Diskusia o nabozenstve
Re: Diskusia o nabozenstve
tomy45 ; neviem ci ked povies v nemocnici ze si niekoho druh , ci ti podaju info o jeho zdravotnom stave .. a podobne veci .. z toho co si napisal , mi vyplyva , ze vlastne by sa nic nestalo , keby mali svadbu .. ja mam u prdele nejake predsudky a historiu .. tu nech skumaju ty co ich to zaujima ..
inak ked hovoris o tych mensinach a co by sa stalo , keby sme im povolili daco .. je to usmevne .. ked sa pozrieme ake prava maju romovia u nas .. a inym mensinam upierame ich prava ..
inak ked hovoris o tych mensinach a co by sa stalo , keby sme im povolili daco .. je to usmevne .. ked sa pozrieme ake prava maju romovia u nas .. a inym mensinam upierame ich prava ..
Druh/druzka moze podla zakona dedit... Nieto este zdravotny stav zistovat ak preukaze:
-podmienka je trv. bydlisko myslim 4-5 rokov, v spolocnej domacnosti. V pripade ak nema priamych potomkov, co u homosexualov, nie je mozne.
Ano, upierame. Je to tak. Ale opat, sli sme k volbam, dali hlasi, demokraticky sme obmedzili/pridali prava. Toto nie je moj vymysel, ani nezastavam spravnost - nespravnost, sucho konstatujem. Tak ako aj v predoslych prispevkoch.
Nestaviam sa vyslovene na ziadnu stranu, ale respektujem to, co tu je. Mam svoj vlastny nazor, ktory prezentujem, ale nevnucujem ho nikomu.
-podmienka je trv. bydlisko myslim 4-5 rokov, v spolocnej domacnosti. V pripade ak nema priamych potomkov, co u homosexualov, nie je mozne.
Ano, upierame. Je to tak. Ale opat, sli sme k volbam, dali hlasi, demokraticky sme obmedzili/pridali prava. Toto nie je moj vymysel, ani nezastavam spravnost - nespravnost, sucho konstatujem. Tak ako aj v predoslych prispevkoch.
Nestaviam sa vyslovene na ziadnu stranu, ale respektujem to, co tu je. Mam svoj vlastny nazor, ktory prezentujem, ale nevnucujem ho nikomu.
mazem dlhy prispevok, aj tak mam pocit ze podaktori citaju len kazdu 3 vetu, v skratke :
1. sucasna legislativa neumoznuje manzelstvo ani registrovane partnerstvo, ani adopciu homosexualnymi parmi (kedze legislativne vlastne ani nic take ako homosexualny par neuznava), a definuje jasne skolske osnovy (cize aj rozsah a formu sexualnej vychovy) - a je vysledkom posobenia demokraticky zvolenej vlady
2. existuje tu ista minoritna skupina ktora sa tu chce referendom zmenou ustavy poistit aby v buducnosti demokraticky zvolena vlada nemohla tak lahko zmenit legislativu (je zrejme ze prelomit ustavu je zasadne problematickejsie nez len zmena zakona)
3. hlasovanie v referende ci uz ANO alebo NIE - to NIEJE len "vyslovenie nazoru", referendum je nastroj priamej demoŕacie, hlasovanim v nom clovek prebera zodpovednost za to ze sa priamo podiela na realizovani svojho nazoru... takze alibizmus o "len vysloveni nazoru" si v suvislosti s hlasovnaim v referende treba nechad od cesty
4. NEUCAST v referende naproti tomu JE iba vyjadrenim nazora - na toto referendum a otazky v nom
1. sucasna legislativa neumoznuje manzelstvo ani registrovane partnerstvo, ani adopciu homosexualnymi parmi (kedze legislativne vlastne ani nic take ako homosexualny par neuznava), a definuje jasne skolske osnovy (cize aj rozsah a formu sexualnej vychovy) - a je vysledkom posobenia demokraticky zvolenej vlady
2. existuje tu ista minoritna skupina ktora sa tu chce referendom zmenou ustavy poistit aby v buducnosti demokraticky zvolena vlada nemohla tak lahko zmenit legislativu (je zrejme ze prelomit ustavu je zasadne problematickejsie nez len zmena zakona)
3. hlasovanie v referende ci uz ANO alebo NIE - to NIEJE len "vyslovenie nazoru", referendum je nastroj priamej demoŕacie, hlasovanim v nom clovek prebera zodpovednost za to ze sa priamo podiela na realizovani svojho nazoru... takze alibizmus o "len vysloveni nazoru" si v suvislosti s hlasovnaim v referende treba nechad od cesty
4. NEUCAST v referende naproti tomu JE iba vyjadrenim nazora - na toto referendum a otazky v nom
Naposledy upravil(a) dendy dne 30 led 2015 14:30, celkem upraveno 4 x.
