Já jsem nepsal, že tě mám zanalyzovaného. Já jsem napsal, že ty bys sis měl zaanalyzovat proč nemáš křesťanství a další náboženství rád(takže já netvrdím že nemáš rád všechna náboženství. Pouze tvrdím že některé ne a některé jo) a objasnit si skutečné důvody tohoto postoje.dendy píše:
Neviem preco si myslis ze ma mas zanalyzovaneho a ze mam nejake ine dovody preco nemam rad krestanstvo a islam (neviem ktore ine dalsie nabozenstva podla teba nemam rad - naprikald Zen mi je velmi blizky a Hinduizmus pokladam za uzasny, rovnako ako za uzasne pokladam stare slovanske mytológie ktore prave bohuzial zlikvidovalo a potlacilo krestanstvo - respektive vybralo si z nich to co sa mu hodilo na efektivnejsiu asimilaciu - a zvysok hodilo do kosa)
Nasi predkovia mali uzasne vedomosti co sa tyka vztahu k prirode, chapania toho ako funguje , a krestanstvo toto v nich uspesne ubilo ako nieco nepristoje, snahu pochopit fungovanie prirody odsunulo medzi zakazane veci (oznacenie ludoveho liecitelsva ako carodejnictva a jeho brutalne potieranie) a vbilo ludom skoro na 2000 rokov do hlavy predstavu ze to ako funguje priroda je vec nejakeho iracionalneho boha a clovek nema co snazit sa to pochopit, musi len verit dogmam a ak nie caka ho bozi trest .. to je proste FAKT .. Mozes to prekrucat ako chces ale historiu neprekrutis
Uplne rad mam napriklad argument ze stare pohanske zvyky boli brutalne, krvave obety obohom, atd, a krestania toto zastavili a priniesli vzdelanost... A co robili v tych dobach krestania ?? Pribijali na krize a narazali na kol kazdeho kto nesuhlasil s ich svetonazorom.. Hold proste vtedy bola taka doba, nasiliu sa nevyhlo ZIADNE z vtedajsich nabozenstiev .. a co sa tyka vzdelanosti - napriklad runove pismo co mali slovania v predkrestanskej ere bolo omnoho vyspelejsie nez to ktore prislo s nastupom krestanstva .. Bohuzial uspesne sa tu vytvorila prdstava ze nasi predkovia tu behali pomaly holi a negramotni a potom prisli Cyril a Metod a vsetkych ich spasili svojim pismom v skutonosti ovela primitivnejsim - ale tym padom dostupnejsim masam a efektivnejsim ako nastroj na presadzovanie novej viery ...
Na ostatní argumenty vůbec ani neodpovídám protože jsou jak opsány z komunistických učebnic např. to že křesťané někoho křižovali je přímo úsměvné. Podle toho co zde píšeš nevíš o křesťanství zhola nic a s těmi ostatními náboženstvími jsi na tom podobně.