peteness: preboha.. ved ja tu nehovorim ze niekto niekoho k niecomu nuti... ja hovorim jednu vec - napodobeniny masa mi pridu smiesne pretoze z hladiska chuti a konzistencie maju niekedy viac, niekedy menej , ale vzdy MAJU daleko od realneho masa... ked niekomu chut napodobeniny staci, v poriadku... ja ked mam chut na masomdam si maso, ked mam chut na nieco bezmasite, dam si nieco take preto ze prave chcem inu chut... chapem ze su ludia co nechcu jest maso ale jeho chut im chyba - timsu potom odkazany na tie imitacie a utesuju sa ze vsak to chuti rovnako... ale nechuti, ani omylom... tak to vidim ja
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
pytkin: jojo presne tak
ako som uz povedal specialne pri svieckovej je maso pre mna len doplnok ktory tam ani nemusi byt
peteness: preboha.. ved ja tu nehovorim ze niekto niekoho k niecomu nuti... ja hovorim jednu vec - napodobeniny masa mi pridu smiesne pretoze z hladiska chuti a konzistencie maju niekedy viac, niekedy menej , ale vzdy MAJU daleko od realneho masa... ked niekomu chut napodobeniny staci, v poriadku... ja ked mam chut na masomdam si maso, ked mam chut na nieco bezmasite, dam si nieco take preto ze prave chcem inu chut... chapem ze su ludia co nechcu jest maso ale jeho chut im chyba - timsu potom odkazany na tie imitacie a utesuju sa ze vsak to chuti rovnako... ale nechuti, ani omylom... tak to vidim ja
peteness: preboha.. ved ja tu nehovorim ze niekto niekoho k niecomu nuti... ja hovorim jednu vec - napodobeniny masa mi pridu smiesne pretoze z hladiska chuti a konzistencie maju niekedy viac, niekedy menej , ale vzdy MAJU daleko od realneho masa... ked niekomu chut napodobeniny staci, v poriadku... ja ked mam chut na masomdam si maso, ked mam chut na nieco bezmasite, dam si nieco take preto ze prave chcem inu chut... chapem ze su ludia co nechcu jest maso ale jeho chut im chyba - timsu potom odkazany na tie imitacie a utesuju sa ze vsak to chuti rovnako... ale nechuti, ani omylom... tak to vidim ja
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Ale nikdo se nicim neutesuje, to jsou jenom tvoje naivni predstavy. A kdyz to teda chapes, tak proc tady na dvou strankach furt dokola pises, ze maso je maso a jedine maso je jedine stoprocentne prave maso a ty si ho vzdy rad das. Ja uz se tady z vas asi vykakam na koberec 
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
btw Lovin Hut v praze, zalezi kdy tam prijdes. Vecer uz nemaji ani spagety, leda nake ty nudle. Ale tahle koncepce, ze si clovek nabere co chce se mi libi. V Londyne je kousek od British museum asijska vegetarianska restaurace s tim, ze clovek si muze x-krat nabrat plny talir ceho chce za jednu cenu 6 liber. A neni to zadny retezec, proste fajn mala restaurace. Vyber, vcetne ruzneho ovoce, je tam teda trikrat vetsi nez v Loving Hut. Jsme tady dalny vychod proste.
Jednou jsem byl v Tynske u staromaku, tam je naka indicka, ale trochu mi to pripadalo, ze nabizeji side dish
Jednou jsem byl v Tynske u staromaku, tam je naka indicka, ale trochu mi to pripadalo, ze nabizeji side dish
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ja si nemuzu pomoct, ale v Loving Hut v Truhlarske vse vypadalo jako v lacine cine,prinesli. nam normalni jidelni listek (pokud tam byl nejaky svedsky stul, tak jsem ho nevidel a ani mi ho nikdo nenabidl. To co prezentovali na strankach tam rozhodne nemeli. (byl jsem zvedavej na vegansky sushi) Jidlo na urovni jidelny, nikoliv restaurace, usmudlany ubrusy. Kdyz jsem vylezl,tak jsem se jeste podival jestli je to skutecne ono, co jsem si nasel na netu. Bylo.:-/
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Jen takovej dotaz. Jedli jste nekdy svickovou ze svickovy? To je maso jako dortik a velice zasadni v chuti. Omacka a knedliky jsou taky dulezite, ale bez svickove to prece neni svickova. To je jak davat na stejnou uroven rizek z krkovice osmazenej na oleji a nebo rizek z teleciho z cerstvy strouhanky na masle. To je chutove i kvalitativne uplne diametralni.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ja mam rad rezne z kare ..
