v prvom rade vsetko tlacis do extremnych poloh... je rozdiel niekoho vychovavat a usmernovat a rozdiel niekoho niekam tlacit, nutit, manipulovat... ja stale hovorim o tom prvom a ty to zasa neustale tlacis do tej druhej roviny.
Dalsi velky rozdiel medzi nami je zrejme v tom, ze ja z vlastnej skusenosti viem, o com hovorim a z teba mam dojem, ze sa na veci pozeras zvonka, pricom podstatu si nemal moznost zazit. Ja som z uplne normalnej funkcnej rodiny a bol som okrem ineho vychovavany (nie nuteny ani tlaceny) aj k viere. A ak by si ma poznal osobne, zarucene by si nema pocit, ze moje nazory na svet su naucene ci vnutene zvonka. Ono sa totizto viera vnutit neda a v konecnom dosledku sa kazdy dospely jedinec rozhoduje sam, ci sa s niecim stotozni, alebo sa stotozni ciastocne, alebo to zneguje uplne.
Chapem, ze zrejme k nejakemu spolocnemu zaveru nedospejeme, ale mal by si brat do uvahy, ze tvoj pohlad na vec je dany tvojou zivotnou genezou, to ze mas iny pohlad na vec je dufam pre oboch prinosne, ale mohol by si si davam vacsi pozor na "absolutisticke" ortiely, ked hovoris o niecom, o com v skutocnosti do hlbky vela nevies.
Momentalne sa citim, ako ked som jednej svojej kamaradke (ktora pochadza z rozvratenej rodiny a otca nikdy nemala) vysvetloval, preco povazujem ten "zastaraly, nemoderny, prezity, tmarsky, ortodoxny, konzervativisticky, ultrahyperklerofasisticky