Do čeho investovat?
core2duo 2.4 je 3x rychlejsi nez pentium4 @ 2.4?
neze by to bylo nejak ultra zly, ale zase ze by to byl zazrak, ja si urcite nejakej ten mesic pockam na Q6600 nebo lepsi, snad se to dostane nekam k 5x az 6x vetsimu vykonu nez P4. Q6600 ma pry v tretim kvartalu (tj leto) spadnout na $266.
Mam P4@2.26 s 768MB pameti a i kdyz je to obcas docela porod pri michacce vetsich veci, tak to de prezit a zase me to nuti byt duslednejsi ve vyberu zvuku (pokud muzu), abych nemusel prakticky vubec efektovat.
Ale bez UAD by to asi neslo.
Z myho pohledu... raci monitory, raci mikraky nez pocitac
neze by to bylo nejak ultra zly, ale zase ze by to byl zazrak, ja si urcite nejakej ten mesic pockam na Q6600 nebo lepsi, snad se to dostane nekam k 5x az 6x vetsimu vykonu nez P4. Q6600 ma pry v tretim kvartalu (tj leto) spadnout na $266.
Mam P4@2.26 s 768MB pameti a i kdyz je to obcas docela porod pri michacce vetsich veci, tak to de prezit a zase me to nuti byt duslednejsi ve vyberu zvuku (pokud muzu), abych nemusel prakticky vubec efektovat.
Ale bez UAD by to asi neslo.
Z myho pohledu... raci monitory, raci mikraky nez pocitac
XP2000+ je ale těžká historie o věcech jako čipset a RAM nemluvě. Dneska stojí dvoujádrový 3800+ X2 pod 2000Kč s DPH a oproti několikanásobně dražšímu E6600 tam bude rozdíl maximálně v desítkách %.Kermitak píše:Tezko rict, benchmarky jsem nedelal, ale mel jsem XP2000+ a je to nebe a dudyPodle specfp2000 (ktere je zavisle na cele sestave, ale pro predstavu to staci) je prumerny vykon E6600 proti XP2000+ ve fp asi ctyrnasobny.
To spíš koupit pořádnou desku a některej z těch novejch celerů řady 400. Je to conroe jádro a ceny už kolem 1500,- Kč. Na Athlon ve stejné cenové relaci to sice nemá, ale výkonově je to v pohodě a za pár měsíců se to může vyměnit za něco slušnějšího.
Za seba ako amatera, co obcas natoci inej amaterskej kapele demo mozem povedat, ze mam P4 2,53 a 512MB Ram. V konecnych fazach mixaze som nadoraz, ale aj tak co potrebujem, to spravim. Za ten cas, co som neinvestoval do PC, kupil som si za tie prachy radsej HW kompresor a HW efektak. Jasne - kazdy ma svoju cestu a svoje priority - mozno kebyze vela pracujem s generovanymi zvukmi (syntakmi a tak...) pozeram sa na to uplne inac..
No ono je taky treba rozlisovat co kdo na tom pocitaci dela. Tady se furt mluvi o michani, o efektech ale jak to ja chapu, tak Amorph je hlavne muzikant a resi hlavne hudbu, s tim ze zvuk jako takovej je az na druhym miste...? (mozna se pletu
Takze chapu ze chce investovat do neceho, co podpori jeho kreativitu a umozni mu snaze a radostneji realizovat hudebni napady a v dnesni dobe, kdy clovek ma SW nastroje a sampler tak do ceheho jinyho investovat, nez do PC ?
Ctirad: u me pro E6600 mluvila 4MB L2 cache a Intel chipset (predtim jsem mel VIA a prestoze posledni VIA chipsety pry uz jsou v pohode, uzil jsem si s tim dost trapeni). Krom toho bych rad, aby mi to zas tak 2-3 roky vydrzelo, nebavi me obmenovat pocitac kazdejch pul roku. Mozna to vydrzi i dyl (pokud se neobjevi nejaka super nenazrana nova technologie), protoze i ten XP2000+ byl docela vyhovujici a jedine, kde nestihal, byly prave efekty a VSTi

Ctirad: u me pro E6600 mluvila 4MB L2 cache a Intel chipset (predtim jsem mel VIA a prestoze posledni VIA chipsety pry uz jsou v pohode, uzil jsem si s tim dost trapeni). Krom toho bych rad, aby mi to zas tak 2-3 roky vydrzelo, nebavi me obmenovat pocitac kazdejch pul roku. Mozna to vydrzi i dyl (pokud se neobjevi nejaka super nenazrana nova technologie), protoze i ten XP2000+ byl docela vyhovujici a jedine, kde nestihal, byly prave efekty a VSTi
No to vypadá pěkně ve specifikacích, ale méně už v real life použití a ještě méně ve srovnání s něčím za méně než poloviční cenuKermitak píše:Ctirad: u me pro E6600 mluvila 4MB L2 cache

