Je MAC drahy ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Zamčeno
Kermitak
Moderátor

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Kermitak »

tomy45 píše:
biscuit píše:tomy45: srovnavej prosim vozy s motorem stejne kubatury a typu, stejneho vyrobce ;) asi nebudou stejne, ale stejne vykonne urcite, jestli maji i stejnou ridici jednotku ;)
Das inu prevodovku, iny podvozok, inu karoseriu, s tym istym motorom, kubaturou, typu, rovnakeho vyrobcu... a mas dost rozdielny vykon. Motor nie je vsetko.

:)
Ja uz z vas fakt nemuzu :)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ok, Kermitaku, uz to viem, ze z nas nemozes :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

a moje perla s rohlikem a houskou zase upadla v zapomneni :-)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Som snad menej hodnotny clovek, ked sa bavim o prkotinach? Som nehodny prispievania na toto forum, ked sa bavim o prkotinach? Som na smiech? Prdiet na to... toto nijak neurcuje kvality fora, ani mna, ani nicoho... kecat sa ma, keca sa, a? Robia sa ine chujoviny a o nich sa nekeca, nema na to niekto gule... Pripadam si ako normalny clovek, ktory sa bude bavit o prkotinach, lebo ho to bavi. Nekazi ziadne normy, je to OK.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

biscuit píše:a moje perla s rohlikem a houskou zase upadla v zapomneni :-)
Brathm, ja som reagoval neskor, dalo mi zabrat - hladal som v google translator co to ta "houska" je :D

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

tomy45 píše:Ok, Kermitaku, uz to viem, ze z nas nemozes :)
Kdyz ctu ty reci o prevodovce a podvozku, tak mi prijde, ze si nechces pripustit, ze treba takovy mac pro je proste uplne normalni pccko, postaveny kolem bezny serverovy asus desky s jinym rozmistenim komponent, uplne beznych xeonech, pametech a discich, ktery si muzes postavit na koleni. Jediny, co si na koleni nepostavis, je ta fancy hlinikova piksla, ktera je uznavam moc pekne navrzena, ale ktera ma na vykon nulovy vliv.

Ale tak ja uz to radsi necham plavat :]

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ja si pripustim cokolvek :) nie som extremista. Ak to tak naozaj je... potom neni o com. Za kazdu cenu pravdu mat nemusim.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

fractal: mne tady vubec neprekazis. me tvoje prizpevky vetsinou pobavi a i se znich neco dovim obcas...

dendy

Příspěvek od dendy »

Kermitak píše: Kdyz ctu ty reci o prevodovce a podvozku, tak mi prijde, ze si nechces pripustit, ze treba takovy mac pro je proste uplne normalni pccko, postaveny kolem bezny serverovy asus desky s jinym rozmistenim komponent, uplne beznych xeonech, pametech a discich, ktery si muzes postavit na koleni. Jediny, co si na koleni nepostavis, je ta fancy hlinikova piksla, ktera je uznavam moc pekne navrzena, ale ktera ma na vykon nulovy vliv.
kermitak mal si niekedy fyzicky rozobraneho macbooka takze vies objektivne povedat ake znacky a modely pouzivaju na komponenty vo vnutri ? (pytam sa seriozne, zaujima ma to) ... lebo nema zmysel bavit sa v obecnej rovine, realne by ma zaujimali dodavatelia zakladej dosky, disku, procesoru, chipsetu, displaya, dvd mechaniky, atd ... potom mozeme realne porovnat z PC notebookom ...

(deskopy neriesim, tie ma uz 10 rokov absolutne nezaujimaju :-)))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tranzistor píše:
Poshook píše: ...ked si sadnem za PC v praci (win7), alebo si poziciam pc notebook od priatelky (Vista), idem si vytrhat vsetky vlasy
V tom pripade je mi uz jasny proc jsem po 18ti letech prace na PC plesatej...
Suhlasim ! Aj ja som v 18tich (kym som sa nedostal k PC a robil som len na ATARI) vyzeral takto :

Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin :-D :-D :-D :-D

k*rva, este ze som vcas stihol presedlat na OSX, lebo aj mne uz zacali posledny rok-dva nejak rednut vlasy.. dufam ze sa to tym padom zastavi :-))

ivo: vidis, to duhove tociace sa koliecko som prvy krat postrehol asi po mesiaci prace s macom (pri instalacii dacoho :-)) .. odvtedy som ho videl tak mozno 2x viac nie ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

dendy píše:kermitak mal si niekedy fyzicky rozobraneho macbooka takze vies objektivne povedat ake znacky a modely pouzivaju na komponenty vo vnutri ? (pytam sa seriozne, zaujima ma to) ... lebo nema zmysel bavit sa v obecnej rovine, realne by ma zaujimali dodavatelia zakladej dosky, disku, procesoru, chipsetu, displaya, dvd mechaniky, atd ... potom mozeme realne porovnat z PC notebookom ...

