Do čeho investovat?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 23 dub 2007 17:56

core2duo 2.4 je 3x rychlejsi nez pentium4 @ 2.4?

neze by to bylo nejak ultra zly, ale zase ze by to byl zazrak, ja si urcite nejakej ten mesic pockam na Q6600 nebo lepsi, snad se to dostane nekam k 5x az 6x vetsimu vykonu nez P4. Q6600 ma pry v tretim kvartalu (tj leto) spadnout na $266.

Mam P4@2.26 s 768MB pameti a i kdyz je to obcas docela porod pri michacce vetsich veci, tak to de prezit a zase me to nuti byt duslednejsi ve vyberu zvuku (pokud muzu), abych nemusel prakticky vubec efektovat.
Ale bez UAD by to asi neslo.

Z myho pohledu... raci monitory, raci mikraky nez pocitac

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 dub 2007 18:05

Kermitak píše:Tezko rict, benchmarky jsem nedelal, ale mel jsem XP2000+ a je to nebe a dudy :) Podle specfp2000 (ktere je zavisle na cele sestave, ale pro predstavu to staci) je prumerny vykon E6600 proti XP2000+ ve fp asi ctyrnasobny.
XP2000+ je ale těžká historie o věcech jako čipset a RAM nemluvě. Dneska stojí dvoujádrový 3800+ X2 pod 2000Kč s DPH a oproti několikanásobně dražšímu E6600 tam bude rozdíl maximálně v desítkách %.

To spíš koupit pořádnou desku a některej z těch novejch celerů řady 400. Je to conroe jádro a ceny už kolem 1500,- Kč. Na Athlon ve stejné cenové relaci to sice nemá, ale výkonově je to v pohodě a za pár měsíců se to může vyměnit za něco slušnějšího.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 23 dub 2007 18:08

Za seba ako amatera, co obcas natoci inej amaterskej kapele demo mozem povedat, ze mam P4 2,53 a 512MB Ram. V konecnych fazach mixaze som nadoraz, ale aj tak co potrebujem, to spravim. Za ten cas, co som neinvestoval do PC, kupil som si za tie prachy radsej HW kompresor a HW efektak. Jasne - kazdy ma svoju cestu a svoje priority - mozno kebyze vela pracujem s generovanymi zvukmi (syntakmi a tak...) pozeram sa na to uplne inac..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 dub 2007 19:37

No ono je taky treba rozlisovat co kdo na tom pocitaci dela. Tady se furt mluvi o michani, o efektech ale jak to ja chapu, tak Amorph je hlavne muzikant a resi hlavne hudbu, s tim ze zvuk jako takovej je az na druhym miste...? (mozna se pletu ;) Takze chapu ze chce investovat do neceho, co podpori jeho kreativitu a umozni mu snaze a radostneji realizovat hudebni napady a v dnesni dobe, kdy clovek ma SW nastroje a sampler tak do ceheho jinyho investovat, nez do PC ?

Ctirad: u me pro E6600 mluvila 4MB L2 cache a Intel chipset (predtim jsem mel VIA a prestoze posledni VIA chipsety pry uz jsou v pohode, uzil jsem si s tim dost trapeni). Krom toho bych rad, aby mi to zas tak 2-3 roky vydrzelo, nebavi me obmenovat pocitac kazdejch pul roku. Mozna to vydrzi i dyl (pokud se neobjevi nejaka super nenazrana nova technologie), protoze i ten XP2000+ byl docela vyhovujici a jedine, kde nestihal, byly prave efekty a VSTi

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 23 dub 2007 19:52

Tak muzikanti by potom mali investovat hlavne do hudobnych nastrojov - PC je spotrebny material :) Sice mnohe syntaky tiez - OK, koncim :)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 23 dub 2007 20:34

Diky za nazory a tipy, bude to tezke rozhodovani:)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 dub 2007 20:37

Kermitak píše:Ctirad: u me pro E6600 mluvila 4MB L2 cache
No to vypadá pěkně ve specifikacích, ale méně už v real life použití a ještě méně ve srovnání s něčím za méně než poloviční cenu ;)
a Intel chipset (predtim jsem mel VIA a prestoze posledni VIA chipsety pry uz jsou v pohode
"Poslední" VIA čipsety jsou asi 3 roky starý a těžce out ;) Zajímavý je spíš AMD 690G. VGA + DVI ( +HDMI u některých desek) onboard a provozovatelné jako dualhead je třeba zásadní věc, která mi u intelu chybí přesto, že to ten čipset podporuje. Nativní PATA je taky fajn, nechce se mi vyhazovat solidní 200GB disk a provozovat ho na jmicron řadiči už vůbec ne.

