Do čeho investovat?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 25 dub 2007 11:52

Kdyz uz se tu rozbehlo OT: metoda pokus/omyl nekdy prinasi necekane vysledky.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 11:59

Amorph píše:Kdyz uz se tu rozbehlo OT: metoda pokus/omyl nekdy prinasi necekane vysledky.
ale ano to je pravda.. ale vsetkeho s mierou ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 dub 2007 12:55

dendy píše:
Pytkin píše:macceba : nas zvukar ma bezne na hlase 8 insertov (viac nuendo neumoznuje) , ktory ide do grupy , kde je zase 5-8 insertov .. Ja by som v tom nevidel nic zle .. ucel sveti prostriedky ..
to nemoze mat pod kontrolou to uz je potom skorej o nahode naplieskat toho co najviac nech to nejak znie - to ja osobne moc neuznavam... proste pri takom pocte insertov NEMOZE mat clovek presne pod kontrolou vsetky nastavenia a co to zo zvukom spravi ked napr. na inserte 3 zemni nejaky parameter ...
No .. Ked s tymi efektami robis denne 8 a viac hodit , tak dojdes na to , ze jeden ma pekne a gulate basy , jeden robi dobre to , iny ono .. VIes ze hlas chces dostat niekam , tak to tam naskladas a je to .. Vacsina efektov je jedinecnych cize to nedokazes spravit jednym - dvomi ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 13:06

no mas pravdu viem si predstavit system prace ze skusenostami dojdem na to, ze ked napr. nahadzem za seba X pluginov a v kazdom mam nejaky konkretny preset nastaveny tak vysledok je zvukovo niekde kde potrebujem aby bol.. to je mozne takto to urcite ide ... ale neviem si predstavit ist systematicky tak, ze ked mam v chaine povedzme 10-15 pluginov a chcem cielavedomo spravit nejaku konkretnu vec koli ktorej chcem preladit nejaky parameter povedzme na plugine c.3 .. skorej je to asi o tom ze ma zapamatane ze "toto,toto,toto - v takomto poradi a stakymito presetami dava takyto zvuk", ze ? neni to o tom ze si nahadze 15 pluginov a potom ich zacne jednotlive ladit aby dosiahol zvuk co potrebuje, vsak ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 dub 2007 14:12

dendy : hej hej .. presne tak .. prevazne pracujeme s hlasmi .. Cize ide v principe o upravu hlasu .. a tam uz konkretne po roku dojdes na to , co je dobre , ako za sebou zoradene .. aby to znelo ako chces .. a uz len mierne doladis niektore parametre , podla konkretneho hlasu .. nehovoriac o tom , ze vela hlasov sa opakuje , cize na konkretny hlas casto uz je vytvoreny preset .. niektory herci k nam chodia skoro denne ..

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 25 dub 2007 16:39

no imho v elektronicke hudbe je to hlavne o praseni zvuku. takze zas bych to neodsuzoval.
ale chapu jak to myslite. zbytecnost cpat neco na inserty jenom pro dobrej pocit a ne pro vysledek kterej chci.

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 25 dub 2007 16:56

dost bylo OT ;)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 21 čer 2007 12:56

V Disku zlevnili upgrade NI Komplete 4 na necelych 17k bez dph, takze uz je to objednany:) Ted jen doufam, ze upgrade z Kontaktu probehne v pohode.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 30 črc 2007 14:21

Tak uz mi doma vrni Core2duo E6750 s 2Gb ram a Barracudou na ASUS P5K-E/WIFI-AP v case Nexus Breeze 500W. No, neda se rict, ze by to bylo uplne tichy, zrejme me jeste ceka vymena box chladice za Ninju nebo neco podobnyho a zdroj taky asi za neco tissiho a odstinenejsiho - objevilo se mi ruseni v nesymetrickych kabelech. Ale co se tyce vykonu, tak to splnilo ocekavani - predesle projekty, co mely na Athlonu XP2400 95%, se ted pohybujou okolo 20% pri stejne nebo i nizsi latenci.

NI Komplete uz je taky doma, dneska vecer se ho chystam aktivovat a pak si chvili uzivat druhy vanoce:) Jeste zbyva upgrade Cubase LE na 4 Studio a ten uz je taky na ceste.

U monitoru sem se zatim spokojil s tim, ze jsem za ne dal zavesy a stul soupnul symetricky mezi steny a svete div se, zas je vsechno slyset o trochu jinak, rozhodne zmizelo par bouli na basech a zlepsil se prostor. A az se zas sejdou nejaky penize, tak je na rade mikrofon...

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 30 črc 2007 14:59

Amorph: uvažuješ i časem koupit KORE ?? mylím že s celým Komplete to už má význam

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 30 črc 2007 15:15

Elektri: no koukal jsem na nej, akorat mi zatim neni uplne jasny, co by mi to presne prineslo.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 08 srp 2007 14:22

Tak jsem si procet info o Kore a shlednul ilustracni videa a myslim, ze v nejakem produkcnim studiu na chrleni znelek a podmazu k reklamam to muze byt hodne velke urychleni prace. Mit vsechno v jednom rozhranni (vim, je to reklamni veta, ale je to pravda), vzdy mit automaticky naasignovane potrebne kontrolery, moznost uplne jednoduse morfovat vic nastroju mezi sebou, to mi prijde ze fakt zprijemni praci. Taky si myslim, ze nazivo to bude dobry zas jako kontroler a jednak moznosti pouzit Kore jako host pro live setup. Takze ke Komplete treba za pul roku, za rok asi jo:)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 08 srp 2007 14:26

Jeste pridam jednu perlicku. V Disku inzerovali Upgrade Komplete 4 jako Upgrade z JEDNOHO software NI. Ja mam Kontakt 2. Asi tyden po objednani to zmenili na Upgrade ze DVOU - stejne, jako bylo celou dobu inzerovano na strankach NI. Upgrade prisel, samozrejme vyzadoval aktivovane dva produkty z bundlu. Tak jsme zavolali do Disku, tam se nam omluvili a obratem poslali zadaco krabici s Baterkou 3. Timto tedy Disku dekuju za fakt ferovy a slusny jednani.

Odpovědět