Do čeho investovat?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 24 dub 2007 10:37

matucha: nevim jestli e6600 2.4 je 3x rychlejsi nez Pentium 4 2.4Ghz. ale podle toho co jsem videl, tak to tak vypada. Docela mne to prekvapilo, protoze driv na starym komplu mel clovek ke konci mixaze uz hodne svazany ruce a nemohl si dovolit to co chtel, resp. mohl, ale bylo by to zdlouhavejsi a s nutnosti exportovani stop.
Tam kde jsem v minulosti nutne musel exportovat ted davam maximalne freeze a nekdy ani to ne. Krom toho jak pise kexik ,vice vykonu = lepsi mix .diky moznosti pouziti kvalitnejsich pluginu, ktery si clovek driv diky CPU nemohl dovolit.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 dub 2007 11:00

Ok, mozna jsem to s tou cenou do 20k podstrelil, ale pokracovat v te debate nema smysl, jelikoz proste do maca nepudu a tecka. Na pc jsem zvyklej, na wokna jsem zvyklej a krome hudby na tom i programuju, takze tak.

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 24 dub 2007 11:03

Kexik,BS: Na jednu stranu máte asi pravdu, ale na druhou s výkonem počítačů čímdál tímvíc pozozuju jak málokdo přemýšlí nad jakkoukoliv strukturou projektů a sekají do insertů jeden plugin za druhým(páč to nic nežere) až jsou takové projekty doslova přepluginovaný že se až divím, jak se v tom můžou lidi orientovat. :shock: Ale když sou dneska compy co zkousnou třeba 20 Altiverbů tak výkon CPU nikoho ani nenutí
nějak zvlášť šetřit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 11:05

ja som mal linux na starom IBM power PC 601 .. v ere MAC OS 7-8? mk-linux sa to volalo mam pocit .

Kermit : este by som sa zmienil o apple server divizii .. dost nazorov som cital , ze je to velmi silna platforma .. v kazdom pripade, ich SAN client s cenou 1000 dolarov je asi najlacnejsi na trhu .

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 dub 2007 11:10

Jeste u toho sw me napada varianta plneho Cubase 4. S tim, ze bych ale od toho cekal pouzitelnost jeho instrumentu a efektu, abych se moh vykaslat na NI Komplete, jinak by to pro me byla asi spatna investice. Vyhoda by byl neomezenej daw a moznost v budoucnu jit pohodlne i cestou hw. Nemate nekdo ty novy steinbergovskymi VSTi vyzkouseny? Ty u predchozich verzi byly vetsinou nepouzitelny.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 dub 2007 11:14

Pytkin: na mk linux si vzpominam, na macos 9 jsem ho nerozbehnul a mel jsem problem od nej pak pocitac vycistit :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 24 dub 2007 11:20

Amorph: zalezi jaky konkretne myslis. Delay je tam lepsi ma filtry nastaveni kazdyho kanalu zvlast. Chorus je tam taky povedenejsi. Reverb porad stejna plechovka. Je tam kompresor se sidechain gatem, coz se hodi. Pak jsou tam i nejaky stary efekty. (s powercore samozrejme nesrovnatelny) Co se tyce samotnych instrumentů tak ve studio 4 sou tusim jen dva. Sampler s nejakou jejich bankou.. z toho sou pouzitelny tak yamahacky pady, zbytek je celkem umělej. Pak tam mam jeden syntak jako byv. monolog neco na ten zpusob.
Z toho se da neco vyloudit. Zalezi, co konkretne potrebujes. Zas je to soucasti DAW tak od toho necekej zvuk jako treba od Sylenthu nebo Arturia Minimoogu. Pokud si umis vyhrat s efektama a vyladit nastroj, tak to pouzitelny je.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 24 dub 2007 11:24