tomy : cize vlastne sme neprisli na ziaden racionalny dovod , preco by nemohli mat homosexuali svadbu ..
Jak nie?Pytkin píše:tomy : cize vlastne sme neprisli na ziaden racionalny dovod , preco by nemohli mat homosexuali svadbu ..
Tych racionalnych dovodov bolo myslim tu spomenutych dost. Teda ak si to cital.
Z mojho pohladu je to tak absurdne, ze odovodnovat to logicky je samo o sebe nelogicke. Predstav si napriklad, ze pride za Tebou typek a zacne do Teba hustit ze: "uznaj, ze ja som medved"Pytkin píše:tomy : cize vlastne sme neprisli na ziaden racionalny dovod , preco by nemohli mat homosexuali svadbu ..
A Ty mu povies ze: "Co ti j*ebe??? Ty si clovek nie medved".
Ale on nato: "nie, ja som medved a nechapem co mas za problem uznat to! Dotyka sa ta nejako, ze ja som medved?! Obmedzuje ta to?! Preco to neuznas?! Ty ma neakceptujes s mojou slobodnou volbou?! Ty ma diskriminujes v mojom slobodnom prave zvolit si, co som!!"
...atd...
Co spravis? Uznas ze je medved? Podla Tvojho predosleho postoja asi ano; ved nech je spokojny a mna sa to nijak netyka.
No a ja s tym ma proste problem, pretoze ak vidim, ze nieco je takto, tak sa nenecham nikym nutit, ze je to inak. Manzelia su raz a navzdy jeden dospely muz a jedna dospela zena a nikto ma nepresvedci aby som cokolvek ine nazval manzelstvom. Ak by som to uznal, bol by som dement sam pred sebou.
Naposledy upravil(a) Hammond dne 30 led 2015 14:54, celkem upraveno 1 x.
tomy : cital som to .. ale nic racionalne tam nebolo .. mozno narazame na ine pochopenie slova racionalny ..
Hammond to vystihol, Pytkin
racionalny - rozumny, ucelny ucel plniaci, logicky...
racionalny - rozumny, ucelny ucel plniaci, logicky...
hammond : tebe to pripada ako dobry priklad ? s tym medvedom ? ved homosexuali nechcu byt medved .. oni chcu len uzavriet partnersky zvazok .. A nerozumiem , preco by dvaja muzi alebo dve zeny nemohkli byt manzelia ..
tomy ; presne .. ziadne rozumne dovody , co zle by sa stalo , keby dvaja homosexuali boli manzelia, tu neodzneli .. len nejake vase pocitove ..
Pytkin, to je absurdne...
Hubert myslim velmi vystizne raz povedal a doteraz tvrdi, ohladne toho kto je muzikant. Daj si to dokopy...
Muzikanta zo mna nerobi laptop, mrte vst a par akoze songov, ale umenie, talent a hlavne vysledok.
Cize to nic s pocitmi nema. Necitim nijaku averziu voci homosexualom, nehnusia sa mi ani nic podobne. Ale je to presne ako o tom muzikantovi.
