Covece promin, ale kdyz o tom vubec nic nevis, tak nerad... myslis to dobre, ale timhle opravdu nadelas vic skody, nez uzitku...delay píše:Psycholog je opravdu ta poslední varianta a mě osobně se vybaví člověk v bílém plášti nabízející růžový prášek na uklidnění což je samozřejmě nesmysl...Ale jsou samozřejmě i dobří s alternativním přístupem.
rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat
Re: rozchod s partnerem - jak se s tím vyrovnat
Cyril píše:Covece promin, ale kdyz o tom vubec nic nevis, tak nerad... myslis to dobre, ale timhle opravdu nadelas vic skody, nez uzitku...delay píše:Psycholog je opravdu ta poslední varianta a mě osobně se vybaví člověk v bílém plášti nabízející růžový prášek na uklidnění což je samozřejmě nesmysl...Ale jsou samozřejmě i dobří s alternativním přístupem.
Je rozdiel medzi psychologom a psychiatrom

Jak kdy, nektery psychiatri jsou vyborny psychologove a necpou te zbytecne lekama, delaj treba jen terapii.tomy45 píše:Cyril píše:Covece promin, ale kdyz o tom vubec nic nevis, tak nerad... myslis to dobre, ale timhle opravdu nadelas vic skody, nez uzitku...delay píše:Psycholog je opravdu ta poslední varianta a mě osobně se vybaví člověk v bílém plášti nabízející růžový prášek na uklidnění což je samozřejmě nesmysl...Ale jsou samozřejmě i dobří s alternativním přístupem.
Je rozdiel medzi psychologom a psychiatrom
Krome toho, leciva urcite nejsou na skodu pokud je na tom clovek hodne spatne.
Je treba ale rict, ze tech dobrejch moc neni. Psychiatra radeji jen na doporuceni nekoho s dobryma zkusenostma.
Ja si neviem predstavit , ze by som nemohol byt so svojim synom ..
- ReaktoplazmAR
podla mna prášky sú na chorú myslel, a cítit sa zle po rozchode s partnerom neni choré.. rozhodne som zástancom toho že pomôcť by mali predovšetkým blízky (rodina, priatelia), ale hlavne by si mal človek pomôcť sám, nájst v sebe silu a nadhlad, osobne by som psychologovi asi nikdy nešiel..
no kdyz sou lidi spolu dlouho, jejich rozdeleni je pretezke
podle mych zkusenosti pomaha vykecat se, mit svou vrbu, at uz pratele, nebo profesionaly
misto namozeklezoucich prasku je dobre se obcas opit jak dobytek, ale clovek to musi mit pod kontrolou
party party party, od ceho si myslite ze sou? kdyz budete mit blbou naladu, vzdycky muzete odejit, ze
taky je dobre si najit novou znamost, ale ne hned, spise nekoho s kym by to eventualne slo, posleze, nekoho NOVEHO, neobjeveneho
druha vec je, ze to chce cas, cas, cas, tri mesice by podle me mely stacit, zalezi... cas je fakt nejlepsi lek; je dobre vedet ze se vsecko spravi, ale az po nejakem case, nezustanes v techhle srackach navzdy, to je dobre ne?
Pavel Vantuch: Sorry, nejak sem nepochytil proc odesla... nebo jenom tak? O kolik let je mladší?
podle mych zkusenosti pomaha vykecat se, mit svou vrbu, at uz pratele, nebo profesionaly
misto namozeklezoucich prasku je dobre se obcas opit jak dobytek, ale clovek to musi mit pod kontrolou
party party party, od ceho si myslite ze sou? kdyz budete mit blbou naladu, vzdycky muzete odejit, ze
taky je dobre si najit novou znamost, ale ne hned, spise nekoho s kym by to eventualne slo, posleze, nekoho NOVEHO, neobjeveneho
druha vec je, ze to chce cas, cas, cas, tri mesice by podle me mely stacit, zalezi... cas je fakt nejlepsi lek; je dobre vedet ze se vsecko spravi, ale az po nejakem case, nezustanes v techhle srackach navzdy, to je dobre ne?
Pavel Vantuch: Sorry, nejak sem nepochytil proc odesla... nebo jenom tak? O kolik let je mladší?
- Pavel Vantuch
Zkusím popsat zítra. Když na to najdu sílu. Fakt hodně věcí jsem si musel připustit, vše co jsem přehlížel na sobě i na ní. Tak to snad zvládnu 

