Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy
Příspěvky: 14195
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

Oxyygen píše:ja si myslim, ze je to hlavne problem vegetarianskych restauraci, ze musi takhle podivne lakat.
Bezmasa jidla jsou prece nedilnou soucastni kazde kuchyně a maji stejnou tradici jako jidla z masa. Proč je vegetarianske restaurace nevari?
Ja jen kdyz varim, tak aniz bych to resil, tak minimalne polovina jidel je bez masa a chutna normalne.
jj presne... ta snaha hrat sa na nieco co to nieje je na smiech

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

dendy píše:mne tomtiez prode komicke ked sa vegetarianske jedlo snazi tvarit ako maso... pride mi to take nasilu a smiesne...
Opravdu nechápeš ty důvody ? Abych se neopakoval (hombre) přečti si co jsem napsal o kousek výš ... Spousta lidí nechce jíst maso (principiálně), ale mají psychologicky, setrvačností jakési chutě .. Domácí prostředí - dát někomu jídlo, které mu bude chutnat a zároven bez masa ... Dočasné akce (ne všichni jsou vegetariáni tam), aby byli spokojeni ... atd. A kromě toho - proč se tím vůbec vzrušovat ? Bere ti to něco ? Ohrožuje tě to v něčem nebo omezuje ? Zneuctuje nebo ti nabourává víru :wink:
Naposledy upravil(a) Ivo dne 21 zář 2011 09:02, celkem upraveno 1 x.

dendy
Příspěvky: 14195
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

lenze tie dovody su nezmysel... drviva vacsina "masozrutov" ked ochutna taku vec tak ti proste povie ok, fajn, ale proste maso je maso... jednoducho su to ubohe smiesne napodobeniny... ked je niekto vyslovene na maso hentymi atrapami masa ho neuspokojis... mne osobne na nemasitej strave chuti prave to ked je nemasita - proste nesnazi sa hrat na maso ale je ina...

mne to nic nebere len hovorim ze proste vegetariense napodobeniny masa mi pridu smiesne ...

a to nehovorim o tej raw food restike, to som fakt zvedavy na tie palacinky, kolace, hranolky a podobne :)))))) tombude humor teda

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Přijmi prostě že to tak je, má to své důvody (jinak by se to nedělalo), lidi o to mají zájem (jinak by se to nedělalo) a buď happy :wink:

dendy
Příspěvky: 14195
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

ja mam skorej pocit ze primarny dovod preco sa tomrobi je ten ze vegetariani sa strasne snazia dokazar ze vedia uplne plnohodnotne nahradit chut a konzistenciu masa ... a to snazenie mi proste pride komicke... ako ked sa schlap navlecie do zenskych siat a robi travesty show :)))

nijak zvlast mi to nevadi, ja neodsudzujem nikoho za to co konzumuje... len proste vyjadrujem svoj nazor ze mi tato snaha pridemkomicka a hlavne naprosto neuspesna...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Co je ve skutečnosti opravdu směšné je například to, že říkáš že je to "neúspěšné" - kdyby to tak bylo, tak to už několik desetiletí v obrovských kvantech nevýrabějí maximálně prosperující firmy - u nás i v zahraničí :wink: A z toho jednoznačně vyplývá že o to je velký zájem, jsou kvanta lidí, kterým to chutná a stále to vyhledávají a těší se z toho ... tobě to nikdo nenutí a dal bych i ruku do ohně za to, žes sám nikdy nic takového ani doopravdy nezkusil :) Ale víš, že to je špatné, směšné a neúspěšné ...

PS: já osobně tyhle věci většinou nejím a nekupuju ... Dostanu se k tomu spíš sem tam při výše zmíněných příležitostech a většinou si na tom docela pochutnám. Ale abych se s tím sám doma zabýval - na to nemám ani důvod, ani motivaci ...

