rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Pavel Vantuch

rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Mně toho psychologa víceméně nahradili 3 lidé a troufám si tvrdit, že jsme to prodiskutovali docela do hloubky a na spoustu věcí jsem přišel na sobě i na ní. Máma mi dokonce řekla, že rozumnějšího chlapa snad nepoznala :oops:
Mně dokonce chybí i kontakt s jejíma rodičema, protože si troufám tvrdit, že jsme si docela rozuměli. Den před oním nešťastným dnem dokonce její máma seděla u našich na zahradě a jak je strašně ráda, že ta holka poznala mě a jak jsem hodnej atd. No a pak toto. Už fakt nerozumím ničemu. Druhý týden po jsem se sebral a šel ty její rodiče navštívit a promluvit si, ale ne s tím aby něco řešili a domlouvali jí, prostě jsem si šel promluvit o tom, co se stalo atd. Doma byl teda jen její táta, ale ten rozhovor, myslím, stál za to. Nejdříve jsme teda oba byli nervózní, ale nakonec mi řekl, že je rád, že jsem přišel.
Z těch 7 let, jsme spolu asi 3 roky bydleli v nájmu a myslím, že to docela šlo. Samozřejmě občasné neshody tam byly, ale ve kterém vztahu nejsou, že? Během těch 5 měsíců, co byla v americe, mě kámoš ukecal, abych s něma začal hrát, takže jsem nakoupil nějaké vybavení a začal cvičit. A měl jsem teda co dělat, protože jsem musel nacvičit zhruba 30 songů, které jsem nikdy nehrál. Časově to nebyl až tak problém. V prosinci se vrátila, Vánoce v pohodě a v lednu se začala učit na zkoušky, takže jsem se jí teda snažil doma udělat prostor, aby měla klid a jezdil jsem dělat muziku na firmu nebo na zkušebnu. Pak tedy udělala zkoušky, proběhla promoce, tu jsem natočil na video, ještě to mám na disku a když vidím, jak mě v tom davu hledá, tak je mi hrozně. Smazat to nemůžu, protože nevím, jestli to ona má a nechci být svině, že by o to přišla. K tomu se ještě vrátím. Takže stále jsme byli v nájmu a po té promoci jsme začali řešit byt a dopadlo to tak, že její táta zaplatil byt i s rekonstrukcí. Společně jsme vše vybírali, od vybavení až po doplňky a s tím, že je tam pokoj pro děti, kde si dočasně zřídím pracovnu. Přestěhovali jsme se, pro mě to byla úplná paráda, věděl jsem, že spolu jdeme tím životem dál, jenže ... Za 14 dní nastal onen den a že se mám do druhého dne sbalit. Tak jsem pobalil základní věci a odjel k našim. Dodnes tam mám věci a nedokážeme se domluvit co s tím. Ona mi prostě na tohle téma neodpovídá :roll:
Když jsem jí napsal mailem svoje myšlenky, co bylo za problém, na co jsem přišel na sobě nebo na ní, tak to byl hned oheň na střeše. Opravdu jsem se snažil zamýšlet nad tím, co a proč se to vlastně stalo, proč jsme se hádali atd. Jenže mně příjde, že ty moje myšlenky pobrala úplně naopak, než to mělo být.
Jako bolí to hodně, snažím se s tím smířit, ale asi to nepůjde tak rychle. Nejsem věřící, ale asi jako každý člověk cítím nad sebou jakousi "vyšší moc" a popravdě mám momenty, kdy prosím toho někoho nahoře, aby ta holka dostala rozum.
Na druhou stranu jsem nedávno potkal někoho, kdo mě začal zajímat a hodně zajímat, ale prostě cítím, že nemůžu, nejde to a je na cokoli dalšího brzo. Prostě pokud si to neprohrabu sám v sobě, tak bych někomu dalšímu asi jen ubližoval. Nevím no. Fakt hrozná situace :|
Tak se snažím dál věnovat muzice, teď to vypadá, že to k něčemu je a pomaličku snad někam poskočím :wink:

Pavel Vantuch

Re: Co mi hudba dala a co vzala...

Ještě dodám, že při tom stěhování tam a zpět jsem jaksi zjistil, že mám docela slušnou fyzičku, tak jsem se rozhodl, že to budu udržovat. Takže jsem začal cvičit a posilovat a zjistil jsem, že mi to pomáhá psychicky. Dnes jsem na tom tak, že si za den dám několik sérií kliků a ve finále zjistím, že jsem jich za ten den udělal 200 :lol:

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Tak vela zdaru prajem! ;-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pavel : a je v tom iny chlap ? ze ta vyhodila ..

Pavel Vantuch

Pytkin: Ne

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pv : hmm .. to je zvlastny pribeh potom ..

c9000

Příspěvek od c9000 »

Někdy ženský dojde že jí život tak trochu utíká před očima, a že by měla víc "žít" a že potřebuje radikální změnu a potom tropí takovýhle věci. S nevratnými naásledky, ale to vůbec nemusí být tenhle případ.

