rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat
Re: rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat
Ono, když se člověk trochu uklidní, může popřemýšlet o pár základních otázkách, např.
1) Jsou můj život a mé štěstí opravdu hluboce závislé na tom, jestli v mé blízkosti bude nebo nebude pobývat jedna konkrétní osoba ? Anebo můj život má mnoho jiných nezávislých dimenzí a možností, stejně jako měl než jsem tuto osobu vůbec znal a stejně jako bude mít až inzenzita pocitů spojených s touto osobou vyprchá ? Vzpomenout si na podobné případy v minulosti a uvědomit si svůj současný poměr k těmto minulým osobám ...
2) Je “mít někoho rád” totéž jako někoho “vlastnit” ? Pokud mám někoho opravdu rád, nebudu štastný, když ta osoba bude štastná (byť třeba jinde a s někým jiným ?). Pokud ne, není to spíše potřeba toho druhého “vlastnit” ?
1) Jsou můj život a mé štěstí opravdu hluboce závislé na tom, jestli v mé blízkosti bude nebo nebude pobývat jedna konkrétní osoba ? Anebo můj život má mnoho jiných nezávislých dimenzí a možností, stejně jako měl než jsem tuto osobu vůbec znal a stejně jako bude mít až inzenzita pocitů spojených s touto osobou vyprchá ? Vzpomenout si na podobné případy v minulosti a uvědomit si svůj současný poměr k těmto minulým osobám ...
2) Je “mít někoho rád” totéž jako někoho “vlastnit” ? Pokud mám někoho opravdu rád, nebudu štastný, když ta osoba bude štastná (byť třeba jinde a s někým jiným ?). Pokud ne, není to spíše potřeba toho druhého “vlastnit” ?
Celkom zaujimava a pravdiva mi pripada filozofia buddhizmu ktora naozajstne stastie cloveka popisuje ako stav vnutorneho mieru. Skutocne stastie ide zvnutra cloveka, nie je zavisle na vonkajsich podmienkach a okolnostiach...ak je stastie zavisle na vonkajsich podmienkach, tak to nie je naozajstne stastie ale iba prchke potesenie, ktore sa moze kedykolvek vdaka vonkajsim okolnostiam rozplynut.
- Pavel Vantuch
No víte, mně se po přečtení Vašich názorů včera docela odlehčilo, když jsem si to dal dokupy s názory blízkých, tak vím, že jsem na dobré cestě. A už to ani tolik nebolí. Vlastně ani nevím, jestli bych tu ženskou chtěl zpět. Začínám pochybovat. Ona se prostě shlídla ve svým úžasným bytě, kterej jsme měli dál postupně budovat spolu, díky svýmu otci na to má. S věcmi, co tam po mně zůstaly, se patrně rozloučím, životně je nepotřebuju a život jde dál. Dávno jsem v nájmu, pomalu zařizuju, vím, že nepotřebuju přepich a ukazovat kamarádům, jak se mám. O tom ten život není a jsem přesvědčen, že tohle byl kámen úrazu. Ona chce všechno hned, chce provozovat hromadu aktivit a tím, že jsem se na danou situaci snažil dívat reálně a tvrdil, že se to nedá všechno zvládnout, jsem jí evidentně brzdil a překážel v úžasným životě. Knihy si kupovat nebudu, k psychologovi taky nepůjdu, je tam sice v těch citech velká díra, ale myslím, že jsem si to za tu dobu v hlavě srovnal dost dobře a jsem si jist, že mám pravdu. A tak trapný a hloupý chování, co teď předvádí, není hodno člověka s titulem v daném oboru. Prostě jí evidentně ruplo v bedně. Za to mi to trápení nestojí. Navíc se mi naskytla jiná další šance, tak se budu snažit, abych nic neuspěchal a nerozvážným krokem ovlivněným touto situací neudělal nějakou chybu, která by mě mohla později mrzet. Díky moc všem 

Ano, ale není tak lehké toho dosáhnout ...bassline píše:Celkom zaujimava a pravdiva mi pripada filozofia buddhizmu ktora naozajstne stastie cloveka popisuje ako stav vnutorneho mieru. Skutocne stastie ide zvnutra cloveka, nie je zavisle na vonkajsich podmienkach a okolnostiach...ak je stastie zavisle na vonkajsich podmienkach, tak to nie je naozajstne stastie ale iba prchke potesenie, ktore sa moze kedykolvek vdaka vonkajsim okolnostiam rozplynut.

No kromě případných konkrétních myšlenek člověku docela pomůže i vědomí, že není jediný komu se to stalo ... Když už tu bassline zmínil budhismus, je takový jeden pěkný budhistický příběh: Jedné ženě zemřelo malé dítě. Byla uplně zoufalá. Nakonec šla za Budhou a prosila ho at to dítě oživí. A on na to, že ano, jenom k tomu potřebuje popel z ohniště domu, kde zatím nikdo nezemřel ... Tak žena začala obíhat spoustu domů, ale všude jí řekli, ano, tady už spousta lidí zemřela, někde dítě, jinde otec atd adt... A po nějakém čase pochopila, že takový dům a popel z něj nenajde a že smrt je běžná a všudypřítomná věc, nic tak vyjímečného a nespravedlivého, že by se to přihodilo jen jí ...Pavel Vantuch píše:No víte, mně se po přečtení Vašich názorů včera docela odlehčilo, když jsem si to dal dokupy s názory blízkých, tak vím, že jsem na dobré cestě.
Tak to už jsi na velmi dobré cestěPavel Vantuch píše:Vlastně ani nevím, jestli bych tu ženskou chtěl zpět. Začínám pochybovat.

- Pavel Vantuch
Ivo: my teď s kapelou dělali rozhovor a nejraději bych to sem dal, ale nechci to dříve, než to výjde v tištěné podobě. Podobná slova jsem tam použil. Nevím, kde jsem to vzal, ale asi někde v sobě
Včera jsem měl s mámou docela dlouhý telefonát a zase jsme na ten rozchod narazili a věř, že to bolí celou rodinu, nejen mě. Ale řekla mi, že je na mě hrdá, kvůli mým názorům. A to mě těší. Dělat rodičům radost taky není od věci

Včera jsem měl s mámou docela dlouhý telefonát a zase jsme na ten rozchod narazili a věř, že to bolí celou rodinu, nejen mě. Ale řekla mi, že je na mě hrdá, kvůli mým názorům. A to mě těší. Dělat rodičům radost taky není od věci

Například Josef Hausman - "Základy mužského šovinismu".bassline píše:Ahoj Pavel,
Zajdi si do knihkupectva a kup si nejaku knihu venovanu tymto problemom...to moze hodne pomoct...knih na tieto temy je spusta.

Malý uryvek z předmluvy:
Předmluva ke druhému vydání
Fakt, že první vydání bylo rozebráno během dvou měsíců, je smutným dokumentem toho, že diskutovaná problematika tíží mnoho lidí, samozřejmě hlavně mužů. Ženskou část čtenářstva kniha rozděluje ostrým řezem na dvě části. Na tu rozumnější, která se se mnou zásadně nepře, a na ty ostatní, které mě nenávidí a o kterých kniha de facto pojednává. Přiznávám, že jsem zaskočen početností té první části, o které jsem se domníval, že bude tvořena pouze řídkými výjimkami. S reprezentantkami té druhé části pak v různých obměnách vedu v podstatě tento rozhovor:
Já: “Proč jsi naštvaná?”
Ona: “Četla jsem kus těch tvejch žvástů”
Já: “Co konkrétně myslíš, že není pravda?”
Ona: “Třeba to, jak tam píšeš, že na nás kromě přirození nic není.”
Já: “Ale my mužský všechno ostatní nalezneme u kamarádů a lepší. Lépe si s nimi pochlastáme, srdečněji se zasmějeme, kvalitněji si zahrajeme šachy, tenis, na čundru sneseme větší nepohodu, na skalách vylezeme obtížnější cesty, lépe si zahrajeme fotbal, ve větší pohodě si zazpíváme i zařveme, větší kus práce s nimi zastaneme atd. Co mně, kromě svého těla, můžeš prosím tě nabídnout, co bych u kamarádů neměl? Jakou oblast života kromě sexu mně můžeš pokrýt lépe než kamarádi? No řekni sama, můžeš na to něco logického namítnout?”
Ona: “Jo, že seš úplnej magor.”
Srpen 1996 Josef Hausmann
A pár citátů uvozujících jednotlivé kapitoly:
Kvůli litru mléka si nepořizuj krávu!
Německé přísloví
Správná ženská má mít tři D: na veřejnosti dáma, v domácnosti dříč a v posteli děvka
Pošumavská moudrost
Nejdražší sex je ten zadarmo
lidová moudrost
Kdykoliv jdeš za ženou, nezapomeň si vzít s sebou důtky
Friedrich Nietsche
Ideální žena se vteřinu po ejakulaci promění v partu kamarádů a basu lahváčů
Vodácké úsloví
Mám rád drobné ženy. Co je malé, je prý pěkné, a kdyby to pěkné nebylo, aspoň toho nebude moc.
Miroslav Horníček
Manželství stojí za pendrek, i když se povede
Jiří Poloprutský
Jak je možné, že muži nepoznají, že na ženách kromě vaginy, dvojice ňader a několika děrných štítků s hloupými, stereotypními frázemi, není nic, ale vůbec nic?
Esther Vilarová
Řekne-li vám někdo, že má věrnou ženu, politujte ho. Není hezká.
Chlubí-li se někdo, že má hezkou ženu, politujte ho. Není mu věrná.
Tvrdí-li někdo, že má hezkou a věrnou ženu, politujte ho. Je to blázen.
A.P. Čechov
V nouzi dá ti radu každý přítel, málokterý poskytne ti ale mouky pytel.
K.H. Borovský
A ocituju ještě kapitolu 13 :

Kapitola třináctá
JAK MOHOU MUŽI PSÁT TAKOVÉ TEXTY?
Čert mě může vzít, když slyším uvzdychané písně typu “Ach, lásko, proč jsi mě opustila?”, “Vrať se, nemohu bez tebe žít”, “Kéž bych mohl vrátit čas a začít znovu”, atd. Tyto a stovky písní jim podobných zatemňují jeden důležitý aspekt. Jak autoři těchto textů, tak vyznavači jejich písní nechápou, že tímto způsobem zbytečně v ženské populaci vzbuzují pocit nepostradatelnosti. Jde především o to, že ženy, která mě opustila a nestojí o mě, není žádná škoda. Opustí-li mne (osudovou ranou - smrtí, násilným přesídlením atd.) drahá bytost, ztratil jsem někoho, koho jsem měl rád a kdo měl rád mě. To je tragédie. Nemohu však truchlit po někom, kdo na mě kašle a válí se už v tomto okamžiku někde s někým jiným. Taková žena pro mě nemůže představovat ztrátu. Texty těchto písní ubezpečují ženy v tom, že jsou to ony, kdo rozchodem neutrpí, za nimi že chlapi budou koukat uslzenýma očima, dolézat a přistupovat na potupné podmínky jejich návratu. Zároveň tyto texty neradí opuštěným mužům nic jiného, než aby bědovali nad svou zoufalou situací.
Rád bych věděl, dožiju-li se textu typu “Bylo to s tebou pěkné, ale když jsi odešla, nepochybuji o tom, že bych si za tebe ze zbývajících milionů žen nevybral náhradu”.
Ivo: po tom tvym prispevku se uz po nekolikaty u nas strhla hadka ohledne tohohle chlapika, ja tvrdim, ze se tvari, ze to mysli naprosto vazne a doslova, hraje tu roli, ve skutecnosti je to ale mirna nadsazka, a pritelkyne zas, ze se snazi pusobit, jako ze jde o nadsazku, ale ve skutecnosti to mysli smrtelne vazne 

Na všem co se tam říká myslím něco jeCyril píše:Ivo: po tom tvym prispevku se uz po nekolikaty u nas strhla hadka ohledne tohohle chlapika, ja tvrdim, ze se tvari, ze to mysli naprosto vazne a doslova, hraje tu roli, ve skutecnosti je to ale mirna nadsazka, a pritelkyne zas, ze se snazi pusobit, jako ze jde o nadsazku, ale ve skutecnosti to mysli smrtelne vazne

Jedna věc ale uplně zásadní - tohle se nesmí dát číst ženským !!

Ahoj Pavle. To je fajn, že už je líp. Co píšeš o ní mi připadá, že má velkou potřebu se nějak projektovat před svými známými a tak. Mít krásný byt, vyšperkovat si ho, to je sice hezký. Pouštět se do nových aktivit... Člověka to může sice nakopnout, ale tohle nejsou trvalé hodnoty. Přijde mi to, že hledá navenek něco, co jí uvnitř chybí. Většinou jsou tyhle věci způsobené neláskou sama k sobě (a to se nebavím o nějakém egoismu). Ale, když už jsem to nakousl, nebylo od ní přiliš láskyplné, že to takhle utla, bez toho aniž by ti přesně řekla, co se děje a že ze všech svých problémů udělala z tebe viníka. Víme všichni, že ve vztahu to není jednoduché, že všichni chybujeme, ale od toho jsme dva, aby nám ten druhý zrcadlil naše nedostatky a pomáhal nám je překonávat. O tom vztahy jsou. V dřívějších dobách lidé byli rádi, že vůbec přežili, pak, že vůbec měli co jíst, později kde hlavu složit, později aby vůbec mohli pracovat.... dnes žijeme v době, kdy řešení vztahů je pro nás klíčovým tématem. Pokud od něho někdo uteče, nic tím nevyřeší. Knížky si nekupuj, je jich mraky, a zbytečně by ses v tom babral. Toto téma bych nemazal ani zatím neuzavíral. Je fakt zajímavé, kolika z nás se dotkl podobný osud.Pavel Vantuch píše:No víte, mně se po přečtení Vašich názorů včera docela odlehčilo, když jsem si to dal dokupy s názory blízkých, tak vím, že jsem na dobré cestě. A už to ani tolik nebolí. Vlastně ani nevím, jestli bych tu ženskou chtěl zpět. Začínám pochybovat. Ona se prostě shlídla ve svým úžasným bytě, kterej jsme měli dál postupně budovat spolu, díky svýmu otci na to má. S věcmi, co tam po mně zůstaly, se patrně rozloučím, životně je nepotřebuju a život jde dál. Dávno jsem v nájmu, pomalu zařizuju, vím, že nepotřebuju přepich a ukazovat kamarádům, jak se mám. O tom ten život není a jsem přesvědčen, že tohle byl kámen úrazu. Ona chce všechno hned, chce provozovat hromadu aktivit a tím, že jsem se na danou situaci snažil dívat reálně a tvrdil, že se to nedá všechno zvládnout, jsem jí evidentně brzdil a překážel v úžasným životě. Knihy si kupovat nebudu, k psychologovi taky nepůjdu, je tam sice v těch citech velká díra, ale myslím, že jsem si to za tu dobu v hlavě srovnal dost dobře a jsem si jist, že mám pravdu. A tak trapný a hloupý chování, co teď předvádí, není hodno člověka s titulem v daném oboru. Prostě jí evidentně ruplo v bedně. Za to mi to trápení nestojí. Navíc se mi naskytla jiná další šance, tak se budu snažit, abych nic neuspěchal a nerozvážným krokem ovlivněným touto situací neudělal nějakou chybu, která by mě mohla později mrzet. Díky moc všem
A když už jsme u těch příběhů... Mám kamaráda muzikanta, který měl manželku, začali spolu stavět barák, všechno se zdálo v pohodě, žádné zásadní problémy a pak jednoho dne za ním přišla, že se s ním chce rozvést, že už s ním nemůže ani vystát. Oba jsou něco málo přes třicet. Byl to pro něho docela šok. Snažil se to nějak zvrátit, nevěděl, co jí na něm vadí, protože mu to nikdy otevřeně neřekla. Šli do poradny, s tím, že si myslel, že to dají nějak dohromady. Psychoterapeutka ho po prvním sezení pozvala stranou a říká mu, promiňte, nejsem schopná vám jakkoli pomoct, ta je rozhodnutá a z její strany je to uzavřená věc. A tak se manželka odstěhovala. Po měsíci se dozvěděl, že je těhotná (s ním). No, její rekace byla taková, že už ho vůbec nepotřebuje, že si dítě vychová sama, že je ráda že ho bude mít a že o to víc, je raději, že od něho odešla. Před půl rokem se mu narodil syn. Bohužel nebyl u toho a ona mu řekla, že ho bude moct občas vídávat až bude větší... Umím si představit, jak ho to musí bolet a nikomu bych nepřál projít si něčím podobným....