Ale třeba si docela živě vzpomínám, že když jsem byl malý, tak mi hodně chutnala svíčková, různé rýže s omáčkou atd, ale občas jsem ten kus masa stopil pod stůl a tajně vyhodil do záchodu, protože mi to vůbec nechutnalo :) (doma nebo na návštěvách) - ale omáčky a knedlíků jsem si vždycky přidal :)

Wohma
Příspěvky: 1655
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Wohma »

Oxyygen píše:Bezmasa jidla jsou prece nedilnou soucastni kazde kuchyně a maji stejnou tradici jako jidla z masa. Proč je vegetarianske restaurace nevari?
Byl jsi nekdy v takovym podniku? Ocividne ne, protoze by sis pak nemyslel, ze jidelni listek vypada stylem "vegetarianska svickova, vegetariansky bucek, vegetarianska kachna, vegetariansky steak, ..."
A v tom napodobovani jde spis o to, aby predvedli, ze to maso opravdu nahradit jde (v nekterych pripaech nejen vizualne, ale i chutove). Treba takove Kung-Pao (nebo zkratka genericka "cina") je typicke jidlo, kde bezny konzument nema sanci poznat absenci masa, pokud to neni gurman nebo pokud po tom vylozene nepidi. Samozrejme za predpokladu, ze to kuchar umi pripravit :)

MImo to je tu jeste faktor zvyku, zvlaste Cesi jsou velmi zvyknuti dostat v jidle proste kus masa a prilohu a drtiva vetsina preferuje nejaky znamy "format".

Nejvetsi zlo podle me pachaji ve skolnich jidelnach a ruznych spatnych menu hospodach, kde prumerny clovek zkusi jednou sojove "maso", jednou seitan a jednou robi a do konce zivota uz nic podobneho jist nechteji, protoze to proste bylo udelane spatne.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3295
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

byl jsem tam xkrat.:) A je to vsechno v lepsim pripade jako kuchařka Hanky Zemanove.:) Kterou shodou okolnosti mam doma.
Rozhodně se konvenční suroviny v našich zeměpisných šířkách moc nepoužívají a konvenční bezmasa jidla, ktere tu maji tradici take ne.
Za budějovice třeba zeleninový bar.
Nemuzu si pomoct, ale všude kde jsem byl, bylo vaření těhle podniku na urovni jidelny (to nemyslim hanlive, je to proste kategorie) s cenama restaurace.
Nic rafinovanyho, zadnej kucharskej kumst. Proste jen parta nadšenců, nikoliv profesionalove. Mam i spatnou zkusenost s veganskou restauraci v praze U pořičí (je to nejaka celosvetova sit, urcite znas). Lacinej papundekl, jidla jak z obycjeny ciny (akorat bez masa a misto toho tofu) a ceny 150
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Já to beru tak: věci se dělají na různých místech, různými způsoby, lépe, hůře, subjektivně lépe, subjektivně hůře atd. Skvělé je že je na výběr a případně nic nikomu nebrání udělat si to sám jak mu chutná a jak chce :) Tím že ty místa a výrobky existují, z toho vyplývá že je o to zájem a mají své zákazníky, kterým to vyhovuje (jinak by neexistovaly). Pokud budeš chtít zažít kulinářské extáze, potom zvolíš asi jiné vegetariánské restaurace exclusive (ale většinou i s tučnější peněženkou). Jinak v Praze se mi velmi líbí veganská restaurace Loving Hut - relativně nedrahé a velmi chutné ... (mám vždycky rád tu možnost nefixovaného jídla a vybrat si na talíř to co chci). Třeba lokální restaurace li-monada byla po stránce jídel a vaření podle mě nic moc (a na to myslím taky dojela) a vždycky když jsem přišel tak už tušili že bude kritika :)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3295
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

Tak jestli bereš Loving Hut za kvalitu, tak to fakt sorry. Hnusnej papundeklovej interier, spinavy ubrusy, jidlo na urovni laciny ciny, Jist se to dalo, ale gurmanskej zazitek to rozhodne nebyl. A rozhodne zadnej duvod proc se tam vracet. Za 150 korun si umim predstavit jiny jidlo nez plavajici tofu v hnedej vode a kopeckem rejze.:)
http://www.lovinghut.cz/veganske-speciality.html
nechal jsem se zlakat jejich strankama a rozhodne v Truhlarske zdaleka tyhle jidla nemeli.
Naposledy upravil(a) Oxyygen dne 21 zář 2011 10:11, celkem upraveno 1 x.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

dendy
Příspěvky: 14195
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:Co je ve skutečnosti opravdu směšné je například to, že říkáš že je to "neúspěšné" - kdyby to tak bylo, tak to už několik desetiletí v obrovských kvantech nevýrabějí maximálně prosperující firmy - u nás i v zahraničí :wink: A z toho jednoznačně vyplývá že o to je velký zájem, jsou kvanta lidí, kterým to chutná a stále to vyhledávají a těší se z toho ... tobě to nikdo nenutí a dal bych i ruku do ohně za to, žes sám nikdy nic takového ani doopravdy nezkusil :) Ale víš, že to je špatné, směšné a neúspěšné ...
chyba, prisiel by si o ruku....