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Chápu že tobě to uniká, ale spousta lidí mrtvoly zvířat prostě jíst nechce z mnoha jiných důvodů ... Ty to nechápeš, jiní to chápou ... tak se tím netrapPytkin píše: ja trosku nechapem , preco sa ma clovek trapit s tym aby dokazal napodobit maso , ked moze rovno to maso pouzit a je to autenticke .. maso uvari kazda gazdinka .. napodobit maso a tie chute vedia asi len ty majstri v tajvane ..
toto mi fakt unika ..
Oxygen: Loving Hut není nějaký zázrak ... pro výběr je třeba přijít v poledne, ne večer ... byl jsem tam kdysi 2x a v rámci vyčerpávajícího pobytu v praze to bylo OK
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Byl jsem tam v sobotu na obed
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Mám pocit že výběr z jídel a jejich skládání na talíř je jen ve všední dny přes obědy ... Podruhé jsme tam byli večer a vybírání z jídelníčku a následné výstupy už nebyly tak slavné ... Dobrá bývala restaurace Country Life ... Ale tohle všechno jsou defacto spíše provozní bufety, jídelny pro lid z ulice, který si tam z office zaběhne na oběd a zaplatí stravenkama, ne "restaurace" v exkluzivnějším slova smyslu. Nevím jestli u nás existuje nějaká exkluzivní vegetariánská restaurace. V zahraničí ano, a jsou to jídla kdy člověk je skoro v extázi ... No ale za 5 EUR to není ....
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ještě k té ušmudlanosti - imho všude na světě, pokud to neni vyloženě luxusní restaurace, kam si lidi zajdou svátečně, tak restaurace co vlastní arabi, turci, indové, asiati vždycky jsou trochu ušmudlané. Ale stejně tak jsem byl v Nice ve Francii na tom velkym bulváru u moře, normální francouzská restaurace, pizza za 600,- na naše a byly tam díry na ubrusech, ošoupané židle.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Pokud je kdekoliv spina fleky, bordel, je to pro me spatny podnik. Pokud maj tyhle zasadni nedostatky v restauraci, nechci ani domyslet jak vypada kuchyne. Dle myho je cistota to prvni co by podnik s jidlem mel splnovat a pokud ne je to jasny dukaz, ze se o to nestaraj, nemaj uctu ani k hostovi ani k jidlu. A rozhodne to neni o penezich, ale o pristupu.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
kdyz jste se bavili o standardu vegetarianske restaurace, tak pro me je to jednoznacne lehka hlava a maitrea - takhle by to podle me melo vypadat (alespon, kdyz to vemu z pohledu hodnotitele z michelinskeho pruvodce
)
jinak obecne mi nevadi, kdyz je vegetarianske jidlo postavene jako nahrada za jidlo s masem - samozrejme to nesmi bejt krec, i kdyz je bez diskuzi, ze originalni vegetariansky jidlo je "hodnotnejsi" z hlediska remesla. problem u toho je hlavne ten, ze to jidlo casto pripravuje clovek, kterej treba tu, tady uz dost provarenou, svickovou zna jen z obrazku a nebo si ji matne pamatuje z detstvi. vsadim se, ze kdyby ji varil opravdu zdatnej kuchar zvyklej pracovat s masem i jeho alternativami, dokaze dosahnout opravdu perfektnich vysledku a muze jit o vybrouseny jidlo - nemyslim to ve smyslu vyrovnat se chuti svickove (masu), ale ve smyslu vyroby remeslne dobre zhotovenyho produktu - a to si myslim, ze seitan ala svickova muze klidne byt.