Je fakt, že poslední dobou to vidím kolem sebe, tu silnou vůli žen, rozhodnout se odejít a následně velká vůle žít si život podle sebe. Ale taky po čase přichází stagnace a další vztah, do kterého už není tolik síly, tolik chuti, tolik odevzdanosti... zůstávají nevyřešená témata, pochybnosti, bolesti z minula, poctiy ublížení, nechuť jít tak hluboko, když to před tím nevyšlo... a z těchto důvodů mají nový vztah víc na povrchu, málo si berou a o to míň i dávají... a to vše se nakonec projeví na jejich osobnosti...
Ještě tady padlo téma jak se ženy mezi sebou radí, jestli odejít a nebo ne a že většinou radí ženy, které jsou pak samy. To už jsem taky párkrát viděl...
Ale to je samozřejmě hovadina ... Ta žena není ten kdo bude rozhodovat o tom, kdy a jestli vůbec se otec bude setkávat se svým dítětem. To, že ženy si (ve svém zatemnění) myslí, že mají na dítě větší nárok než otec, že dokonce budou o všem rozhodovat, je hodně zvrácené ... Oba rodiče mají vůči svému dítěti naprosto stejná práva, povinnosti i odpovědnost. Doporučuju tvému kamarádovi, aby nelenil, našel si dobrého zástupce (advokáta) a své ex-manželce trošku připomněl realitu. Užitečné kontakty např. zde http://www.tatka.cz/kontakt (doporučuju pana Nebeského) Z tohoto se ženy musí velmi rychle vyléčit. Pokud se vše dobře podá, žena si nebude stačit držet klobouk jak se bude divit ...Ondrash píše:Před půl rokem se mu narodil syn. Bohužel nebyl u toho a ona mu řekla, že ho bude moct občas vídávat až bude větší... Umím si představit, jak ho to musí bolet a nikomu bych nepřál projít si něčím podobným....
něco pro odlehčení...
21 mužských pravidel, která by měly ženy znát
1. Jestli si myslíš, že jsi tlustá, asi budeš - neptej se nás.2. Nauč se ovládat záchodové prkénko - jestliže je nahoře, dej ho dolů.3. Nestříhej si vlasy, nikdy.4. Jsou chvíle, kdy na tebe nemyslíme. Nauč se s tím žít.5. Neděle = sport.6. Cokoliv máš na sobě je hezké, opravdu.7. Máš příliš mnoho bot.8. Pláč je vydírání.9. Žádej to, co chceš - mluvení okolo nepomáhá.10. Označ výročí na kalendáři.11. Močení ve stoje je těžší než Váš způsob, máme právo občas minout.12. Ano a ne jsou naprosto postačující odpovědi.13. Bolest hlavy trvající 17 měsíců je problém - navštiv doktora.14. Nepředstírej - radši budeme zklamáni než podvedeni.15. Cokoliv řečeného před 6 měsíci je nepřípustný argument.16. Jestliže cokoliv řečeného může mít dva významy a jeden z nich vás může rozesmutnit či naštvat, pak to bylo myšleno tím druhým způsobem.17. Když se nebudeme dívat na jiné ženy, jak můžeme ocenit Vaši krásu?18. Řekněte nám buď že chcete, abychom něco udělali, nebo řekněte, jak chcete, aby to bylo uděláno - ne obojí najednou.19. Kryštof Kolumbus nepotřeboval směrovky, ani my je nepotřebujeme.20. Máš dost oblečení.21. Nic neřekne miluji tě lépe než sex.

