rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat
Re: rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat
Mno, kdyz uz se tu snazime rikat nejake pravdive zkusenosti a zivotni rady, tak bych chtel rict, ze ten obrazek (a popis pred nim) co sem dal ivo, je typicky muzsky pohlde na vec a podle mych zkusenosti se to rozhodne neda pausalizovat.
Amorph : ale tak isto sa neda pausalizovat, ze to co sem dal ivo je typicky muzsky pohled.. a to z jedneho dovodu.. kazda udalost ma svoje riesenia, .. pri niektorej platia, pri druhej nie..
a z toho vypliva, ze kazdy si musi poradit sam, nehodno radit v takychto situaciach, pretoze vacsinou vznikne prave z toho to, ze rozhodnutie je v konecnom dosledku na okoli respondenta, ktory najviac trpi.. v takychto momentoch je mentorov ako hub po dazdi... kazdy mame svoju cestu, a rozhodnutie je len na nas.. v tomto pripade aj sebemensia dobra a uprimna rada priatela/kamarata, je len bohapusty DIKTAT.. a clovek je potom v este vacsej prdeli nez bol..
a z toho vypliva, ze kazdy si musi poradit sam, nehodno radit v takychto situaciach, pretoze vacsinou vznikne prave z toho to, ze rozhodnutie je v konecnom dosledku na okoli respondenta, ktory najviac trpi.. v takychto momentoch je mentorov ako hub po dazdi... kazdy mame svoju cestu, a rozhodnutie je len na nas.. v tomto pripade aj sebemensia dobra a uprimna rada priatela/kamarata, je len bohapusty DIKTAT.. a clovek je potom v este vacsej prdeli nez bol..
jako bych to uz nekde slyselFractal píše:...jedna moje pritelkyne zacla delat nesmyslne veci, ze si chce jeste uzivat, ze je mlada, ze potrebuje vice prostoru (pritom sem ji nikdy neomezoval) ...

Až se tobě něco podobného přihodí, budeš každou radu a komentář hledat jako žíznivý v poušti ... ať už ti nakonec pomůže nebo ne ... Je jasné, že každý případ je jedinečný, na druhé straně je ale jisté, že mužské i ženské reakce jsou velmi podobné, jak ukazuje nespočet případů a zkušeností nejrůznějších mužů a žen ... jednají podobně, protože jejich základní přirozenost a instinkty jsou podobné ... Poznat je a zjistit, že podobně se to děje i jinde, může být i poučné ...EXCOM píše:
Sytý hladovému nevěří

Ivo : ja nerozpravam do vetra
len nepotrebujem rozvadzat nic verejne, veci riesim sam.. kazdy mame svoje "zazitky"
a chapem cim prechadza Pavel..
v tomto mu mozem popriat len velku vnutornu silu.. nic viac totiz nepomaha...

v tomto mu mozem popriat len velku vnutornu silu.. nic viac totiz nepomaha...
- Pavel Vantuch
No, já ani asi nechtěl, aby se to takhle tady rozjelo. Možná jsem spíš chtěl svým způsobem zdůvodnit svůj prapodivný výskyt v tomto fóru za poslední dobu a to, proč jsem na některé dotazy neodpověděl. A tak no 

Ono to asi taky ukazuje jednu věc - že tyhle věci se ted dějí skoro všude ... (proto na to každý reagoval tak živě jako na důvěrně známou a prožitou věc). Zejména tenhle rok je v tomto nějaký podivný. Skoro každý, koho znám, s tímto letos nějak zápasí ... Numerologové by řekli - devítka
Ale celkově je to v této poslední době jakoby (mimo jiné) problém nepřijímání vlastních (mužských/ženských) rolí ... ženy chtějí být muži a někdy naopak ... Ta dnešní doba se všemi svými ideologiemi, feminismem atd tomu tak nějak nahrává ... Když se dívám na spoustu známých, jejich manželství uzavřených už dávno za starých časů (včetně rodičů) ... všude bylo něco, ale ti lidé to brali jako základní hodnotu a ty případné drobné závany vln se řešily operativně a mizely ... a zůstávalo to podstatné ...a žijí spokojeně celý život. Dnes každá drobnost hned ženu nastartuje a najednou má pocit že musí začít "nový život", začne všechno bořit (pod dojmem podobných vzorů, ideologií, filmů atd) a zapomíná na podstatné věci ... jen aby po čase většinou zjistila, že jinde tráva není zelenější a že všude je to v podstatě to samé ... jenom tím mezitím způsobí dost velké problémy a škody v okolí ... zpátky už to občas nejde (i když by chtěla), tak se začne plácat, hledá marně, vezme zavděk lecčím ... a končí často s hlubokým vnitřním neuspokojením ....
Největší iluze je myslet si, že "jinde" problémy nebudou ... Budou ... podobné nebo jiné .... možná větší ... a na ty předchozí už jsme si zvykli a víme co od sebe čekat ... každý vztah je kompromis ... hledat zázrak je odsouzeno k neuspěchu ...