(deskopy neriesim, tie ma uz 10 rokov absolutne nezaujimaju :-)))
Dendy mel jsem rozebrany jen mac pro a nejaky starsi imacy (plus jsem si o nich popovidal pri navsteve v tovarne Apple v Corku, i kdyz tam tenkrat delali jen imacy a ipody iirc), macbooka ne, takze k tomu se nemuzu vyjadrovat. Kamarad mel rozebranyho MBP, kdyz ho opravoval, muzu se mrknout na fotky, jestli tam neco nevyctu, ale je to par let zpatky, takze to nebudou aktualni informace. Procesory a disky/mechaniky jsou jasny, co se tyce toho zbytku, tusim, ze uz v tom par lidi stouralo a jestli te to fakt zajima, urcite by se to melo dat najit, kdyztak doma mrknu do bookmarku, protoze mam pocit, ze jsem si nejakou takovouhle stranku ukladal.

EDIT: vlastne jsem jednou byl u vykuchanyho macbooka, ale z toho uz si nic nepamatuju, jen ze to byl mess ;] (podobne zabordeleny jako ten mbp, zlomenej kabel od klavesnice, to mi jediny utkvelo v pameti). Ale je mozny, ze uz to dneska maji poreseny lip, nevim.

xxman

Příspěvek od xxman »

dendy píše:pytkin :-D :-D :-D :-D

k*rva, este ze som vcas stihol presedlat na OSX, lebo aj mne uz zacali posledny rok-dva nejak rednut vlasy.. dufam ze sa to tym padom zastavi :-))
Já bych se moc neutěšoval - mám totiž dojem, že pravě OS mě o poslední zbytky vlasů připraví - ve stručnosti a pro jistotu bez emocí, ať tady nemusí být titulek "čtěte po 22 hodině"

10/2010 - zásek win7, nutná reinstalace, nápad - zkusím Apple - nákup Mac mini
11/2010 - wow
12/2010 - WOW
27.1.2011 - mini mac mrtvola - servis "do 5-ti dnů se ozveme"
31.1.2011 - zpráva ze servisu "čekáme na náhradní díly" - čekají dodnes
31.1.2011 - nákup iMac 21,5 od známého - 6 měs stáří, používaný jako wifi router, občas na net a filmy
dnes - po návratu z práce, doma puštěný vysavač :shock: … ne, je to iMac a disk jede na 5 tis otáček, po restartu se zvuk vysavače proměnil ve zvuk vysavače na minimální výkon a v pozadí do toho klepe datel na 360 BPM - zajímavý minimal, ale po 2 hodinách mi z toho začíná zvonit v uších :evil:

asi tady mám nějaky erotogenní zóny, nebo jak se tomu říká :mrgreen:

dendy

Příspěvek od dendy »

Kermitak píše:
Dendy mel jsem rozebrany jen mac pro a nejaky starsi imacy (plus jsem si o nich popovidal pri navsteve v tovarne Apple v Corku, i kdyz tam tenkrat delali jen imacy a ipody iirc), macbooka ne, takze k tomu se nemuzu vyjadrovat. Kamarad mel rozebranyho MBP, kdyz ho opravoval, muzu se mrknout na fotky, jestli tam neco nevyctu, ale je to par let zpatky, takze to nebudou aktualni informace. Procesory a disky/mechaniky jsou jasny, co se tyce toho zbytku, tusim, ze uz v tom par lidi stouralo a jestli te to fakt zajima, urcite by se to melo dat najit, kdyztak doma mrknu do bookmarku, protoze mam pocit, ze jsem si nejakou takovouhle stranku ukladal.

EDIT: vlastne jsem jednou byl u vykuchanyho macbooka, ale z toho uz si nic nepamatuju, jen ze to byl mess ;] (podobne zabordeleny jako ten mbp, zlomenej kabel od klavesnice, to mi jediny utkvelo v pameti). Ale je mozny, ze uz to dneska maji poreseny lip, nevim.
no .. ak naberem odvahu kuknem na creva toho mojho :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy ; je tam asi 20 srobov malickych :)

Zamčeno