Osobne som chcel povedat... ze hranica medzi zdravym a nie zdravym usudkom a myslou... je jemna a velmi krehka. Ist k psychologovi ci psychiatrovi je zial u nas stale synnonymom rozpakov ci dehonestujcich pohladov, nazorov... Iba ked clovek pozna na vlastnej kozi jedno aj druhe potom moze rozpravat a tak ma napada, ze je to to iste ako porovnavat high-endovy analog a jeho sw simulaciu, kto nepozna jedno aj druhe, nemal byt o tom vynasat zasadne sudy
... ano rodina a priatelia pomoct urcite mozu, rovnako mozu byt aj zdrojom ci korenom jednym z problemov...

... ano rodina a priatelia pomoct urcite mozu, rovnako mozu byt aj zdrojom ci korenom jednym z problemov...
Ahoj Pavle. Já se taky přidám. Myslím si, že to co píše Ivo je velká pravda. Těžko teď říct, jak se to bude vyvíjet a myslím si, že čekat na to, co čas přinese, není to nejlepší řešení. Možná si se dostal do fáze, že jsi udělal všechno co si mohl. To se dost často stává, že ten kdo odchází pálí mosty, zapomíná na všechno co bylo, vymýšlí si důvody, jak si ospravdlnit svůj odchod a naopak, ten kdo zůstává si uvědomí své chyby a má chuť s tím něco dělat. Je dost možné, že právě odešla proto, že si chce ještě něčím projít, že si myslí, že jí v životě potká něco lepšího než s tebou. Je to těžký říkat, ale to už je jen její věc. Znám případy, kdy se žena vrátila k mužovi a jejich vzájemné odloučení oběma pomohlo, znám případy, kdy se dva k sobě vrátili a rozchod, kterým si oba prošli byl na tolik bolestivý, že už nedokázali navázat na lásku, která mezi nimi byla a také znám případy, kdy už se dva nikdy nedali dohromady a sešli se až po mnoha letech. I v takových případech se stává, že ten, kdo zůstal po letech poznává, že ten kdo odešel, se rozhodně nemá líp a že život, kterým si prochází je pro něho útrpný a není takový, jaký si představoval. Tak už to ale chodí. Těžko říct, jak to u vás bude. Každý člověk na Zemi má svobodu učinit rozhodnutí. A my jsme tady od toho, abychom směřovali k vývoji a skrze utrpení nejvíc rosteme. Někdy se člověku stane, že se dostane do situace, kdy už není jiná cesta. A problém, který vzniknul, už musí vyřešit jen sám v sobě. Přeji ti, abys v sobě našel hodně síly. Hodně vůle překonat to, víru, že všechno zlé je pro něco dobré i kdyby se to ukázalo až po nějaké době. Zkus využít možnost, která ti teď přišla - být sám za sebe, posiluj, hraj, poznávej. Tu lásku, kterou si k ní měl, ale nechávej v sobě, určitě se časem objeví někdo, komu ji budeš moct dát. A ještě k té nové známosti, o které jsi psal. Nic není špatného jí víc poznat, když budeš k ní a sobě upřímný, když to bude citově čistý. To rozhodnutí, které tě dostalo do téhle situace nebylo tvoje. Jsi naprosto svobodný a není nic špatného začít si s jinou holkou po tak krátké době. Určitě tě to obohatí ať to dopadne jakkoli.Pavel Vantuch píše:Zkusím popsat zítra. Když na to najdu sílu. Fakt hodně věcí jsem si musel připustit, vše co jsem přehlížel na sobě i na ní. Tak to snad zvládnu
Přeju ti hodně štěstí. Ondráš
- Pavel Vantuch
Jednu věc ještě musím dodat, je určitě obecně známá, ale vždy (asi nejenom mě) znovu a znovu překvapí .... Ženská logika a myšlení fungují na úplně jiných principech než u nás ... "Normální" uvažování, troška pragmatismu, pocit nějaké odpovědnosti atd. , to jsou věci, které často u žen moc neplatí ... Najednou dostane pocit že "ji něco odneslo" , že "musí tak", i když zjevné to nic dobrého okolí nepřináší ... a s tím se prostě NEDÁ POHNOUT .... rozbije všechno
A ještě zásadnější věc - snažit se ji nějakým aktivním způsobem přitáhnout zpátky (by't je to myšleno v dobrém), je obvykle téměř jistá cesta k jejímu ještě většímu oddálení ... jakmile ztratí žena o daného muže ten jakýsi "vášnivý zájem", takový ten "prosebník" je pro ni velmi nepřitažlivý, nemužný ... jediná možnost jak může opět získat zájem, je zdánlivý nezájem z jeho strany, vzdálenost, pasivita, vyrovnanost ... to ji obvykle začne po čase zajímat ... často se taky stává, že ten muž se po určitém období utrpení pak setká s jinou ženou, vytvoří ještě lepší vztah a ta předchozí se najednou probudí a začne se připomínat, začne být aktivní ... pak jen pochopí že už je jaksi pozdě a že to celé p........ to je zase reálný příklad mého blízkého kamaráda ...

