logika je logika.. ziadny dalsi rozmer nema.. pokial chces diskutovat vecne, racionalne, argumentovat, musis sa od rozmeru o ktorom hovoris odputat..
keby si povedal "ok, homo manzelstva su mi proste proti srsti lebo to tak citim, lebo je to v rozpores mojou vierou, lebo emocionalne citim ze to nieje normalne a spravne" - nepoviem ti na to ani pol slovoa, hlboko by som to respektoval a nesnazil sa o ziadnu polemiku... ak ale nazor snaziaci sa tvarit ako raiconalny plava na uplne vratkych argumentoch, tak to vzdy startujem ako srsen
ked sa ale snazis viest vecnu debatu, pouzivat racionalne argumenty a logiku, cakaj od oponenta len to iste... nemam rad ked niekto veci ktore vnima emotivnou castou snazi maskovat za vykonstruovane racio.. v momente ked sa clovek riadi subjektivnymi pocitmi je dobre si to vediet priznat.. pred sebpu aj inymi
inak uplne si ma neodhadol

robis klasicku chybu co robi vacsina ludi, sudis toho druheho len podla jednej casti jeho osobnosti ktoru poznas navyse tak plytko len z diskusneho fora (viacmenej) .. ja sam seba neiekdy prekvapim a to zo sebou zijem 37 rokov.. rozhodne som jeden z najrozporuplnejsich ludi akych poznam.. takze nedaj sa oklamat dojmom ze ma poznas

poznas tak 30% z dendyho... emocie, pocity, vnimanie veci inak, "ten" rozmer si nechavam pre seba a najblizsich... hlavne ho nepletiem do vecnej diskusie, logiky a racionalnej argumentacie
myslis napriklad ze som zaryty ateista ? no nie som.. ale nie som ani veriaci.. vybral som si nebyt nic z toho.. ze sa to neda ? neda sa len to o com si presvedceny ze sa neda

(aby som sa oblukom vratil k prapovodnej teme tohoto vlakna, tema LGBT prav je podla mna uz vycerpana)