Diskusia o nabozenstve
Re: Diskusia o nabozenstve
Bassline: stále jsi v rovině povrchních teoretických racionálních disputací ... Zkus eliminovat 1)slova 2)myšlenky a třeba k něčemu dojdeš 

Nerozumiem. Skus to viac objasnit. Zaujima ma, ze ako si predstavujes totalnu eliminaciu vlastneho "ja" a eliminaciu "nieco chciet" (to znazornuje obrazok ktory si postol).Ivo píše:Bassline: stále jsi v rovině povrchních teoretických racionálních disputací ... Zkus eliminovat 1)slova 2)myšlenky a třeba k něčemu dojdeš
no vidis, to su tie paradoxy zivota .. pre jedneho nezmysel pre druheho hlboky zmysel.. skus nad tym pomeditovat trochu ..bassline píše:Je to nezmysel..

zivot nieje ciernobiely a "porozumiet" nezmanema "chapat" (a vice versa)
Dej si třeba 10 dní ve tmě a pak možná budeš mít už jiné otázky ... 

uplne staci jednoducha vec .. zvihni as od kompu.. pozri z okna.. na daco pekne .. strom.. hory.. obloha.. to je fuk.. a rozhodni sa byt 5 minut proste stastny .. bez dovodu.. vyhod z rovnice seba aj s voje tuzby, proste bud stastny.. nemysli na nic, vycisti si hlavu ... staci par minut.. ak ti to nejde.. skusaj.. az sa ti to podari mozn pochopis ten obrazok ..
Dendy: jaaaaaaj takze ty mas na mysli toto ? No tak to je predsa uplne jasne. Uzivat a tesit sa z uplnych blbosti, samozrejmosti, stav ked len vnimas energiu okolo a uzivas si ten klud pretoze nad tym logicky neuvazujes a docasne vypinas zaoberanie sa samym sebou...
Obrazok je teda pre mna nepresny, pretoze neuvadza tu pointu jasne. Ja som z neho pochopil to, ze musis totalne odstranit svoje ego a chcenie niecoho(a nie len ho docasne vypnut), inak nikdy nebudes stastny
Tak potom ok, pochopili sme sa asi
Obrazok je teda pre mna nepresny, pretoze neuvadza tu pointu jasne. Ja som z neho pochopil to, ze musis totalne odstranit svoje ego a chcenie niecoho(a nie len ho docasne vypnut), inak nikdy nebudes stastny

Tak potom ok, pochopili sme sa asi

Ne, je to myšleno odstranit ho natrvalo jako klamnou iluzi 

- Jirka Štolfa
Odmítání ega je jeho další projev. Touha po zániku ega je stejně tak příčinou neštěstí, jako každá jiná tužba. A dokonce i touha po zániku toužení je touha. A toužení po něčem je ve své podstatě podstatou neštěstí. V momentu, kdy vzniká touha po něčem se zároveň rodí strach z toho, že o to příjdeme. A to se na 100% stane, protože všechny věci podléhají zániku. Takže jenom člověk, který chce být nešťastný, se s něčím identifukuje jako s já. "Já chci" je to co stojí mezi tebou a dokonalým štěstím.
Hry se slovy ... 

- Jirka Štolfa
Tobě už se to povedlo ?Ivo píše:Ne, je to myšleno odstranit ho natrvalo jako klamnou iluzi
- Jirka Štolfa
Myslím, že tady jsi narazil hřebíček na hlavičku. Kdy jsi šťastný ? Když pracuje chtění a ego nebo když ho dočasně vypneš ?bassline píše:Dendy: Obrazok je teda pre mna nepresny, pretoze neuvadza tu pointu jasne. Ja som z neho pochopil to, ze musis totalne odstranit svoje ego a chcenie niecoho(a nie len ho docasne vypnut), inak nikdy nebudes stastny![]()
- Jirka Štolfa
Myslím, že v tom co tu píšeš, je kus pravdy.bassline píše: - ak odstranis ego, dostanes sa na psychiatriu, pretoze ego si ty. Ego ta tvori, tvoj charakter, tvoju osobu...No a co sa stane ak vedome zacnes pracovat na odstranovani svojho JA ? caka ta akurat tak doktor chocholousek![]()
- odstranovat tuzby, teda ze nieco chcem, je tiez totalna blbost. Ak by si k tomu dospel, tak vlastne nerobis nic, iba sedis a cakas, lebo nic nechces.
Tu ide o ine veci. Pracovat s egom tak, aby si si uvedomil kedy jeho chovanim uz mozes poskodit okolie, a kedy je to co robis podla tvojho EGA uplne v sulade so vsetkym. A co sa tyka "tuzieb". Tak ide o to aby clovek dokazal rozlisovat kedy je tuzba falosna/nerealna a dokazat ju vcas opustit a zamerat sa na tuzbu ktora prinasa realny osoh.
Nejde o to odstranit ego, ale nestotožnit se s ním jako něčím nesmrtelným. Ego vzniká, působí a zase zaniká. Být si vědom jeho omezení je klíč ke štěstí.
jirko ano presne tak.. a myslim ze toto co si napisal neplati len pre ego ale pre uplne VSETKO .. to je moja zivotna filozofia brat veci ked pridu, uzivat si ich, a ked odidu, hodit za hlavu a zabudnut.. napriklad nechapem zmysel v udrziavani starych kamaradstiev ked sa z niekym clovek prestane prirodzene stretavat.. ak si s dany,mclovek mam este co povedat, ono nas to uz nejak zvezie do kopy.. ked nie.. naco to silit.. tak isto nemam ziadny vztah k miestu kde zijem.. teraz je tu fajn.. ale ak sa zodvihnem a prestahujem zajtra na opacnu pologulu, hned od zajtra som doma tam, a na toto kde zijem teraz si ani nespomeniem..
proste neviazat sa k nicomu a na nic.. vsetko brat ze je super teraz, uzit si to do posledneho dusku, ale ratat s tym ze zajtra to tu uz mozno nebude
proste neviazat sa k nicomu a na nic.. vsetko brat ze je super teraz, uzit si to do posledneho dusku, ale ratat s tym ze zajtra to tu uz mozno nebude
musim sa ospravedlnit vsetkym, ktory tu bojovali proti referendu !
sice som nezmenil nazor na problematiku, ale dostal som domov akysi letak (rovnaky dostali aj v BA Petrzalka) akychsi neoficialnych aktivistov "za rodinu". musim uznat, ze asi vela ludi tu nebojuje za vec samotnu, ale len za nabozenske presvedcenie...
sice som nezmenil nazor na problematiku, ale dostal som domov akysi letak (rovnaky dostali aj v BA Petrzalka) akychsi neoficialnych aktivistov "za rodinu". musim uznat, ze asi vela ludi tu nebojuje za vec samotnu, ale len za nabozenske presvedcenie...
neco jako prd? muze se povest ale radeji se nepokousejme?Ivo píše:Ne, je to myšleno odstranit ho natrvalo jako klamnou iluzi
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD