Bzuceni v B2031A

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 15 čer 2011 10:34

aha..

no z audiopro mi odepsali, ze je problem pravdepodobne ve zdroji PC a nesymetrickem vedeni signalu. (zdroj mam Seasonic M12II Bronze. http://www.vhcomputer.cz/product.php?id_product=205 stary 3 mesice), pc mam desktop - ale moc se mi to nezda, kdyz jsem zkousel repro i samotne

pry je reseni nekolik : vymena adapteru/zdroje, symetrické připojení reprosoustav s oddělenou zemí (v tomto případě je třeba nejprve ověřit, že PC je uzemněný a mezi zemněmi reprosoustav a PC není vyšší napětí, než několik jednotek Voltů) nebo v úplném galvanickém oddělení v signálové cestě, například přes signálová trafa HD400. Vše závisí na konkrétních podmínkách, tj. na možnostech PC, zvukové karty, napájení atd.

taky mi nabidli, ze muzu privezt k nim PC, Zvukarnu a staci jednu bednu a ze se na to podivame.. tak to asi tak pristi tyden udelam, protoze krome vymeny zdroje nerozumim zadnymu z reseni :wink:

doufam, ze to nedopadne tak, ze tam dojedu se vsim, oni to zapoji a bude to bez ruchu.. v tom pripade asi vymlatim vsechny zasuvky v bite ze zdi :D Navic ten pc od zari budu mit v jinem byte.. v zelezobeton panelaku, kde obcas byly rusive signaly i u obyc pc beden (vzdycky parkrat zahodinu jak kdyby nekdo volal na mobil) ale zas to tam mam trochu jinak reseny, net pres optiku atd.. uvidime no, snad tam pak nevznikne novy problem.. 300 km to pak vozit...

nicmene mozna by to mohlo vyresit to signalovy trafo.. ale stoji 9kil.. no co uz.. kdyby to melo pomoct..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od safa » 15 čer 2011 11:29

Mas tenhle problem i na jinem miste

1/ bytu
2/ mesta?
3/ Zkus prozkratovat vstup na zem a dej vedet co to udela (u XLR je to propojit piny 2 a 3 na zem tedy pin 1 - cili vlastne vsechny piny)

Kazdopadne nejlepsi bude poslat bedynky na prohlidku do servisu, nasi servisaci se ted nudi tak aspon budou mit nejakou zabavu.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 15 čer 2011 12:14

1 - ted jsem to s jednou bednou zkousel. v zasuvce vzadu v pokoji, do ktere neni nic zapojene to je nejhorsi. v obyvaku to je stejne jak u pc u stolu a v loznici je to nejmin.. ale porad to tam je..

2 - nezkousel jsem. na to nemam momentalne bohuzel cas ale treba casem vyzkousim..

3 - nemam paru co a jak :) nechce se mi to pokouset

No ja mam u Audiopro zaruku 2 roky a pry jim to tam muzu zavezt jak uz jsem vyse psal.. spolu s pc a zvukovkou.. takze to pristi tyden zkusim nejak poresit takhle no, kdyby nekoho do te doby napadlo jak to treba muzu jeste resit, tak budu rad za jakoukoli zpravu..

btw treba u her co jsou po netu.. jak se spoji signal ,,nacitani" a signal internetu.. tak to je masakr.. to je uz slyset dost..

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od komasix » 15 čer 2011 12:21

výborně já mam jednu odpálenou bednu b1030a ( při zahrátí začne kreslit tweeter ) dělá to od začátku co je mam ale neměl sem čas ji někam posílat a hlavně sem na nich furt něco dělal... tak že bych je poslal do světa?