OT
macceba píše:Kexik,BS: Na jednu stranu máte asi pravdu, ale na druhou s výkonem počítačů čímdál tímvíc pozozuju jak málokdo přemýšlí nad jakkoukoliv strukturou projektů a sekají do insertů jeden plugin za druhým(páč to nic nežere) až jsou takové projekty doslova přepluginovaný že se až divím, jak se v tom můžou lidi orientovat. :shock: Ale když sou dneska compy co zkousnou třeba 20 Altiverbů tak výkon CPU nikoho ani nenutí nějak zvlášť šetřit.
Hlavne tyhle prepluginovany mixy sou vetsinou fakt osklivy. Kdyz zavesuju na kanal neco jako 6 plugin, tak uz se hodne zamejslim, jestli neni nekde neco spatne a jestli nedelam prilis slozite neco co se da udelat elegantnejc (a nebo jestli ten zvuk raci nevyhodit ;-) )

Ale jinak jasne, pomalej pocitac = napnuty nervy. A ta pohoda pro praci neni u kreativni cinnosti zrovna k zahozeni.


Amorf:
A co z ty NI complete potrebujes? Ne ze by to byl zlej balik, ale vsadim se, jsou pro tebe dulezity tak 2-3 pluginy a ten zbytek bys tolik nepouzival.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 dub 2007 11:27

matucha: tohle je hodne zajimavej pristup, nechces o tom zalozit filozofickej thread? Teda pokud to neni tvoje supertajny knowhow :) Myslim, ze bys tim mohl hodne lidem dost dat...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 dub 2007 11:45

2Matucha:
Absynth 4 jednoznacne vyuziju na veskery atmosfericky veci a tech delam vetsinu.
FM8 a Pro53 na elektroniku.
Batery 3 na bici, prece jen v kontaktu to je trochu nepohodlny, nehlede na to, ze tech sto nebo kolik sad bicich se hodi a jinak bych uvazoval o necem jako DFH.
Reaktor 5 na experimenty, inovace, ozvlastneni, proste posun k necemu originalnimu.
B4 II, Akustik piano, Elektrik piano nepotrebuju, ale...
Guitar rig 2 - na kytaru neco potrebuju a tohle nebude hrosi nez jiny sw varianty.
Vokator a spektar delay jsou efekty, ktery myslim nemaj uplne obdobu a zase by mi prinesly neco novyho.

Kdyz to shrnu, tak stoprocentne chci vlastne akorat Absynth a mozna Guitar rig. Reaktor by byl dobrej zroj inspirace. K ostatnim vecem se nejak daj vyresit varianty a asi bych se bez nich v pohode obesel. Nejvetsi prinos ale vidim v tom, ze je to komplexni reseni pro opravdu siroky spektrum tvorby (a to je pro me dulezity), kde nemusim kazdej zvuk a nastroj hledat a ladit hodiny, ale proste vezmu z toho baliku co me zrovna napadne a s velkou pravdepodobnosti to bude dohromady fungovat a znit dobre.

No a vyhledove se mi docela zamlouva koncepce Kore...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 dub 2007 11:53

Hmm, kdyz uz jsme u tech sw nastroju - taky uz by TC nebo Access mohli pri dnesnich vykonech preportovat Vira z PoCo do nativu... :roll: Ne ze bych ho potreboval, ale obcas bych si s nim docela i pohral ;)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 dub 2007 11:55

Kermitak: to by byla vrazda HW virusu az by to crackli... to by byla revoluce...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 dub 2007 11:59

No tak by to museli udelat tak, aby se to necracklo, minimalne ne v nekolika pristich letech (a jak vidime u Steinbergu, pomerne kvalitni ochrana se udelat da). Krom toho ta simulace od TC simuluje Virus B tusim. Proc si lidi dneska kupujou Virus TI, kdyz si muzou za "par kacek" koupit B nebo C ? Nemyslim si, ze by to neco vyrazne zmenilo.
BTW Virus se brzy zlikviduje sam, protoze uz ho vsichni budou mit plny kecky ;)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 dub 2007 12:04

Kermitak: haha je tak dobrej ze je z nej vsem na bliti ,))
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 dub 2007 12:30

hosi vubec neznate virus ti a je to skoda.. porovnavat ti a b je uplna blbost!

sorry za ot

Odpovědět