uspesnost v zmysle ze sa to predava to nikomu neberem, aj macdonald sa predava (a este ovela viac), takze v tomto zmysle je to uspesnejsia potravina nez tieto imitacie masa... ovsem vieme obaja ze argument ze sa to predava nehovori nic o kvalite, ludia su stado a to plati obecne nieje to vinimka len na masozrutov

dendy
Příspěvky: 14195
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od dendy »

Wohma píše:
Nejvetsi zlo podle me pachaji ve skolnich jidelnach a ruznych spatnych menu hospodach, kde prumerny clovek zkusi jednou sojove "maso", jednou seitan a jednou robi a do konce zivota uz nic podobneho jist nechteji, protoze to proste bylo udelane spatne.
ale samozrejme lenze to neplati len pre tofu ale aj pre maso... je rozdiel jest nejaky kus masa tesne pred koncom zaruky hodeny do divnej hnedej omacky v restauracii 5 cenovrj skupiny, a je rozdiel jest spickovo pripravene jedlo v kvalitnej restike... bol som teraz na dovolenke na seychelach, ubytovany v hiltone a stravoval sa v restikach co boli v ramci rezortu a to bol fakt masaker... jedol som tam aj masite aj bezmasite jedla - lenze oni sa tam pri bezmasitych nesnazili trapne napodobnovat masite - bezmasite boli proste ine ale rovnako skvele chutili ako tie masite... na nic sa nehrali, boli originalne a vyborne. oboje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22430
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:Jde i o to ukázat lidem že to co jim"chutná" není vlastně většinou vůbec to maso, ale ty serepetičky kolem ... Na tohle jsou mistři třeba na Tchajwanu ... Kuře, ryba (i s kostmi) a nikdo na světě by nepoznal v dané úpravě že to není zvířecí mrtvola. Byl jsem v jedné veliké specializované vegetariánské prodejně v Antverpách a tam v jedné sekci "řeznictví" měli dokonce salámy a kusy "masa" na hácích atd atd.
ja trosku nechapem , preco sa ma clovek trapit s tym aby dokazal napodobit maso , ked moze rovno to maso pouzit a je to autenticke .. maso uvari kazda gazdinka .. napodobit maso a tie chute vedia asi len ty majstri v tajvane ..

toto mi fakt unika ..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3669
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

Dendy sorry, ale ted nevim jestli jsi tak blby nebo to hrajes :wink: Nikdo nenuti zadne "masozruty", aby chodili do vegetarianske restaurace a tam je nekdo podvadel. To ze se neco jmenuje jako neco masiteho ma presne ty duvody, co vycerpavajicne popsal Ivo. neni co dodat, Jestli tohle nechapes, pak mas bohuzel nedostatek informaci. Ale jestli jsi s timhle stavem sveho vedomostniho portfolia happy, tvoje vec - ale pak neni na miste aby ses vyjadroval k vecem, kterym nerozumis a odsuzoval je.
Svickovou imho vetsina lidi zna jako svickovou hlavne diky omacce, i kdyz puvodne je to nazev masa. To tady jenom slovickarite jak trapni idioti. Kde jste tyhle prazdne plky a tahani za slova okoukali? Ve vecernich zpravach? Nedelas nahodou do politiky, Dendy?
BTW clovek, co si zvykne na vegetarianskou stravu zadny seitan nebo soju nepotrebuje, ani nevyzaduje. Je to ciste na zpestreni. Svickova omacka sama o sobe je vyborna - pokud ji nekdo nedela stylem 90% smetany, 8% mouky a stopove mnozstvi zeleniny. Vegetarianske svickova omacka je trochu jina, ale porad je to svickova a chutna skvele.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22430
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Pytkin »

inak pre mna je svieckova ta omacka.. ne to maso .. to maso je vsade ine .. zasadna je chut tej omacky ..

Odpovědět