma ale ked presiel na PT, tak mu to hralo uplne dokonale. Dokonca si daval mastrovat veci za tazke prachy niekde v Prahe a ako presiel na PT tak mu prisla zmastrovana vec co znela horsie ako jeho povodny mix - akoze fakt. Potom presne kvoli tomu, ze sa mu v PT vraj blbo robilo, tak presiel na Logic a islo to kvalitou zase dole - ale aspon mi predal ProTools za 80 euro :D
Tak tomuhle říkám "prd" týdne!
:roll:

To snad nemůžeš myslet vážně ani náhodou...
co ako?
Jinymi slovy tu pises, ze ProTools hraje lepe nez Logic, Cubase a jene DAW.
ProTools hraje uplne dokonale a mastering na protoolsech "po domacku" je lepsi, nez za tezke prachy v Praze.
:lol:

Delam na PT i v Logicu a nemyslim si, ze by vysledek me prace zavisel na DAW. V poslednim Logicu je editace audia vyborna (porad tady nekdo papouskuje ten nesmysl dokola. Slabsi audio bylo do Logic 6.

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od listonos » 25 led 2011 16:01

No proste hra lepsie. Mozme o tom diskutovat do aleluja ale nemyslim ze by to zmenilo moj nazor. A co sa tyka toho masteringu, tak to bola nemastrovana vec vs mastrovana a zhodli sme sa na tom traja.

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od JohnyDeza » 25 led 2011 16:13

Martin: Jj, nicméně tu byly zmíněné dva problémy při práci s audiem, jeden je, že se mi v Logicu nedařilo posunout kousek audia tak, jak bych potřeboval, neskládalo se to dostatečně přesně, "skákalo to"... A druhý tu zmínil někdo jiný, což se mi stává taky - střihnu audio a ono se to střihne někde jinde, resp. není to přesné... První mě napadlo, jestli nemám zapnutý střih v nule, nicméně tohle jsem měl vypnuté... Tohle je také minulost?

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od akusobick » 25 led 2011 16:31

a není tohle (v obou případech) záležitost špatně nastaveného Snap modu?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od pavlii » 25 led 2011 16:33

Střih v nule neovlivňuje posun, ale minimalizuje vznik lupanců. Ohledně volnosti posouvání & střihání: v Cubase je funkce Snap, která při vypnutí (OFF) umožňuje pohyb na úrovni samplu (dtto střih). Nepochybuji o tom, že Logic to bude mít podobné. Ale aby bylo jasno - podpořím JJ a Klobáska je jasná volba :wink:

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Ondra P. » 25 led 2011 17:43

JohnyDeza píše: dendy: Díky za tip, kouknu na to, stahuju (snad je to demo) a uvidím :) Nicméně na první pohled mě až tak nezaujal, důležitý bude feeling :wink:
dost podstatny je , že zde si můžeš stáhnout hafo themes pro Reapra , to jak vypadá na jejich stránkách je fakt hnus... prostě mrkni sem : http://stash.reaper.fm/tag/Themes


Jiank jak je to u Logicu když se kupuje upgrade ? Musí se dokládat to že mám předchozí verzy ?

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od Oxyygen » 25 led 2011 19:51

koupis upgrade jak a kde chces a pri instalaci zadavas seriove cislo jak z plne verze tak i z upgrade
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic 9 vs. Cubase 6 Vs. Presonus Studio One

Příspěvek od hombrefeo » 25 led 2011 22:45

Martin píše:Jinymi slovy tu pises, ze ProTools hraje lepe nez Logic, Cubase a jene DAW.
ProTools hraje uplne dokonale a mastering na protoolsech "po domacku" je lepsi, nez za tezke prachy v Praze.
:lol:
je pravda, ze tahle polemika sem nepatri, ale diky "jinym" algoritmum, ktere pouzivaji PT, to tak doopravdu muze byt. ale take ne kazdemu to funguje...

Odpovědět