A ještě zásadnější věc - snažit se ji nějakým aktivním způsobem přitáhnout zpátky (by't je to myšleno v dobrém), je obvykle téměř jistá cesta k jejímu ještě většímu oddálení ... jakmile ztratí žena o daného muže ten jakýsi "vášnivý zájem", takový ten "prosebník" je pro ni velmi nepřitažlivý, nemužný ... jediná možnost jak může opět získat zájem, je zdánlivý nezájem z jeho strany, vzdálenost, pasivita, vyrovnanost ... to ji obvykle začne po čase zajímat ... často se taky stává, že ten muž se po určitém období utrpení pak setká s jinou ženou, vytvoří ještě lepší vztah a ta předchozí se najednou probudí a začne se připomínat, začne být aktivní ... pak jen pochopí že už je jaksi pozdě a že to celé p........ to je zase reálný příklad mého blízkého kamaráda ...

dobra vec muze (nemusi) byt ignorace, proste neozyvat se, neresit... ale chce to fakt cas, nejde to urychlit
jedna moje pritelkyne zacla delat nesmyslne veci, ze si chce jeste uzivat, ze je mlada, ze potrebuje vice prostoru (pritom sem ji nikdy neomezoval) apod. rozesli sme se, nedopadla nejlepe, ale snad se poucila, sme vice nez dobri pratele a to je dulezite, mam ji rad nadevsecko i kdyz mi zpusobila trimesicni nedelani tracků a utapeni se v sobe samem
jedna moje pritelkyne zacla delat nesmyslne veci, ze si chce jeste uzivat, ze je mlada, ze potrebuje vice prostoru (pritom sem ji nikdy neomezoval) apod. rozesli sme se, nedopadla nejlepe, ale snad se poucila, sme vice nez dobri pratele a to je dulezite, mam ji rad nadevsecko i kdyz mi zpusobila trimesicni nedelani tracků a utapeni se v sobe samem

fractal dobre pise...
odlucenie od hudby, je daleko horsie ako odlucenie od zeny.. toto by zena-polovicka nikdy nemala dopustit, aby si jej partner zazil taketo peklo
a vtedy mozme hovorit o celozivotnej partnerke...
odlucenie od hudby, je daleko horsie ako odlucenie od zeny.. toto by zena-polovicka nikdy nemala dopustit, aby si jej partner zazil taketo peklo

a vtedy mozme hovorit o celozivotnej partnerke...

Ivo rulez. respect...Ivo píše: ... jediná možnost jak může opět získat zájem, je zdánlivý nezájem z jeho strany, vzdálenost, pasivita, vyrovnanost ... to ji obvykle začne po čase zajímat ...
No jo, je za tím autentická vlastní zkušenost ... bohužel jsem sám dělal přesný opak a způsobil tím přesný opak toho než jsem zamýšlel ... a tím to celé (prozatím) skoro dokonale pokazil a jen zhoršil ... takže ted už dobře vím, že tudy cesta nevede ...a že kdybych dělal opačně, mohlo být už o moc líphombrefeo píše:Ivo rulez. respect...Ivo píše: ... jediná možnost jak může opět získat zájem, je zdánlivý nezájem z jeho strany, vzdálenost, pasivita, vyrovnanost ... to ji obvykle začne po čase zajímat ...