jinak si myslim, ze to ze lidi tolik konzumuji maso, je zpusobeno i jejich neschopnosti bez nej varit. a taky neschopnost pouzivat treba i ty "nahrady". a to se myslim tyka jak domacnosti, tak restauraci. proste nedostatek fantazie a vule.. a mozna se na tom podepisuji i suroviny, protoze napr. vetsina tofu, co se u nas da koupit je dost bidny kvality (a to jsem nikdy nemel moznost ho ochutnavat nekde v asii, kde se na nej specializuji).
jinak obecne mi nevadi, kdyz je vegetarianske jidlo postavene jako nahrada za jidlo s masem - samozrejme to nesmi bejt krec, i kdyz je bez diskuzi, ze originalni vegetariansky jidlo je "hodnotnejsi" z hlediska remesla. problem u toho je hlavne ten, ze to jidlo casto pripravuje clovek, kterej treba tu, tady uz dost provarenou, svickovou zna jen z obrazku a nebo si ji matne pamatuje z detstvi. vsadim se, ze kdyby ji varil opravdu zdatnej kuchar zvyklej pracovat s masem i jeho alternativami, dokaze dosahnout opravdu perfektnich vysledku a muze jit o vybrouseny jidlo - nemyslim to ve smyslu vyrovnat se chuti svickove (masu), ale ve smyslu vyroby remeslne dobre zhotovenyho produktu - a to si myslim, ze seitan ala svickova muze klidne byt.
jinak si myslim, ze to ze lidi tolik konzumuji maso, je zpusobeno i jejich neschopnosti bez nej varit. a taky neschopnost pouzivat treba i ty "nahrady". a to se myslim tyka jak domacnosti, tak restauraci. proste nedostatek fantazie a vule.. a mozna se na tom podepisuji i suroviny, protoze napr. vetsina tofu, co se u nas da koupit je dost bidny kvality (a to jsem nikdy nemel moznost ho ochutnavat nekde v asii, kde se na nej specializuji).
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Já se v restauracích stravuju tak z 0,001% objemu svého jídla, takže mě všechny tyhle věci až tak netrápí 
Prostě jídlo je často jen proces nacpat do sebe jakousi hmotu (víceméně stále stejnou s minimálními variacemi) umělých křiklavých průmyslových chutí, smíchat věci naprosto nekompatibilní (řízek s kávou a zákuskem nebo zmrzlinou apod.) ... bez naslouchání tomu jak to na tělo a mysl působí a co tělo opravdu potřebuje ... a když to z toho uvnitř začne časem trošku vrzat, bolet zasekávat se, případně se to sesype uplně, tak si pak člověk myslí že nemoci padají z nebe a pan doktor dá léky a vyléčí se to ...
Já myslím že to je často určitá vsugerovaná bezmyšlenkovitá mechanická rutina, implantovaná sugesce že maso je základ jídla a jídlo bez masa je cosi méně hodnotného (absurdní) atd., nedostatek fantazie, tvořivosti, lenost, pohodlnost, nechtít být rušen ze zaběhlého bdělého spánkubiscuit píše: jinak si myslim, ze to ze lidi tolik konzumuji maso, je zpusobeno i jejich neschopnosti bez nej varit. a taky neschopnost pouzivat treba i ty "nahrady". a to se myslim tyka jak domacnosti, tak restauraci. proste nedostatek fantazie a vule..
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
tak ono se stačí podívat třeba na pořad Ano šéfe!, tam je krásně vidět, jak se kdejakej špinavej pajzl vydává za nóbl podnik http://www.iprima.cz/videoarchiv/165786Oxyygen píše:Pokud je kdekoliv spina fleky, bordel, je to pro me spatny podnik. Pokud maj tyhle zasadni nedostatky v restauraci, nechci ani domyslet jak vypada kuchyne. Dle myho je cistota to prvni co by podnik s jidlem mel splnovat a pokud ne je to jasny dukaz, ze se o to nestaraj, nemaj uctu ani k hostovi ani k jidlu. A rozhodne to neni o penezich, ale o pristupu.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
maitrea - divam se na jidelni listek z 80 procent jsou to jen remaky masovych jidel. Ja tomu nerozumim. Vzdyt je tolik bezmasich jidel, ktery maji i nazev a tradici, jsou evropske, po generace vyzkousene. Proc se porad do vegetarinskych jidel cpou thaijske a asijske suroviny? Navic thaiska kuchyne je zase o něčem jinem.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower




