rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Co mi hudba dala a co vzala...

Příspěvek od Ivo »

vras píše:
To, ze te dobri pratele dokazi podrzet, je prece strasne dulezite!
Ano, dobří kamarádi to je v této situaci to ze všeho nejdůležitější ... bez nich by to bylo nesmírně těžké ...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

pred terapeutem jses anonymni, coz je velkej rozdil od kamaradu. U kamaradu je prave blby, kdyz se jich ten tvuj problem tyka, nebo znaj toho tvyho problemovyho cloveka, tak pak pri komunikaci s nima zustavas porad v tom problemu. Pak clovek potrebuje naopak unik z toho okruhu lidi a porebuje vrbu - terapeuta. A terapeut predevsim nasloucha a smeruje cloveka tak, aby si sam uvedomil svoje problemy a sam si k nim nalezl postoj. Dobry kamarady clovek urcite potrebuje, ale nespasi te vzdy.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Ivo píše:
vras píše:
To, ze te dobri pratele dokazi podrzet, je prece strasne dulezite!
Ano, dobří kamarádi to je v této situaci to ze všeho nejdůležitější ... bez nich by to bylo nesmírně těžké ...
Přesně. Pro mě je důležité, že díky téhle situaci vím, kdo je opravdový přítel, že mi důvěřují rodiče a že tito lidé si váží mých názorů a toho, co dělám. K tomu mám tolik práce ve firmě a okolo kapely. Což je asi dobře. Teď zase honím čas a cvičím, rozepisuju noty atd. Asi je důležité se něčím smysluplným zabavit a pokud možno se v tom nehrabat. Ikdyž to pravda někdy nejde. Jsou chvíle, kdy je to silnější než vy.

BS

Re: rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat

Příspěvek od BS »

najdi si novou zenskou

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

BS píše:najdi si novou zenskou
Tyhle věci nejdou na rozkaz, ani jako naplnění záměru ... Dokud jeden vztah není definitivně vyřešen, nemá smysl ( a ani většinou nejde) začínat něco nového ... a léčit se na krátkodobých záležitostech je ne vždycky přínosné ... někdy z kocoviny do kocoviny ....

Pavel Vantuch

Ivo: děkuju. Už jsem psal, že jsem někoho poznal, ale ... Nejsem trotl, co skáče z ženské na ženskou. To se nikdo neuražte, prosím :wink:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Na rozkaz to nejde, ale zase nema cenu se utapet ve vzpominkach, nebo to rozebirat po mailu, zkouset to vratit a porad se upinat na tu byvalou pritelkyni, veci to spis zhorsi. Kdyz se mi stalo neco podobnyho, vsichni mi radili totez, zapomen, venuj se jinym vecem, nekoukej se zpatky a ja jim rikal, ze to nejde a taky jsem si rikal "co oni vedi, co JA citim, to neni tak jednoduchy", ale po trech letech jsem zjistil, ze meli pravdu. Samozrejme vim, ze to ted muze byt slozity, tak drzim palce at to co nejdriv nejak zvladnes.

rastis

Příspěvek od rastis »

ked uz vsetko nasvedcuje tomu, ze vztah je minulost, rychlo si treba najst inu frajerku a najlepsie to poistit este aj s milenkou.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ale znovu musím připomenout, že pokud tam není dítě, je to v podstatě pořád relativně málo problémová záležitost v porovnání se situací, když dítě je ... v tom prvním případě jsou ti dva naplno nezávislí/svobodní a nemusí nic řešit, ve druhém případě se tohle všechno přenáší na malého, hodného, nevinného človíčka ... takže i v této situaci bud i trochu rád, že máš tu lehčí variantu ...

Pavel Vantuch

Ivo: mám kamaráda, který řešil tohle. Takže vím, o čem to je :wink:
Tohle je konkrétní věc a konkrétní člověk. A moc mu to přeju.

