Diskusia o nabozenstve

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
tomy45

Re: Diskusia o nabozenstve

Příspěvek od tomy45 »

thovt píše:Nečetl jsem celou debatu, chci jen reagovat na tomyho "Ked chces manzelstvo, musis byt v tom manzelstve bud muz alebo zena."

Co je podstatou manželství? Jednoznačně ten slib, který je vzájemný - stejný pro oba partnery. Slib ze své podstaty nerozlišuje pohlaví a proto ani manželství by nemělo. Takhle jednoduše to vidím já.

Jestli už tu někdo napsal něco podobného dříve, tak se omlouvám.
Ak mam byt kontretny:
Manželstvo je vzťah medzi osobami (obyčajne s intímnym a sexuálnym spolužitím), ktorý má štátne, spoločenské alebo cirkevné uznanie. Vytvára sa prostredníctvom zmluvy, občianskoprávneho konania alebo náboženského obradu. Obrad uzatvorenia manželstva sa nazýva sobáš. V tradičnom ponímaní je základnou funkciou manželstva založenie rodiny.

Slub manzelstva zo svojej podstaty definuje pohlavie, muz/zena.
Skor si myslim, ze niekoho kurva riadne sere, ze nemoze mat to iste co jeho sused... Ked chcu homosexuali zvazok - slub, nech si zlegalizuju vlastny termin, status, atd. Preco kurva kafru to toho co je tu po veky? Budem sa opakovat, nemam nic proti homosexualom.

KAZEN MA BYT, TAK JE TO SPRAVNE :-))))

dendy

Příspěvek od dendy »

stale mi nikto nevysvetlil jednu zasadnu vec.. 1 rozumny dovod, preco by mi ako heterosexualovi ktory ma manzelku malo vadit ze iny chlap homosexual bude mat manzela a aj ich vztah aj nas vztah sa bude volat manzelstvo a pred zakonom bude mat rovnake prava .. nechapem.. prpste ja sa tym necitim nijak ohrozeny.. serem na pseudodovody ako tradicia, alebo preto lebo to povedal panboh, zubkova vila alebo ina myticka bytost, "lebo preto tak" a podobne "racionalne" agumenty..

ked uz sme pri tradicii, kedysi bola tradicia pravo prvej noci pana ak sa brali poddani.. tak zavedieme tradiciu ze ked bude mat niekto svadbu nevestu moze ako prvy posexovat nejaky politik, premier pripadne prezident ?? ked uz sme pri tradiciach teda...
Naposledy upravil(a) dendy dne 30 led 2015 16:42, celkem upraveno 1 x.

rastis

Příspěvek od rastis »

toto je skoda debat a zbytocne rozculovanie sa pri nete. aj tak to nikam nevedie.

referendum platne nebude a ja tomu pomozem svojou neucastou.

skorej by ma zaujimalo, ci po neplatnom referende budu tradicni rodinkari drzat na tuto temu aspon 10 rokov hubu. obavam sa ze nebudu a to ma sere najviac :)

dendy

Příspěvek od dendy »

nejaky kokotko z tej aliancie sa uz davnejsie vyjadril ze ak bude neplatne spravia peticiu na nove... takze este bude zabava.. a peniaze zo statneho rozpoctu potecu dole kanalom, sak nevadi mame ich dost..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rastis ; no ved uz dakde hovorili , ze za 3 roky ho zopakuju ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

a ked baca si bude robit narok na sobas s ovcou?

dendy

Příspěvek od dendy »

myslim ze zoofilia je trestny cin + od ovce asi tazko dostanes suhlas ze vstupuje domanzelstva slobodne a je si vedoma zdravotneho stscu svojho partnera :-D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tomy45 píše: Slub manzelstva zo svojej podstaty definuje pohlavie, muz/zena.
Skor si myslim, ze niekoho kurva riadne sere, ze nemoze mat to iste co jeho sused... Ked chcu homosexuali zvazok - slub, nech si zlegalizuju vlastny termin, status, atd. Preco kurva kafru to toho co je tu po veky? Budem sa opakovat, nemam nic proti homosexualom.
a jeje, hodnoty, ktere tu mame po veky. zalozene na netoleranci, hlouposti a zlu. vlastnostech zakorenenych ve vetsinove casti populace. ty si tady uchovavejme a branme je svatym mecem michaelovym! to jsou nase tradice. stojej sice za hovno, ale budme na ne hrdi - hlavne na to, kolikrat se v zajmu techto hodnot ublizovalo a zabijelo.