Jako jasně, Intel čipset je jistota, o tom žádná, ale konkurence nabízí pořád za míň peněz víc muziky.
, uzil jsem si s tim dost trapeni).
U mě byla VIA vždycky rock solid a zcela bezproblémová (což se nedá říct o nforce, sis a podobných sračkách). Svádění všech problémů (nejčastěji způsobených ovladači, windows nebo i blbým biosem na šuntovní desce) na VIA považuju za folklór.
Krom toho bych rad, aby mi to zas tak 2-3 roky vydrzelo, nebavi me obmenovat pocitac kazdejch pul roku.
No to já taky. Ostatně můj počítač je z roku 2000 a pořád tak nějak stačí :-) Problém je hlavně to, že hafo věcí už počítá s SSE , kterou nedisponuju.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 dub 2007 21:14

Ctirad píše:No to vypadá pěkně ve specifikacích, ale méně už v real life použití a ještě méně ve srovnání s něčím za méně než poloviční cenu ;)
No, clovece, kdyz delas paralelni trideni vetsiho poctu nejakejch datovejch sekvenci, tak se to fakt projevi ;)
Ctirad píše:U mě byla VIA vždycky rock solid a zcela bezproblémová (což se nedá říct o nforce, sis a podobných sračkách). Svádění všech problémů (nejčastěji způsobených ovladači, windows nebo i blbým biosem na šuntovní desce) na VIA považuju za folklór.
To je mozny ze to je folkor, ale v tomto pripade fakt nebyl, zas tak neschopnej si nemyslim ze jsem a babral jsem se s tim prubezne asi rok, bez vysledku.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 24 dub 2007 00:17

Koupil bych Apple Mac s procesorem Intel. Tedy nějaký 4 procesorový kousek. Ještě chvíli bych počkal (do podzimu) než půjdou ceny zase o něco dolů ( a to půjdou, s tím jak nedávno vypustili tu osmiprocesorovou krávu) a potom hurá na eBay. Snad bude dolar ještě nějakou chvíli dole, už teď lze z USA nebo i UK dotáhnout novou mašinu za lepší peníze než tady prodávaj. U Maců se nebojim jít do použitejch věcí - třeba rok, rok a půl starejch. Dost často bejvaj ještě v záruce a s Apple-care.

Výkon bych nebral na lehkou váhu. Je třeba si uvědomit, že dneska někomu možná přijdou 4 procesory zbytečný, ale jsem si jistej, že za pár měsíců budou nutností, aby člověk mohl využít nejlepší pluginy, nový sample libraries a vůbec pohodlně pracovat v DAWech. Spousta výrobců pluginů jež dřív vyvíjeli striktně pouze pro Pro-Tools v poslední době začala uvolňovat i "nativní" verze - a je to podle mýho názoru hlavně díky nárůstu výkonu počítačů....
Určitě souhlasím, že je důležitý zvuk dostat dovnitř co nejkvalitněji, když se ale bavíme ve smyslu "vnitřek" = comp, tak výkon je třeba neustále zvyšovat, aby utáhl nároky softwaru... Je to furt dokola a jsem zvědavej, kdy už si sám řeknu - "dobrý, tenhle setup mi vydrží DLOUHO..."
MacPro bych koupil, protože na něm jede jak OS, tak WindoZe...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 dub 2007 00:26

No z toho co jsem nasel na webu, tak Mac je cenove uplne mimo. PC vykonove na urovni MacPro se da postavit za 15 az 20 tisic. A Mac OS mi k nicemu nechybi... Jako proti macum nic (krome ceny) nemam, ale nikdy jsem s nima nedelal a nemam duvod ted zacinat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 01:01

Jo .. na tie nove XEONy som aj ja zvedavy .. V dohladnej dobe ich budeme mat v novej DAW .. dost som zvedavy na vykon ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 01:03

Amorph : to su hovadiny .. Hlavne neporovnavaj znackovy pocitac so skladackou .. zober ceny HP, DELL, IBM a to porovnaj s APPLE .. a uvidis , ze apple je lacnejsi .. Nehovoriac o tom ze v USA je este lacnejsi , kedze 1EUR = 1USD

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 dub 2007 01:19

Pytkin: ve znackovych kysnach od HP nebo Dell je stejnej HW, pripadne horsi, nez v tom, co si muzes poskladat, takze asi tak ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 01:19

Kermitak : nehovorim o tom HW ale o jeho cenach ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 dub 2007 01:21

Pytkin: pak ale ta tvoje veta s prominutim nema smysl, protoze jaky vyznam ma porovnavat s Apple neco, co si muzu poridit za polovicni nebo tretinovou cenu v minimalne stejny kvalite ?

Odpovědět