Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
par stranok som to tu vobec nesledoval.. tak reku pozrem kam sa diskusia posunula... ale kukam ze vobec nikam...furt tie iste zvasty stale dokola, este vas to bavi ??
))

No a kam bys čekal že se v ideálním případě posune ? Co by se tu mělo říkat aby to bylo podle tvých představ ? 

Ja by som mal otazku.. Ked clovek nieco zie.. Kolko trva , nez to vyserie?
pytkin, to je idvidualni, zalezi na rychlosti metabolismu. v prumeru pocitej 8 - 12 h
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
toto je inak zaujimava otazka... frajerka tvrdieva, ze ked nieco zje a bol s tym nejaky problem, tak ze hned z toho dostane sracku a ide to z nej von... tak ze aj 15 minut po tom jedle.... co je blbost, vsak tie procesy, kym nejake jedlo ide az zdola von su predsa dost dlhe.Pytkin píše:Ja by som mal otazku.. Ked clovek nieco zie.. Kolko trva , nez to vyserie?
takze ako to je ? nahovara si to len a je to o psychike, nie ?
no hlavne sa hovori , ze ked clovek zje maso , tak ze ho ma v crevach aj 30 dni .. tak mi to nejde dokopy s tym , ze z cloveka potrava vide za 8-12h .. co potvrdzujem , lebo ked si dam na obed feferonovu pizzu , tak vecer ked sa vyseriem , tak ma pali rit , jak diva svina .. takze tych 8 hodin je realnych ..
rastis : no ja myslim , to co tvrdi tvoja frajerka asi moze byt OK .. akurat ona vyserie inu stravu (nejaku co zjedla uz skorej) , nie tu co zjedla teraz si myslim ..
rastis : no ja myslim , to co tvrdi tvoja frajerka asi moze byt OK .. akurat ona vyserie inu stravu (nejaku co zjedla uz skorej) , nie tu co zjedla teraz si myslim ..
pytkin, rastis: nie nie sracka to je iny pripad... to je prave ked to organizmus nespracuje a traviacim traktom to doslova preleti... ked je taka fakt ze riaadna srajda, ze organizmus sa friskom zbavuje toho co si do neho vpravil, tak to je fakt rychlovka...
ivo: nic si nepredstavujem, len konstatujem ze kazdy si toci stale to svoje dokola...ziadny vyvoj som tu nepostrehol, rozhodne tu to ma na mile daleko od nejakej konstruktivnej debaty ktora niekoho niekam posunie... proste staci si precitat prve 2-3 strany a posledne 2-3 strany a clovek vie vsetko podstatne ... fraktalovy thread, pri akomkolvek zoome stale to iste dokola...
ivo: nic si nepredstavujem, len konstatujem ze kazdy si toci stale to svoje dokola...ziadny vyvoj som tu nepostrehol, rozhodne tu to ma na mile daleko od nejakej konstruktivnej debaty ktora niekoho niekam posunie... proste staci si precitat prve 2-3 strany a posledne 2-3 strany a clovek vie vsetko podstatne ... fraktalovy thread, pri akomkolvek zoome stale to iste dokola...
pytkine jses na omylu, jestli si myslis, ze to jidlo ze sebe vypoustis ve stejnejch hromadkach, jako ho do sebe dostavas 
nektery casti potravy v tobe muzou zustat i dyl nez tricet dni. a nemusi se jednat jen o maso. staci se kouknout na to, co vychazi z lidi co si projdou klystyrovou kurou.
naopak, kdyz vypijes vecer hodne cerveneho vina, tvoje stolice uz bude rano obarvena. "tekutiny" projdou traktem rychleji - to muze bejt i pripad ty feferonky - ta palivost se skrz tekutinu dostane k "cili" driv
ja nastesti tyhle problemy nemam a i hodne paliva thajska jidla, me pali jen v ustech, max. trochu v zaludku (hodne paliva na stredoevropske pomery, to co je palive pro thajce taky nedavam, to by me asi i ta prdel palila
).

nektery casti potravy v tobe muzou zustat i dyl nez tricet dni. a nemusi se jednat jen o maso. staci se kouknout na to, co vychazi z lidi co si projdou klystyrovou kurou.
naopak, kdyz vypijes vecer hodne cerveneho vina, tvoje stolice uz bude rano obarvena. "tekutiny" projdou traktem rychleji - to muze bejt i pripad ty feferonky - ta palivost se skrz tekutinu dostane k "cili" driv

biscuit : no ale na obed si dam kukuricu a vecer seriem kukuricu .. teda chces povedat ze creva selektuju ? ze maso v nich ostane 30 dni a kukurica vybehne von hned ? to mi pride podivne .. co je vlastne vnutri v crevach ? dake "filtre" ?
Pytkine, zalezi v jakem stavu streva mas. Muzes mit treba nekolik kg trvalych usazenin. Zbytky jidla se pomoci hlenu prilepi na strevni stenu, ztvrdnou a muzes je tam mit dlouha leta. Tyhle nanosy zpomaluji a znesnadnuji pruchod. Se zdravym a cistym strevem bys mel cokoli vydat zpatky svetu za par hodin. Nanosy zpusobuji mensi zacpy uvnitr streva, takze o nich treba ani nevis, protoze na konci leze ven lejno jak ruka.
peteness to napsal presne. ja jsem nestastne mluvil o dvou vecech najednou. prioritu ve strevech ma asi je to co protece
samozrejme nejsem odbornik, jen vychazim z toho co jsem sam vypozoroval
a vycetl..http://www.pust.cz/frame.php?load=situace