Ale celkově je to v této poslední době jakoby (mimo jiné) problém nepřijímání vlastních (mužských/ženských) rolí ... ženy chtějí být muži a někdy naopak ... Ta dnešní doba se všemi svými ideologiemi, feminismem atd tomu tak nějak nahrává ... Když se dívám na spoustu známých, jejich manželství uzavřených už dávno za starých časů (včetně rodičů) ... všude bylo něco, ale ti lidé to brali jako základní hodnotu a ty případné drobné závany vln se řešily operativně a mizely ... a zůstávalo to podstatné ...a žijí spokojeně celý život. Dnes každá drobnost hned ženu nastartuje a najednou má pocit že musí začít "nový život", začne všechno bořit (pod dojmem podobných vzorů, ideologií, filmů atd) a zapomíná na podstatné věci ... jen aby po čase většinou zjistila, že jinde tráva není zelenější a že všude je to v podstatě to samé ... jenom tím mezitím způsobí dost velké problémy a škody v okolí ... zpátky už to občas nejde (i když by chtěla), tak se začne plácat, hledá marně, vezme zavděk lecčím ... a končí často s hlubokým vnitřním neuspokojením ....
Největší iluze je myslet si, že "jinde" problémy nebudou ... Budou ... podobné nebo jiné .... možná větší ... a na ty předchozí už jsme si zvykli a víme co od sebe čekat ... každý vztah je kompromis ... hledat zázrak je odsouzeno k neuspěchu ...
peteness:
no... haha, to vis ze slo z velke casti o telesnou pritazlivost, proc bych s ni sakra jinak chodil? ale druha vec je ze sme se znali tri roky az sme uznali ze uz nejde jenom kamaradovat... nebyl to nahodny vztah, to ne, ani jak pises neci vypocitavost
no... haha, to vis ze slo z velke casti o telesnou pritazlivost, proc bych s ni sakra jinak chodil? ale druha vec je ze sme se znali tri roky az sme uznali ze uz nejde jenom kamaradovat... nebyl to nahodny vztah, to ne, ani jak pises neci vypocitavost
Ivo píše:Ono to asi taky ukazuje jednu věc - že tyhle věci se ted dějí skoro všude ... (proto na to každý reagoval tak živě jako na důvěrně známou a prožitou věc). Zejména tenhle rok je v tomto nějaký podivný. Skoro každý, koho znám, s tímto letos nějak zápasí ... Numerologové by řekli - devítka![]()
jojo. Ivo. Naprostej souhlas

