Bzuceni v B2031A

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 25 led 2005 21:36

pm píše:safa: no nekdo to uplne vazne tvrdi...

"Two other engineers (...)power cable makes too.[/b]"

.
... jojo, tohle znam :-)) taky jsem se bavil
Kazdy snob musi zaplesat. Ma zaminku strkat penize do nesmyslnych veci a pak se jakoby mimochodem znamym zminovat jak je to dulezity a jakto ze to nevis, vzdyt je to tak proste, staci ultramega 20cm tlusta eurosnura do zasuvky a tvy slapaky budou lepsi.
... mmno to me tuhle pobavil jeden kytarista kterej mi prisel do studia s jackovou snurou na ktery byly nakresleny sipky jako smer kudy tece proud ;-))) Kdyz jsem snuru vzal coby obycejnou jackovku a zapojil ji prvnim koncem do se mi priplet pod ruku tak jsem si od nej vyslech: "Neee to nemuzes to davas opacne, jsou tam sipky ! Takhle by to nehralo!" ... a desne se divil ze hralo ;-)))
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

soused

Příspěvek od safa » 25 led 2005 21:43

... to je prd, u nas v baraku bysli soused kterej je strasnej High-Endista a ma doma doslova divy. Nejvic me dostal kabel od koncaku k bednam kterej vypada jako ohebna roura od digestore (takova ta jako 15cm prumer nataceny pero obaleny pogumovanou tkaninou. Rikal ze v tom je ochrana heliova atmosfera a ze jedine tak lze docilit toho aby ten kabel uvnitr neoxydoval ... ;-)) a ze diky tomu to hraje o tridu lip ;-). Ty kabely (odhadem 2 ks po 2metrech) ho prej staly 80kKc.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

dan
Příspěvky: 27
Registrován: 10 čer 2002 11:11

Re: soused

Příspěvek od dan » 25 led 2005 21:56

safa píše:
... to je prd, u nas v baraku bysli soused kterej je strasnej High-Endista a ma doma doslova divy. Nejvic me dostal kabel od koncaku k bednam kterej vypada jako ohebna roura od digestore (takova ta jako 15cm prumer nataceny pero obaleny pogumovanou tkaninou. Rikal ze v tom je ochrana heliova atmosfera a ze jedine tak lze docilit toho aby ten kabel uvnitr neoxydoval ... ;-)) a ze diky tomu to hraje o tridu lip ;-). Ty kabely (odhadem 2 ks po 2metrech) ho prej staly 80kKc.
tu heliovou atmosferu bych chtel videt... :D predpokladam, ze to je soucast nejakeho radikalniho cviceni k duchovnimu rustu, koupit za 80 kilo kabely a verit, ze tam je helium.

blesk666
Příspěvky: 6
Registrován: 31 kvě 2004 14:33

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od blesk666 » 16 úno 2005 12:07

Crane píše:Prosim o radu.Kamarad si koupil vyse zminene monitory, nema pristup na net tak se ptam za nej :lol: Hrajou krasne, ale brutalne v nich bzuci a newime cim to muze byt.Jediny co me napada je moc zapojenych veci ve dvou zasuvkach, ale fakt newim, nejsem fyzik, tak jestli nekdo vite jak to odstranit nebo cim by to melo byt, tak budu vdecen...
dik moc
evidentne mozes mat dve cesty toho "bzucania"

1. najcastejsia a najjednoduschsie odstranitelna-zapojit comp aj obe bedne cez "psa" do jednej zasuvky, ak mas nahodou TV kartu v PC treba ju zapojit ku kablovke cez oddelovaci kondenzator ci trafo. Vyrabaju sa aj origo oddelovace:Schwaiger GT 780, predava napr Ketos

2.elektromagneticke rusenie od zdroja compu riesenie je uz zlozitejsie, pomoze glvanicke oddelenie napr pomocou transormatorceka (1 ku 1) zaradeneho medi out z karty a B2031A-ten by mohli predavat v radioamaterskych potrebach ako napr GM elektronik, Radio bastler...

tiez mam B2031 a stacilo riesenie 1. a oddlenie zeme kablovky tym oddelovacim kondikom

dysmusax
Příspěvky: 72
Registrován: 02 led 2003 18:11

Příspěvek od dysmusax » 17 čer 2005 10:56

Taky jsem si pořídil Truth a po prvním zapojení v nich hrozně hučelo. Čekal jsem rádio;), ale ne tohle vrnění. V manuálu píšou, že má bejt všechno připojený k jedný zásuvce - a nepíšou to tam jen tak nadarmo ;). Akorát k tý zásuvce musí být připojený naprosto vše s čím mají ty bedny kontakt... takže i blbá tiskárna u kompu. Pak ale hrajou naprosto báječně.

blesk666
Příspěvky: 6
Registrován: 31 kvě 2004 14:33

B2031

Příspěvek od blesk666 » 17 čer 2005 12:06

cely problem "bzucania" ci "hucania" sposobuje trojkolikove zapojenie k sieti. Ide o to ze bezne spotrebice a teda aj PC a tlaciaren maju fazu a zem. B2031A a vsetko co sa pripaja trojkolikovo ma fazu, zem a este ochranny vodic (zapojeny podla normy zlto zelenym kablom). Tym ked sa spoja spotrebice "trojkolikove" a "dvojkolikove" do rozdielnych zasuviek dojde k brumu tym ze do signalu sa primesava vyrovnavacie napatie tecuce z miesta vyssieho napatoveho potencialu k nizssiemu. V pripade ze sa system spoji do jednej zasuvky pripadny rozdiel potencialov nema odkial kam tiect a brum nevznikne. Cize nie je to chyba bedni, len treba respektovat tuto zasadu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 čer 2005 12:17

blesk: to nema co robit s tromi vodicmi ale s tym ze niektore zasuvky su na inej faze... do bytu ide trojfazak a kazda faza napaja iny okruh zasuviek lebo v elektrarni maju radi rovnomernu zataz na fazach. tym ze pouzijes dve fazy vytvoris zo zemiacich vodicov slucku. ak su spotrebice na jednej faze su zapojene zeme do hviezdy. blbo sa to popisuje, najlepsie je to nakreslit...