Právě věci jako maso jsou největším problémem. Masožravci mají krátká střeva, kterými zbytky projdou velmi rychle. Člověk má střevo několikanásobně dlouhé a maso proto ve střevech zahnívá a produkuje toxiny, které ze střeva vycházejí do celého těla. To že maso nemá žádnou vlákninu ani další ochranné látky tomuto procesu (zácpa, zahnívání) přispívá ... Maso může ve střevech zahnívat i mnoho dní ...
Ted jsem zrovna četl pojednání o obsahu látek v mase. Mimo jiné se tam říká:
"Další probém je že maso samo o sobě obsahuje dost toxické látky, např. kyselinu močovou, která není (na rozdíl od jiných látek) chemicky přidávaná, ale ve svalových tkáních zabitých zvířat se vyskytuje ve větším množství (vzniká při práci svalů). Větší množství vyvolává revmatismus, dnu, bolesti hlavy, kornatění cév a nervozitu. Rozklad kyseliny močové vytváří produkt podobný kofeinu, takže při dlouhodobém požívání masa se může vyskytnout zvýšená dráždivost, úzkost a agresivita. Rozklad kyseliny močové způsobuje i zápach těla.
Porážkou zvířete začíná okamžitě proces rozkladu, při kterém vznikají hnilobné bakterie, které produkují toxiny.
Při zabíjení zvířete díky stresu jeho nadledvinky produkují adrenalin. Pokud jíme tedy takové maso a jíme ho často, můžeme se stát agresivními. Aby se zpomalil rozklad masa, tak se maso nakládá často dusitanem a dusičnanem sodným, nebo se přidává sulfid sodný, který maskuje zápach rozkládajícího se masa. Celkem se tedy používá asi 143 jedů a pesticidů z toho je min. 42 podezřelých z karcinogenity, 20 z toho způsobuje vrozené defekty plodu a 6 je mutagenních.
Pokud ovšem sníme uzeninu, tak si kromě toho dáme ještě další chemické přípravky, které se do uzenin používají, aby zlepšily chuť, podržely vodu a zvýraznily barvu. Uzením se pak do masa dostane například dehet, který je silně karcogenní. Sníme-li kupříkladu 100g uzeniny, je to jako bychom vykouřili 1-2 krabičky cigaret. A co takhle opékaný buřt ... "
A to všechno navíc ve střevech silně stagnuje ...
Ted jsem zrovna četl pojednání o obsahu látek v mase. Mimo jiné se tam říká:
"Další probém je že maso samo o sobě obsahuje dost toxické látky, např. kyselinu močovou, která není (na rozdíl od jiných látek) chemicky přidávaná, ale ve svalových tkáních zabitých zvířat se vyskytuje ve větším množství (vzniká při práci svalů). Větší množství vyvolává revmatismus, dnu, bolesti hlavy, kornatění cév a nervozitu. Rozklad kyseliny močové vytváří produkt podobný kofeinu, takže při dlouhodobém požívání masa se může vyskytnout zvýšená dráždivost, úzkost a agresivita. Rozklad kyseliny močové způsobuje i zápach těla.
Porážkou zvířete začíná okamžitě proces rozkladu, při kterém vznikají hnilobné bakterie, které produkují toxiny.
Při zabíjení zvířete díky stresu jeho nadledvinky produkují adrenalin. Pokud jíme tedy takové maso a jíme ho často, můžeme se stát agresivními. Aby se zpomalil rozklad masa, tak se maso nakládá často dusitanem a dusičnanem sodným, nebo se přidává sulfid sodný, který maskuje zápach rozkládajícího se masa. Celkem se tedy používá asi 143 jedů a pesticidů z toho je min. 42 podezřelých z karcinogenity, 20 z toho způsobuje vrozené defekty plodu a 6 je mutagenních.
Pokud ovšem sníme uzeninu, tak si kromě toho dáme ještě další chemické přípravky, které se do uzenin používají, aby zlepšily chuť, podržely vodu a zvýraznily barvu. Uzením se pak do masa dostane například dehet, který je silně karcogenní. Sníme-li kupříkladu 100g uzeniny, je to jako bychom vykouřili 1-2 krabičky cigaret. A co takhle opékaný buřt ... "
A to všechno navíc ve střevech silně stagnuje ...
To se mi stává vždycky když jím třeba červenou řepu nebo štávu z ní ...biscuit píše: naopak, kdyz vypijes vecer hodne cerveneho vina, tvoje stolice uz bude rano obarvena. "tekutiny" projdou traktem rychleji -.
nevznika nahodou pri praci svalu spis kyselina mlecna? a kyselina mocova v ledvinach nebo jatrech? ja myslim, ze lidi co pisou takovyhle elaboraty, by obcas zaslouzili napraskat rakoskou
uz jen proto, ze hodit veskery maso do jednoho pytle a veskery zpusoby porazky nebo zabiti zvirete, zrovnatak i jeho zpracovani muze jen idiot. tim zase nechci rict, ze tam neni i cast pravdy.