Ked chces manzelstvo, musis byt v tom manzelstve bud muz alebo zena.
bodka
Hubert myslim velmi vystizne raz povedal a doteraz tvrdi, ohladne toho kto je muzikant. Daj si to dokopy...
Muzikanta zo mna nerobi laptop, mrte vst a par akoze songov, ale umenie, talent a hlavne vysledok.
Cize to nic s pocitmi nema. Necitim nijaku averziu voci homosexualom, nehnusia sa mi ani nic podobne. Ale je to presne ako o tom muzikantovi.
Ked chces manzelstvo, musis byt v tom manzelstve bud muz alebo zena.
bodka
tomy : hej .. ja len nerozumiem preco by to musel byt muz a zena .. ale ok .. ak zadefinujeme manzelstvo , ako zvazok muza a zeny .. tak zadefinujme homozelstvo , medzi dvomi osobami rovnakeho pohlavia .. budu mat presne take iste prava a povinnosti , ako muz a zena v manzelstve .. Ak ta teda trapi len ten nazov .. To uz bude v poriadku ?
Nečetl jsem celou debatu, chci jen reagovat na tomyho "Ked chces manzelstvo, musis byt v tom manzelstve bud muz alebo zena."
Co je podstatou manželství? Jednoznačně ten slib, který je vzájemný - stejný pro oba partnery. Slib ze své podstaty nerozlišuje pohlaví a proto ani manželství by nemělo. Takhle jednoduše to vidím já.
Jestli už tu někdo napsal něco podobného dříve, tak se omlouvám.
Co je podstatou manželství? Jednoznačně ten slib, který je vzájemný - stejný pro oba partnery. Slib ze své podstaty nerozlišuje pohlaví a proto ani manželství by nemělo. Takhle jednoduše to vidím já.
Jestli už tu někdo napsal něco podobného dříve, tak se omlouvám.
No mozme byt benevolentni a urobit tak. Mne zas unika pointa, ked raz muz a zena uzavru manzelstvo, preco by to malo byt povolene aj homosexualom? mozu si uplatnit status druh-druh, druzka-druzka. Je po probleme. Legislativne, zo vsetkych stran...
Ja tu skor vidim snahu, taku... ako prehnane feministicke haluze. Tuzba dobijat svoje ego... vyrovnat sa.
Ja chapem, co si tym chcel povedat. No asi sa nechapeme v tom, o co tu ide skupine tych co nechcu, aby homosexuali uzatvarali manzelstva a skupine tych co chcu...
Opera ma svoje specifika, kto moze a nemoze ucinkovat, o com ma byt. Akoze teraz bezny popspevak ma tuzbu spievat v opere, tak podme upravit operu, aby mohol? Decka raz nemozu (nemali by) robit a byt im dovolene to co dospelym, teraz sa decka zacnu organizovat lebo chcu mat prava a robit ako dospeli = detska praca... akoze lebo 10% 8-rocnych chce robit, tak pome menit zakon o detskej praci???
Ja uz neviem aky priklad vymysliet a zacinam si mysliet ze ti to trocha nedopaluje nic v zlom.
Ja tu skor vidim snahu, taku... ako prehnane feministicke haluze. Tuzba dobijat svoje ego... vyrovnat sa.
Ja chapem, co si tym chcel povedat. No asi sa nechapeme v tom, o co tu ide skupine tych co nechcu, aby homosexuali uzatvarali manzelstva a skupine tych co chcu...
Opera ma svoje specifika, kto moze a nemoze ucinkovat, o com ma byt. Akoze teraz bezny popspevak ma tuzbu spievat v opere, tak podme upravit operu, aby mohol? Decka raz nemozu (nemali by) robit a byt im dovolene to co dospelym, teraz sa decka zacnu organizovat lebo chcu mat prava a robit ako dospeli = detska praca... akoze lebo 10% 8-rocnych chce robit, tak pome menit zakon o detskej praci???
Ja uz neviem aky priklad vymysliet a zacinam si mysliet ze ti to trocha nedopaluje nic v zlom.