BS

Příspěvek od BS »

rastis píše:ked uz vsetko nasvedcuje tomu, ze vztah je minulost, rychlo si treba najst inu frajerku a najlepsie to poistit este aj s milenkou.
moje řeč :D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pavel Vantuch píše:Ivo: mám kamaráda, který řešil tohle. Takže vím, o čem to je :wink:
Tohle je konkrétní věc a konkrétní člověk. A moc mu to přeju.
Úžasné .... měl jsem z toho slzy v očích ... Problém je ale trošku je, když žena to dítě unese o 100km dál ... a ve svém totálním pomatení je skálopevně přesvědčena, že to dítě je její majetek, že ona je MATKA (= nadřízený všem) a spoléhá na to, že v případě úředního řešení soud jednoznačně přiřkne dítě do péče matky (jak to tak chodívalo) ... a tím vyhrožuje a snaží se vydírat ... vím o čem mluvím :( ale to už je zase na jiné téma ...

Ještě mám blbou otázku - v jakém programu ty svoje stránky dělal ? iWeb ? Hodně mě to inspirovalo ...

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Kdyz cloveka takova udalost zasahne vic nez je "bezne", uvrhne ho do deprese ze ktery ho nevytahnou ani kamaradi a sam si pomoct nedokaze, neni od veci zkusit psychologa. Treba taky nepomuze, ale zkusit by se to melo. Clovek sam citi kdy to nezvlada. Zkusit by se melo vse co se nabizi, krome alkoholu a drog "pro zapomeni", to fakt nepomuze. To jsem delal ja ve stejny situaci, tak o tom neco vim.
Jinak stara moudrost pravi: Kdyz si s necim nevis rady, venuj se necemu jinemu, postaci cokoli.

delay

Příspěvek od delay »

U mě byla 7 let také kritická hranice, opustil jsem dnes již svojí ženu kvůli jiné, ale po dvou až třech týdnech jsme jeden druhému chyběli tak silně, že jsme k sobě museli nazpět... Oběma nám to prospělo a uvědomili jsme si mnoho věcí.

Ty slova Ti samozřejmě nejspíš nijak nepomohou, pokud ONA odešla a nekomunikuje, je to divné... většinou nejde ze dne na den zpřetrhat veškerá pouta, záleží jak moc byl váš vztah doopravdy silný... Nemohu nic jiného, než jen napsat, že je možné, že se po čase bude chtít vrátit... Krom toho si myslím, že nemá cenu tyhle věci řešit veřejně... Tohle si musíš fakt prožít v sobě a jedině tam hledat odpovědi, většinou jsou tyhle myšlenky tak silné, že odpovědi nalezneš ve zdálnilvě náhodném rozodnutí přečíst si tuhle knihu nebo kouknout na tamten film...Psycholog je opravdu ta poslední varianta a mě osobně se vybaví člověk v bílém plášti nabízející růžový prášek na uklidnění což je samozřejmě nesmysl...Ale jsou samozřejmě i dobří s alternativním přístupem.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Chlapi...

zasada c. 1 - nesnazte sa pochopit zensku muzskym rozumom. Nikam sa nedostanete :) To same plati aj naopak.

zasada c. 2 - zien je viac nez chlapov, vyuzijte svoje matematicke schopnosti

zasada c. 3 - Smutna ale je to tak, nikto nieje nenahraditelny - a vylozte si to ako chcete, je to tak a nie inak.

Analyzovanie je fajn, ale ked je toho moc, je to strata casu a naviac, totalne to nikam nevedie.
Muzi maju oproti zenam jednu obrovsku vyhodu a to sposob rozmyslania a riesenie problemov. Rozchod u chlapa, 2 - 3 dni chlastu, zurky, prejde to, ak nie, tak mesiac v liehu... Zenska... tu to drzi velmi dlho, to by ste sa cudovali, aj ked sa sprava ako zelezna lady, vnutri ju to bude vzdy zrat a potrebuje viac casu aby sa z toho dostala ako chlap.

Dalej uvediem priklad, zena ked je neverna muzovi, muza ako prveho zaujima ci sa s tym dylynom vyspala, muz ked je neverny zene, zenu zaujima ci ju miluje...

Ake ponaucenie z toho vyplyva? ... zit zivot, lebo je kratky, ak ma nieco cenu tak vydrzi ak nie padne. Lepsie ked to padne v zaciatku, ako v polovici s detmi v dome ci byte...

Vy ste manici do zvuku, zvukari, mixeri, mastrovaci, nahravaci atd. vyznate sa v tom velmi dobre. Ale ked chcete vediet nieco viac o zenach, pytajte sa Dr. Tomy-ho

:lol: :lol: :lol:

Odpovědět