Nejsem chemik, ale podle běžných poznatků spolu kyselina močová a svaly dost souvisí: "v těle se kyselina močová tvoří svalovou činností. Zvýšená práce svalů vede během dvou hodin k zvýšené produkci kyseliny močové; která se normálně vyloučí močí." / "Kyselina močová - vzniká při nadměrné konzumaci masa a při rozpadu tkání" / při revmatismu: "Podkladem dny je uzlíkovitý útvar obsahující krystalky solí kyseliny močové tzv. TOFUS. ... tkáních jako jsou chrupavky v okolí kloubu, ve šlachách i ve svalech. .." /"Kyselina močová se ukládá na cévních stěnách, ve svalových, chrupavčitých a jiných tkáních v podobě solí." atd.
Jinak myslím, že pokud je zvíře (nebo člověk) zabíjeno jakýmkoliv způsobem, zásadní reakce (děs, pud sebezáchovy atd.) má vždycky ... Nebo myslíš že kráva na jatkách je vyděšena, ale když ji chceš "s láskou" podříznout na vlastním dvorku, že to ponese podstatně lépe ?
Jinak myslím, že pokud je zvíře (nebo člověk) zabíjeno jakýmkoliv způsobem, zásadní reakce (děs, pud sebezáchovy atd.) má vždycky ... Nebo myslíš že kráva na jatkách je vyděšena, ale když ji chceš "s láskou" podříznout na vlastním dvorku, že to ponese podstatně lépe ?
nene, neber to uplne do extremu. samozrejme kazdy zabiti zvirete asi zpusobuje jeho stres. je ale rozdil, jestli se to provadi na jatkach, kde jsou ta zvirata podle me pred smrti uplne silena, protoze jejich stres nikoho moc nezajima, oproti tomu, kdyz je zvire zabijeno v prostredi, kde mu bylo po celou dobu zivota dobre a smrt prijde rychle a necekane. taky je dulezity jak je s masem nakladano potom - to se casto diametralne odlisuje a pritom je ta pece myslim uplne zasadni pro zachovani jeho kvality - to reaguju na to, ze se operuje s pojmy jako je rozklad tkane apod. samozrejme tohle nastava prakticky okamzite, ale kdyz je maso spravne zpracovano a skladovano, muze byt cerstve nekolik dni. kdyz si napriklad koupim kvalitni hovezi maso (kupuji jen z biofarem), maso po vybaleni voni - doslova. zadna znamka po zapachu rozkladu. a to i presto, ze maso neni nijak chemicky konzervovano, krom ochranne atmosfery z nejakeho nejspis dusikateho plynu.
jinak o ty kyseline mocovy - taky nejsem chemik, jen jsem napsal co jsem si myslel, bez podkladu a taky vim, ze uz jsem se hodnekrat setkal u podobnych clanku s velkejma nesmyslama zamotanejma mezi pravdivejma informacema
a jeste: myslim, ze zvirata tim ze nemaji vubec, nebo maji slabsi vedomi, prijimaji smrt daleko lepe nez my. samozrejme ten prirozeny stres, ktery souvisi s pudem sebezachovy tam je, ale uz jsem nekolikrat videl umirajici zvire naprosto klidne. jen jsem mel vzdycky pocit zklamany duvery v jeho ocich, coz je zrovna treba u kravy nebo ovce dost emocionalne narocny
no proste, tohle by si mel kazdej dobre uvedomit, nez strci maso do pusy, myslim, ze to lidem nejvic chybi
ale to uz se trosku vracim v dendyho kruhu.. tak dal, at se to nekam posouva 
jinak o ty kyseline mocovy - taky nejsem chemik, jen jsem napsal co jsem si myslel, bez podkladu a taky vim, ze uz jsem se hodnekrat setkal u podobnych clanku s velkejma nesmyslama zamotanejma mezi pravdivejma informacema

a jeste: myslim, ze zvirata tim ze nemaji vubec, nebo maji slabsi vedomi, prijimaji smrt daleko lepe nez my. samozrejme ten prirozeny stres, ktery souvisi s pudem sebezachovy tam je, ale uz jsem nekolikrat videl umirajici zvire naprosto klidne. jen jsem mel vzdycky pocit zklamany duvery v jeho ocich, coz je zrovna treba u kravy nebo ovce dost emocionalne narocny