apropos nepoznam na sk ani v cz byt kde by boli pouzite tri droty v zasuvkach, to sa pouziva len vo vlhkom prostredi, pivnice apod... kolik je proste prepojeny s nulakom v kazdej zasuvke...

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 17 čer 2005 12:35

Kexíku tlacháš ptákoviny

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 čer 2005 12:46

___corrected proof____
Naposledy upravil(a) kexik dne 17 čer 2005 14:21, celkem upraveno 1 x.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 17 čer 2005 12:49

safa píše:... mmno to me tuhle pobavil jeden kytarista kterej mi prisel do studia s jackovou snurou na ktery byly nakresleny sipky jako smer kudy tece proud ;-))) Kdyz jsem snuru vzal coby obycejnou jackovku a zapojil ji prvnim koncem do se mi priplet pod ruku tak jsem si od nej vyslech: "Neee to nemuzes to davas opacne, jsou tam sipky ! Takhle by to nehralo!" ... a desne se divil ze hralo ;-)))
s tou šňůrou jsem se už taky setkal, má to něco do sebe, protože je to symetrický kabel, který má zapojené stínění jen na jedné straně (ta co má být v zesilovači), zvukově jsem ale žádný rozdíl nezaznamenal a? jsem s ji připojil jakkoliv :-).

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 17 čer 2005 13:02

No já jen, že o fázích ten problém moc není - je to vyloženě záležitost propojení zemí na napájecí straně a následně na signálové straně u nesymetrického zapojení navíc ještě využívanou pro přenos signálu. Zemní smyčku vytvoříš vždycky, pokud máš zařízení s třídrátovým připojením (nemá to žádnou souvislost s tím kolik drátů je nataženo v zásuvce) a zapojení dle předpisů. Eliminace rušivých jevů zemních smyček se dá provádět zapojením přístrojů a někdy ani to ne. Jinak je to asi nejvíce omílaný problém na všech možných fórech atd.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 čer 2005 13:07

S elektrickym rozvodem to nemusi mit nic spolecneho, me Truthy (bohuzel) zacaly bzucet takovym zpusobem, ze to bude asi uvolnene vinuti v trafu. Ne ze by se s tim nedalo zit, ale je to rusive. Pri me smule mi to ani nevyreklamuji... :-/

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 čer 2005 14:19

jehlar píše:No já jen, že o fázích ten problém moc není - je to vyloženě záležitost propojení zemí na napájecí straně a následně na signálové straně u nesymetrického zapojení navíc ještě využívanou pro přenos signálu. Zemní smyčku vytvoříš vždycky, pokud máš zařízení s třídrátovým připojením (nemá to žádnou souvislost s tím kolik drátů je nataženo v zásuvce) a zapojení dle předpisů. Eliminace rušivých jevů zemních smyček se dá provádět zapojením přístrojů a někdy ani to ne. Jinak je to asi nejvíce omílaný problém na všech možných fórech atd.
to je len DALSI sposob jak spravit slucku, myslim cez signalove vodice... v domacom studiu ma ale taka slucka dva-tri metre (v studiu to moze byt viac ale tam sa malokedy pouziva nesymetricke prepojenie) kym cez fazy v zavislosti od velkosti bytu a sposobu zapojenia rozvodu to moze byt aj sto metrov... tym co som napisal som si isty na 200%
IMHO ako presne odstranit brum z konkretneho aparatu sa neda dozvediet cez forum, je to problem strasne individualny a o vela premennych... bohuzial
je jedna hodne blba rada pouzivat vsade symetriku s trafami na vstupoch a potom to brumet nebude... len sa vam to robenie muziky v obyvaku ponekud predrazi

blesk666
Příspěvky: 6
Registrován: 31 kvě 2004 14:33

Příspěvek od blesk666 » 17 čer 2005 14:31

no mohlo by to byt aj ako popisujes ty, avsak problem nastava aj vtedy ak je faza spolocna (dve zasuvky v jednej izbe zapojene za sebou). Co vlasten je brum pocutelny v reprakoch v pripade zapojenia do dvoch rozdielnych zasuviek (plati u spojeni 2kolikovych pristrojov s trojkolikovymi)? je to vlastne tok vyrovnavajuceho prudu signalovou zemou. Tok vznika ako som pisal predtym z dovodu existencie dvoch rozdielnych referencnych potencialov. Je tu porusena podmienka spajania zeme do jedneho bodu...

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 17 čer 2005 15:03

Nevím proč do toho pořád pleteš ty fáze?? Ve svém aparátu na live používám třífázové napájení a pokud se mi vyskytne nějaká zemní smyčka tak je naprosto jedno na které fázi je zařízení připojeno - je to záložitost propojení zemnění. Většinou bývá problém při připojování "různých" nástrojových zesilovačů přímo do linky - většinou je nutné opravdu použít DI box s transformátorem - jinak se brumu nedá zbavit.

Odpovědět