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 15 čer 2011 12:30

koma6 píše:výborně já mam jednu odpálenou bednu ( při zahrátí začne kreslit tweeter ) dělá to od začátku co je mam ale neměl sem čas ji někam posílat a hlavně sem na nich furt něco dělal... tak že bych je poslal do světa?
nechapu...
ja mam bedny od vcerejska a autem vozit pc s bednou pres celou prahu mam cas az pristi tyden, co je na tom ? jen se ptam, zda to neni mozne resit i jinak.. navic bzuci v obou bednach a ne v jedne..

muze to byt hodne veci ale asi to bude neco v bednach nebo v celym byte v zasuvkach :D kdyz to dela vsude.. vazne nevim. Uvidim co mi reknou pristi tyden v audiopro.. kdybyste preci jen nekdo neco vymyslel tak dejte vedet..

veci jako odstineni pc apod pro me nemaji moc vyznam, kdyz to delaj Behringery zapojeny samotny

+ me desi to lupnuti v bednach pri zapinani ci restartu pc..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od safa » 15 čer 2011 13:06

btw treba u her co jsou po netu.. jak se spoji signal ,,nacitani" a signal internetu.. tak to je masakr.. to je uz slyset dost.
... hmm tek bych ze michas dve veci dohromady. Jedna vec je ruseni ktery se ti objevuje v nezapojeny bedne - to je servisni zalezitost. Druha (jina) vec je ruseni z grafiky a sitovy karty pri hrani her atd ... to uz neni vec beden ale zvukovky. Co to mas za zvukovku (srry jestli jsi to tu uz nekde psal) ?
+ me desi to lupnuti v bednach pri zapinani ci restartu pc.
... pokud mas bedny driv zapnuty nez PC tak je to normalni chovani, totez se ti bude dit u vsech aktivek. Jedinym lekem je zapinat nejdriv pocitac se zvukovkou a pak az bedny (napr. prodluzkou s vypinacem).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 15 čer 2011 13:27

safa píše: ... hmm tek bych ze michas dve veci dohromady. Jedna vec je ruseni ktery se ti objevuje v nezapojeny bedne - to je servisni zalezitost. Druha (jina) vec je ruseni z grafiky a sitovy karty pri hrani her atd ... to uz neni vec beden ale zvukovky. Co to mas za zvukovku (srry jestli jsi to tu uz nekde psal) ?
mozna ale ono to tak je.. samy o sobe bzuci a pri hrani nebo surfovani apod to je jeste horsi - je mozny, ze je problem v obojim..

Mam Lexicon Lambda http://kytary.cz/lexicon-lambda/HN084386/, predtim jsem mel E-MU 0204 jenze ta mi pod Win 7 nejak nefungovala..

Diskutoval jsem s pracovnikem na podpore, kde jsem kartu koupil, ze by pro me bylo asi vhodnejsi koupit zvukarnu ktera pouze umi regulaci zvuku (jelikoz ostatni "vychytavky" nepouzivam a nebudu pouzivat - vstup kytary, mikrak atd..). Pry muzou delat bordel i nevyuzity vstupy(to mi psal nekdo na foru)..Nicmene bedny bzuci i sami o sobe a vic kdyz neco delam, takze je to takovej magickej kolotoc..
... pokud mas bedny driv zapnuty nez PC tak je to normalni chovani, totez se ti bude dit u vsech aktivek. Jedinym lekem je zapinat nejdriv pocitac se zvukovkou a pak az bedny (napr. prodluzkou s vypinacem).
jo tak to delam ...

zkusim asi :

1. vymenit tu zvukovku za nejakou ,,jednodussi" - levnejsi, takze mi i vrati nejaky cash.. mozna vemu nejakou DJ zvukovku.. uvidime, on se dnes technik ozve.
- jde mi o to, aby jen ovladala hlasitost repro, tudiz fce predzesilovace a aby mela dobry zvuk..

2. pristi tyden zajedu do Audiopro s tim pc a zvukovkou a uvidime co tam vymysli, kdyz nic, tak doufam, ze mi bedny daj novy nebo opravi.. Ale je tu problem, ja je koupil s 50 procentni slevou od nich, protoze mela porusenou origos krabici, tak aby to v tomhle pripade bylo mozny treba menit i za novy .. nebo jen oprava ? nevim.. Kazdopadne zaruku mam 2 roky a v radu stoji, ze v pripade nemoznosti opravy je to kus za kus.. Zadnou upravu zaruky jsem nepodepisoval, pouze, ze mam slevu diky porusene krabici.