hlavne pozor, aby tady nenastala sodoma a gomora! nebo dokonce armagedon!

jdu blejt velebnosti...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Principiálně není nic na tom jít na společenské setkání v trenýrkách a od kečupu ... vykakat se rovnou na stůl, prdět , grcat atd. racionálně no problem. Ale žijeme v určité kultuře a tradici ? Totéž se týká manželství atd. (si myslím)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

dendy píše:stale mi nikto nevysvetlil jednu zasadnu vec.. 1 rozumny dovod, preco by mi ako heterosexualovi ktory ma manzelku malo vadit ze iny chlap homosexual bude mat manzela a aj ich vztah aj nas vztah sa bude volat manzelstvo a pred zakonom bude mat rovnake prava .. nechapem.. prpste ja sa tym necitim nijak ohrozeny.. serem na pseudodovody ako tradicia, alebo preto lebo to povedal panboh, zubkova vila alebo ina myticka bytost, "lebo preto tak" a podobne "racionalne" agumenty..

ked uz sme pri tradicii, kedysi bola tradicia pravo prvej noci pana ak sa brali poddani.. tak zavedieme tradiciu ze ked bude mat niekto svadbu nevestu moze ako prvy posexovat nejaky politik, premier pripadne prezident ?? ked uz sme pri tradiciach teda...
Brathm, ale tu nejde o ohrozenie.
Ty sam si striktny co sa tyka psy-trance, musi tam byt to a to a ak to tam neni nemoze to byt psy... Sam si mi zapalene vysvetloval specifickost psycka a pritom je to len styl hudby. Pre teba vsak znamena viac, tak preco nechces prijat fakt, ze pre ludi moze znamenat toto, co mimochodom tebe nic nehovori, nieco za cim si stoja? Vari to nie je jeden z mala rozumnych dovodov?
Pomme dat do psy 808 (zdravim lavendera :-) ) a 6/18 beat a ty budes uplne kludny... uz ta chcem vidiet, ty prvy budes sam iniciovat dalsie referendum :wink:

A tie tvoje poznamky o zubkovej vile, a mytickej bytosti su uz trapne :P

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

biscuit píše:
tomy45 píše: Slub manzelstva zo svojej podstaty definuje pohlavie, muz/zena.
a jeje, hodnoty, ktere tu mame po veky. zalozene na netoleranci, hlouposti a zlu. vlastnostech zakorenenych ve vetsinove casti populace. ty si tady uchovavejme a branme je svatym mecem michaelovym! to jsou nase tradice. stojej sice za hovno, ale budme na ne hrdi - hlavne na to, kolikrat se v zajmu techto hodnot ublizovalo a zabijelo.

hlavne pozor, aby tady nenastala sodoma a gomora! nebo dokonce armagedon!

jdu blejt velebnosti...
aha, cize... mp3jkovy djs, dobre vyzerajuce zenske spevacky, dnesny hudobny biznis, backstreetboys, a vsetky ostatne umelo vytvorene hviezdicky pre kseft, proti ktorym sa "bojuje" (aj tu na fore), su to co dnes "leti". A ti co ostali pri analogoch, kedysi nahravajuci na pas, pouzivajuci 20kg HW masiny su proste braneni mecom michaelovym (mimochodom neraz aj tvojim) lebo tato tradicia uz zakapala a dnesna muzika ma vacsiu hodnotu... lebo vlastne minali kopec svojho casu, penazi a energie... cize to stalo za hovno. Dneska to zbucham za tyzden... Ublizovalo sa vztahom lebo peniaze sli do drahych masin a nie na zradlo...

Nie je toto istym sposobom od teba pokrytectvo? Neber ma zle, nemyslim to ako osobny utok na teba. Vazim si ta.

sorry brathm, ale toto co si napisal je prinajmensom rovnaky nezmysel ako nase slovenske referendum :wink:

bassline

Příspěvek od bassline »

A preco na Slovensku nemame registrovane partnerstvo ? Ved toto je idealne riesenie pre spolocnost pokial dvaja rovnakeho pohlavia chcu spolu zit a mat aj pravne/uradne vyhody do zivota. Nechapem naco sa toto musi spajat s manzelstvom ? Ved to je zvratenost, sposobi to kulturny a hodnotovy chaos v spolocnosti kde doteraz manzelstvo bolo ponimane ako zvazok muza a zeny...

