Do čeho investovat?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 dub 2007 12:46

biscuit: napsal jsem, ze si lidi kupujou TI, proc asi ? Proc si nekoupi B nebo C ? Prave kvuli tomu co pises. Prave proto si nemyslim, ze by releasnuti sw verze B byla vrazda Virusu. Nez neco posles, tak si precti co pisu ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 dub 2007 12:53

macceba píše:Kexik,BS: Na jednu stranu máte asi pravdu, ale na druhou s výkonem počítačů čímdál tímvíc pozozuju jak málokdo přemýšlí nad jakkoukoliv strukturou projektů a sekají do insertů jeden plugin za druhým(páč to nic nežere) až jsou takové projekty doslova přepluginovaný že se až divím, jak se v tom můžou lidi orientovat. :shock: Ale když sou dneska compy co zkousnou třeba 20 Altiverbů tak výkon CPU nikoho ani nenutí
nějak zvlášť šetřit.
myslim ze tak som to nemyslel ;)
moj bezny projekt ma tak 16 sabli na "mixe" a na kazdu davam proste lepsi eq, kompresor, na niektore reverb a dalsie efekty len tam kde je efekt sucast zvuku (trebars phaser na syntaku atd). ide o to ze nepouzivam interne efekty DAW, lebo ich povazujem za shit. takyto setup by som na slabsom kompe spravit nemohol, alebo by to bolo na doraz a pri prehravani by to praskalo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 14:01

Amorph : Podla na NI Komplete 4 je dobry vyber .. Ziskas strasne vela kvalitnych zvukov .. Vacsina veci je podarenych .. Kontakt ako sampler sa mi nepaci .. Ale tiez vuky do neho su super ..

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 24 dub 2007 15:52

myslim ze tak som to nemyslel ;)


To je jen můj postřech posledních pár let, na pracích studentů Famu. Mě taky stačí jeden eq a jeden comp na stopě :) Ale až sem pastnu obrázek z některých projektů, to se myslím zasmějete - 10-12 stop a na každé stopě 5 Eq ( podotýkám ProTools mají "jen" 5 insertů na tracku. tzn. že onen mistr si totálně zablokoje 100% systému :lol: :lol: :lol:

Jinak abych nebyl úplně mimo, tak zítra je ve studiu Avion předváděčka fy. SSL, takže kdo chce vidět a investovat třeba do Duende, tak se zkuste stavit. My jsme dostali pozvánku ale na mediaportu píšou, že může přijít kdokoliv, takže je velká šance se tam dostat. :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 dub 2007 16:00

macceba: ty ucis na famu zvuk? 5 eq na stope je hardcore, ale automaticky bych to nezatracoval, treba vedej co delaj, chtej ruzny barvy zvuku ruznych eq nebo jejich eq nema dost pasem... :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 16:05

macceba : nas zvukar ma bezne na hlase 8 insertov (viac nuendo neumoznuje) , ktory ide do grupy , kde je zase 5-8 insertov .. Ja by som v tom nevidel nic zle .. ucel sveti prostriedky ..

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 24 dub 2007 16:10

Cyril: neučím..., jsem tam zaměstnán(Studio Famu).... a někteří nevedí .... :lol:

Pytkin: jasně můžeš mít třeba eq - dyn - deeser nebo třeba třeba eq - dyn - limiter vše ok, ale pět EQ !!!!!!!!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 dub 2007 16:49

niekedy mam eq pred nejakym skreslovakom a potom eq po, to je myslim normalka, ale vtedy ten prvy eq odrbem, pac na jeho kvalite (zda sa) nijak zvlast nezalezi, podstatnejsi je ten "po"...
ale aj keby bolo v original signale tolko problemov, ze ich treba riesit 5 ekvalizermi, tak to treba zmazat material, to je jasne :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 24 dub 2007 17:17

6-8 insertu na voiceover neni problem udelat

EQ na filtr plus nejakou chirurgii (treba jen HP a jeden notch)
EQ na barvu (siroky veci, 2 az 3 bandy)
2x lehka komprese (lepsi nez jedna velka)
de-ess (obcas i dvakrat, jeden na č, š a druhej na c, s)
na konec limiter chytajici obcasnej nezbednej peak


tohle celkem chapu a ty veci casto nemusej delat zadny extremni veci

de-essery se daj vyhodit a misto toho strihat/ztlumovat rucne --- kdyz je cas


ale cim hloubs do mixu, tim vic mi staci ciste EQ a komprese... casto jen hipass bez komprese a kdyz se potrebuju zbavit jenom frekvenci hluboko pod signalem, tak mi staci interni cubasovskej nicnezerouci hipass

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 24 dub 2007 17:29

ono zalezi jak je to nabrany..ja posledni dobou jen natvrdo jedu U47 do 1073 pak do Pendulum komprimuju a lehce la2a z uad a to je vse...zpev uz vubec neekvalizuju...neni proc
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 24 dub 2007 17:55

zpev a voiceover je neco jinyho, podobnou kastraci jako u VO bych zpevu delal fakt nerad ;-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 17:56

tak tak .. niekolko EQ , niekolko kompresorov .. a hlas je uplne iny .. sami herci sa sem tam divia , ze "aky maju dobry hlas" :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 24 dub 2007 18:10

sypu si popel na hlavu, ale uz OTckujem

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 11:12

Pytkin píše:macceba : nas zvukar ma bezne na hlase 8 insertov (viac nuendo neumoznuje) , ktory ide do grupy , kde je zase 5-8 insertov .. Ja by som v tom nevidel nic zle .. ucel sveti prostriedky ..
to nemoze mat pod kontrolou to uz je potom skorej o nahode naplieskat toho co najviac nech to nejak znie - to ja osobne moc neuznavam... proste pri takom pocte insertov NEMOZE mat clovek presne pod kontrolou vsetky nastavenia a co to zo zvukom spravi ked napr. na inserte 3 zemni nejaky parameter ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 11:16

matucha píše: ale cim hloubs do mixu, tim vic mi staci ciste EQ a komprese... casto jen hipass bez komprese a kdyz se potrebuju zbavit jenom frekvenci hluboko pod signalem, tak mi staci interni cubasovskej nicnezerouci hipass
to podpisujem... kedysi som daval na kazdu stopu kopu inserov ale dosiel som na to ze v tomto pripade plati viac ako kdekolvek inde "menej je viac" - a hlavne pri mensom pocte insertov ma clovek dobre pod kontrolou co robi kdezto ked tam napaca milion veci tak to je cisto o nahode ci to bude zniet dobre alebo zle a nema sancu cielavedomo nieco spravit ci odstranit nejaky neziaduci efekt ...

Odpovědět