Bzuceni v B2031A

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 19 led 2005 18:50

No se to chce prostourat v prodluzce a odpojit zem...
A jak to nepomuze tak ti bude zrejme probijet zdroj

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 19 led 2005 19:29

Proboha... NIKDY NIKDE V NICEM NEODPOJUJTE ZEM!!!!! oni vyrobci vedi proc ji zapojujou
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 19 led 2005 19:41

Ja vim,ze to je prasarna... ale nekdy to pomuze

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 19 led 2005 20:06

Je to taky dost nebezpecna prasarna. Priklad z praxe: jednomu kytaristovy s celolampovym aparatem to taky bzucelo, tak si odpojil "kolik" , bzuceni prestalo ale kdyz se oprel o topeni (samozdtejme uzemene) a pak hrabnul do strun........ pry ho brnela ruka jeste druhej den. (samozdrejme kdyby byl zesilovac uplne v poradku tak se to nestane, ale onose pri castym prenaseni neco uvolnilo)

Reseni:
1. vsechno napajeny z jedny zasuvky pres "psa"
2. nepropojovat z dalsima zarizenima co jsou na jiny zasuvce (TV vez....)
3. pokud ma zarizeni moznost plovouci zeme (ground lift nebo tak nejak) tak pouzit
4. pokud zarizeni nema "3" tak se da castecne vytvorit odporem 270 Ohm zapojenym do serie se stinenim kabelu
5. samozdrejme pokud je mozne pouzit symetricke vedeni neni o cem premyslet.

to je asi tak z tech jednoduchejch reseni vse

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2005 00:37

slucka tam logicky musi vzniknut .. najrozumnejsie by bolo pouzit daky direct box .. alebo inu zvukovku ..

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane » 20 led 2005 08:15

Dekuju vsem za rady, faakt.Dneska vyzkousime vsechno nak prepojovat, ikdyz si nemyslim, ze to helpne :( :( Co je pls ten direct box?Naka krabicka do ktery jde signal ze zvukovky a odtud do repraku?Kolik tak stoji??Nehodili byste prosim na tu vec odkaz??
Diky mooc!
tramtadadaaaa

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 led 2005 13:02

jo. v dobrom directboxe je na vstupe symetricke trafo, takze sa monitory a zvukovka galvanicky oddelia... ceny su ale nemale (bacha, tie lacne diboxy od behringra nemaju trafo!!!! )

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane » 20 led 2005 18:32

To all:
Děkuju všem ještě jedenkrat!Pozvali jsme si znamyho jeho sestry-nakej zvukar(prej dela liberecky kapely nebo co ja wim) a ten to potvrdil ze prej to je zemni slucka nebo smycka :lol: na stoprdo a stejne tak doporucil reseni directboxem, kterej snad stoji kolem litru, coz by se dalo.
Diky

P.S. Existujou nejaky spolehlivy ale ne uplne drahy?kdyz ne behringer?
Zajimavy, ze teda aspon jak to vsichni chvalej a dle svych uší tadyty montaky od behringera hrajou moc fajn (jasne v tyhle cenovy).Libilo se mi ten rozdil v hi-fi bednach pušteny Nirvana unpluged a na tech bednach.Proste takovy nezkresleny, proste supa dupa??
tramtadadaaaa

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 21 led 2005 14:05

Crane píše:2addys: jo bedny vim ze v poho...
co znamena vypojit zem na pc?komp je zapojenej v jedny prodluzce s dvouma monitorama(obrazovka), jinak by tam snad bejt nic nemelo :roll:
... mmno ja bych hlavne sahnul po externi zvukovce ... nebo aspon po nejakym pultiku ci pasicnim ovladasi hlasitosti (viz sidkuze o ATTY nebo jak se to nekde tady na ezone). Totiz interni zvukovka si bere ze sbernice hromadu ruchu co tam lita (viz to ze v bednach slysis kdyz pohnes mysi). B2031A jsou ajtivni a tudiz porat maximalne zesilujou vsechno co jim pripojis na vstup - vcetne tech ruchu. Takze pokud coby ovladac hlasitosti beden pouzivas SW fader a tim se drasticky snizi sila signalu (kterou ovladacem ubiras) vzhledem k sumu (ktery ovladacem neridis) tak se nediv ze to sumi a vubec dela brejkule. Vyresit se to da malym pultikem (UB502 a pod.) nebo jinym ovladacem hlasitosti. Jo a taky muzes zkusit seridit trimr IMPUT TRIM uplne doleva ... (snizit vst. citlivost).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 led 2005 15:05

safa: dobra poznamka, mne nedoslo ze to ovlada len softverom, mas urcite pravdu... ano, chce to atenuator

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane » 25 led 2005 11:15

Dikes vsem!
Vyresil to direct box od behringera, v bednach nesumi ani nebzuci...
Na ten imput trim jsem se chtel zeptat.Jak by mel byt standartne nastaveny?Mame zatim na 0.Nekdo mi rikal, ale vite jakto je :wink: ze ma bejt uplne na max, ze se pak z tech beden dostane nej zvuk.Dle me je to blbost...ja si myslim ze cokoliv na max je hloupost...
Diky!
tramtadadaaaa

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 25 led 2005 13:30

Crane píše:Dikes vsem!
Vyresil to direct box od behringera, v bednach nesumi ani nebzuci...
Na ten imput trim jsem se chtel zeptat.Jak by mel byt standartne nastaveny?Mame zatim na 0.!
... nechte ho klidne tak. TRIM je tam pro jemnz doladeni hlasitosti beden. Pokud nemas pocit ye tz bednz pri poslechu tahnou na nejakou stranu (poyor kontrolovat na hooodne moc nahravek a treba si i prohodit kanalz nez nvzneses verdikt !!!) tak ho nech tak ... pokud ne tak muyes doTRIMovat jedu k druhz (dorovnat jejich hlasitosti).
Nekdo mi rikal, ale vite jakto je :wink: ze ma bejt uplne na max, ze se pak z tech beden dostane nej zvuk.Dle me je to blbost...ja si myslim ze cokoliv na max je hloupost...
Diky!
... jojo a pak je taky dobry omotat privodni snuru hedvabnym satkem (pozor, musi to byt prirodni hedvabi, jinak to nebunguje) . Pak to ma mnohem lepsi, hlubsi a pevnejsi basy a zlepsi se i prostor v ty nahravce. :roll: :P :twisted: :wink: :oops:
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 25 led 2005 13:42

safa: no nekdo to uplne vazne tvrdi...

"Two other engineers (in session with me) heard the sound change when we raised the client's computer off the floor with soft isolation pads. The only thing that changed was what the computer was sitting on. We found that setting the computer on a hardwood floor made the sound more immediate and crisp, compared with setting it on soft isolators. On the floor, the snare sounded punchier, the kic more immediate, and the overall sound was tighter. A solid platform is even better when vibration isolators are used - and you'll be amazed at the difference a great power cable makes too."

http://www.johnvestman.com/digital_myth.htm

Kazdy snob musi zaplesat. Ma zaminku strkat penize do nesmyslnych veci a pak se jakoby mimochodem znamym zminovat jak je to dulezity a jakto ze to nevis, vzdyt je to tak proste, staci ultramega 20cm tlusta eurosnura do zasuvky a tvy slapaky budou lepsi.

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 25 led 2005 13:53


Atrei
Příspěvky: 69
Registrován: 03 zář 2003 15:09

Příspěvek od Atrei » 25 led 2005 18:55

Bohužel: Will ship to united States

Odpovědět