Ivo: totální souhlas s tím že ženy si často myslí, že s někým jiným problémy nebudou, že jinde to bude lepší (protože jsou momentálně nespokojené i lehká krizovka je může absolutně obrátit na jinou víru)... když objevuješ někoho nového problémy hned nevidíš, přecházíš je, všecko je nepoznáné, super, ale po čase zjistíš že tam stejně zádrhely jsou, a když si uvědomíš, že jich je mnohem víc než v předchozím vztahu, tak se cítíš jako naprostý tupec (ať už si ženská, nebo chlap)
ještě jsem neměl tolik vztahů, abych mohl porovnávat (ani tolik vztahů mít nechci) ale i kdybych si pak uvědomil, že třeba X Y Z byla nejlepší a pro mě nejvhodnější, může už být pozdě... to si ženská asi nikdy neuvědomí, pro ní je aktuální teď.. ..asi.. ..těžko řect.. nevim
pro mě jako tvora živočišného a extrémně energického je tělesnost a sexualita 50% vztahu, pokud se ty ztracené procenta nevyváží pochopením, humorem, intelektem, kreativitou (a vice versa - nikdo nechce šukací pannu co neumí udělat ani řízek a v životě nepřečetla jeden odstavec do konce) vztah větsinou padá, nikdo nechce žít half-life
ještě jsem neměl tolik vztahů, abych mohl porovnávat (ani tolik vztahů mít nechci) ale i kdybych si pak uvědomil, že třeba X Y Z byla nejlepší a pro mě nejvhodnější, může už být pozdě... to si ženská asi nikdy neuvědomí, pro ní je aktuální teď.. ..asi.. ..těžko řect.. nevim
pro mě jako tvora živočišného a extrémně energického je tělesnost a sexualita 50% vztahu, pokud se ty ztracené procenta nevyváží pochopením, humorem, intelektem, kreativitou (a vice versa - nikdo nechce šukací pannu co neumí udělat ani řízek a v životě nepřečetla jeden odstavec do konce) vztah větsinou padá, nikdo nechce žít half-life
Naposledy upravil(a) Fractal dne 25 lis 2009 11:31, celkem upraveno 1 x.
tak tak ..EXCOM píše:Ivo : ja nerozpravam do vetralen nepotrebujem rozvadzat nic verejne, veci riesim sam.. kazdy mame svoje "zazitky"
![]()
pv: zazil som to co ty, rovnako to zazila moja terajsia frajerka a par mojich kamaratov. vzdy to vyzera rovnako, ci uz to spravi on alebo ona. mam k tomu len par poznamok:
-dovody, ktore ten, co to ukonci, uvedie, su silne preexponovane. je to preto, lebo ten clovek sa hambi a snazi sa sam pred sebou vnutorne ocistit tym, ze nakyda na toho druheho. zaklad tych vyhrad je vzdy realny ale nie je realny ich rozsah. NEBER SI TO, nie je to tak vazne. mna moja byvala zamindrakovala tak, ze som 8 rokov ziadny vztah nechcel a nedokazal mat. CHYBA!
-skoro vzdy je za tym "niekto". nemusi to byt tak ze tvoja kocka ti s niekym zahybala, ale myslim si ze ju niekto iny zaujal a dava jej najavo ze ju chce. a ona chce proste velku lasku s prebytkom fenyletylaminu, divokym sexom a objavovanim toho druheho.
-druhy mozny pripad je to co tu uz ktosi spominal, cold feet, strach zo zavazku. pokial je ale dievca pekne a nekomplikovane, bohuzial velmi skoro si najde nejaku dalsiu "velku lasku", bude s nim chodit zasa n-rokov a potom zisti ze je tam kde bola s tebou a bude jej luto zahodenych rokov, ale s nim uz zostane, lebo hodiny tikaju a ona bude chciet rodinu. s tym nic nenarobis, to je zivot.
-ak ste si boli povahovo blizki a ona si nikoho nenajde, mozno sa bude chciet vratit. bacha, bude to potom tazke hlavne pre teba a nebude to co pred tym. ja osobne by som sa tejto variante vyhol, ale ja som vyhlaseny cynik a pesimista
myslim ze som ta moc nepotesil ani nepohladil ale vraz tie emocie do muziky, to funguje velmi dobre! A hlavu hore, stalo sa nam to viacerym a zijeme dalej
-dovody, ktore ten, co to ukonci, uvedie, su silne preexponovane. je to preto, lebo ten clovek sa hambi a snazi sa sam pred sebou vnutorne ocistit tym, ze nakyda na toho druheho. zaklad tych vyhrad je vzdy realny ale nie je realny ich rozsah. NEBER SI TO, nie je to tak vazne. mna moja byvala zamindrakovala tak, ze som 8 rokov ziadny vztah nechcel a nedokazal mat. CHYBA!
-skoro vzdy je za tym "niekto". nemusi to byt tak ze tvoja kocka ti s niekym zahybala, ale myslim si ze ju niekto iny zaujal a dava jej najavo ze ju chce. a ona chce proste velku lasku s prebytkom fenyletylaminu, divokym sexom a objavovanim toho druheho.
-druhy mozny pripad je to co tu uz ktosi spominal, cold feet, strach zo zavazku. pokial je ale dievca pekne a nekomplikovane, bohuzial velmi skoro si najde nejaku dalsiu "velku lasku", bude s nim chodit zasa n-rokov a potom zisti ze je tam kde bola s tebou a bude jej luto zahodenych rokov, ale s nim uz zostane, lebo hodiny tikaju a ona bude chciet rodinu. s tym nic nenarobis, to je zivot.
-ak ste si boli povahovo blizki a ona si nikoho nenajde, mozno sa bude chciet vratit. bacha, bude to potom tazke hlavne pre teba a nebude to co pred tym. ja osobne by som sa tejto variante vyhol, ale ja som vyhlaseny cynik a pesimista
myslim ze som ta moc nepotesil ani nepohladil ale vraz tie emocie do muziky, to funguje velmi dobre! A hlavu hore, stalo sa nam to viacerym a zijeme dalej

Tento zažitek jsem zazil 2x vzdy po 4 letech. Poprve me to hodne rozbilo, podruhy uz jsem si rekl, jeste ze v tom nebyly deti, hypoteka apod. Shodou okolnosti jsem to resil letos v unoru, kdy jsem jsem dostal "hodinovou vypoved" bez jedineho naznaku a varovani. Vzdycky jsem to resil tak, ze jsem se oklepal a pak se seznamoval (vyuzival jsem i internet). Ted nedavno jsem potkal asi nejzajimavejsi holku se kterou jsem mel zatim cest a samozrejme me spatne zkusenosti vyzvedly jeji klady, kterych bych si mozna predtim nevsiml nebo jim nedaval takovy duraz. Takze drzim palce a ver, ze jsou zajimave holky, ktere to maji v hlave srovnano. Ted to zni mozna blbe, ale jestli to je tvuj nejvetsi problem v zivote, si velmi stastny clovek.

Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
ja nemyslel nahodny vztah ani vypocitavost, ale to je jednoFractal píše:...nebyl to nahodny vztah, to ne, ani jak pises neci vypocitavost
Jak pravdivékexik píše: -dovody, ktore ten, co to ukonci, uvedie, su silne preexponovane. je to preto, lebo ten clovek sa hambi a snazi sa sam pred sebou vnutorne ocistit tym, ze nakyda na toho druheho. zaklad tych vyhrad je vzdy realny ale nie je realny ich rozsah.