ADVENTURY - Relax na PC

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
delay

ADVENTURY - Relax na PC

Příspěvek od delay »

Čas od času se pro něco nadchnu a naposledy, asi před rokem jsem zas dostal chuť si zahrát nějakou tu hru na PC. Popravdě mě akorát tak omrzely ty všemožné střílečky, sekání a ustřelování hlav, destrukce, válka a tupé postupování levely, kde je potřeba jen všechno vystřílet a přežít...

Řekl jsem si, že skusím nějakou tu adventuru, čili hru založenou většinou na krásné grafice a silném příběhu. Prosté ovládání (tvz. point click) a prakticky nulová potřeba klávesnice mě zpočátku hodně odrazovaly, ale což...

Sehnal jsem si tehdy hru jménem Syberia, která měla skvělé recenze a začal jsem jí hrát. Prakticky ihned jsem byl nadšen. Díky možství dialogů a vykresení postav jsem měl takřka knižní zážitek, doplněný o překrásnou 2D předrenederovanou grafiku...
Hru jsem dohrál během pár dnů a ihned jsem začal hrát neméně kvalitní pokračování Syberia 2. To bylo před rokem...

Do dneška jsem již hrál poměrně dost adventur a dávám jim poslední dobou přednost před filmem.

Možná se ptáte, proč to všechnu píšu tady, ale prostě mě zajímá, jeslti někdo na e-zone trpí podobnou "potřebou" a jeslti jo, tak bych rád pokecal... :-) a věděl, co jste hráli a nehráli.

Fakt jsem zvědavej...

dendy

Příspěvek od dendy »

hej tiez si obca zahram ale vzhladom na to ze mam extremne malo casu prave uprednostnujem "tupe strielacky" :-)) proste clovek sa na 10-15 minut odreaguje tym ze odstreli par mutantom hlavu a potom sa moze vratit s5 k praci...

adventury som kedysi velmi inenzivne hraval, aj RPGcka .. ale je to strasny pozierac casu :)

delay

Příspěvek od delay »

dendy:
Já teď zrovna mám času relativně dost, musím hudebně tvořit doma :-(, a když je pak večer doma přítelkyně, tak to moc nejde. Kouká na seriály a já hraju třeba adventuru... RPGčka už taky nemusím, ty jsou opravdu časově náročný, zdlouhavý a zbytečně složitý na ovládání... Navíc většinou s předem dannou dějovou linií.

Na adventurách mě fascinuje to, že má vždy nějaké téma, do kterého je zasazena skvělá napínavá dějová linie. Přitom je potřeba čas od času vyřešit nějakej hlavolam, bez kterého se dál nedostanete. Naposledy jsem se naučil třeba pár mayských počtů, což je prostě přínos. Člověk se hlavně něco dozví, protože spousta těhle her je vystavěná "na pozadí" skutečnejch údálostí...

kexik

Příspěvek od kexik »

momentalne ficim na hrach z wwII, su to spravidla tupe strielacky ale mne ide o vernost scen a realie, ktore viac alebo menej sedia s tym, co poznam... adventury ma moc nebavia, pravdupovediac. skor potom realtime strategie typu aoe
moc toho ale dokopy nepoznam.

Dante

Příspěvek od Dante »

Ahoj, přidám se tedy. Na adventurách jsem vyrůstal, byly to jedny z prvních her co jsem hrál na svém 386 PC. První má adventura byla Tajemství oslího ostrova, jakási česká verze Monkey Island. Potom jsem dohrál do konce několik dílů Larryho. Moje nejoblíbenější, ikdyž ne úplně klasická adventura, je Little Big Adventure 2. No a nedávno jsem začal hrát Dreamfall: The Longest Journey - což doporučuji, stejně jako zahrání prvního dílu. Ale abych pravdu řekl, mým nejoblíbenějším herním žánrem jsou hopsačky. Na PC jich pravda dnes již mnoho nevychází, ale co opravdu stojí za zahrání je titul Psychonauts, od Tima Shaffera, autora jedné z nejtěžších a nejlepších adventur od Lucasarts - Grim Fandango. Před pár lety jsem si v nějaké speciální edici koupil také jednu starou a vynikající adventuru - Blade Runner od Westwoodu. Je to na 4 CD a unikátně graficky řešené, opravdu skvělé. Řekl bych, že kdo nehrál Grim Fandango, Monkey Island, Blade Runner atd. tak o hodně přišel, jsou to klasiky a pokud někdo chce dnes hrát adventury, je dobré se podívat po nějaké do minulosti, protože to jsou opravdu skvosty. Z novodobých jsou dobré jedině Syberia a The Longest Journey.
Naposledy upravil(a) Dante dne 04 pro 2006 10:18, celkem upraveno 3 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