21 mužských pravidel, která by měly ženy znát
1. Jestli si myslíš, že jsi tlustá, asi budeš - neptej se nás.2. Nauč se ovládat záchodové prkénko - jestliže je nahoře, dej ho dolů.3. Nestříhej si vlasy, nikdy.4. Jsou chvíle, kdy na tebe nemyslíme. Nauč se s tím žít.5. Neděle = sport.6. Cokoliv máš na sobě je hezké, opravdu.7. Máš příliš mnoho bot.8. Pláč je vydírání.9. Žádej to, co chceš - mluvení okolo nepomáhá.10. Označ výročí na kalendáři.11. Močení ve stoje je těžší než Váš způsob, máme právo občas minout.12. Ano a ne jsou naprosto postačující odpovědi.13. Bolest hlavy trvající 17 měsíců je problém - navštiv doktora.14. Nepředstírej - radši budeme zklamáni než podvedeni.15. Cokoliv řečeného před 6 měsíci je nepřípustný argument.16. Jestliže cokoliv řečeného může mít dva významy a jeden z nich vás může rozesmutnit či naštvat, pak to bylo myšleno tím druhým způsobem.17. Když se nebudeme dívat na jiné ženy, jak můžeme ocenit Vaši krásu?18. Řekněte nám buď že chcete, abychom něco udělali, nebo řekněte, jak chcete, aby to bylo uděláno - ne obojí najednou.19. Kryštof Kolumbus nepotřeboval směrovky, ani my je nepotřebujeme.20. Máš dost oblečení.21. Nic neřekne miluji tě lépe než sex.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Neviem, či už to tu bolo spomínané, ale táto problematika je v západnom svete vyriešená, aj keď ja sám som príkladom toho, že až tak ľahko to nejde. Tak v prvom rade najlepšie sú rady od Jay Cataldo-a
http://www.notjustthekitchen.com/family ... ing-signs/
a David-a DeAngelo-a
http://www.seductiontuition.com/david-deangelo/
Skvelé články, kopa toho najzaujímavejšieho čítania pre mužov. Zároveň títo dvaja pre tých, ktorý sa chcú týmto svetom zaoberať ďalej, sú skvelou vstupnou bránou (ďalej Neil Strauss, Vin DiCarlo atď). Verte mi, prehrabal som sa kopou sračiek vo vzťahoch a v radách na internete, kým som natrafil na týchto ľudí, ktorí majú rýdzu pravdu.
http://www.notjustthekitchen.com/family ... ing-signs/
a David-a DeAngelo-a
http://www.seductiontuition.com/david-deangelo/
Skvelé články, kopa toho najzaujímavejšieho čítania pre mužov. Zároveň títo dvaja pre tých, ktorý sa chcú týmto svetom zaoberať ďalej, sú skvelou vstupnou bránou (ďalej Neil Strauss, Vin DiCarlo atď). Verte mi, prehrabal som sa kopou sračiek vo vzťahoch a v radách na internete, kým som natrafil na týchto ľudí, ktorí majú rýdzu pravdu.
Yradak: diky za tipy na cetbu. Nicmene- nechci se te nejak dotknout- ale precijenom si myslim, ze tahle "problematika" nemuze bejt nikdy "vyresena". Urcite se da nejak nasmerovat, ale kdyz nekdo tvrdi, ze ma v techhle vecech naprosto jasno, ze zna naky universalne platny zakony a dokonale funkcni poucky, je mi to trochu podezrely... kdyby to bylo tak jednoduchy... 

Cyril - jasne, ono sa netreba dať odradiť tými občasnými bombastickými názvami článkov. Neboj sa, nikto z týchto neponúka universal cure, maximálne tak v titulke článku, nie sú to hlupáci. Podľa mňa sú tieto veci to najzaujímavejšie, čo môže každý muž čítať a urobiť pre seba. DeAngelo-a, Strauss-a a DiCarlo-a by mali vtĺcť mužom do hlavy na základnej škole. Tiež som bol nosič tašiek, zatiaľ čo pehatý grázel, čo do nej hádzal blato, od nej dostal prvý bozk