To akoze vlada chce zmenit zakon a upravit toto
Na Slovensku zákon č. 36/2005 definuje manželstvo ako „zväzok muža a ženy,
na "...muza a muza alebo zeny a zeny..." ? Kto to vlastne vo vlade navrhol a preco ? A ako sa k tomu stavaju ti ktorych sa to tyka ? Len ci to nie je tak, ze ti ktori navrhli tuto zmenu robia medvediu sluzbu gayom a lesbam ktori to mozno tiez cele povazuju za frasku a cirkus, pretoze by boli kludne spokojni s registrovanym partnerstvom.

Co sa tyka vychovy - opat rovnaka otazka: za toto bojuju samotni gayovia a lesby ? Oni samotni to propaguju a kricia v spolocnosti ze chcu mat pravo vychovavat dieta ? Pytam sa, lebo tuto kauzu nesledujem a zaujima ma, odkial sa to cele vzalo...

dendy

Příspěvek od dendy »

Argentína, Belgicko, Brazília, Kanada, Dánsko, Anglicko, Francúzsko, Island, Holandsko, Nový Zéland, Nórsko, Portugalsko, Španielsko, Južná Afrika, Švédsko, Uruguaj a Wales.

Vsetky tieto krajiny maju statut homosexualneho manzelstva. Ziadny kulturny chaos, ani ine katastroficke scenare tam nenastali ..

Bassline: odpoved na tvoje otazky
1/ nie u nas sa ani neuvazuje o zavedeni takeho manzelstva, ani vacsina LGBT komunity za to nebojuje, oni chcu len registrovane partnerstvo. Kto tvrdi nieco ine bud je neinformoavany alebo vedome klame

2/ fakt je ze len mizive pecento homosexualov ma zaujem o adopcie. Zrejme je dolezity faktor aj to ze len priemerne inteligentny clvoek si zrata 1+1 a vie ze nasa spolocnost je stale este plna konzervativnych ludi ktori podobne vychovavaju svoje deti, a adotovat si dieta by znamenalo ze v skole by znazalo terror a sikanu od svojich spoluziakov, kvalitne "zaskolenych" od svojich rodicov ktori zuju v duchu "lasky k bliznemu" ... ...niektoremu ...
Naposledy upravil(a) dendy dne 30 led 2015 20:22, celkem upraveno 1 x.

jusuf

Příspěvek od jusuf »

No, keď sme už pri tých hudobných príkladoch :
- poňatie "proreferendovcov" : "my poznáme ako manželstvo vzťah muž/žena; tak nech je to tak odvekov a naveky" mi pripomenulo presvedčenie časti muzikantov, že : "my poznáme ako hudbu krásne spojenie harmónií s melódiami; tak určite nie sú hudbou nejaké rytmy a elektronické zvuky, ktoré sa ani do nôt (tradičných) nedajú zapísať"... - proste stotožnenie historicky platnej formy s tým, že "tak to je a hotovo".

Samozrejme že je to o dohodnutých definíciách. Pre HUDBA sa kľudne pre "pokoj v rodine" mohla vyčleniť tá "tradičná" oblasť, pre nové formy sa mohli zaviesť nové termíny. Byť podobnej iniciatívy "Za tradičnú hudbu"dakedy zač. 20.stor. tak by sa e-zone dnes nezaoberalo hudbou.

Podobne aj pre MANŽELSTVO možno ostane doterajšia definícia "pre pokoj v rodine", a napr. to Pytikinovo "homoželstvo" sa zavedie na inú formu spolužitia. Len neviem, jaký má potom napr. referendová otázka č.1 zmysel..., resp. prečo tam už rovno nie sú navrhnuté termíny pre ostatné "jedinečné" formy spolužitia. :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ale pak už je to přece úplně jedno .... Základní otázka za chvíli vznikne - proč se omezovat jen na počet 2 ? To přece nemá žádný racionální podklad ... Proč se nemůže registrovat třeba 5 lidí do svazku ? Proč ne ? Uzavřu manželství s tetou, jejím sousedem a jeho kamarádkou ... atd. Co tomu brání ? Pokud nic nebrání "manželství " dvou chlapů (případně jejich rodině s dítětem), pak ani tohle nemůže být přece problém ? Pokud někdo bude tvrdit že v partnerství mohou být jen dva, je to stejně anachronické jako tvrdit že partneři v manželství by měli být muž a žena ..

Odpovědět