kexik píše:momentalne ficim na hrach z wwII, su to spravidla tupe strielacky ale mne ide o vernost scen a realie, ktore viac alebo menej sedia s tym, co poznam... adventury ma moc nebavia, pravdupovediac. skor potom realtime strategie typu aoe
medal of honor, call of duty ? tie aj ja rad :-))

delay

Příspěvek od delay »

kexik:
Jojo, taky jsem to dřív hrával, ale mě zas nějak začalo vadit, že je to doopravdy jen mrhání časem, že mi to vlastně nic nedává. Je to prostě typ her, který nejvíc frčí, to je jasný a nic proti...

Dante

Příspěvek od Dante »

Mě tedy válečné střílečky moc neberou, tedy vlastně vůbec. Jediná střílečka z poslední doby která mě fakt zaujala je Prey od 3D Realms.

freecoolin

Příspěvek od freecoolin »

tak jediný hry který mě bavjej hrát na PC jsou ty starý gamesky z maringotek co přijely před školu, kde hra stála 2 koruny, hráli jsme to vždy ve dvou, jeden řídil raketku a druhej střílel.
tomu řikám opravdovej OLDSCHOOL
10 kol za 10 minut
na současný hry sem levej, půl roku jsem hrál Wolfštejna a dostal jsem se do 3 kola pak jsem to nasranej smazal s počítače, hry mi přijdou jako šílený žrouti času

Dante

Příspěvek od Dante »

freecolin: jestli myslíš původního Wolfensteina 3D, tak tomu bych zrovna současná hra neříkal, je stará víc jak deset let ;) no ale kdybys to dohrál do konce, tak v posledním kole je Hitler v nějakym skafandru, kterýho musíš samozřejmě rozstřílet na hadry :)

delay

Příspěvek od delay »

Tak abych se přiznal, hrál jsem System Shock 2, je to kult, je to legenda a to naprosto opodstatněná... Fakt to má atmosféru, je teda potřeba bojovat s mutantama, ale kromě toho ta hra má tolik možností, tak rozsáhlej inventář, tolik předmětů, kombinací, modifikací. Bylo to opravdu hodně reálné. Bohužel jsem se zasekl v jednom levelu a pak už jsem se k tomu nevrátil.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No ja mel taky rad adventury, jenze od upadku Lucas Arts a Sierry to vypada dost blede. Taky jsem kdysi ujizdel na RPGckach (Dungeon Master, Eye of Beholder) a ted, kdyz se nudim, stravim obcas trochu casu ve World of Warcraft :o)

Dante

Příspěvek od Dante »

delay: njn, shock je skvělej, ale adventura to není, je to akční RPG....tak jako z RPG je pro mě modla Fallout, to je jasné....jestli se ti líbí styl system shocku, určitě nepřehlédní Bioshock, což je v podstatě System Shock 3 pod mořem...vyjde to snad už brzy, je to od stejných autorů...a co už vyšlo a je podobné stylem shocku, to je třeba Call of Cthulhu, což je podle knihy od Lovercrafta, horror, ale je to good...BTW, stejná legenda jako shock je o trošku novější Deus Ex, ale za zahrání stojí jenom jednička, která je dnes už kultovní...

Dante

Příspěvek od Dante »

Kermitak: jj, už je to špatné...co mě hodně mrzí, je, že už neexistuje Bullfrog, který stojí za Dungeon Keeperem, Populous, Magic Carpet atd...ach jo....

kexik

Příspěvek od kexik »

dendy píše:
kexik píše:momentalne ficim na hrach z wwII, su to spravidla tupe strielacky ale mne ide o vernost scen a realie, ktore viac alebo menej sedia s tym, co poznam... adventury ma moc nebavia, pravdupovediac. skor potom realtime strategie typu aoe
medal of honor, call of duty ? tie aj ja rad :-))
tak tak :)
+ battlefield
momentalne cod II

Odpovědět