Diskusia o nabozenstve

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Diskusia o nabozenstve

Příspěvek od Pytkin »

tomy45 ; neviem ci ked povies v nemocnici ze si niekoho druh , ci ti podaju info o jeho zdravotnom stave .. a podobne veci .. z toho co si napisal , mi vyplyva , ze vlastne by sa nic nestalo , keby mali svadbu .. ja mam u prdele nejake predsudky a historiu .. tu nech skumaju ty co ich to zaujima ..

inak ked hovoris o tych mensinach a co by sa stalo , keby sme im povolili daco .. je to usmevne .. ked sa pozrieme ake prava maju romovia u nas .. a inym mensinam upierame ich prava ..

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Druh/druzka moze podla zakona dedit... Nieto este zdravotny stav zistovat ;-) ak preukaze:
-podmienka je trv. bydlisko myslim 4-5 rokov, v spolocnej domacnosti. V pripade ak nema priamych potomkov, co u homosexualov, nie je mozne.

Ano, upierame. Je to tak. Ale opat, sli sme k volbam, dali hlasi, demokraticky sme obmedzili/pridali prava. Toto nie je moj vymysel, ani nezastavam spravnost - nespravnost, sucho konstatujem. Tak ako aj v predoslych prispevkoch.

Nestaviam sa vyslovene na ziadnu stranu, ale respektujem to, co tu je. Mam svoj vlastny nazor, ktory prezentujem, ale nevnucujem ho nikomu.

dendy

Příspěvek od dendy »

mazem dlhy prispevok, aj tak mam pocit ze podaktori citaju len kazdu 3 vetu, v skratke :

1. sucasna legislativa neumoznuje manzelstvo ani registrovane partnerstvo, ani adopciu homosexualnymi parmi (kedze legislativne vlastne ani nic take ako homosexualny par neuznava), a definuje jasne skolske osnovy (cize aj rozsah a formu sexualnej vychovy) - a je vysledkom posobenia demokraticky zvolenej vlady :!:

2. existuje tu ista minoritna skupina ktora sa tu chce referendom zmenou ustavy poistit aby v buducnosti demokraticky zvolena vlada nemohla tak lahko zmenit legislativu (je zrejme ze prelomit ustavu je zasadne problematickejsie nez len zmena zakona)

3. hlasovanie v referende ci uz ANO alebo NIE - to NIEJE len "vyslovenie nazoru", referendum je nastroj priamej demoŕacie, hlasovanim v nom clovek prebera zodpovednost za to ze sa priamo podiela na realizovani svojho nazoru... takze alibizmus o "len vysloveni nazoru" si v suvislosti s hlasovnaim v referende treba nechad od cesty

4. NEUCAST v referende naproti tomu JE iba vyjadrenim nazora - na toto referendum a otazky v nom
Naposledy upravil(a) dendy dne 30 led 2015 14:30, celkem upraveno 4 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tomy : cize vlastne sme neprisli na ziaden racionalny dovod , preco by nemohli mat homosexuali svadbu ..

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Pytkin píše:tomy : cize vlastne sme neprisli na ziaden racionalny dovod , preco by nemohli mat homosexuali svadbu ..
Jak nie?
Tych racionalnych dovodov bolo myslim tu spomenutych dost. Teda ak si to cital.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Pytkin píše:tomy : cize vlastne sme neprisli na ziaden racionalny dovod , preco by nemohli mat homosexuali svadbu ..
Z mojho pohladu je to tak absurdne, ze odovodnovat to logicky je samo o sebe nelogicke. Predstav si napriklad, ze pride za Tebou typek a zacne do Teba hustit ze: "uznaj, ze ja som medved"
A Ty mu povies ze: "Co ti j*ebe??? Ty si clovek nie medved".
Ale on nato: "nie, ja som medved a nechapem co mas za problem uznat to! Dotyka sa ta nejako, ze ja som medved?! Obmedzuje ta to?! Preco to neuznas?! Ty ma neakceptujes s mojou slobodnou volbou?! Ty ma diskriminujes v mojom slobodnom prave zvolit si, co som!!"
...atd...