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

Na dlouhodobým vztahu je zavazující a návykovej právě ten oboustrannej pohled a vyhodnocování vstupů :). Takže po rozchodu ti logicky chybí druhá půlka - fyzicky i duchovně. To bude ještě dobu bolet a hlavně nic nebude jako dřív. Jaj. Záleží na typu lidí co tohle prožijou, jak moc velká pecka to je a jak se s tím vypořádaj. Mně tohle ještě nepotkalo, ale na známejch vidím, že ta vzniklá ďoura se zalepuje třeba roky, podle vložený pozornosti. Pro muzikanta to může bejt i dost inspirativní. Přeju hodně skladeb a co nejmíň smyček.

Pavel Vantuch

Nejhorší na tom asi je to, že máme hodně společných zájmů, jsme oba muzikanti a hlavně máme společné kamarády. A všichni jen kroutí hlavou, že to nemůže být pravda :roll:

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Suhlasim s Cyrilom a len dodam, ze ziadny kamarat a debatky pri pive ti nedaju to co dobra psychoterapia.
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No jo ... je to jako když se člověk řízne .... může mít kolem tisíc teoretických chlácholení a pouček, ale ta rána potřebuje svůj čas na hojení ... nedá se to nijak urychlit ... i ten zármutek chce pěkně naplno prožít .... nebránit se mu .... jedna věc je jistá, že právě z takových těžkých životních situací přicházejí a rodí se ty skutečné hodnoty, jsou to okamžiky, kdy člověk začne skutečně uvnitř růst ... to se většinou neděje v "zajištěných" a idylických konstelacích ... když už má "matka příroda" pocit, že jsme začali v něčem stagnovat, dá nám impuls, abychom se probudili a zase vykročili, i když to může trochu bolet ... a jen máloco je takový impulsem k nové tvůrčí inspiraci, na cestu k sobě ... k nabytí určité větší moudrosti, vhledu a stability ... i když to tak nejdřív nevypadá ... všechno se děje jen pro dobro ... a za nějaký čas když se ohlédneme zpátky skoro určitě poděkujeme, že to nastalo, že to bylo vubec to nejlepší co mohlo nastat, protože díky tomu mohlo nastat něco nového, v nové dimenzi ... objevil se možná někdo jiný, kdo je nám ještě blíž a čeká na nás ... nebo jsme objevili sebe sama ... všechno se děje je pro dobro ... a taky proto, abychom se něco nového naučili a pochopili ... Pavle, neříkám ti to jako nějaký teoretický mentor (na to bych se mohl vykašlat), ale jako někdo, kdo naplno prožívá pár měsíců úplně totéž ... u tebe je to jednodušší v tom, že tam není zatím dítě ... to oceňuj a buď rád že to zatím nepředběhlo ... pak bys teprve viděl, že může být i hůř ... ono z toho absolutního hlediska všechno má dříve nebo později svůj konec a pomine a je nakonec jedno jestli to trvalo rok nebo sto let ... důležité je těšit se z toho dobrého co bylo, poděkovat si za to ... a jít dál svou vlastní cestou, která nikdy nekončí a je stále nová a je jediná, která nám patří .... nic jiného nám stejně nezbývá ... a věřit že nad námi bdí něco, co ví co je pro nás skutečně dobré ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

PiKey píše:Suhlasim s Cyrilom a len dodam, ze ziadny kamarat a debatky pri pive ti nedaju to co dobra psychoterapia.
No nevím ... já psychologům už nějak moc nevěřím ... pokud to nejsou skutečně moudří, vnímaví a citliví lidé, schopní se hluboce vcítit do toho druhého - pokud ano, pak už nemusí být psychologové ... ti mají profesně naučená schemata a poučky, která uplatnují na dané případy ... je to takové rutinní, neosobní ... a často se ve vlastním životě chovají dost jinak než sami radí jiným ... čili ta jejich znalost je často jen teorie ... trochu vím o čem mluvím, moje manželka je "psycholožka" :wink:

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Ok, ale tak to je individualne, to je ako s dobrym lekarom a tzv. obvodakom co ta ma na haku... ale aj tu mas moznost si vybrat
Chcel som skor povedat, ze ani dusa (povedzme podobne ako telo) nie je neznicitelna a treba ju liecit :?
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

vras

Příspěvek od vras »

Suhlasim s Cyrilom a len dodam, ze ziadny kamarat a debatky pri pive ti nedaju to co dobra psychoterapia.
Pikey: No to jsou teda bohovska moudra toto. Tak nevim, jestli mas takovy neprejicny kamarady nebo pijete jenom nejaky nedobry pivo a chodite to rozebirat za roh k terapeutovi...To, ze te dobri pratele dokazi podrzet, je prece strasne dulezite!

Cyril

Příspěvek od Cyril »

vras: samozrejme, ze je to dulezity, ale je to neco dost jinyho. To uz muzete rovnou vybalit moudra, ze k psychologovi/psychiatrovi na terapii chodej jen blazni, ze je to vostuda atd. Pripadne pouzit jakysi pseudoduchovni argumenty proti... (to nemyslim na nikoho konkretne!) Proste to muze pomoct a hodne. Neni to samospasitelny, a neznamena to, ze tam prijdes a dostanes "radu", podle ktery se zaridis a vsechno bude ok. Nejsme v americkym serialu. Stoji to usili, ale jsem presvedcenej, ze je to dobra cesta (a vubec nevylucuje rozhovory s kamaradama). A ses "podchycenej", takze rekl bych v relativne vetsim "bezpeci", nez kdyz provozujes jen kazdej vecer chlastacku a topis se ve srackach...

Odpovědět