Btw ohledne zasuvek..bydlime ve starym cinzaku ale proud tu delali cca pred 15 lety takze to je takovej "prumer".. to dopisuju k tomu, ze nekdo psal neco o starym vedeni..

EDIT : koupil jsem jeste novou prodluzku s 6 derama a zkusil zapojit vse co mam zapojeny do jednoho.. zadna zmena, ba naopak, je to jeste horsi, pri pohybu mysi to ruseni je jeste silnejsi..

odpovedeli mi z toho audiopro..

mysli si, ze je problem v zemnich smyckach.. - ja ale nevim, nemuzu si pomoci, kdyz ty bedny i samotny bzuci.. i jedna samotna zapojena v jakekoli zasuvce..
- nabizi mi symetricky kabely.. predtim mi ale sami doporucili a udelali gotham-neutrik mono/nesymetricky. a dale ,,Kdyby toto bylo z nějakého důvodu neprůchozí, lze vždy použít signálová trafa (HD400), která problémy bezpečně odstraní"

uvidime no, jak to cely dopadne.. ja si stale myslim, ze to bude v bednach.. ale ze by byly spatny obe..divny proste :)

alobal na bednach problem take nevyresil.. pouze ztlumil skoro do vymizeni radio ale takove to ,,piskani-bzuceni" nezmizelo..
Naposledy upravil(a) BiG_Father dne 15 čer 2011 20:36, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od komasix » 15 čer 2011 18:12

2BiG_Father: ...to bylo mířeno na Safu.

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 15 čer 2011 20:41

koma6 píše:2BiG_Father: ...to bylo mířeno na Safu.
aha sorry.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od safa » 15 čer 2011 21:21

koma6 píše: ...to bylo mířeno na Safu.
... srry, nenasel jsem v tom zadnou otazku, takze jsem ti nemel na co odpovedet (cely je to jakasi "vnitrni uvaha" se kterou ti nepomuzu). Kazdopadne jestli chces bednu opravit tak se s ni zastav k nam na servis.

Nevim, u Lambdy by nemely delat problem vstupy pokud mas vypnutej bezlatencni monitoring karty a nemonitorujes je pres nejakou aplikaci. Opakuju ze to ze ti bzuci v bednach pri pohybu mysi za to nemuzou bedny, stejne jako za ruseni ze strany sitovky. Pokud bedny bzuci samy o sobe jen pripojene do site (a pri vypnutym pocitaci) to pak problem samotnych beden evidentne je, cili to jsme schopni opravit.

Mimochodem, schvalne zkus Lambdu prepojit do jinyho USB portu, nekdy to na tyhle ruseni po zemi se prenasejici pomuze. Jinak holt FW ;-) kterej ma zem oddelenou (jedna z mala vyhod FW).

Kazdopadne kdyz bedny prineses tak se na to servismani podivaj a pak ti budou schopni rict vic.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 15 čer 2011 21:31

moment, ty delas v Audiopro? jakou funkci? (ja mam totiz zaruku 2 roky od nich)

,,pokud mas vypnutej bezlatencni monitoring karty a nemonitorujes je pres nejakou aplikaci"

jak to poznam ? nic jsem nikde nenastavoval.. jen nainstaloval ovladace lambdy.

no.. ja to tuseni take mam ale co mam delat?:) z technicke, presto ,ze jsem rekl co a jak odepsali, ze to bude zemni smyckou(nabidli mi symetricke kabely, ze mi udelaj, pritom jako prvni mi udelali a doporucili nesymetricky) a ze pokud chci tak mam prijet aspon s 1 bednou, pc a zvukovkou a ze mi to ,,demonstruji" co a jak a reknou mozny reseni - jako napriklad ten HD400. Bud prehlidli,ze sem psal o tom, jak bedny bzuci i sami o sobe nebo si mysli, ze to tim neni. + mi napsali hned v prvni mailu, ze pred odeslanim byly bedny testovany a byly v poho..