"Poslední" VIA čipsety jsou asi 3 roky starý a těžce outa Intel chipset (predtim jsem mel VIA a prestoze posledni VIA chipsety pry uz jsou v pohode

Jako jasně, Intel čipset je jistota, o tom žádná, ale konkurence nabízí pořád za míň peněz víc muziky.
U mě byla VIA vždycky rock solid a zcela bezproblémová (což se nedá říct o nforce, sis a podobných sračkách). Svádění všech problémů (nejčastěji způsobených ovladači, windows nebo i blbým biosem na šuntovní desce) na VIA považuju za folklór., uzil jsem si s tim dost trapeni).
No to já taky. Ostatně můj počítač je z roku 2000 a pořád tak nějak stačíKrom toho bych rad, aby mi to zas tak 2-3 roky vydrzelo, nebavi me obmenovat pocitac kazdejch pul roku.

No, clovece, kdyz delas paralelni trideni vetsiho poctu nejakejch datovejch sekvenci, tak se to fakt projevi ;)Ctirad píše:No to vypadá pěkně ve specifikacích, ale méně už v real life použití a ještě méně ve srovnání s něčím za méně než poloviční cenu ;)
To je mozny ze to je folkor, ale v tomto pripade fakt nebyl, zas tak neschopnej si nemyslim ze jsem a babral jsem se s tim prubezne asi rok, bez vysledku.Ctirad píše:U mě byla VIA vždycky rock solid a zcela bezproblémová (což se nedá říct o nforce, sis a podobných sračkách). Svádění všech problémů (nejčastěji způsobených ovladači, windows nebo i blbým biosem na šuntovní desce) na VIA považuju za folklór.
Koupil bych Apple Mac s procesorem Intel. Tedy nějaký 4 procesorový kousek. Ještě chvíli bych počkal (do podzimu) než půjdou ceny zase o něco dolů ( a to půjdou, s tím jak nedávno vypustili tu osmiprocesorovou krávu) a potom hurá na eBay. Snad bude dolar ještě nějakou chvíli dole, už teď lze z USA nebo i UK dotáhnout novou mašinu za lepší peníze než tady prodávaj. U Maců se nebojim jít do použitejch věcí - třeba rok, rok a půl starejch. Dost často bejvaj ještě v záruce a s Apple-care.
Výkon bych nebral na lehkou váhu. Je třeba si uvědomit, že dneska někomu možná přijdou 4 procesory zbytečný, ale jsem si jistej, že za pár měsíců budou nutností, aby člověk mohl využít nejlepší pluginy, nový sample libraries a vůbec pohodlně pracovat v DAWech. Spousta výrobců pluginů jež dřív vyvíjeli striktně pouze pro Pro-Tools v poslední době začala uvolňovat i "nativní" verze - a je to podle mýho názoru hlavně díky nárůstu výkonu počítačů....
Určitě souhlasím, že je důležitý zvuk dostat dovnitř co nejkvalitněji, když se ale bavíme ve smyslu "vnitřek" = comp, tak výkon je třeba neustále zvyšovat, aby utáhl nároky softwaru... Je to furt dokola a jsem zvědavej, kdy už si sám řeknu - "dobrý, tenhle setup mi vydrží DLOUHO..."
MacPro bych koupil, protože na něm jede jak OS, tak WindoZe...
Výkon bych nebral na lehkou váhu. Je třeba si uvědomit, že dneska někomu možná přijdou 4 procesory zbytečný, ale jsem si jistej, že za pár měsíců budou nutností, aby člověk mohl využít nejlepší pluginy, nový sample libraries a vůbec pohodlně pracovat v DAWech. Spousta výrobců pluginů jež dřív vyvíjeli striktně pouze pro Pro-Tools v poslední době začala uvolňovat i "nativní" verze - a je to podle mýho názoru hlavně díky nárůstu výkonu počítačů....
Určitě souhlasím, že je důležitý zvuk dostat dovnitř co nejkvalitněji, když se ale bavíme ve smyslu "vnitřek" = comp, tak výkon je třeba neustále zvyšovat, aby utáhl nároky softwaru... Je to furt dokola a jsem zvědavej, kdy už si sám řeknu - "dobrý, tenhle setup mi vydrží DLOUHO..."
MacPro bych koupil, protože na něm jede jak OS, tak WindoZe...