Co spravis? Uznas ze je medved? Podla Tvojho predosleho postoja asi ano; ved nech je spokojny a mna sa to nijak netyka.
No a ja s tym ma proste problem, pretoze ak vidim, ze nieco je takto, tak sa nenecham nikym nutit, ze je to inak. Manzelia su raz a navzdy jeden dospely muz a jedna dospela zena a nikto ma nepresvedci aby som cokolvek ine nazval manzelstvom. Ak by som to uznal, bol by som dement sam pred sebou.
Naposledy upravil(a) Hammond dne 30 led 2015 14:54, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tomy : cital som to .. ale nic racionalne tam nebolo .. mozno narazame na ine pochopenie slova racionalny .. :)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Hammond to vystihol, Pytkin :)

racionalny - rozumny, ucelny ucel plniaci, logicky...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hammond : tebe to pripada ako dobry priklad ? s tym medvedom ? ved homosexuali nechcu byt medved .. oni chcu len uzavriet partnersky zvazok .. A nerozumiem , preco by dvaja muzi alebo dve zeny nemohkli byt manzelia ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tomy ; presne .. ziadne rozumne dovody , co zle by sa stalo , keby dvaja homosexuali boli manzelia, tu neodzneli .. len nejake vase pocitove ..

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Pytkin, to je absurdne...
Hubert myslim velmi vystizne raz povedal a doteraz tvrdi, ohladne toho kto je muzikant. Daj si to dokopy...
Muzikanta zo mna nerobi laptop, mrte vst a par akoze songov, ale umenie, talent a hlavne vysledok.
Cize to nic s pocitmi nema. Necitim nijaku averziu voci homosexualom, nehnusia sa mi ani nic podobne. Ale je to presne ako o tom muzikantovi.
Ked chces manzelstvo, musis byt v tom manzelstve bud muz alebo zena.
bodka

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tomy : hej .. ja len nerozumiem preco by to musel byt muz a zena .. ale ok .. ak zadefinujeme manzelstvo , ako zvazok muza a zeny .. tak zadefinujme homozelstvo , medzi dvomi osobami rovnakeho pohlavia .. budu mat presne take iste prava a povinnosti , ako muz a zena v manzelstve .. Ak ta teda trapi len ten nazov .. To uz bude v poriadku ?

thovt

Příspěvek od thovt »

Nečetl jsem celou debatu, chci jen reagovat na tomyho "Ked chces manzelstvo, musis byt v tom manzelstve bud muz alebo zena."

Co je podstatou manželství? Jednoznačně ten slib, který je vzájemný - stejný pro oba partnery. Slib ze své podstaty nerozlišuje pohlaví a proto ani manželství by nemělo. Takhle jednoduše to vidím já.

Jestli už tu někdo napsal něco podobného dříve, tak se omlouvám.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

No mozme byt benevolentni a urobit tak. Mne zas unika pointa, ked raz muz a zena uzavru manzelstvo, preco by to malo byt povolene aj homosexualom? mozu si uplatnit status druh-druh, druzka-druzka. Je po probleme. Legislativne, zo vsetkych stran...
Ja tu skor vidim snahu, taku... ako prehnane feministicke haluze. Tuzba dobijat svoje ego... vyrovnat sa.

Ja chapem, co si tym chcel povedat. No asi sa nechapeme v tom, o co tu ide skupine tych co nechcu, aby homosexuali uzatvarali manzelstva a skupine tych co chcu...

Opera ma svoje specifika, kto moze a nemoze ucinkovat, o com ma byt. Akoze teraz bezny popspevak ma tuzbu spievat v opere, tak podme upravit operu, aby mohol? Decka raz nemozu (nemali by) robit a byt im dovolene to co dospelym, teraz sa decka zacnu organizovat lebo chcu mat prava a robit ako dospeli = detska praca... akoze lebo 10% 8-rocnych chce robit, tak pome menit zakon o detskej praci???
Ja uz neviem aky priklad vymysliet a zacinam si mysliet ze ti to trocha nedopaluje :-) nic v zlom.

Odpovědět