sorry, ze to furt opakuju..

usb jsem jiny zkousel.. ve vsech je to stejny. jeste muzu zkusit to dat do USB 3.0 - to je fuk ne? mel by tenhle vstup automaticky podporovat i nizsi.. (2.0 co ma Lambda)

jsem z toho blazen uz :shock:

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od safa » 15 čer 2011 21:39

To je fuk, USB3 ti nepomuze. Nejlip s tim prijed, takovehle leceni neduhu na dalku ma pramalou sanci na uspech. Nicmene, rozhodne taky doporucuju symetricky kabely (tezko rict kdo z kolegu ti doporucil nesymeticky a proc ... ci zda sis je sam nenakonfiguroval v kabelovem konfiguratoru). S Lambdou ti neporadim, tu neznam a tim min jeji ovladace, ale kolega dneska zasel az tak daleko ze rozebral nasi Omegu (sesterska karta Lambdy) aby zjistil jak ma udelany zeme ;-) .

Z domova nezjistim historii tech beden, takze tezko rict, ale jestli ti rikali ze je zkouseli tak bych o tom nepochyboval (vim ze kolega co ma nastarosti bazar vsechny bazarovy veci zkousi). Uvidime (tedy uvidite) az je privezes.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 15 čer 2011 21:53

Safo diky moc za info.

takze pristi tyden dorazim na Luznou s obema bednama i kabelama k nim + jak mi psali v mailu pc a zvukovka a uvidime..

jj omega je o 1/3 drazsi..

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od komasix » 15 čer 2011 22:40

pardon... ano bylo jen taková uvaha nad tim jak zaměstnat Vaše techniky když nemaj do čeho píchnout)) bedny mám tušim dokonce od Vás... jen najít ten čas... pardon za OT

Nolwendil
Příspěvky: 4
Registrován: 16 čer 2011 12:13

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od Nolwendil » 16 čer 2011 12:31

safa píše:Opakuju ze to ze ti bzuci v bednach pri pohybu mysi za to nemuzou bedny, stejne jako za ruseni ze strany sitovky. Pokud bedny bzuci samy o sobe jen pripojene do site (a pri vypnutym pocitaci) to pak problem samotnych beden evidentne je, cili to jsme schopni opravit.
To bych netvrdil tak jednoznačně. Zdá se, že ty bedny jsou velmi citlivé na okolní elektromagnetický smog (viz. třeba přijímání rádia, které někteří majitelé popisují). Je to holt daň za to, jak jsou detailní. Ptám se tedy, zda tam to rušení z myši a ze síťovky nemůže být prostě tím, že by se do beden přenášelo vzduchem z PC a nebo z kabelů (síťového, od myši), a ty bedny toto rušení chytaly? Nebo se tam opravdu dostává přes USB rozhraní do USB zvukovky a z ní kabely až do těch beden? To by nemělo. V tom případě by proti němu možná mohly pomoct ty symetrické kabely s oddělenou zemí. Ale už nevyřeší to, že bedny chytají rušení i když nejsou připojené...

Jinak pokud ta zvukovka nemá symetrické výstupy, tak to jde udělat i tak, že se vezme symetrický kabel s XLR konektorem na jedné straně a připojí se do beden, a na straně zvukovky bude Jack nebo Cinch s tím, že "cold" žíla se napojí na zem přes odpor 100R (jiná velikost je taky možná). Tak to má na svém Dispre II. Sice nemá symetrický výstup, ale má XLR konektory, aby se alespoň mohlo odečíst brumové napětí a případné další rušení. A "cold" pin, tedy pin 3 na XLR male konektoru je se zemí spojený právě odporem 100R.

Odpovědět