Diskusia o nabozenstve
Re: Diskusia o nabozenstve
Viem ze je to tazke, nepochybujem. Ale na kazdy jeden pripad treba pozerat individualne.
lavender píše:@hammond: mozno ze ked pomenujes co pre teba znamena stastny zivot, od toho je mozne sa odrazit.
ivo suhlas, tiez to vidim velmi podobne (myslim ten dlhy prispevok posledy na minulej strane)
+1.
Prehnany pseudo-humanizmus je aj tu sucastou ceny, ktoru platime za demokraciou a spravodlivost.
. . .
Ale aj tomy ma pravdu.
Prehnany pseudo-humanizmus je aj tu sucastou ceny, ktoru platime za demokraciou a spravodlivost.
. . .
Ale aj tomy ma pravdu.
Niekomu bude tato skladba možno na posmech a dobre sa pobaví, niekoho možno naštve a rozčúli, ... a niekoho naopak možno povzbudí a poteší... v každom prípade ja osobne týmto chalanom veľmi fandim.
Sedí tři muži u ohně.
Jeden se ptá, kdo jakého je vyznání, jestli věří v Boha a pod.
Druhý říká, ano, jsem muslim, věřím v Alláha.
Třetí povídá, já jsem křesťan a ty?
První odpovídá, já jsem ateista, nevěřím...
Musli s křesťanem se na něj podívají a zeptají se ho...
A umírněný, nebo radikální?
Jeden se ptá, kdo jakého je vyznání, jestli věří v Boha a pod.
Druhý říká, ano, jsem muslim, věřím v Alláha.
Třetí povídá, já jsem křesťan a ty?
První odpovídá, já jsem ateista, nevěřím...
Musli s křesťanem se na něj podívají a zeptají se ho...
A umírněný, nebo radikální?
Ta otazka je diskriminacna .. zvyhodnuje jednu oblast voci inym.. ked uz mala by byt
Potom by som na referendum siel a z recesie zahlasoval ANOSuhlasite s tym, aby skoli nemohli vyzadovat ucast deti na vucovani v oblasi, s ktorou ich rodicia alebo deti same nesuhlasia s obsahom vyucovanie
Hehe ... a kto by sa potom ucil matiku, fyziku a informatiku?
Príde duša do neba a svätý Peter jej ukazuje nový domov. „Tu sú moslimovia, tam hinduisti, neveriaci, agnostici…“ Odrazu stoja pred veľkým múrom. „A kto je za ním?“ pýta sa duša. „Pśśśt! Katolíci. Oni si myslia si, že sú v nebi sami.“
stary ale dobry
stary ale dobry
Sorry Ivo, ale ten obrazok je totalny nezmyselIvo píše:lavender píše:@hammond: mozno ze ked pomenujes co pre teba znamena stastny zivot, od toho je mozne sa odrazit.
- ak odstranis ego, dostanes sa na psychiatriu, pretoze ego si ty. Ego ta tvori, tvoj charakter, tvoju osobu...No a co sa stane ak vedome zacnes pracovat na odstranovani svojho JA ? caka ta akurat tak doktor chocholousek
- odstranovat tuzby, teda ze nieco chcem, je tiez totalna blbost. Ak by si k tomu dospel, tak vlastne nerobis nic, iba sedis a cakas, lebo nic nechces.
Tu ide o ine veci. Pracovat s egom tak, aby si si uvedomil kedy jeho chovanim uz mozes poskodit okolie, a kedy je to co robis podla tvojho EGA uplne v sulade so vsetkym. A co sa tyka "tuzieb". Tak ide o to aby clovek dokazal rozlisovat kedy je tuzba falosna/nerealna a dokazat ju vcas opustit a zamerat sa na tuzbu ktora prinasa realny osoh.
Bassline: mluvíš o něčem, co je zatím zjevně mimo tvůj dosah vnímání a zkušenosti ... jenom si hraješ s myšlenkami a teoreticky spekuluješ ... o tom to není ...
v tom obrazku je hlboka pravda ..
Je to nezmysel. Je uplne prirodzene nieco chciet/o nieco sa snazit a mat svoje Ego. Dolezite je AKO sa s tymito dvoma velicinami pracuje a NIE ELIMINOVAT ich, ako som uz pisal vyssie.dendy píše:v tom obrazku je hlboka pravda ..
Ivo píše:Bassline: mluvíš o něčem, co je zatím zjevně mimo tvůj dosah vnímání a zkušenosti ... jenom si hraješ s myšlenkami a teoreticky spekuluješ ... o tom to není ...
To som spozoroval v reale, ziadna teoria...Poznas niekoho kto zije beznym konzumnym zivotom a uplne odmieta pritom svoje "ja" a nic nechce ? Tak popis ako taky clovek funguje. Co vlastne robi , ak nic nechce ? A ako sa odmietanie jeho JA prejavuje ?